Test: Devold Running Merino 130 Shirt

1. april, 2024 (oppdatert 17. april 2024)

Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er en tynn og lett ulltrøye perfekt for deg som liker å trene utendørs i ulike temperaturer og intensiteter året rundt. Trøyen er laget av en unik blanding av merinoull (69%) og TENCEL (29%) som gir den flere gode fordeler.

Merinoullen er naturlig varmeregulerende, fukttransporterende og lukthemmende, mens TENCEL er et plantebasert materiale som virker kjølende, absorberer fuktighet raskt og er slitesterkt. Sammen skaper de et lett, hurtigtørkende og pustende stoff som holder deg komfortabel under hele økten.


For økt pusteevne har Devold Running Merino 130 Shirt nettingpaneler på strategiske steder som under armhulene og på baksiden av ryggen, og øverst på høyre skulder er det en liten logo med refleks for bedre synlighet i mørke.

Sømmene er plassert slik at de minimerer friksjon og irritasjon, og passformen er kroppsnær slik at den legger seg fint inntil kroppen uten å stramme ubehagelig.


Opplevelse og bruk

Devold Running Merino 130 Shirt er kort oppsummert svært allsidig, og den fungerer over et stort temperaturområde året rundt til ulike intensiteter. Skjorten kjennes silkemyk mot huden, sitter behagelig på kroppen og gir god bevegelsesfrihet. Skjorten har også et stilrent og sporty design, som gjør at den passer til både trening og fritid.

Etter 14 dager bruk, 8 timer daglig og uten vask, så er den ikke i nærheten av å lukte, og den holder fremdeles passformen foruten om avslutningen på ermene som blir noe videre. Skjorten blir til gjengjeld som ny etter en runde i vaskemaskinen.

Om noe kunne vært gjort bedre så er det et ønske om lengre ermer. Disse er ikke lengre enn de være, og kunne med fordel vært noen centimeter lenger slik at de dekket godt over håndleddet.


Bærekraftig materialer og produksjon

Devold har sørget for å bruke bærekraftige og økologiske materialer i Devold Running Merino 130 Shirt som er fri for skadelige stoffer/kjemikalier, og oppfyller Oeko-Tex 100 standarden som er et internasjonalt test- og sertifiseringssystem for tekstiler og lærprodukter og sikrer at produktene er frie for skadelige stoffer som kan påvirke menneskers helse og miljø.


Pris og tilgjengelighet

Devold Running Merino 130 Shirt har en veiledende pris på 899 kr. Skjorten er tilgjengelig i både herre- og damemodell i flere ulike farger.

 • Farger herremodell: Forest, Pond, Anthracite
 • Farger damemodell: Flood, Cameo, Coral, Anthracite

Fakta

 • Vekt: 130 g m2
 • Materiale utside: 69% merinoull / 29% Tencel® / 2% Polyamid
 • Passform: Kroppsnær

Ønsker du en skjorte med høy hals og glidelås i front for bedre temperaturregulering, kan du lese testen av Devold Running Merino 130 Zip Neck her. Et annet produkt i Running-serien er Devold Running Merino Tights (testet her) som er en løpetights i ull.


Konklusjon


Devold Running Merino 130 Shirt
ullskjorte test

Product Name: Devold Running Merino 130 Shirt

Brand: Devold

Offer price: 899

Currency: NOK

Konklusjon

Devold Running Merino 130 Shirt er en lett og god ullskjorte som kombinerer det beste av merinoull og Tencel. Den er perfekt for deg som er glad i å tilbringe tid utendørs, enten det er på tur eller på trening, og som ønsker en allsidig ullskjorte som er komfortabel, funksjonell og slitesterk.

Overall
90%
90%

Pros

 • Mykt og komfortabelt materiale.
 • Lav vekt.
 • Lukter ikke.
 • Gode pusteegenskaper og temperaturregulerring.
 • Mesh-materiale under armene og i ryggen.
 • Refleks på høyre skulder.
 • Bærekraftig materialer.

Cons

 • Savner noe lengre ermer.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Helly Hansen Roam Wind Jacket”
15. juli 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Roam Wind Jacket

Helly Hansen Roam Wind Jacket er en lett og pakkbar vindjakke med vannavvisende behandling, gode pusteegenskaper, og topp bevegelsesfrihet.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon S/Lab Ultra Jacket”
3. juli 2024 | Bekledning

Test: Salomon S/Lab Ultra Jacket

Salomon S/Lab Ultra Jacket er en lett, kraftig og gjennomtenkt vanntett løpejakke for dagene der du trenger ekstra beskyttelse og aktivitetsnivået er høyt.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Phantom Waterproof Pull-On”
28. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Phantom Waterproof Pull-On

Rab Phantom Waterproof Pull-On er jakken du tar med deg som en fast del av turutstyret uten at du merker at den er der. Og likevel kan den være livreddende.
Les mer
Featured image for “Test: Skinfit Rofan Zip-Off Pants”
25. juni 2024 | Bekledning

Test: Skinfit Rofan Zip-Off Pants

Skinfit Rofan Zip-Off Pants er uten tvil de mest komfortable og allsidige buksene jeg har testet noen gang. Disse er verdt hver krone.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Momentum Pants”
11. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Momentum Pants

Rab Momentum Pants er så komfortabel og allsidig at den sklir rett inn på liste over noen av de beste buksene jeg har testet. En ny turbukse favoritt.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)”
10. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)

Rab Xenair Alpine Light Jacket er så liten og lett, og likevel så varm og god, at den fortjener en plass på kroppen eller i sekken hver eneste tur året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer