Casio G-Shock GPR-H1000 er den tøffeste aktivitetsmåleren på markedet

10. januar, 2024 (oppdatert 10. januar 2024)

Featured image for “Casio G-Shock GPR-H1000 er den tøffeste aktivitetsmåleren på markedet”

Hvis MacGyver, Indiana Jones og James Bond skulle dannet en trio og lansert en klokke, så hadde det vært G-Shock Rangeman GPR-H1000. Denne klokken tåler alt.

Casio er godt kjent for sine hardføre G-Shock modeller, og senest i mars i fjor lanserte de G-Shock GBD-H2000 som den første «ikke-Polar» klokken til å ta i bruk Polar sine avanserte algoritmer for å måle søvn, trening, velvære, aktivitet, ytelse og restitusjon, og forente det med Casio sitt robuste og vanntette G-Shock-design.

Nå tar det japanske selskapet det enda litt lenger, og lanserer den første klokken i Rangeman-serien til å inkludere helse- og treningsfunksjoner – Casio G-Shock Rangeman GPR-H1000 – en superrobust og tøff «altmulig-klokke».


Casio G-Shock Rangeman GPR-H1000

G-Shock Rangeman GPR-H1000 byr på topp byggekvalitet og er laget for å tåle ekstreme forhold. Både urkasse og reim er produsert resin – et miljøvennlige materialet kjent som biomasseplast, og fornybare organiske ressurser som mais  er tatt i bruk for å redusere det økologiske fotavtrykket.

Resin er ikke minst ekstremt holdbart og fleksibelt, og bidrar til å beskytte de innvendige komponentene, som inkluderer både klokkemodulen, de ulike sensorene og GPS-antennen. Selve klokken måler 60,6 x 53,2 x 20,3 mm, med en vekt på 92 gram.

G-Shock Rangeman GPR-H1000 har også en spesiell knappbeskyttelse som hindrer at gjørme og støv kommer inn i knappene, og skal være vanntett ned til 200 meter. Klokken er tilgjengelig i to ulike farger; en knallgul, og en svart.

Batteritiden er på solide 23 måneder med batterisparing aktivert, og opptil 2 måneder i klokkemodus med pulssensor deaktivert. I GPS-modus kan du velge mellom tre ulike moduser; «High rate» på opptil 14 timer, «Normal» på opptil 16 timer, og «Long» på opptil 19 timer.

I «Long»-modus reduseres samplingen av GPS- og pulssignal signal 1 gang per minutt, i «Normal»-modus samples GPS- og pulssignal signal 1 gang per sekund, og i «High»-modus holder samples GPS- og pulssignal signal 1 gang per minutt.

Dersom du benytter klokken til å registrere trening og aktivitet må den lades ved hjelp av en proprietær ladekabel, mens kun vanlig bruk skal kunne holdes gående utelukkende ved hjelp av solcellelading i skjermen. Klokken benytter for øvrig en høykontrast minne-i-piksel (MIP) LCD for enkel lesing, og byr på helautomatisk LED-lys med valgfritt 1,5 sek eller 5 sek belysning.

Det som er spesielt for G-Shock GPR-H1000, er de mange funksjonene som gjør den til en nyttig følgesvenn for utendørsaktiviteter. Dette inkluderer blant annet en multibånd-GPS for å registrere posisjon, distanse og hastighet, et barometer, akselerometer, gyroskop, termometer, et elektronisk kompass, tidevannstabell, månekalender, solcellelading i skjermen, m.m.. Klokken har også en optisk pulssensor for å måle pulsen, samt oksygenmetningen i blodet.


Casio + Polar

I tillegg til alt dette er G-Shock GPR-H1000 utstyrt med en rekke av Polars avanserte teknologier og vil registrere aktivitet som skritt, puls, kalorier, distanse, høyde, m.m. døgnet rundt. Klokken måler også søvn og tid i ulike søvnfaser gjennom natten. Disse funksjonene bidrar til å gi brukeren enda bedre innsikt i fysiske tilstand og ytelse.

Ved å synkronisere klokken med Casio Watches-appen (støtter Bluetooth) kan du overvåke aktivitet, trening og helseparametre, justere oppsett på aktivitetsprofiler, endre innstillinger på klokken, m.m..

G-Shock GPR-H1000 kommer forhåndsinstallert med flere ulike aktivitetsprofiler som inkluderer blant annet Løping, Terrengløp, Gå, Sykling, Svømming utendørs, Basseng svømming, Gym og Intervalltidtaker. Hver av disse kan settes opp med ulike datafelter, og kan brukes til å registrere aktiviteter som senere kan studeres under fanene Lifelog og Training Log i Casio Watches-appen.


Smartklokkefunksjoner

Klokken har flere smartklokkefunksjoner som du kan bruke sammen med Casio Watches-appen. De fleste er ganske grunnleggende, og du får ingen form for kontaktløs betaling eller musikkstyring. Den «smarteste» er støtten for smartvarsler som lar deg se lese smartvarsler på den lille skjermen.

Noen av funksjonene er:

  • Tidevannstabell
  • Månekalender
  • Automatisk tidsjustering.
  • Stoppeklokke (100 timer).
  • Nedtellingstimer (5 Timer – 1/1 sek. – 60 min).
  • Vibrasjonsalarm (diskret alarm med kun vibrasjon).
  • Verdenstid funksjon med tidsvisning for inntil 38 ulike tidssoner.
  • Varslingsfunksjon (innkommende anrop, e-poster, sosiale medier, kalenderhendelser, påminnelser)
  • Automatisk kalender (viser alltid riktig dato).
  • Telefonfinder

G-Shock Rangeman GPR-H1000 er forventet til Norge i starten av mars med en forventet utsalgspris på 6998 kr.


Del gjerne:

Featured image for “Apple Maps sykkelruter er nå tilgjengelig på Apple Watch”
13. juli 2024 | Blogg

Apple Maps sykkelruter er nå tilgjengelig på Apple Watch

Apple har lansert sykkelruter i Norge. Du kan nå få sving-for-sving sykkelanvisninger for ruter som inkluderer sykkelstier, sykkelfelt og sykkelvennlige veier.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Ring – Den mest avanserte smart ringen på markedet?”
10. juli 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Ring – Den mest avanserte smart ringen på markedet?

Samsung har endelig dratt sløret av deres første smart ring – Samsung Galaxy Ring. Nå skal fokuset på helse og trening være større enn noen gang.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Buds 3 og Buds 3 Pro – Den største oppdateringen til nå”
10. juli 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Buds 3 og Buds 3 Pro – Den største oppdateringen til nå

Samsung Galaxy Buds 3 og Galaxy Buds 3 Pro har nylig blitt lansert, og de representerer en betydelig oppgradering i Samsungs serie av trådløse ørepropper.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 7 og Watch Ultra”
10. juli 2024 | Blogg

Nyhet: Samsung Galaxy Watch 7 og Watch Ultra

Samsung har lansert deres neste generasjon smartklokker – Samsung Galaxy Watch 7 og Galaxy Watch Ultra. Er dette klokkene som skal sette Wear OS på kartet?
Les mer
Featured image for “COROS – Juli oppdatering: Sikkerhetsvarsler, gruppesporing, m.m.”
9. juli 2024 | Blogg

COROS – Juli oppdatering: Sikkerhetsvarsler, gruppesporing, m.m.

COROS lanserer flere nye funksjoner inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing, navigasjonsforbedringer, forenklet FTP-test på sykkel, m.m.
Les mer
Featured image for “Samsung lanserer ny BioActive sensor for mer nøyaktige helsemålinger”
8. juli 2024 | Blogg

Samsung lanserer ny BioActive sensor for mer nøyaktige helsemålinger

Samsung fortsetter å innovere innen digital helse med den nyeste generasjonen av sin BioActive sensor, som kommer til den neste Galaxy Watch.
Les mer
Featured image for “COROS APEX 2 Pro – Nå i fargen Dusty Pink”
2. juli 2024 | Blogg

COROS APEX 2 Pro – Nå i fargen Dusty Pink

COROS APEX 2 Pro er nå tilgjengelig i fargen Dusty Pink – en hyllest til de fortryllende fargene som preger himmelen over ulike sand-, jord- og steinlandskap.
Les mer
Featured image for “Garmin Edge 1050 – Første sykkelcomputer med LED-skjerm”
25. juni 2024 | Blogg

Garmin Edge 1050 – Første sykkelcomputer med LED-skjerm

Garmin lanserer Edge 1050 – Den første sykkelcomputeren med en krystallklar LED-skjerm, samt innebygd høyttaler for trenings- og navigasjonsvarsler, m.m..
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Race S – Årets budsjettvinner?”
25. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Race S – Årets budsjettvinner?

Suunto Race S er en solid oppgradering fra forgjengeren Suunto Race, i et mindre og lettere design, og til en enda bedre pris!
Les mer
Featured image for “COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering”
21. juni 2024 | Blogg

COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering

COROS lanserer en rekke nye funksjoner for sine pulsklokker, inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing og en enklere FTP test for sykkel.
Les mer
Featured image for “Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge”
19. juni 2024 | Blogg

Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge

Shokz, kjent for sine avanserte open ear-hodetelefoner, har annonsert et storstilt samarbeid med den dobbelte olympiske maratonvinneren, Eliud Kipchoge.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer”
18. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer

Suunto Ocean kombinerer funksjonaliteten til en dykkecomputer med egenskapene til en pulsklokke og gjør den til et ideelt verktøy til både dykking og trening.
Les mer