Slik legger du inn kart på Garmin-klokker

5. mai, 2023 (oppdatert 28. januar 2024)

Featured image for “Slik legger du inn kart på Garmin-klokker”

Nettopp fått deg en ny Garmin-klokke? Eller bare ønsker å få mest mulig ut av kartfunksjonen? Da bør du få med deg denne guiden. Her får du vite hvordan du legger inn kart fra tredjeparts leverandører på 1-2-3!

Har du en Garmin Fenix-, Epix-, Forerunner-, Enduro-, Delta-, Tactix-, eller en annen modell som kommer forhåndsinstallert med kart? I så fall er klokken din i stand til å gjøre mer enn du kanskje er klar over. Garmin har nemlig gjort det mulig å installere kart fra tredjeparts leverandører – både gratis- og kjøpe-kart – helt enkelt via en PC/Mac. Alt du behøver er kabelen du lader klokken din med, og en PC der du laster ned kartet du ønsker å overføre til klokken.

Dersom du har en klokke som ikke kommer med forhåndsinstallerte kart fra Garmin, så anbefales denne artikkelen Slik får du kart på Garmin-klokker som egentlig ikke støtter det.


Hvilket kart er best?

Det enkle svaret: Har ikke peiling.

Det er mengder med ulike kart, og du kan bruke mer tid på å navigere deg gjennom kartjungelen, enn du bruker på å være utendørs å leke deg i skauen. Ikke gjør det. Ta heller i mot et godt råd og legg inn et fullgodt gratis-alternativ fra Frikart.no. Her finner du kart for både sommerhalvåret og vinterhalvåret, kart med skiløyper, bilveier og kart som utelukkende dekker stier. Du finner kart for hele Europa, og alle er bygget på OpenStreetMap som ikke overraskende er en åpen tjeneste der hvemsomhelst kan bidra. Har du funnet en sti du ønsker å tegne inn i kartet? Da er det fullt mulig så lenge du har opprettet en konto og lest gjennom oppstartsguiden.

Men her får du uansett fremgangsmetoden for hvordan du legger inn kart fra Frikart.no på Garmin-klokka.

  1. Gå til Frikart.no/garmin/index og velg landet du ønsker kart for.
  2. Velg landet du ønsker kart fra.
  3. Velg «typen» kart du ønsker. Det anbefales «Topo Summer». Velg «File for Garmin» og last ned.
  4. Gå til https://www.android.com/filetransfer/ , last ned filen og installer programvaren.
  5. Når kartet er lastet ned, åpne Android File Transfer-programvaren. Da får du en herlig liste med alt innholdet på Garmin-klokka di. Finn mappen «GARMIN»
  6. Navngi kartet du lastet ned slik at du lettere kan kjenne det igjen. F.eks. «FrikartSommer». Merk at det ikke vil ha det samme navnet når du senere finner det igjen på/i klokka.
  7. Kopier kartet, eller «dra det over» til mappen som heter «GARMIN».
  8. Når du ser at kartet ligger på riktig plass, kobler du klokken bort fra PC-en. Klokken vil begynne å installere kartet. Vent noen minutter til det er ferdig og klart til bruk.
  9. På de nyeste Garmin-klokkene er kartet automatisk aktivert, mens på noen modeller må du inn i kartadministratoren å aktivere kartet.

Merk at det også er stor forskjell på hvor detaljerte kartene er på de ulike klokkene. Garmin Fenix 7, Epix 2, Forerunner 965/955 og Enduro 2, har et høyere detaljnivå enn eldre modeller.

Få også med deg disse artiklene:


Del gjerne:

Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”
28. mars 2024 | Guider

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg alt du må vite.
Les mer
Featured image for “Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene”
15. mars 2024 | Anbefalte artikler

Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene

Er du på utkikk etter en ny pulsklokke, men ønsker ikke å svi av mer penger enn nødvendig? Disse pulsklokkene gir deg virkelig valuta for pengene!
Les mer
Featured image for “De beste pulsklokkene – Best i test”
14. mars 2024 | Anbefalte artikler

De beste pulsklokkene – Best i test

Nærmere 150 pulsklokker er testet. Skal du investere i ny pulsklokke, så finner du både den og alt du trenger å vite her. Her er de beste pulsklokkene.
Les mer
Featured image for “Dette må du vite før du kjøper nye løpesko”
8. mars 2024 | Guider

Dette må du vite før du kjøper nye løpesko

Pronasjon, dropp, stack og karbon – denne guiden gir deg forklaringen på ulike begreper i sko-verdenen og hva du bør tenke over ved valg av nye løpesko.
Les mer
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”
4. mars 2024 | Guider

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du bør vite, samt noen gode tips og anbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
18. februar 2024 | Anbefalte artikler

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”
18. februar 2024 | Guider

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for å komme i gang, og hvorfor Zwift er så populært!
Les mer
Featured image for “Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger”
7. februar 2024 | Guider

Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger

På jakt etter ny skallbekledning? Her får du oversikten over hva du bør se etter og hva du bør tenke over i valget av ny skalljakke og skallbukse.
Les mer
Featured image for “Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger”
15. januar 2024 | Guider

Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger

Forvirret over alle begrepene om dun? Denne guiden gir deg svarene du lurer på, og hjelper deg å velge riktig dunjakke til ditt behov.
Les mer
Featured image for “Slik får du kart på Garmin-klokker som egentlig ikke støtter det”
8. januar 2024 | Guider

Slik får du kart på Garmin-klokker som egentlig ikke støtter det

Eier du en Garmin-klokke som ikke støtter kart? Komoot gjør det mulig å få kart på en rekke Garmin-enheter som egentlig ikke støtter dette!
Les mer
Featured image for “Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger”
5. januar 2024 | Guider

Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger

Ønsker du muligheten til å trene effektiv, tung og funksjonell styrketrening hjemme? Disse multigym og styrkepakkene gir deg muligheten.
Les mer