Test: KingSmith WalkingPad X21

7. august, 2022 (oppdatert 2. oktober 2023)

Featured image for “Test: KingSmith WalkingPad X21”

KingSmith WalkingPad X21 følger opp suksessen med WalkingPad R2 og R2 Pro ved å gi den enda mer krefter, et større display, og enda smartere foldedesign. Det er mange grunner til å velge WalkingPad X21.

WalkingPad R1 var bra. WalkingPad R2 var enda bedre. WalkingPad R2 Pro føltes som en stor oppgradering med sin økning i hastighet fra 10 km/t til 12 km/t. Og WalkingPad X21 kroner det hele med en modell som du faktisk virkelig kan trene på.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

WalkingPad X21
WalkingPad X21

Product Name: WalkingPad X21

Brand: KingSmith

Offer price: 9990

Currency: NOK

Konklusjon

WalkingPad R2 Pro var i utgangspunktet genial, og WalkingPad X21 er uten tvil enda bedre. Et oppdatert design med enklere montering/demontering, en kraftigere motor, bedre hastighetsjustering og en solid plattform, gjør WalkingPad X21 til et av de beste (om ikke best) valgene blant sammenleggbare tredemøller per dags dato.

Med maks hastighet på 12 km/t, og motor med maks ytelse på 2 HK, klarer WalkingPad X21 å levere høy nok hastighet til å virkelig kunne få en god treningsøkt, og det er imponerende hvor stabil møllen er selv ved løping på høyeste tempo. Ønsker du å bruke WalkingPad X21 til å gå, kan du justere hastigheten helt ned til 0,5 km/t, og det geniale designet gjør at du kan folde den sammen/og ut, på noen sekunder.

Enten du ønsker å komme i form, eller allerede er i god form, men ønsker et godt alternativ til å løpe ute, så er WalkingPad X21 en solid anbefaling.

Overall
90%
90%

Pros

 • Pen og solid byggekvalitet.
 • Enda bedre foldedesign gjør montering/demontering til en lek.
 • Lav vekt til å være tredemølle.
 • Høy makshastighet (reelle 12 km/t).
 • Tydelig og lettlest OLED-display.
 • Egen app med oversikt over totalhistorikk, treningsøkter, treningsprogrammer og mulighet for å kontrollere hastighet.
 • Stillegående motor. Lyden kommer i hovedsak fra fotbladene som treffer båndet.
 • Stort og stødig stativ til nettbrett/mobil.

Cons

 • Ikke lenger automatisk modus for justering av hastighet.
 • Ikke like stillegående som den markedsføres som.

WalkingPad X21 – Tredemøllen for «alle»

Aldri hørt om WalkingPad? WalkingPad er små, kompakte og lette «tredemøller» som også går under navnet «gåmølle», eller «kontormølle» ettersom de i stor grad brukes til å gå på fremfor å løpe. De enkleste gåmøllene har en topphastighet på rundt 6 km/t, og de kraftigste ligger på rundt 10-12 km/t. For mange er dette en høy nok hastighet til å kunne løpe i et bra tempo, mens andre vil se på det som en grei hastighet å jogge i.

De fleste WalkingPad-møllene er foldbare slik at de kan skal minimere plassbehovet, og vekten er langt lavere enn en tradisjonell tredemølle. WalkingPad X21 veier 38 kg, utslått måler den 142 x 72 x 102 cm, og sammenlagt måler den 71 x 99,5 x 22,6 cm. Den får med andre ord plass under en nesten hvilken som helst seng/sofa, bak en stol, eller stående opp langs veggen uten å ta plass.

Den superkompakte størrelsen gjør sitt til at X21 får plass nesten overalt, og i alle hjem, samme hvor få kvadratmeter du har tilgjengelig. De innebygde transporthjulene gjør det også enkelt å flytte møllen mellom ulike rom, eller å trille den foran TV-en dersom du ønsker å gå/løpe mens du pløyer gjennom hele Ringenes Herre-trilogien.

KingSmith har også gjort en god desigerjobb, og det er ikke tilfeldig at de tidligere har vunnet flere produkt- og designer priser. WalkingPad X21 er produsert i en blanding av kraftig ABS plast og aluminium, og tar seg godt ut når den står utslått. Stabiliteten har også blitt bedre fra de første modellene, og der R2 og R2 Pro var stødigere enn R1, er WalkingPad X21 utvilsomt enda stødigere enn WalkingPad R2 Pro.

WalkingPad X21
Hvis du lurte på hvor stor plass WalkingPad X21 opptar… Her er en spinningsykkel, WalkingPad X21, Infico E2 romaskin og WalkingPad R2 Pro plassert på et lite soverom uten problemer.

Løpebånd – demping og slitestyrke

Selve løpebåndet måler 121 x 46 cm og er relativt lite til å være en tredemølle, men likevel ganske stort til å være en såpass kompakt utgave. Til sammenligning er løpebåndet på R2 Pro 140 x 44 cm. Det er ellers den samme 4-lags båndet som skal sikre både komfort og lang levetid. Dempingen er ikke all verden da løpebåndet er ganske tynt, men her har skoene det meste å si.

Undertegnede har brukt forrige modell WalkingPad R2 i lang tid, og det er ingen synlige tegn til slitasje. Det medfølger for øvrig en liten tube silikonolje som skal brukes for å smøre båndet med jevne mellomrom.

WalkingPad X21
Et 4-lags løpebånd skal sikre høy komfort og lang slitestyrke.

Hva gjelder størrelsen på båndet er det absolutt mulig å løpe på uten problemer. Du vil så klart være mer begrenset enn en giga-mølle med plass til halve Norges fotballandslag, men undertegnede på 188 cm har null problemer med å løpe på møllen.

I motsetning til WalkingPad R2 Pro som har tre ulike moduser for Gå, Løpe og Automatisk, der de to første egentlige bare er hurtigmoduser for et bestemt tempo, er sistnevte mer avansert der møllen ve hjelp av sensorer under løpebåndet automatisk regulerer hastigheten etter hvor raskt du går. På WalkingPad X21 er det kun deg selv som regulerer hastigheten.


WalkingPad X21 vs. WalkingPad R2 Pro

Nei, den har ikke høyere topphastighet enn WalkingPad R2 pro, men på flere områder er den likevel en bedre mølle å trene på. Mye av dette skyldes den nye børsteløse motoren som er oppgradert 750W ytelse med maksimal ytelse på 1,25 HK, til 1,9 HK ved maksimal ytelse på 2 HK.  Omdreiningshastighet har økt fra 3600 rpm (omdreininger per minutt) til 4200 rpm. Dette utgjør en betydelig forskjell.

I følge KingSmith (produsenten), skal støynivået ligge på rundt 75 dB i motsetning til 65 dB fra R2 Pro, men i bruk oppleves de identisk. Er du først og fremst ute etter en tredemølle med lavest mulig støynivå, anbefales det å se på WalkingPad A1 Pro med oppgitte 45 dB under bruk.

Fordelen med den økte kapasiteten til motoren er at WalkingPad X21 faktisk klarer å levere reelle 12 km/t. For selv om noe står oppgitte spesifikasjonene, så betyr det ikke nødvendigvis at det stemmer. R2 Pro klarte fint å holde en høy hastighet, men det merkes at WalkingPad X21 er kraftigere og holder topphastigheten bedre over tid uten problemer.

Maks brukervekt på møllen er 110 kg, men jo tyngre du er, desto vanskeligere er det for møllen å holde en høy hastighet. I så måte er WalkingPad X21 et bedre valg enn WalkingPad R2 Pro ettersom den vil kunne levere høyre hastighet også for tyngre personer.

WalkingPad X21 vs WalkingPad R2 Pro
WalkingPad X21 vs. WalkingPad R2 Pro

Den nye foldemekanismen er også en fin oppgradering fra forgjengeren. Løpebådet kan fremdeles brettes 90 grader, men nå er det også hengslet i front der motoren sitter, og det holder at du enkelt vipper det doble båndet opp slik at det står parallellt med håndtakene. Hele operasjonen er superenkel, tar kun noen sekunder, og er absolutt alt annet enn tungt.

En annen forskjell er at i motsetning til R2 Pro der stativet kunne slåes ned, er ikke dette mulig på WalkingPad X21. Dette gjør modellen mindre egnet for bruk under en kontorpult eller et arbeidsbord, men har ingen betydning ellers. Derimot kommer kommer WalkingPad X21 med et praktisk avtagbart stativ/holder for nettbrett/mobil som er kraftig forbedret fra forrige modell. Der det tidligere kun var mulig å plassere et nettbrett stående, kan du sette selv et digert nettbrett i liggende retning.

På innsiden av stativet er også en sikkerhetssnor som festes i buksen/shortsen/t-skjorten mens du løper. Hvis denne rives ut av feste på håndtaket, vil løpebåndet stanse umiddelbart. Merk at det ikke er mulig å starte maskinen uten at denne står i, så dersom du ikke bryr deg om å feste den på deg seg hver gang du skal bruke møllen, anbefales det å teipe den fast på undersiden.


Bedre display og hastighetsjustering

Displayet på WalingPad R2 Pro var både tydelig og bra, men det nye OLED-displayet på WalkingPad X21 er utvilsomt mye bedre. Der displayet på R2 Pro var integrert i fronten av løpebåndet nederst på mølla, er OLED-displayet på X21 på toppen av håndtaket. Tallene er store og tydelige, og viser info som tid, hastighet, distanse, skritt og kalorier.

WalkingPad X21

Ved å laste ned KS Fit appen (fungerer på både iOS og Android) kan du legge til/fjerne dataene du ønsker å se, og du får en oversikt over totalverdier registrert på møllen. Du vil også finne noen enkle treningsprogrammer og treningsøkter du kan følge for litt ekstra inspirasjon, og du kan aktivere barnesikring som hindrer møllen i å starte hvis noen trykker på starthjulet.

WalkinPad X21 støtter både Bluetooth og NFC, og paringen til telefonen går automatisk når du starter appen første gang.

Der hastigheten på R2 Pro måtte justeres enten via en medfølgende fjernkontroll eller via appen, så har WalkingPad X21 fått et stort dreiehjul på toppen av håndtaket som du vrir på for å justere hastigheten. Du kan justere nivået i 0,1 km/t intervaller, eller i 3 km/t intervaller, og det går fra så lavt som 0,5 km/t til 12 km/t. I appen kan du velge oppstarts hastighet og maksimum hastighet, og du kan endre hastigheten i større intervaller enn de 0,1 km/t som gjøres ved hjelp av hjulet. Ved å trykke på hjulet vil du starte/pause og stoppe løpebåndet, og noe overraskende er det faktisk mulig å sette en løpeøkt på pause, og deretter gjenoppta økten når du er klar for det.

Å endre hastighet er veldig lett. Hold inne hjulet i 3 sekunder og båndet starter i «default» hastighet, noe du selv kan justere i appen. Drei hjulet sakte og du økter/reduserer hastigheten med 0,1 km/t. Drei raskt, og du økter/reduserer hastigheten med 3 km/t. Trykk kort på knappen for å pause økta, og trykk igjen for å gjenoppta. Dersom du ikke foretar deg noe på 180 sekunder, vil møllen stanse og avslutte økten. Når tredemøllen er i pause-modus, kan du enten holde inne dreiehjulet i 2 sekunder for å avslutte, eventuelt vil maskinen avslutte økten automatisk etter 180 sekunder.

Det eneste «savnet» er fraværet av knapper for hurtigjustering av bestemte hastigheter på selve displayet, f.eks. 5 km/t, 7 km/t, 10 km/t og 12 km/t. Heldigvis finnes dette i KS Fit appen dersom du har telefonen stående på stativet i front.


Støynivå

WalkingPad X21 kommer som nevnt med en kraftigere motor enn tidligere modeller. Som regel vil en kraftigere motor lage mindre lyd enn en svakere motor, men det er uansett ikke støyen fra selve tredemøllen du legger merke til. WalkingPad X21 er absolutt ikke lydløs slik det er lett å få inntrykk av. Det er faktisk en god del støy, men denne støyen kommer stort sett fra slagene når fotsålen treffer løpebåndet, og er enkelt og greit uungåelig.

WalkingPad-møllene blir gjerne markedsført som «kontormøller» og at de er perfekte på kontoret ettersom du kan plassere den under en ståpult å gå og jobbe samtidig. Ja, det er absolutt mulig for flere av de (ikke X21 på grunn av håndtaket), men du må være klar over at uansett hvilken modell du velger, så vil den støye mer enn at du vil bruke denne i et åpent kontorlandskap i tro om at ingen vil legge merke til det. Du blir garantert baksnakket i lunsjen om du skal tråkke deg gjennom arbeidsdagen. Har du derimot et lukket kontor, eller et hjemmekontor, vil en alternativ WalkingPad være et genialt helsefremmende tiltak.

Eksempel på støynivå ved gange i 5 km/t og løp i 12 km/t.


WalkingPad X21 – Pris og alternativer

WalkingPad X21 er i skrivende stund selskapets dyreste og beste tredemøllen blant de sammenleggbare modellene. I tillegg finnes modellen WalkingPad K15, men dette er en større modell som ikke er sammenleggbar og tar mye større plass. WalkingPad K15 har en topphastighet på 15 km/t og en naturlig stigning på 4 %. Denne kombinasjonen gjør at du virkelig kan få deg en god økt.

Er du ute etter en kompakt tredemølle som kan brukes i kombinasjon med en kontorpult, altså med et sammenleggbart stativ i front, vil WalkingPad R2 Pro være det naturlige valget. WalkingPad R2 er fremdeles i salg, men denne går «kun» til 10 km/t og er ikke like stabil som verken R2 Pro eller X21.

KingSmith har en bråte med ulike gåmøller/tredemøller i produktlinjen, og flere av disse er i større grad rettet mot brukere som foretrekker en mølle til å gå fremfor å løpe. Er du mer intecresert i dette, bør du sjekke ut WalkingPad A1 Pro eller WalkingPad C2. Det anbefales også å ta en kikk på denne artikkelen WalkingPad – Guide og anbefalinger til sammenleggbar tredemølle.


Konklusjon

WalkingPad X21
WalkingPad X21

Product Name: WalkingPad X21

Brand: KingSmith

Offer price: 9990

Currency: NOK

Konklusjon

WalkingPad R2 Pro var i utgangspunktet genial, og WalkingPad X21 er uten tvil enda bedre. Et oppdatert design med enklere montering/demontering, en kraftigere motor, bedre hastighetsjustering og en solid plattform, gjør WalkingPad X21 til et av de beste (om ikke best) valgene blant sammenleggbare tredemøller per dags dato.

Med maks hastighet på 12 km/t, og motor med maks ytelse på 2 HK, klarer WalkingPad X21 å levere høy nok hastighet til å virkelig kunne få en god treningsøkt, og det er imponerende hvor stabil møllen er selv ved løping på høyeste tempo. Ønsker du å bruke WalkingPad X21 til å gå, kan du justere hastigheten helt ned til 0,5 km/t, og det geniale designet gjør at du kan folde den sammen/og ut, på noen sekunder.

Enten du ønsker å komme i form, eller allerede er i god form, men ønsker et godt alternativ til å løpe ute, så er WalkingPad X21 en solid anbefaling.

Overall
90%
90%

Pros

 • Pen og solid byggekvalitet.
 • Enda bedre foldedesign gjør montering/demontering til en lek.
 • Lav vekt til å være tredemølle.
 • Høy makshastighet (reelle 12 km/t).
 • Tydelig og lettlest OLED-display.
 • Egen app med oversikt over totalhistorikk, treningsøkter, treningsprogrammer og mulighet for å kontrollere hastighet.
 • Stillegående motor. Lyden kommer i hovedsak fra fotbladene som treffer båndet.
 • Stort og stødig stativ til nettbrett/mobil.

Cons

 • Ikke lenger automatisk modus for justering av hastighet.
 • Ikke like stillegående som den markedsføres som.

Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
20. februar 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke”
5. februar 2024 | Guider & anbefalinger

Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke

Mer enn 100 modeller testet! Ny pulsklokke, men vet ikke hvilken du skal velge? Denne guiden og gigantiske testen kan forhåpentligvis gjøre valget lettere.
Les mer
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle”
24. juli 2023 | Guider & anbefalinger

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt du trenger å vite, samt gode kjøpsanbefalinger.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar”
9. juni 2023 | Garmin

Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7 Pro-serien tar Fenix-serien enda et steg videre med en ny LED-lykt og bedre pulssensor. «Pro»-utgaven er en minimal, men viktig oppdatering.
Les mer
Featured image for “Romaskin – Guide og anbefalinger”
23. november 2021 | Guider & anbefalinger

Romaskin – Guide og anbefalinger

Hvilken romaskin er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Denne guiden gir deg svar på alt du trenger å vite, samt gode kjøpsanbefalinger!
Les mer
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l”
25. februar 2024 | Friluftsutstyr

Test: Blue Ice Yagi 35l

Blue Ice Yagi 35l er resultatet av en kompisgjeng med klatrere, skikjørere og alpinister, som gikk sammen for å lage produktene som erfarne brukere leter etter.
Les mer
Featured image for “Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant”
23. februar 2024 | Bekledning

Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er den perfekte isolasjonsbuksen for deg som trenger litt ekstra varme i den kaldeste delen av året.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 165 Music”
20. februar 2024 | Garmin

Test: Garmin Forerunner 165 Music

Garmin sin rimeligste løpeklokke i Forerunner-serien har vokst til å bli en fullverdig pulsklokke. Dette er klokken for deg som vil ha god valuta for pengene.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket”
18. februar 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket

Arc’teryx Alpha SV Jacket er skalljakken som tar deg gjennom de tøffeste turene og situasjonene, og det mest ekstreme været, og likevel fremstår som ny etterpå.
Les mer
Featured image for “Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket”
15. februar 2024 | Bekledning

Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket

Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket er både varm og god, ser bra ut, og er laget på 100% resirkulert materialer og dunfyll.
Les mer
Featured image for “Test: HOVERAir X1”
11. februar 2024 | Annet

Test: HOVERAir X1

HOVERAir X1 er kanskje den mest geniale lille dronen og følgesvennen du kan ta med deg uten at den verken tar plass eller vekt. Dette er 125 gram genialitet.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”
5. februar 2024 | Løpesko

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.
Les mer