Test: Mizuno Wave Rider 27

23. juni, 2023 (oppdatert 31. juli 2023)
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider 27”

Mizuno Wave Rider 27 introduserer en helt ny overdel og er sannsynligvis den aller beste «Wave Rider»-modellen som har eksistert i dens 25 år lange historie.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Mizuno Wave Rider 27 – En evighetsmaskin som aldri svikter

Undertegnede har brukt hver eneste utgave av Mizuno Wave Rider siden jeg først ble introdusert for de i 2007 (den gang Wave Rider 10), med ett unntak – fjorårets Mizuno Wave Rider 26. Unntaket til tross, så vil jeg si at grunnlaget for sammenligning er relativt bra, og Mizuno Wave Rider 27 er uten tvil den beste Wave Rider modellen jeg har prøvd.

Den, eller de som designet denne modellen, fortjener en julebonus feitere enn Twitter-repertoaret til Donald Trumf noen gang har vært.

Mizuno Wave Rider 27 – Hva er nytt?

Wave Rider-modellen gikk gjennom en stor endring da Mizuno introduserte mellomsålematerialet ENERZY i 2020, og modellen gikk fra å være en relativt fast og hard sko, til å bli både mykere og mer responsiv. Den første generasjonen Rider med ENERZY (Rider 24) fikk ENERZY i den bakre delen av skoen, den 25.utgaven fikk ENERZY i hele mellomsålen, den 26.utgaven ble oppgradert med en 2 mm tykkere mellomsåle, en kraftigere og mer støttende Wave-plate, og en mer slitesterk yttersåle.

Årets Mizuno Wave Rider 27 beholder det meste fra sin forgjenger, men nyheten ligger i overdelen. Mizuno har jobbet godt med selve mellomsålen og yttersålen, men overdelen er perfeksjonert på en måte som er vanskelig å forstå før du har prøvd skoen på foten.

Det brukes fremdeles et slitesterk og semi-elastisk Jacquard-mesh, men pusteegenskapene er i en egen klasse. Ved første øyekast virker overdelen nærmest litt slapp, og det fremstår som en veldig lite støttende sko sammenlignet med tidligere modeller. Men virkeligheten er noe annet – for her får du både støtte i massevis, en svært komfortabel passform, og ikke minst en meget luftig og pustende sko.

Mizuno har også gjort en god jobb med tungen som er bred og myk, og holder seg på plass gjennom en lang løpeøkt. De flate lissene holder seg på plass uten å gli opp, og gir gode muligheter for å tilpasse skoen og passformen.

Hælkappen er myk og avrundet for å minimere gnaging og ubehag mot ømme akillessener, og bør appellere til deg som sliter med løpesko som tar knekken på akilles.

Mellomsåle – Myk og responsiv

Mellomsålen består av det nevnte ENERZY-materialet som sikrer en myk og responsiv opplevelse, samtidig som den tradisjonelle Wave-platen (bestående av bærekraftig Castor Oil) bidrar til ekstra snert i frasparket og bedre sideveis støtte. Wave-platen er langt mindre dominerende enn den var for få år siden og jobber i perfekt synergi med ENERZY-materialet.

Mizuno Wave Rider 27 har et dropp på hele 12 mm, men det føles mer som 8-10 mm. Stacket på 38,5/26,5 er høyt, men det strømlinjeformede designet gjør at det fremstår som mye lavere. Uansett, det hjelper skoen å få en driv fremover og en lyst etter å jage nye kilometer.

Ønsker du en løpesko med enda mer demping så anbefales Mizuno Wave Sky 7 på det varmeste. Denne skoen finner du test av her: Test: Mizuno Wave Sky 7

Yttersåle – Godt grep, enda bedre slitestyrke

Mizuno har bestandig produsert slitesterke løpesko, og Wave Rider 27 er slik sett er par sko som gir deg god valuta for pengene. X10-gummien som dekker yttersålen leverer trygt og godt grep på de fleste underlag, og Mizuno Wave Rider 27 fungerer like godt på grus og fine stier som asfalt. Den tydelige flekskanalen bidrar til å gjøre skoen mer fleksibel samtidig som den hjelper til å guide foten gjennom løpesteget og gjør at Wave Rider 27 føles stabil og trygg.

Følelse og bruk

Mizuno Wave Rider har bestandig vært en allsidig og god mengdetreningssko, men de siste årene har den blitt både lettere og raskere, og egner seg også bedre til turer i raskere tempo der du ønsker å utfordre dine egne grenser. Den luftige overdelen på Mizuno Wave Rider 27 bidrar følelsen av en raskere Wave Rider enn noen gang, og droppet føles mye mindre enn det faktisk er – selv om du (heldigvis) kan dra fordelene av en sko som hele tiden pusher deg fremover.

Flekskanalen gjør en merkbar og god jobb med å guide foten i lengderetning, og alt du behøver å tenke på er å plassere foten foran deg. Skoene er stødige og føles trygge å løpe i, og selv om Mizuno Wave Rider 27 ikke er en stabilitetssko (da bør du se på Wave Inspire-serien), så vil den nok likevel fungere bra til deg som trenger noe støtte.

Mizuno Wave Rider 27 oppleves både leken og rask, og mye, mye mindre klumpete enn for eksempel ASICS GEL-Nimbus 25 (testet her) som er en mengdetreningssko som opererer i samme segmentet. Dette er allsidighet på sitt beste. Skoen egner seg også godt til deg som ønsker en god sko å gå turer i.

Passform og tilgjengelighet

Noe av det beste med Mizuno Wave Rider gjennom årene har vært den allsidige passformen, men Mizuno har de siste årene vært litt smalere enn de hadde for tradisjon å være. Årets utgave er betydelig bedre, og tåboksen har mer plass (kanskje en følelse som forsterkes av den elastiske overdelen?), og vil nok passe alt fra smale til brede føtter. Hælkappen og den gode snøringen gjør det lett å få låst foten godt på plass, og selv mine smale ankler sitter som støpt i skoen. Overdelen er som nevnt veldig komfortabel, men kunne gjerne vært enda litt mer tettsittende for en sokkelignende og tight følelse.

Mizuno Wave Rider 27 er tilgjengelig i herre- og damemodell i en rekke størrelser og flere farger.

Vær oppmerksom på at Mizuno-sko i utgangspunktet er ganske store i numrene sammenlignet med en del andre merker. Her gjelder det å se på hvilket centimetermål du vanligvis bruker, og å velge størrelse deretter. Eksempelvis bruker undertegnede str. 45 i Mizuno, 46,5 i Asics, str. 46 i Salomon, etc… Alle disse tilsvarer 29,5 cm.

En oversikt over alle løpesko som er testet på Pulssonen.no finner du her. Topplisten med de beste modellene finner du her – Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene!


Mizuno Wave Rider 27 – Fakta:
Hæl/forfot (herre/dame): 30 mm / 22 mm
Dropp (herre/dame): 12 mm / 12 mm
Vekt (herre/dame): 285 g / 265 gMizuno Wave Rider 27
Mizuno Wave Rider 27

Product Name: Mizuno Wave Rider 27

Brand: Mizuno

Offer price: 2100

Currency: NOK

Konklusjon

Når en skomodell holder det gående i 25 år og er på sin 27 modell, så sier det egentlig sitt. Mizuno Wave Rider 27 er resultatet av årevis med små oppgraderinger og justeringer, og en løpesko som dekker flere bruksområder enn du egentlig kan kreve av en enkelt modell.

Den er skapt for mengdetrening og komfort, men er også rask og leken. Mizuno Wave Rider 27 har egentlig ingen begrensninger, og appellerer til både nye og erfarne løpere, til intervaller og til maratoner.

Og ikke minst, den gode slitestyrken gjør at du får en løpesko du kan ha lenge.

Overall
90%
90%

Pros

  • Fantastisk passform og komfort.
  • Lett og luftig.
  • Allsidig passform og bruksområde.
  • Svært slitesterk yttersåle.
  • Godt dempet, og bra respons!
  • Godt grep på en rekke underlag.
  • Enda mer miljøvennlig produksjon.

Cons

  • Ingen spesielle, men overdelen kunne vært litt tightere.

Del gjerne:

Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Cumulus 25”

Test: ASICS GEL-Cumulus 25

Årets ASICS GEL-Cumulus 25 er totalt fornyet og mer spennende enn noen gang. Cumulus 25 gir deg komforten fra Nimbus…
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 30”

Test: ASICS GEL-Kayano 30

ASICS GEL-Kayano 30 markerer 30-års jubileet til en av ASICS sine mest populære modeller. Her er det mye nytt, og…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Sky 7”

Test: Mizuno Wave Sky 7

Mizuno Wave Sky 7 tilhører selskapets mest dempede løpesko og har egenskaper som appellerer til deg som ønsker maksimal demping,…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider 27”

Test: Mizuno Wave Rider 27

Mizuno Wave Rider 27 introduserer en helt ny overdel og er sannsynligvis den aller beste «Wave Rider»-modellen som har eksistert…
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide”

Test: Salomon Aero Glide

Salomon Aero Glide er en komfortabel, moro, leken og rask løpesko, og gir deg en selvtillitsboost bare av å ta…
Featured image for “Test: Icebug Aura RB9X”

Test: Icebug Aura RB9X

Icebug Aura RB9X er langt i fra raskest, men den er utrolig komfortabel, myk og allsidig, og ikke minst produsert…
Featured image for “Test: Hoka Rocket X2”

Test: Hoka Rocket X2

Hoka Rocket X2 er så rask, så leken, så godt dempet og fantastisk inspirerende å løpe i, at den kunne…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 25”

Test: ASICS GEL-Nimbus 25

ASICS GEL-Nimbus 25 tar komforten til et nytt nivå og designet til et annet tiår. Dette er skoen for deg…
Featured image for “Test: ASICS Novablast 3”

Test: ASICS Novablast 3

ASICS Novablast 3 er så allsidig og god at det er nesten urettferdig ovenfor konkurrentene. Dette er en sko som…
Featured image for “Test: Salomon Sonic 5 Confidence”

Test: Salomon Sonic 5 Confidence

Salomon Sonic 5 Confidence er en komfortabel og allsidig løpesko med en passform som gjør at du vil ha den…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider 25”

Test: Mizuno Wave Rider 25

Mizuno Wave Rider 25 er japaners bestselgende løpesko, og en ekte allrounder som bare blir bedre med for hver generasjon.…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 29”

Test: ASICS GEL-Kayano 29

ASICS GEL-Kayano 29 er uten tvil den beste versjonen av Kayano noen gang gjennom dens 30 år lange karriere. Nye…
Featured image for “Test: Salomon Sonic 5 Balance”

Test: Salomon Sonic 5 Balance

Langt i fra den mykeste, men likevel digg! Faktisk er det den kontante og faste følelsen du får med Salomon…
Featured image for “Test: Asics Novablast 2”

Test: Asics Novablast 2

Gjør deg klar for en av utrolig morsom og allsidig sko – Asics Novablast 2. Denne skoen ikke bare viderefører…
Featured image for “Test: Asics GEL-Cumulus 24”

Test: Asics GEL-Cumulus 24

Ønsker du deg en allsidig joggesko som takler alt fra kort til langt, raskt eller sakte, grus, asfalt, eller kanskje…