Test: Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32

14. oktober, 2023 (oppdatert 16. november 2023)
Featured image for “Test: Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32”

Leter du etter en av de råeste, mest fullspekkede og kanskje mest justerbare og komfortable dagstursekkene på markedet? Hils på Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32.


Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32 er sannsynligvis en av de mest avanserte og justeringsvennlige sekken noen gang produsert. Om den er verdt prisen derimot, får du svaret på her.


Fakta:

 • Vekt: 1500 gram
 • Volum: S/M: 32L L/XL: 34L
 • Mål: 61H x 37W x 29D
 • Materiale: 210D-nylon med høy fasthet x UHMWPE ripstop, DWR-impregnering uten PFAS
 • Tilgjengelige størrelser: Herre: 32/34L (testet), 64/67L, 68/72L / Damemodell: 32/34L (testet), 64/67L, 68/72L
 • Pris: 3600 kr

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Markedets mest avanserte sekk?

Markedet flommer over av dagtursekker i alle mulige former og størrelser, og heldigvis finnes det utrolig mange gode alternativer å velge mellom. Osprey har vært en dominerende aktør i markedet i mange år, og deres Talon-, Hikelite- og Stratos-modeller har sannsynligvis vært på hver eneste flekk på verdenskartet i løpet av årene de har eksistert.

Osprey har det med å lage gode produkter og å møte selv de mest kresne brukernes krav. Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32 er et resultat av mange års utvikling og tilbakemelding fra brukere.

UNLTD-serien består av seks modeller hvorav den minste modellen (32 liter) er tilgjengelig eksklusive online hos Osprey.com. Damemodellene er tilpasset kortere, smalere kroppstyper med kurver sammenlignet med herresekkene.

 • Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32 (herre)
 • Osprey UNLTD Hike AirScape 64 (herre)
 • Osprey UNLTD Hike AirScape 68 (herre)
 • Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32 (dame)
 • Osprey UNLTD Hike AirScape 64 (dame)
 • Osprey UNLTD Hike AirScape 68 (dame)

Osprey UNLTD Hike AntiGravity serien er designet for deg som elsker å gå – mye og langt. Disse sekkene tar i bruk et innovativt bæresystem som gir deg en følelse av å «sveve over bakken». AntiGravity serien har et sømløst ryggpanel av mesh som omslutter kroppen og fordeler vekten jevnt på både skuldre og hofte. Sekkene har også justerbare skulderstropper og et hoftebelte som tilpasser seg kroppens anatomi og bevegelse.


Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32 – «All-in»

Med Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32 har Osprey gått «all-in», og om det ikke gjenspeiles nok i kvaliteten på produktet, så synes det i hvert fall på prisen. For den «lille» 32-liters sekken koster hele 3600 kr, og dobler du størrelsen til 64 liter dobles også prisen til 7200 kr.  Det er en stor pris deluxe, men så får du også igjen for pengene.

Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32 byr nemlig bare på høy komfort og bærekvalitet, solide materialer og topp slitestyrke, men også utallige smarte løsninger som gjør at du kan pakke med deg langt mer enn det som er vanlig for 32-liters sekker. Vekten på 1500 gram er ikke spesielt lett, men gjenspeiler kvaliteten på både materialer og bæresystem.

Ingenting overlates til tilfeldighetene, og Osprey har tenkt på alt. Dette er en sekk du får lyst til å bære mye og langt, og den hjelper deg å føle deg i stand til å kunne bære mer enn du selv var klar over du var i stand til.


Bæresystem og komfort

Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32 kommer med selskapets avanserte AntiGravity og AutoLift-system som er er to innovative funksjoner spesielt designet for å forbedre bærekomforten og å redusere belastningen under lange turer og tunge oppakninger.

Osprey AntiGravity-systemet er utviklet for å fordele vekten jevnt over ryggsekkens ramme og brukerens kropp. Systemet bruker et nett av sømløs, ventilerende netting som strekker seg fra ryggpanelet til hoftebeltet og skaper en form for «svingende» bæreopplevelse. Dette nettet fungerer som en fjærende ramme som gir stabilitet og støtte samtidig som det gir økt ventilasjon.

Den sømløse nettingen former seg etter brukerens rygg og kroppskonturer og skaper et luftig rom mellom ryggsekk og bruker. Dette bidrar til å redusere varme og fuktighet som kan bygge seg opp på ryggen under fysisk anstrengende aktiviteter. Den jevne fordelingen av vekten reduserer også punktbelastningen på ryggen og bidrar til å redusere tretthet og belastning.

For best mulig tilpasning kan selve ryggskinnene justeres opp/ned (fem nivåer tilsvarende 10 cm) slik at du enkelt kan tilpasse sekken til etter individuell kroppsform. Både herre- og damemodellen av Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32 er tilgjengelig i to størrelser, S/M og L/XL, der rygglengden er avgjørende for hvilken størrelse du bør velge. For å finne riktig størrelse anbefaler Osprey å følge denne guider; størrelsesguide Osprey-sekker.

Osprey AutoLift-systemet er spesielt utviklet for hoftebeltet som er det viktigste elementet for å overføre vekten av ryggsekken fra skuldrene til hofteområde.

AutoLift-systemet består av en kombinasjon av en intern stiv 4 mm tykk aluramme og et bærende hoftebelte som er designet for å følge kroppens bevegelser. Når du beveger deg, justeres det interne rammesystemet automatisk for å opprettholde en optimal vinkel og holdning mellom hoftebeltet og ryggsekken. Dette sørger for å sikre at vekten av ryggsekken blir jevnt fordelt og optimalt overført til hofteområde.

Ospery tar også i bruk «Fit-on-The-Fly» teknologien som kar deg justere både lengden og polstringen på hoftebeltet etter behov uten å måtte ta av sekken. Justeringen gjøres ved å løsne på en kraftig borrelås på hver side av beltet, og deretter flytte det frem/tilbake slik du selv ønsker.

Ved å bruke Osprey AntiGravity og AutoLift-systemene sammen, oppnår Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32 bedre stabilitet, komfort og bærekomfort under lengre turer. Dette hjelper til å redusere belastningen på ryggen, forebygger tretthet og skaper en mer behagelig opplevelse.

Både skulderremmer og hoftebeltet består av et relativt tykt lag EVA-skum med netting som sikrer maksimal komfort og gode pusteegenskaper. Brystbeltet kan flyttes opp og ned for individuell tilpasning, og inkluderer en «nød-fløyte» som er en enkel liten fløyte integrert i låsemekanismen for brystbeltet, og er tiltenkt bruk i tilfelle nødsituasjoner.


Utside –  Materiale og festepunkter

Osprey har som alltid et stort fokus på miljøet og tar i bruk bluesign-godkjente materialer i hoveddelen som betyr at det oppfyller de høyeste kravene til forbrukersikkerhet og miljøvern.

Utsiden består av et kraftig og slitesterkt lettvekts 210D-nylon med ripstop og DWR-impregnering for økt vanntetthet, mens bunnen er forsterket med kraftigere 500D-nylon for å tåle at du setter den fra deg på røft underlag. I bunnen av sekken er det en glidelåslomme med et uttrekkbart regntrekk produsert i bluesign-godkjente stoffer.

Osprey har som vanlig inkludert en rekke smarte løsninger for å få mest mulig ut av de kapasiteten til sekken, og har utstyrt Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32 med plenty av festeløsninger, lommer og stropper. Blant annet finner vi:

 • Topplokk med glidelåslomme og nøkkelholder, samt flere festepunkter på utsiden.
 • Frontlomme med glidelås og slitesikker laminert glidelåsklaff hvor du kan oppbevare kart og annet nødvendig utstyr.
 • To store sidelommer i elastisk materiale.
 • Festepunkter for ekstrautstyr som liggeunderlag, telt, etc..
 • Stor glidelåslomme på venstre sidelomme. Ekspanderende meshlomme på venstre side.
 • Feste for isøkser.
 • Stow-on-the-Go-feste for gåstaver (ar deg enkelt feste stavene på siden av sekken uten å ta den av deg).
 • Stropper for liggeunderlag.
 • Doble kompresjonsstropper på hver side.

På hver side av sekken er det to dype sidelommer i ekspanderende meshmateriale. Disse er så dype at de strekker seg ca. 2/3 oppover sidene av sekken og rommer imponerende mye. Lommene har åpning både i toppen og på innsiden ca. midt på sidelommene slik at du enkelt kan ta ting inn/ut av lommene.

Glidelåslommen på venstre side av hoftebeltet er stor og rommer en stor telefon som iPhone 14 Pro Max uten problem, mens mesh-lommen på høyre side ikke gir like mye mening ettersom den strekker seg hele veien bak til sidelommen og utgjør «en stor lomme». Her hadde det vært bedre med en tilsvarende glidelåslomme som på venstre side.

Flere av Osprey sine sekker har brukt å ha små lommer på skulderremmene, men det er helt fraværende på Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32, og et klart savn.


Stort hovedrom med enkel tilgang

Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32 har kun et stor hovedrom uten videre inndeling, men er klargjort for Osprey HydraClip drikkeløsningen med en innvendig drikkelomme med sentrert slangeåpning på baksiden for enkelt oppheng av drikkeblæren. På hver av skulderremmene er det et praktisk feste hvor du kan festes drikkeslangen når den ikke er i bruk.

Om du ikke ønsker å bruke drikkeblære, fungerer lommen fint som en vanlig oppbevaringslomme til diverse småting.


All Mighty Guarantee og miljøansvar

Som en del av jobben for å ta vare på og beskytte miljøet ønsker Osprey først og fremst å reparere produkter i stedet for å erstatte de, og Osprey er så sikre på egne produkters kvalitet at de tilbyr flere ulike programmer som skal sørge for produktets sluttbruk.

«All Mighty Guarantee» er et program som gir kunden en garanti for produktets levetid og kvalitet. Hvis en Osprey-ryggsekk eller annet utstyr blir skadet eller ødelagt, kan kunden sende det tilbake til selskapet for reparasjon – helt kostnadsfritt. Osprey vil deretter fikse og gjenopprette produktet til sin opprinnelige tilstand. Garantien gjelder uavhengig av hvordan skaden oppsto, enten det skyldes slitasje over tid eller en ulykke. Med tanke på at sekken koster deg 3600 kr er det godt å vite at du i hvert fall vil kunne ha glede av den i mange, mange år.

I tillegg tilbyr Osprey et «Renewed Program» og «Repair to Share»-program.

Osprey Renewed Program er Ospreys initiativ for å resirkulere produkter som ikke kan repareres, og omdanne dem til nye produkter. Repair to Share-programmet tar imot returnerte produkter, reparerer dem og donerer dem til ungdomsprogrammer, skoler og grupper.

Begge programmene bidrar til bærekraft og sosialt ansvar ved å redusere avfall og gi utstyr til de som trenger det.


Er Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32 verdt prisen?

Tja, 3600 kr for en 32 liter er definitivt mye, og du skal være glad i å bære hvis du skal kunne forsvare prisen på Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32.

Samme hvor merkelig det høres ut, så er det nesten lettere å si at prisen på Osprey UNLTD Hike AirScape 64/68 sekkene er lettere å tilgi, selv om prisen på disse er det doble av Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32. Forskjellen ligger i at en sekk på over 60 liter åpner for helt andre bruksområder og mye mer vekt. Dette er sekker du gjerne vil bruke til lengre turer der du går i mange dager og faktisk har stort behov for et stabilt og godt bæresystem. Jo mer vekt du bærer, desto mer prisgitt er du sekken. AirScape 64/68 sekkene har også et topplokk som kan hektes av å fungere som en dagstursekk slik at du har en «2-i-1» løsning.

Til tross for at Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32 lar deg pakke med deg mye til å være en 32-liter, så er det uansett begrenset hvor mye du faktisk får pakket med deg i en dagstursekk av en slik størrelse, og ikke minst hvor tungt du kan pakke. Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32 er utvilsomt svært god, byr på mange smarte løsninger og et slitesterkt materiale som sannsynligvis vil holde i evigheter, men Osprey har så mange andre gode modeller til en langt lavere pris, at de for mange vil være et bedre valg.

Er du på jakt etter en god dagstursekk rundt 30 liter og ikke vil svi av årets utstyrsbudsjett på en enkelt sekk, så anbefales det å se på Osprey Talon 33 og Osprey Stratos 36. Et annet alternativ som er svært bra og gir deg mye av UNLTD AntiGravity 32, er Osprey Talon Pro 30. Dette er en sterkere og lettere utgave av Talon-serien.


Konklusjon


Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32 er uten tvil en veldig god og solid sekk som byr på alt du kan ønske deg av en dagstursekk i denne størrelsesklassen. Osprey har som vanlig utstyrt sekken med en rekke finurlige detaljer, svært høy bærekomfort, en solid og stødig ramme, og meget god plassutnyttelse.

Prisen på 3600 kr er derimot svært høy, og Osprey har en rekke andre produkter som for mange vil gjøre en vell så god jobb, og som koster godt under halvparten. Velger du å investere i Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32 vil du sannsynligvis bli veldig fornøyd, og du får en sekk du trolig kan ha i veldig mange år takket vært en suveren byggekvalitet.


Fordeler:

 • Innovativ teknologi med høy bærekomfort.
 • Kan justeres og tilpasses veldig godt.
 • Slitesterk. Tåler juling.
 • Mange smarte festemuligheter.
 • Hoftebelte som kan justeres på farten.
 • Regntrekk inkludert.
 • Oppleves meget stødig selv med tung vekt.
 • All Mighty Guarantee med gratis reparasjoner.
 • Høyt fokus på bærekraft i produksjonen.

Ulemper:

 • Svært høy pris.
 • Noe tung.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Silva Free 1200 S”

Test: Silva Free 1200 S

Silva Free 1200 S imponerer med et innovativt design, smarte funksjoner, kraftig lys, god batteritid, og uendelige muligheter for å…
Featured image for “Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid”

Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid

Silva Trail Runner Free 2 er hodelykten for deg som ønsker en lett og kompakt hodelykt med kraftig lys uten…
Featured image for “Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro”

Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro

Salomon Sense Pro og Adv Skin lar deg ta med både drikke, næring, telefon, m.m. uten å begrense frihetsfølelsen som…
Featured image for “Test: Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32”

Test: Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32

Leter du etter en av de råeste, mest fullspekkede og kanskje mest justerbare og komfortable dagstursekkene på markedet? Hils på…
Featured image for “Test: Osprey Atmos AG LT 65”

Test: Osprey Atmos AG LT 65

Jakter du den «ultimate» lettvekts sekken for lange turer der komfort er like viktig som god plass? Osprey Atmos AG…
Featured image for “Test: Zeiss SFL 10×40”

Test: Zeiss SFL 10×40

Zeiss SFL 10×40 leverer topp kvalitet i en innpakning så liten og lett at det er vanskelig å tro. Ikke…
Featured image for “Test: Osprey Exos Pro 55”

Test: Osprey Exos Pro 55

Lett, solid og smart. Osprey Exos Pro 55 og Osprey Eja Pro 55 er for deg som jakter lettest mulig…
Featured image for “Test: Osprey Ultralight Stuff Pack”

Test: Osprey Ultralight Stuff Pack

Osprey Ultralight Stuff Pack er så liten, lett og praktisk, at det er en sekk du tar med deg overalt…
Featured image for “Test: Salomon Trailblazer 20 / Trailblazer 30”

Test: Salomon Trailblazer 20 / Trailblazer 30

Salomon Trailblazer 20 og Trailblazer 30 imponerer med god bærekomfort og smarte løsninger, og ikke minst lav vekt og pakkbarhet.…
Featured image for “Test: Osprey Farpoint 55”

Test: Osprey Farpoint 55

Osprey Farpoint 55 leverer en størrelse og et design som gir deg det beste fra to verdener, og som gjør…
Featured image for “Test: Julbo AEROSPACE og Julbo QUICKSHIFT REACTIV skibriller”

Test: Julbo AEROSPACE og Julbo QUICKSHIFT REACTIV skibriller

Julbo AEROSPACE REACTIV og Julbo QUICKSHIFT REACTIV er ikke goggles/skibriller kun for dagene i skibakken. Disse er like gode til…
Featured image for “Test: Blue Ice Chiru 32l”

Test: Blue Ice Chiru 32l

Blue Ice Chiru 32l stripper bort alt unødvendig og sørger for å være god på de områdene som kreves av…
Featured image for “Test: Blue Ice Firecrest 28l”

Test: Blue Ice Firecrest 28l

Lett, solid, komfortabel og bærekraftig. Blue Ice Firecrest 28l er er en god allround dagstursekk for aktivitet friluftsliv året rundt.…
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l”

Test: Blue Ice Yagi 35l

Hva blir resultatet når en gjeng klatrere, skikjørere og alpinister, går sammen om å lage de ultimate friluftsproduktene? Et av svarene…
Featured image for “Test: PowerVision S1”

Test: PowerVision S1

PowerVision S1 er ikke bare verdens minste 3-akset gimbal, men også en trådløs lader og en tripod, og kan tillegg…
Featured image for “Test: Julbo Ultimate REACTIV”

Test: Julbo Ultimate REACTIV

Mørkt eller lyst? – Du bestemmer. Julbo Ultimate REACTIV tilpasser seg lysforholdene automatisk slik at alt du trenger å tenke…
Featured image for “Test: Osprey Farpoint 40”

Test: Osprey Farpoint 40

Verdens beste reisesekk som kvalifiserer som håndbagasje? Hvis du ikke var glad i å reise lett fra før, så kan Osprey…
Featured image for “Test: Salomon XA 15”

Test: Salomon XA 15

Salomon XA 15 tilbyr funksjoner og egenskaper som gjør den til en ypperlig løepsekk og dagstursekk for deg som er…