Test: Mizuno Wave Rider 27

23. juni, 2023 (oppdatert 12. mars 2024)

Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider 27”

Mizuno Wave Rider 27 introduserer en helt ny overdel og er sannsynligvis den aller beste «Wave Rider»-modellen som har eksistert i dens 25 år lange historie.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Mizuno Wave Rider 27 – En evighetsmaskin som aldri svikter

Undertegnede har brukt hver eneste utgave av Mizuno Wave Rider siden jeg først ble introdusert for de i 2007 (den gang Wave Rider 10), med ett unntak – fjorårets Mizuno Wave Rider 26. Unntaket til tross, så vil jeg si at grunnlaget for sammenligning er relativt bra, og Mizuno Wave Rider 27 er uten tvil den beste Wave Rider modellen jeg har prøvd.

Den, eller de som designet denne modellen, fortjener en julebonus feitere enn Twitter-repertoaret til Donald Trumf noen gang har vært.

Mizuno Wave Rider 27 – Hva er nytt?

Wave Rider-modellen gikk gjennom en stor endring da Mizuno introduserte mellomsålematerialet ENERZY i 2020, og modellen gikk fra å være en relativt fast og hard sko, til å bli både mykere og mer responsiv. Den første generasjonen Rider med ENERZY (Rider 24) fikk ENERZY i den bakre delen av skoen, den 25.utgaven fikk ENERZY i hele mellomsålen, den 26.utgaven ble oppgradert med en 2 mm tykkere mellomsåle, en kraftigere og mer støttende Wave-plate, og en mer slitesterk yttersåle.

Årets Mizuno Wave Rider 27 beholder det meste fra sin forgjenger, men nyheten ligger i overdelen. Mizuno har jobbet godt med selve mellomsålen og yttersålen, men overdelen er perfeksjonert på en måte som er vanskelig å forstå før du har prøvd skoen på foten.

Det brukes fremdeles et slitesterk og semi-elastisk Jacquard-mesh, men pusteegenskapene er i en egen klasse. Ved første øyekast virker overdelen nærmest litt slapp, og det fremstår som en veldig lite støttende sko sammenlignet med tidligere modeller. Men virkeligheten er noe annet – for her får du både støtte i massevis, en svært komfortabel passform, og ikke minst en meget luftig og pustende sko.

Mizuno har også gjort en god jobb med tungen som er bred og myk, og holder seg på plass gjennom en lang løpeøkt. De flate lissene holder seg på plass uten å gli opp, og gir gode muligheter for å tilpasse skoen og passformen.

Hælkappen er myk og avrundet for å minimere gnaging og ubehag mot ømme akillessener, og bør appellere til deg som sliter med løpesko som tar knekken på akilles.

Mellomsåle – Myk og responsiv

Mellomsålen består av det nevnte ENERZY-materialet som sikrer en myk og responsiv opplevelse, samtidig som den tradisjonelle Wave-platen (bestående av bærekraftig Castor Oil) bidrar til ekstra snert i frasparket og bedre sideveis støtte. Wave-platen er langt mindre dominerende enn den var for få år siden og jobber i perfekt synergi med ENERZY-materialet.

Mizuno Wave Rider 27 har et dropp på hele 12 mm, men det føles mer som 8-10 mm. Stacket på 38,5/26,5 er høyt, men det strømlinjeformede designet gjør at det fremstår som mye lavere. Uansett, det hjelper skoen å få en driv fremover og en lyst etter å jage nye kilometer.

Ønsker du en løpesko med enda mer demping så anbefales Mizuno Wave Sky 7 på det varmeste. Denne skoen finner du test av her: Test: Mizuno Wave Sky 7. Om du heller er på jakt etter en raskere sko, så leverer Mizuno Wave Rebellion Pro 2 og Mizuno Wave Rebellion Flash 2 varene i massevis.

Yttersåle – Godt grep, enda bedre slitestyrke

Mizuno har bestandig produsert slitesterke løpesko, og Wave Rider 27 er slik sett er par sko som gir deg god valuta for pengene. X10-gummien som dekker yttersålen leverer trygt og godt grep på de fleste underlag, og Mizuno Wave Rider 27 fungerer like godt på grus og fine stier som asfalt. Den tydelige flekskanalen bidrar til å gjøre skoen mer fleksibel samtidig som den hjelper til å guide foten gjennom løpesteget og gjør at Wave Rider 27 føles stabil og trygg.

Følelse og bruk

Mizuno Wave Rider har bestandig vært en allsidig og god mengdetreningssko, men de siste årene har den blitt både lettere og raskere, og egner seg også bedre til turer i raskere tempo der du ønsker å utfordre dine egne grenser. Den luftige overdelen på Mizuno Wave Rider 27 bidrar følelsen av en raskere Wave Rider enn noen gang, og droppet føles mye mindre enn det faktisk er – selv om du (heldigvis) kan dra fordelene av en sko som hele tiden pusher deg fremover.

Flekskanalen gjør en merkbar og god jobb med å guide foten i lengderetning, og alt du behøver å tenke på er å plassere foten foran deg. Skoene er stødige og føles trygge å løpe i, og selv om Mizuno Wave Rider 27 ikke er en stabilitetssko (da bør du se på Wave Inspire-serien), så vil den nok likevel fungere bra til deg som trenger noe støtte.

Mizuno Wave Rider 27 oppleves både leken og rask, og mye, mye mindre klumpete enn for eksempel ASICS GEL-Nimbus 25 (testet her) som er en mengdetreningssko som opererer i samme segmentet. Dette er allsidighet på sitt beste. Skoen egner seg også godt til deg som ønsker en god sko å gå turer i.

Passform og tilgjengelighet

Noe av det beste med Mizuno Wave Rider gjennom årene har vært den allsidige passformen, men Mizuno har de siste årene vært litt smalere enn de hadde for tradisjon å være. Årets utgave er betydelig bedre, og tåboksen har mer plass (kanskje en følelse som forsterkes av den elastiske overdelen?), og vil nok passe alt fra smale til brede føtter. Hælkappen og den gode snøringen gjør det lett å få låst foten godt på plass, og selv mine smale ankler sitter som støpt i skoen. Overdelen er som nevnt veldig komfortabel, men kunne gjerne vært enda litt mer tettsittende for en sokkelignende og tight følelse.

Mizuno Wave Rider 27 er tilgjengelig i herre- og damemodell i en rekke størrelser og flere farger.

Vær oppmerksom på at Mizuno-sko i utgangspunktet er ganske store i numrene sammenlignet med en del andre merker. Her gjelder det å se på hvilket centimetermål du vanligvis bruker, og å velge størrelse deretter. Eksempelvis bruker undertegnede str. 45 i Mizuno, 46,5 i Asics, str. 46 i Salomon, etc… Alle disse tilsvarer 29,5 cm.

En oversikt over alle løpesko som er testet på Pulssonen.no finner du her. Topplisten med de beste modellene finner du her – Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene!

For enda mer info hva du bør se etter ved kjøp av løpesko, kan du se denne omfattende guiden dette må du vite før du kjøper nye løpesko.


Mizuno Wave Rider 27 – Fakta:
Hæl/forfot (herre/dame): 30 mm / 22 mm
Dropp (herre/dame): 12 mm / 12 mm
Vekt (herre/dame): 285 g / 265 gMizuno Wave Rider 27
Mizuno Wave Rider 27

Product Name: Mizuno Wave Rider 27

Brand: Mizuno

Offer price: 2100

Currency: NOK

Konklusjon

Når en skomodell holder det gående i 25 år og er på sin 27 modell, så sier det egentlig sitt. Mizuno Wave Rider 27 er resultatet av årevis med små oppgraderinger og justeringer, og en løpesko som dekker flere bruksområder enn du egentlig kan kreve av en enkelt modell.

Den er skapt for mengdetrening og komfort, men er også rask og leken. Mizuno Wave Rider 27 har egentlig ingen begrensninger, og appellerer til både nye og erfarne løpere, til intervaller og til maratoner.

Og ikke minst, den gode slitestyrken gjør at du får en løpesko du kan ha lenge.

Overall
90%
90%

Pros

  • Fantastisk passform og komfort.
  • Lett og luftig.
  • Allsidig passform og bruksområde.
  • Svært slitesterk yttersåle.
  • Godt dempet, og bra respons!
  • Godt grep på en rekke underlag.
  • Enda mer miljøvennlig produksjon.

Cons

  • Ingen spesielle, men overdelen kunne vært litt tightere.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Salomon S/Lab Phantasm 2”
9. juli 2024 | Løpesko

Test: Salomon S/Lab Phantasm 2

Salomon S/Lab Phantasm 2 er selskapets første virkelige supersko og leverer en imponerende, rask og lettløpt sko med et prisvinnende design!
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Neo Vista”
2. juli 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Neo Vista

Mizuno Neo Vista er skoen som får deg til å føle at du kan løpe dobbelt så langt som du noen gang tidligere har gjort, og gir begrepet «komfort» en ny mening.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 31”
21. juni 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 31

ASICS GEL-Kayano 31 viderefører den gode dempingen og trygge plattformen fra Kayano 30 og oppgraderes med en ny og bedre overdel og enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Phantasm 2”
15. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Phantasm 2

Salomon Phantasm 2 henter inspirasjon fra superskoen i S/Lab-serien og leverer en rask og velbalansert løpesko til trening og konkurranse.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide 2”
12. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide 2

Salomon Aero Glide 2 viderefører den gode allrounderskoen fra første generasjon, og gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer