Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition

17. august, 2023 (oppdatert 9. november 2023)

Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition”

COROS har lansert en «limited edition» av deres toppmodell COROS APEX 2 Pro. Her er det du må vite om COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition.

COROS har gjort mye riktig de siste årene, og høsten 2022 lanserte de to modeller, COROS APEX 2 og COROS APEX 2 Pro, som siden har vokst til å bli to meget gode multisportklokker takket være en rekke store og betydelige oppdateringer.

Vinteren 2023 lanserte de en «COROS APEX 2 Pro Killian Jornet Edition» i begrenset opplag på 5000 enheter, og nå slipper de COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition i et begrenset opplag på 3000 eksemplarer for å feire Chamonix-Mont-Blanc – hjemmet til Ultra-Trail du Mont-Blanc – et løp som gjerne blir ansett som verdens tøffeste ultramaraton.

Coros Apex 2 Pro Chamonix er et begrenset til 3000 enheter, og har en spesiell blå og grå fargetone som skal representere fargene på Mont Blancs høyeste topper der steinen møter himmelen.


COROS skriver om APEX 2 Pro Chamonix Edition:
«Hvis du ønsker å trene hardt og bevege deg raskt utendørs, er det ingen mer ikonisk base enn Chamonix. Denne spesialutgaven av APEX 2 Pro, det åndelige hjemmet til terrengløping og inngangsporten til det episke terrenget på Mont Blanc, feirer et av de beste stedene på jorden å trene og løpe.

Langt fra det grønne som dominerer de lavereliggende bakkene, gjenspeiles de blå og grå fargene fra Mont Blancs høyder der stein og isbre møter den gjennomtrengende himmelen».

Hva skiller COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition fra APEX 2 PRO?

Rent funksjonsmessig er det ingen forskjell på noen av de tre APEX 2 Pro-modellene, og det er er kun designet/fargene og innholdet i esken som skiller de, samt en «eksklusiv urskive» for hver av de to spesialmodellene. Kilian Jornet Edition leveres med to reimer + en caps, mens COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition inkluderer en spesialdesignet nylonreim.

COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition koster det samme som den vanlige utgaven – 5500 kr.

Full test av COROS APEX 2 Pro finner du her: Test: COROS APEX 2 Pro og COROS APEX 2


COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition viktigste egenskaper:

 • Solid byggekvalitet og premium design
 • 1,3″ skjerm med safirglass med titanium bezel.
 • Lav vekt; kun 66 gram.
 • Multiband GNSS-chip.
 • Globale offline landskaps- og topografiske kart. Tilgang til gratis kart for hele verden.
 • Enkel betjening via en dreibar krone og touchskjerm.
 • Batteritid: Opptil 30 dager med vanlig bruk. Opptil 75 timer med full GPS.
 • Intern lagring på 32 GB.
 • Redesignet optisk pulssensor med Wear Detection teknologi for økt nøyaktighet.
 • EKG-sensor for måling av hjertefrekvensvariasjoner (HRV).
 • SpO2-sensor for å overvåke oksygenmetningen i høyden.
 • Tilgang til et stort utvalg tilpassbare aktivitetsprofiler.
 • Kraftmåling direkte fra håndleddet.
 • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse gjennom EvoLab.
 • 24/7 aktivitetssporing og søvnsporing
 • Enkel og brukervennlig app med ruteplanlegger.
 • Tilgang til gratis treningsprogrammer og treningsøkter.
 • Tredjeparts integrasjon (Strava, TrainingPeaks, etc).
 • Smartfunksjoner: Smartvarsler, intern lagring for musikk, kontroll for actionkamera som GoPro og Insta360. klargjort for musikkstreaming i fremtidige programvareoppdateringer.
 • WiFi, Dual Mode, Bluetooth 5.0.

Her er den korte oppsummeringen av COROS APEX 2 Pro hentet fra den store pulsklokketesten her på nettsiden:

COROS APEX 2 Pro


Det skal mye til for å bryte Garmin sitt hegemoni i toppsjiktet blant pulsklokker, men COROS APEX 2 Pro er i stand til det. Og noe av det beste; COROS fortsetter bare å bli bedre, og klokkene har gått ned i pris siden lansering.

COROS kom susende inn fra sidelinjen med sin første pulsklokke i 2018, og siden den gang har de tatt noen enorme steg, møtt litt motgang, og deretter hoppet frem enda flere steg. Lanseringen av COROS APEX 2 Pro ble en blandet opplevelse, men i løpet av en rekke oppdateringer har dette blitt en pulsklokke som virkelig imponerer.

COROS APEX 2 Pro sammen med COROS VERTIX 2 selskapets flaggskipmodell, men i en tynnere og lettere innpakning. Skjermen måler 1,3″ og vekten er beskjedne 66 gram. APEX 2 Pro er kraftig bygget med materialer som titanium og saffirglass, og er laget for å tåle ekstreme temperaturer og påkjenninger. COROS APEX 2 Pro bevarer det samme enkle brukergrensesnittet og betjeningen der du bruker en stor digital krone for å scrolle gjennom widgets og menyer, samt en touchskjerm som forenkler betjeningen ytterligere.

To av COROS sine styrker er lang batteritid og nøyaktig GPS. COROS APEX 2 Pro er utstyrt med siste generasjon multibånd-GNSS som legger til rette for svært nøyaktig satellittsporing selv i krevende terreng og miljøer. Batteritiden er også imponerende god – spesielt i smartklokkemodus (opptil 30 dager) og vanlig GPS-modus (opptil 75 timer).

COROS APEX 2 Pro kommer forhåndsinstallert med kart, og du får gratis tilgang til kart fra hele verden som kan lastes ned direkte fra COROS appen. Du får ikke ikke det samme detaljnivået som kartene fra Garmin (mangler gatenavn, stedsnavn, etc.), men det er stor sannsynlighet for at dette kommer i fremtiden. Det er enkelt å laste opp ruter til klokken som igjen vil vise deg ruten som en tegning på kartet, selv om du ikke får sving-for-sving navigering og må selv passe på å holde deg til løypen.

COROS APEX 2 Pro tilbyr også avansert trenings- og restitusjonsanalyse gjennom plattformen EvoLab, integrert kraftmålingen direkte i klokka, samt tilgang til en rekke treningsøkter og programmer for styrketrening, løping, sykling og svømming gjennom appen/nettsiden. Klokken registrerer så klart alt av aktivitet 24/7 som skritt, kalorier, estimert distanse/høyde, puls, oksygenmetning, søvn, etc.. Pulssensoren er jevnt over god, og klokken har også en SpO2-sensor for måling av oksygenmetning i blodet, samt en EKG-sensor for måling av hjertefrekvensvariasjoner (HRV).

Av smartfunksjoner får du musikkontroller, innebygd lagring for musikkfiler (ingen offline streaming), smartvarsler, kontroll for actionkamera (GoPro og Insta360). I tillegg er et enkle «widgets» for værmelding, kalender, soloppgang/solnedgang, temperatur, ABC-funksjoner, etc.. Det største savnet er mangelen på trådløs betaling.

COROS sitt største «ess» er den hyppige oppdateringen av programvaren som ofte tilfører selv eldre pulsklokker nye funksjoner. Appen har utviklet seg til å bli oversiktlig og fin, og fremstår moderne og brukervennlig.

COROS APEX 2 Pro leverer en imponerende pulsklokke, og det til en veldig fin pris. Klokken fremstår mye bedre enn ved lanseringen høsten 2022, og har i tillegg gått ned i pris. For 5500 kr er det vanskelig å finne en råere totalpakke, og dersom du er klar for å prøve noe nytt, så kan COROS APEX 2 Pro varmt anbefales


Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
20. februar 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke”
5. februar 2024 | Guider & anbefalinger

Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke

Mer enn 100 modeller testet! Ny pulsklokke, men vet ikke hvilken du skal velge? Denne guiden og gigantiske testen kan forhåpentligvis gjøre valget lettere.
Les mer
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle”
24. juli 2023 | Guider & anbefalinger

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt du trenger å vite, samt gode kjøpsanbefalinger.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar”
9. juni 2023 | Garmin

Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7 Pro-serien tar Fenix-serien enda et steg videre med en ny LED-lykt og bedre pulssensor. «Pro»-utgaven er en minimal, men viktig oppdatering.
Les mer
Featured image for “Romaskin – Guide og anbefalinger”
23. november 2021 | Guider & anbefalinger

Romaskin – Guide og anbefalinger

Hvilken romaskin er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Denne guiden gir deg svar på alt du trenger å vite, samt gode kjøpsanbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5”
19. februar 2024 | Blogg

Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 byr på flere av selskapets mest populære funksjoner til en attraktiv pris. Her er 30 grunner til å velge Vivoactive 5 som din neste klokke.
Les mer
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Venu 3”
9. februar 2024 | Blogg

Derfor bør du velge Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 er en av markedets beste klokke for aktivitets- og helsesporing, og i tillegg byr den på en rekke treningsfunksjoner og smartklokkefunksjoner.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4”
5. februar 2024 | Blogg

Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4

Huawei Watch GT 4 Rainforest Green GMT er Huawei sin nyeste modell og viser at selskapet tar bærekraft og miljøbevissthet på alvor.
Les mer
Featured image for “HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet”
1. februar 2024 | Blogg

HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet

HOKA lanserer et nytt flaggskip i selskapets produktlinje; HOKA Cielo X1 – en løpesko designet for maksimal flyt, fart og komfort.
Les mer
Featured image for “Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn”
29. januar 2024 | Blogg

Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn

Studie viser hvordan HRV endrer seg med alder, kjønn og sykdom, og hva gjennomsnitlig HRV-verdi er for ulike kjønn og aldersgrupper.
Les mer
Featured image for “Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race”
26. januar 2024 | Blogg

Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race

Suunto har lansert de nye hodetelefonene Suunto Sonic og nye farger for multisportklokken Suunto Race. Her er det du må vite.
Les mer