Test: ASICS GEL-Nimbus 25

28. mars, 2023 (oppdatert 28. mai 2023)
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 25”

ASICS GEL-Nimbus 25 tar komforten til et nytt nivå og designet til et annet tiår. Dette er skoen for deg som en ønsker superkomfort hele tiden.

Nytt år, nye sko. ASICS GEL-Nimbus har satt sine spor gjennom fire tiår allerede, og ingenting ser ut til at det skal slutte med det første.

En ny utgave er gjerne synonymt med «lettere, raskere, mykere og mer responsiv, men slik er det ikke med ASICS GEL-Nimbus 25. Her har ASICS gjort større forandringer enn de har gjort på årevis, og skoen skiller seg stort fra fjorårets modell.

ASICS GEL-Nimbus 24 var en fantastisk løpesko, og allsidigheten gjorde det mulig å bruke Nimbus 24 til nærmest alt mulig. Det var også den letteste Nimbus-modellen noen gang, og kanskje forblir den det også.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Kjøp ASICS GEL-Nimbus 25

Asics GEL-Nimbus 25 – Ny fra topp til bunn

ASICS GEL-Nimbus 25 er totalt redesignet, og både overdel, mellomsåle og yttersåle har vært under kniven.

Utseendemessig ser den både raskere og lettere ut enn noen gang. Her er alle overflødige detaljer filtrert bort, og hele overdelen kommer i en sømløs del. Skoen kommer i en rekke ulike farger, og de friske fargene vekker garantert oppsikt blant andre løpere.


Overdel

Overdelen er helt ny og består av et sømløst, stretchy og svært pustende mesh der minst 75% av er laget av resirkulert materiale. På innsiden finner vi en OrthoLite X-55 «sockliner» som fungerer som en slags «sokk» som omfavner foten og bidrar til økt komfort og bedre demping. Også innsiden er produsert på mest mulig miljøvennlig vis der både vannforbruk og karbonutslipp er redusert drastisk sammenlignet med tidligere.

Tungen er tynnere, men mykere og mer stretchy enn på forrige modell, og bidrar til at skoen føles svært komfortabel på foten. Det samme gjelder hælkappen som nå er litt høyere, men også mykere og bedre utformet for å gi foten støtte uten at det provoserer akillessenen og virker overdrevet.


Helt ny og mykere mellomsåle

Den kanskje største forskjellen finner vi i mellomsålen. ASICS har gått bort fra FlyteFoam Blast+ og utviklet FlyteFoam Blast Plus Eco. Som navnet tilsier består skummet av minst 20% biobasert materialet, men det er også lettere enn tidligere slik at Nimbus 25 får plass til hele 20% mer skum enn forrige modell. Dette fører samtidig til at sålehøyden har vokst både i hæl og forfot, men droppet på 10 mm for herremodellen er det samme, mens droppet for damemodellen har blitt redusert fra 13 mm til 8 mm. Sålen er også noe bredere og gir følelsen av en litt mer stabil sko enn forgjengeren.

I tillegg har ASICS gått bort fra den tradisjonelle GEL-teknologien og tatt i bruk PureGEL i hælen. PureGEL er enda mykere og bedre til å absorbere støt fra underlaget, samtidig som det gir en mer naturlig overgang mellom landing og fraspark. Kombinasjonen av mer skum og ny PureGEL-teknologi har ført til at ASICS GEL-Nimbus 25 er noen få gram tyngre enn forgjengeren, men dette er nærmest umulig å merke uten å finne frem kjøkkenvekten.


Yttersålen

Yttersålen har også gjennomgått en liten forandring. Tidligere benyttet ASICS GEL-Nimbus 24 ASICS LITE og AHAR gummi, mens ASICS GEL-Nimbus 25 kombinerer AHAR gummi og AHAR LO. Under hæl og mellomfot finner vi stort sett AHAR gummi som har svært høy slitestyrke og god grepsevne, mens forfoten i større grad benytter det noe mykere AHAR LO-gummien for bedre fleks og snert.

Slitestyrken har tradisjonelt vært meget god på ASICS-skoene, og i løpet av testperioden har skoene holdt godt uten å vise tegn til slitasje, selv om det uten tvil er partier som virker mer utsatt. Ettersom skoene ble testet i februar/mars, er det begrenset med grusveier tilgjengelig, men tidligere modeller har tålt denne typen underlag veldig godt. Derimot har skoene fått testet seg på snø og is, og her er det bare å glemme å bruke Nimbus fremover. Glien de gav kunne kvalifisert til skøytelandslaget… På tørr og fuktig asfalt sitter de til gjengjeld svært godt.


Bruk og følelse

ASICS GEL-Nimbus 24 var en fryd i bruk, og for mange vil nok ASICS GEL-Nimbus 25 oppleves enda mer komfortabel. Den nye, supermyke og stretchy overdelen tilpasser seg foten godt, og skoen føles litt romsligere enn tidligere samtidig som du føler at skoen snører seg rundt foten for å overføre enhver minste bevegelse på best mulig vis. Kombinasjonen av FF Blast Pluss Eco og PureGEL bidrar til en mykere og mer komfortabel løpesko, men gjør også sitt til at noen mest sannsynlig vil oppleve Nimbus 25 som for myk.

Den gode dempingen og høye komforten sørger for at ASICS GEL-Nimbus 25 egner seg svært godt som en mengdetreningssko og løpesko til rolige turer – gjerne med litt lengde, samt til restitusjonsøkter der beina trenger avlastning etter å ha fått mye juling. Har du løpt i Nimbus tidligere, vil du nok kjenne igjen mye av skoens egenskaper, men du vil bli overrasket over hvor myk og god den er i landingen. Nimbus 24 var mer allsidig, men Nimbus 25 er enda mer komfortabel, og kanskje litt tyngre og tregere. For det er uten tvil en massiv sko, og ikke en sko som innbyr til høy hastighet i det du snører skoen på deg.

Er du på jakt etter en raskere sko bør du vurdere Asics Novablast 3. Denne modellen benytter det litt fastere og mer responsive FlyteFoam Blast++ skummet, og veier en god del mindre. I tillegg er droppet lavere og hele skoen er i utganspunktet bygget for å være mer fokusert mot fart og snert. Og prisen – 400 kr lavere enn Nimbus 25! (1700 kr).

Den kanskje mest allsidige og overraskende skoen i produktlinjen til ASICS er ASICS GEL-Cumulus 24 som er testet her. Denne koster heller ikke mer enn 1700 kr, og kan sies å være et meget godt kjøp.

Passformen på Asics GEL-Nimbus 25 er allsidig og vil nok passe alt fra smale til middels brede føtter. Merk at Asics er noe små i størrelsen, og du må gjerne et halvt til ett nummer opp sammenlignet flere merker. Eksempelvis er str. 46,5 i Asics det samme som 45 i Mizuno, 45,5 i Nike, 46 i Salomon, etc. (alle tre tilsvarer 29,5 cm).


Tilgjengelighet

ASICS GEL-Nimbus 25 er tilgjengelig i herre- og damemodell i et bredt spekter av størrelser og farger. Det finnes også en «Wide»-modell for bredere føtter. Som vanlig er det også en «Lite Show»-modell med enda flere refleksive detaljer for bedre synlighet i mørke.

Fakta – ASICS GEL-Nimbus 25:
Hæl/forfot: Herre – 30 mm/22 mm, Dame –  26 mm/16 mm
Dropp: Herre – 10 mm, Dame – 8 mm
Vekt: Herre – 292 gram (str. 42), Dame – 260 gram (str. 39,5)

Fakta – ASICS GEL-Nimbus 24:
Hæl/forfot: Herre – 26 mm/16 mm, Dame –  28 mm/15 mm
Dropp: Herre – 10 mm, Dame – 13 mm
Vekt: Herre – 290 gram (str. 42), Dame – 247 gram (str. 39,5)


Konklusjon


Kjøp ASICS GEL-Nimbus 25
ASICS GEL-Nimbus 25
joggesko test

Product Name: ASICS GEL-Nimbus 25

Brand: Asics

Offer price: 2100

Currency: NOK

Konklusjon

ASICS GEL-Nimbus 25 byr på noe helt nytt, ikke bare i form av utseende og materialer, men også i form av komfort. Den nye mellomsålen bestående av FF Blast Plus Eco og PureGEL sørger for myk og god demping, mens en ny overdel i stretchy og pustende materiale, en ny tunge og mykere hælkalppe, bidrar til å ta komforten til «next level».

Den økte komforten og dempingen har gått på bekostning av høyere vekt og en mer massiv sko, og vi snakker derfor ikke om en sko for rekordforsøkene, men heller til de rolige turene og restitusjonsturene. Her er Nimbus 25 i sitt ess.

ASICS GEL-Nimbus 25 viderefører det som har gjort Nimbus-navnet så kjent, og videreutvikler de sidene som er dets styrker. Her har ASICS laget en flott mengdetreningssko som blir å se på mange føtter fremover.

Overall
85%
85%

Pros

  • Fantastisk komfort og passform
  • Myk og god demping.
  • Luftig og stretchy overdel.
  • Godt grep på de fleste underlag (så lenge du unngår is).
  • Spreke farger!
  • Stort fokus på bærekraftig produksjon.

Cons

  • Litt for myk for noen.
  • Mindre responsiv enn tidligere.
  • Litt tung og massiv.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Hoka Tecton X 2”

Test: Hoka Tecton X 2

HOKA Tecton X 2 er en lekker oppdatering av en allerede svært god terrengsko. Med denne kan du sette nye…
Featured image for “Test: Icebug Aura RB9X”

Test: Icebug Aura RB9X

Icebug Aura RB9X er langt i fra raskest, men den er utrolig komfortabel, myk og allsidig, og ikke minst produsert…
Featured image for “Test: Hoka Rocket X2”

Test: Hoka Rocket X2

Hoka Rocket X2 er så rask, så leken, så godt dempet og fantastisk inspirerende å løpe i, at den kunne…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 25”

Test: ASICS GEL-Nimbus 25

ASICS GEL-Nimbus 25 tar komforten til et nytt nivå og designet til et annet tiår. Dette er skoen for deg…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Novablast 3”

Test: ASICS GEL-Novablast 3

ASICS GEL-Novablast 3 er så allsidig og god, at det er nesten urettferdig ovenfor konkurrentene. Dette er en sko som innbyr…
Featured image for “Test: Salomon Sonic 5 Confidence”

Test: Salomon Sonic 5 Confidence

Salomon Sonic 5 Confidence er en komfortabel og allsidig løpesko med en passform som gjør at du vil ha den…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider 25”

Test: Mizuno Wave Rider 25

Mizuno Wave Rider 25 er så allsidig og moro, at det er det ene paret løpesko du tar med deg hvis skulle…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 29”

Test: ASICS GEL-Kayano 29

ASICS GEL-Kayano 29 er uten tvil den beste versjonen av Kayano noen gang gjennom dens 30 år lange karriere. Nye…
Featured image for “Test: Salomon Sonic 5 Balance”

Test: Salomon Sonic 5 Balance

Langt i fra den mykeste, men likevel digg! Faktisk er det den kontante og faste følelsen du får med Salomon…
Featured image for “Test: Asics Novablast 2”

Test: Asics Novablast 2

Gjør deg klar for en av utrolig morsom og allsidig sko – Asics Novablast 2. Denne skoen ikke bare viderefører…
Featured image for “Test: Asics GEL-Cumulus 24”

Test: Asics GEL-Cumulus 24

Ønsker du deg en allsidig joggesko som takler alt fra kort til langt, raskt eller sakte, grus, asfalt, eller kanskje…
Featured image for “Test: Hoka Mach 5”

Test: Hoka Mach 5

Går du med drømmer å sette ny pers på 10k i år? Hoka Mach 5 kan være skoen som hjelper…
Featured image for “Test: Salomon Glide Max”

Test: Salomon Glide Max

Er du ute etter maksimal komfort og en sko som kan behandle føttene dine som kongelige? Salomon Glide Max er…
Featured image for “Test: Salomon INDEX.01”

Test: Salomon INDEX.01

Salomon INDEX.01 er verdens første løpesko som er 100% miljøvennlig. Salomon har ikke bare imponert i måten de har laget…
Featured image for “Test: On Cloudmonster – En konge i monsterforkledning”

Test: On Cloudmonster – En konge i monsterforkledning

Gigantiske puter, et kraftig Speedboard-springbrett, og en rullende rockertupp. On Cloudmonster er virkelig et monster av en løpesko. Denne skoen kommer garantert…
Featured image for “Test: Asics GEL-Kayano 28”

Test: Asics GEL-Kayano 28

Mykere, lettere og spenstigere. Den 28. utgaven av Asics GEL-Kayano er for deg som trenger ekstra støtte på løpeturen, og…
Featured image for “Test: Salomon PREDICT 2”

Test: Salomon PREDICT 2

Den ligner ikke den typiske løpeskoene du har i arsenalet ditt av ulike modeller, men Salomon PREDICT 2 kan være…
Featured image for “Test: On Cloudrunner”

Test: On Cloudrunner

En trygg og god allrounder som leverer behagelig demping, god respons, og en sikker passform. On Cloudrunner er klar for…