Test: Devold Running Merino Tights

17. april, 2024 (oppdatert 17. april 2024)

Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights er en tynn og lett ull-tights ideell for deg som liker å trene utendørs året rundt selv om gradestokken ikke skulle viser tropevær og steikende varme. Tightsen er laget av 93 % merinoull og 7 % elastan, der merinoullen isolerer og puster godt slik at du holder deg varm og tørr uansett aktivitetsnivå, mens elastan bidrar til en fleksibel og god passform som også holder seg over tid.

Tightsene har også en bred og behagelig linning som gjør at den holder seg på plass uten å stramme ubehagelig, og sømmene er plassert slik at de minimerer friksjon og irritasjon. Det er også en enkel strammesnor i livet som lar deg stramme tightsen ytterligere, men denne fungerer ikke helt optimalt ettersom den er for kort til å kunne knytes.

Komfortmessig er Devold Running Merino Tights 10 av 10, selv om den ikke når helt opp totalt sett.

Bruken av merinoull gjør at tightsen mister noen av de veldig elastiske egenskapene vi som regel ser i en tradisjonell tights laget av polyamide og elastan, og den blir derfor litt løs rundt anklene.


Opplevelse og bruk

Passformen på Devold Running Merino Tights sitter tett nok til at du føler en viss form for støtte rundt beina, samtidig som den føles så myk og komfortabel at den ikke oppleves som en tradisjonell tights. Hadde det ikke vært for at Devold markedsførte Devold Running Merino Tights som en løpetights, ville jeg først og fremst tenkt at det var en litt tykk stillongs- noe den også kan brukes som.

En annen stor fordel med bruken av ull er at tightsen ikke oppleves klam selv om den blir fuktig av svette. Slitestyrken kan det nok stilles spørsmålstegn ved over tid, og jeg ville ikke anbefalt å løpe med denne i tett skog og mye kvister som treffer beina.

Devold har også husket å inkludere en liten nøkkellomme bak på innsiden av linningen, og ikke minst refleks-logoer både i front og bak på leggene. Det er ingen egen lomme til telefonen.


Bærekraftig materialer og produksjon

Devold har sørget for å bruke bærekraftige og økologiske materialer i Devold Running Merino Tights som er fri for skadelige stoffer/kjemikalier, og oppfyller Oeko-Tex 100 standarden som er et internasjonalt test- og sertifiseringssystem for tekstiler og lærprodukter og sikrer at produktene er frie for skadelige stoffer som kan påvirke menneskers helse og miljø.


Pris og tilgjengelighet

Devold Running Merino Tights har en veiledende pris på 1299 kr. Longsen er tilgjengelig i både herre- og damemodell.

 • Farger herremodell: Caviar
 • Farger damemodell: Flood, Caviar

Se også disse produktene fra Devold i Running-serien:


Fakta

 • Vekt: 300 g m2
 • Materiale utside: 93% merinoull / 7% Elastan
 • Passform: Kroppsnær/ettersittende

Konklusjon


Konklusjon

Navn: Devold Running Merino Tights
Leverandør: Devold
Pris: 1 299,

Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights er både myk og komfortabel, samtidig som den sitter tett nok på kroppen til å gi en varmende og støttende effekt. Detaljer som en praktisk nøkkellomme og ekstra reflekser er på plass, mens materialet blir noe løst rundt anklene.

Bruken av ull i treningstights har blitt mer og mer populært ettersom det i stor grad evner å regulere temperaturen over et stort temperaturområde, samtidig som det holder varmen om du skulle bli våt. Komfortmessig får Devold Running Merino Tights full score, selv om den likevel ikke krysser av på alle punkter.

Devold Running Merino Tights kan likevel trygt anbefales om du ønsker en god løpetights, eller «tur-tights» for den del, og gjerne ønsker en litt mer komfortabel og løsere passform enn de tradisjonelle treningstightsene har for vane å gi.


Fordeler

 • Svært myk og komfortabelt materiale.
 • Lav vekt.
 • Lukter ikke.
 • Gode pusteegenskaper.
 • Ekstra bred linning gjør at den holder seg på plass.
 • Nøkkellomme og refleksdetaljer.
 • Bærekraftig materialer.

Ulemper

 • Litt løs rundt anklene.
 • Spørsmålstegn ved slitestyrken over tid.


Del gjerne:

Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic G Jacket”
29. februar 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic G Jacket

Rab Mythic G Jacket er ekstremt lett og kompakt, overraskende varm og beskyttende, myk og komfortabel, og leverer kanskje markedets råeste lettvekts dunjakke.
Les mer
Featured image for “Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant”
23. februar 2024 | Bekledning

Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er den perfekte isolasjonsbuksen for deg som trenger litt ekstra varme i den kaldeste delen av året.
Les mer