Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition

17. august, 2023 (oppdatert 29. august 2023)
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition”

COROS har lansert en «limited edition» av deres toppmodell COROS APEX 2 Pro. Her er det du må vite om COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition.

COROS har gjort mye riktig de siste årene, og høsten 2022 lanserte de to modeller, COROS APEX 2 og COROS APEX 2 Pro, som siden har vokst til å bli to meget gode multisportklokker takket være en rekke store og betydelige oppdateringer.

Vinteren 2023 lanserte de en «COROS APEX 2 Pro Killian Jornet Edition» i begrenset opplag på 5000 enheter, og nå slipper de COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition i et begrenset opplag på 3000 eksemplarer for å feire Chamonix-Mont-Blanc – hjemmet til Ultra-Trail du Mont-Blanc – et løp som gjerne blir ansett verdens tøffeste ultramaraton.

Coros Apex 2 Pro Chamonix er et begrenset til 3000 enheter, og har en spesiell blå og grå fargetone som skal representere fargene på Mont Blancs høyeste topper der steinen møter himmelen.


COROS skriver om APEX 2 Pro Chamonix Edition:
«Hvis du ønsker å trene hardt og bevege deg raskt utendørs, er det ingen mer ikonisk base enn Chamonix. Denne spesialutgaven av APEX 2 Pro, det åndelige hjemmet til terrengløping og inngangsporten til det episke terrenget på Mont Blanc, feirer et av de beste stedene på jorden å trene og løpe.

Langt fra det grønne som dominerer de lavereliggende bakkene, gjenspeiles de blå og grå fargene fra Mont Blancs høyder der stein og isbre møter den gjennomtrengende himmelen».

Hva skiller COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition fra APEX 2 PRO?

Rent funksjonsmessig er det ingen forskjell på noen av de tre APEX 2 Pro-modellene, og det er er kun designet/fargene og innholdet i esken som skiller de, samt en «eksklusiv urskive» for hver av de to spesialmodellene. Kilian Jornet Edition leveres med to reimer + en caps, mens COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition inkluderer en spesialdesignet nylonreim.

COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition koster det samme som den vanlige utgaven – 5500 kr.

Full test av COROS APEX 2 Pro finner du her: Test: COROS APEX 2 Pro og COROS APEX 2


COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition viktigste egenskaper:

 • Solid byggekvalitet og premium design
 • 1,3″ skjerm med safirglass med titanium bezel.
 • Lav vekt; kun 66 gram.
 • Multiband GNSS-chip.
 • Globale offline landskaps- og topografiske kart. Tilgang til gratis kart for hele verden.
 • Enkel betjening via en dreibar krone og touchskjerm.
 • Batteritid: Opptil 30 dager med vanlig bruk. Opptil 75 timer med full GPS.
 • Intern lagring på 32 GB.
 • Redesignet optisk pulssensor med Wear Detection teknologi for økt nøyaktighet.
 • EKG-sensor for måling av hjertefrekvensvariasjoner (HRV).
 • SpO2-sensor for å overvåke oksygenmetningen i høyden.
 • Tilgang til et stort utvalg tilpassbare aktivitetsprofiler.
 • Kraftmåling direkte fra håndleddet.
 • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse gjennom EvoLab.
 • 24/7 aktivitetssporing og søvnsporing
 • Enkel og brukervennlig app med ruteplanlegger.
 • Tilgang til gratis treningsprogrammer og treningsøkter.
 • Tredjeparts integrasjon (Strava, TrainingPeaks, etc).
 • Smartfunksjoner: Smartvarsler, intern lagring for musikk, kontroll for actionkamera som GoPro og Insta360. klargjort for musikkstreaming i fremtidige programvareoppdateringer.
 • WiFi, Dual Mode, Bluetooth 5.0.

Her er den korte oppsummeringen av COROS APEX 2 Pro hentet fra den store pulsklokketesten her på nettsiden:

COROS APEX 2 Pro


Det skal mye til for å bryte Garmin sitt hegemoni i toppsjiktet blant pulsklokker, men COROS APEX 2 Pro er i stand til det. Og noe av det beste; COROS fortsetter bare å bli bedre, og klokkene har gått ned i pris siden lansering.

COROS kom susende inn fra sidelinjen med sin første pulsklokke i 2018, og siden den gang har de tatt noen enorme steg, møtt litt motgang, og deretter hoppet frem enda flere steg. Lanseringen av COROS APEX 2 Pro ble en blandet opplevelse, men i løpet av en rekke oppdateringer har dette blitt en pulsklokke som virkelig imponerer.

COROS APEX 2 Pro sammen med COROS VERTIX 2 selskapets flaggskipmodell, men i en tynnere og lettere innpakning. Skjermen måler 1,3″ og vekten er beskjedne 66 gram. APEX 2 Pro er kraftig bygget med materialer som titanium og saffirglass, og er laget for å tåle ekstreme temperaturer og påkjenninger. COROS APEX 2 Pro bevarer det samme enkle brukergrensesnittet og betjeningen der du bruker en stor digital krone for å scrolle gjennom widgets og menyer, samt en touchskjerm som forenkler betjeningen ytterligere.

To av COROS sine styrker er lang batteritid og nøyaktig GPS. COROS APEX 2 Pro er utstyrt med siste generasjon multibånd-GNSS som legger til rette for svært nøyaktig satellittsporing selv i krevende terreng og miljøer. Batteritiden er også imponerende god – spesielt i smartklokkemodus (opptil 30 dager) og vanlig GPS-modus (opptil 75 timer).

COROS APEX 2 Pro kommer forhåndsinstallert med kart, og du får gratis tilgang til kart fra hele verden som kan lastes ned direkte fra COROS appen. Du får ikke ikke det samme detaljnivået som kartene fra Garmin (mangler gatenavn, stedsnavn, etc.), men det er stor sannsynlighet for at dette kommer i fremtiden. Det er enkelt å laste opp ruter til klokken som igjen vil vise deg ruten som en tegning på kartet, selv om du ikke får sving-for-sving navigering og må selv passe på å holde deg til løypen.

COROS APEX 2 Pro tilbyr også avansert trenings- og restitusjonsanalyse gjennom plattformen EvoLab, integrert kraftmålingen direkte i klokka, samt tilgang til en rekke treningsøkter og programmer for styrketrening, løping, sykling og svømming gjennom appen/nettsiden. Klokken registrerer så klart alt av aktivitet 24/7 som skritt, kalorier, estimert distanse/høyde, puls, oksygenmetning, søvn, etc.. Pulssensoren er jevnt over god, og klokken har også en SpO2-sensor for måling av oksygenmetning i blodet, samt en EKG-sensor for måling av hjertefrekvensvariasjoner (HRV).

Av smartfunksjoner får du musikkontroller, innebygd lagring for musikkfiler (ingen offline streaming), smartvarsler, kontroll for actionkamera (GoPro og Insta360). I tillegg er et enkle «widgets» for værmelding, kalender, soloppgang/solnedgang, temperatur, ABC-funksjoner, etc.. Det største savnet er mangelen på trådløs betaling.

COROS sitt største «ess» er den hyppige oppdateringen av programvaren som ofte tilfører selv eldre pulsklokker nye funksjoner. Appen har utviklet seg til å bli oversiktlig og fin, og fremstår moderne og brukervennlig.

COROS APEX 2 Pro leverer en imponerende pulsklokke, og det til en veldig fin pris. Klokken fremstår mye bedre enn ved lanseringen høsten 2022, og har i tillegg gått ned i pris. For 5500 kr er det vanskelig å finne en råere totalpakke, og dersom du er klar for å prøve noe nytt, så kan COROS APEX 2 Pro varmt anbefales


Del gjerne:

Featured image for “Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering”

Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering

Sliter du med at klokken ikke registrer pulsen via den innebygde pulssensoren på grunn av tatoveringer? Dette enkle trikset kan…
Featured image for “Nyhet: Garmin Vivoactive 5”

Nyhet: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery er en funksjon som holder oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på…
Featured image for “Garmin Connect i ny drakt”

Garmin Connect i ny drakt

Garmin Connect har nylig rullet ut en oppdatering som gir brukerne muligheten til å velge mellom tre forskjellige moduser: Lys,…
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch GT 4”

Nyhet: Huawei Watch GT 4

Huawei har lansert sin nyeste smartklokke, Huawei Watch GT 4, med oppgradert helse- og treningssporing, forbedret GPS, og nye helsefunksjoner.…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch

Lyst til å få mer ut av smartklokkene din? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom…
Featured image for “Nyhet: Garmin Venu 3”

Nyhet: Garmin Venu 3

Garmin har igjen oppdatert sin populære smartklokke-modell. Garmin Venu 3 bringer med seg en ny pulssensor, søvn coach, tilgang til…
Featured image for “Nyhet: COROS PACE 3”

Nyhet: COROS PACE 3

COROS har lansert oppfølgeren til den svært populære budsjettmodellen PACE 2. Og nye COROS PACE 3 minner om alt annet…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!”

Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!

COROS har lansert en stor programvareoppdatering som blant annet gir tilgang til sving-for-sving veiledning, tilpassbare urskiver og mye mer!…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition”

Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition

COROS har lansert en «limited edition» av deres toppmodell COROS APEX 2 Pro. Her er det du må vite om…
Featured image for “20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch”

20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch

Pulsklokke eller smartklokke? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom du liker å bruke klokken til…
Featured image for “Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!”

Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!

Garmin har lansert en funksjon for sikkerhetskopi og gjenoppretting slik at du kan bytte mellom ulike klokker uten å måtte…
Featured image for “Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta”

Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta

Garmin har lansert en ny og stor betaprogramvare for Garmin Forerunner 965 og Garmin Forerunner 265. Her er det du…
Featured image for “Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!”

Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!

COROS lanserer sin første eksterne pulssensor – COROS Heart Rate Monitor. Denne gir deg maksimal bevegelsesfrihet og økt presisjon. Her…
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic”

Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic

Samsung har lansert årets modeller av sin trofaste smartklokke; Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic. Her…
Featured image for “Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme”

Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme

Samsung har begynt å rulle ut en ny funksjon for Samsung Galaxy Watch som tillater deteksjon av uregelmessig hjerterytme.…
Featured image for “30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar”

30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar er utvilsomt en av de beste pulsklokkene på markedet. Her er 30 gode grunner…