Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin

10. juli, 2024 (oppdatert 10. juli 2024)

Featured image for “Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin”

Har du en Garmin pulsklokke du ønsker å bruke til rutenavigering? Her får du oppskriften på hvordan du raskt og enkelt importerer en rute fra UT.no til Garmin-klokken, eller en annen Garmin GPS.

Denne oppskriften gjelder ikke bare for UT.no, men for alle GPX-filer du ønsker å importere til Garmin-klokken. I eksempelet benyttes en rute fra UT.no, men framgangsmåten er klin hakke lik for alle tilsvarende nettsider.


Slik importerer du en rute til Garmin-klokken din

Start med å navigere frem til nettsiden hvor ruten befinner seg. Finn frem til den aktuelle ruten, og bla deg ned til der du finner en GPX-fil tilgjengelig for nedlasting.

Trykk på GPX-filen og godkjenn nedlastingen. Gå til «Nedlastinger» på telefonen, og velg «Del» filen. Her blar du deg frem til ikonet for «Garmin Connect» appen, og velger å dele til denne.


Nå vil Garmin Connect appen åpne seg, du må velge hvilken aktivitet du ønsker å lagre ruten som, og deretter får du opp et kart av ruten samt info som distanse, høydemeter, nedstigning, etc.. Du kan legge til flere mellompunkter på ruten dersom det er ønskelig, eller gjøre alternative justeringer. Trykk «Lagre» når ruten er klar, og deretter velg hvilken enhet du ønsker å sende ruten til.

Når du har trykt «Send til enhet» og valg klokken du ønsker å bruke, er du «good to go»!


Løypen finner du igjen på klokken under «Navigasjon» og «Løyper» for hver enkelt aktivitetsprofil. Menyen for navigasjon finner du ved å holde inne meny-knappen når du har valg aktivitetsprofil.

Lurer du på noe som helst angående Garmin pulsklokker? Da finner du svaret i Garmin – Guide og forklaring til ulike funksjoner og verktøy.


Står du fast med en Garmin-klokke som har hengt seg opp, eller av en annen grunn har behov for å gjenopprette klokka? Sjekk denne guiden.


Del gjerne:

Featured image for “Slik kalibrerer du tredemølledistansen på en Garmin pulsklokke”
17. juli 2024 | Guider

Slik kalibrerer du tredemølledistansen på en Garmin pulsklokke

Sliter du med at klokka di ikke måler riktig tempo og distanse når du løper innendørs på en tredemølle? Denne oppskriften kan hjelpe deg til bedre målinger.
Les mer
Featured image for “Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin”
10. juli 2024 | Guider

Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin

Her får du oppskriften på hvordan du raskt og enkelt importerer en rute fra UT.no til Garmin-klokken, eller en annen Garmin GPS.
Les mer
Featured image for “Guide: Dette er nedtrappingspuls (Heart rate recovery)”
29. juni 2024 | Guider

Guide: Dette er nedtrappingspuls (Heart rate recovery)

Nedtrappingspuls kan være en nyttig indikator for både treningstilstand og hjertehelse. Denne guiden gir deg svar på det du trenger å vite.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
21. juni 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Guide: Garmin foreslått treningsøkt”
29. april 2024 | Guider

Guide: Garmin foreslått treningsøkt

Garmin-klokker med funksjonen «Daglig foreslått treningsøkt» gir deg dagsferske treningsøkter basert på treningsstatus og dagsform. Her er det du må vite.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”
28. mars 2024 | Guider

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg alt du må vite.
Les mer
Featured image for “Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene”
15. mars 2024 | Guider

Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene

Er du på utkikk etter en ny pulsklokke, men ønsker ikke å svi av mer penger enn nødvendig? Disse pulsklokkene gir deg virkelig valuta for pengene!
Les mer
Featured image for “De beste pulsklokkene – Best i test”
14. mars 2024 | Guider

De beste pulsklokkene – Best i test

Nærmere 150 pulsklokker er testet. Skal du investere i ny pulsklokke, så finner du både den og alt du trenger å vite her. Her er de beste pulsklokkene.
Les mer
Featured image for “Dette må du vite før du kjøper nye løpesko”
8. mars 2024 | Guider

Dette må du vite før du kjøper nye løpesko

Pronasjon, dropp, stack og karbon – denne guiden gir deg forklaringen på ulike begreper i sko-verdenen og hva du bør tenke over ved valg av nye løpesko.
Les mer
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”
4. mars 2024 | Guider

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du bør vite, samt noen gode tips og anbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer