Test: KingSmith WalkingPad X21

7. august, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)
Featured image for “Test: KingSmith WalkingPad X21”

KingSmith WalkingPad X21 følger opp suksessen med WalkingPad R2 og R2 Pro ved å gi den enda mer krefter, et større display, og enda smartere foldedesign. Det er mange grunner til å velge WalkingPad X21.

WalkingPad R1 var bra. WalkingPad R2 var enda bedre. WalkingPad R2 Pro føltes som en stor oppgradering med sin økning i hastighet fra 10 km/t til 12 km/t. Og WalkingPad X21 kroner det hele med en modell som du faktisk virkelig kan trene på.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Kjøp WalkingPad X21
WalkingPad X21
WalkingPad X21

Product Name: WalkingPad X21

Brand: KingSmith

Offer price: 9990

Currency: NOK

Konklusjon

WalkingPad R2 Pro var i utgangspunktet genial, og WalkingPad X21 er uten tvil enda bedre. Et oppdatert design med enklere montering/demontering, en kraftigere motor, bedre hastighetsjustering og en solid plattform, gjør WalkingPad X21 til et av de beste (om ikke best) valgene blant sammenleggbare tredemøller per dags dato.

Med maks hastighet på 12 km/t, og motor med maks ytelse på 2 HK, klarer WalkingPad X21 å levere høy nok hastighet til å virkelig kunne få en god treningsøkt, og det er imponerende hvor stabil møllen er selv ved løping på høyeste tempo. Ønsker du å bruke WalkingPad X21 til å gå, kan du justere hastigheten helt ned til 0,5 km/t, og det geniale designet gjør at du kan folde den sammen/og ut, på noen sekunder.

Enten du ønsker å komme i form, eller allerede er i god form, men ønsker et godt alternativ til å løpe ute, så er WalkingPad X21 en solid anbefaling.

Overall
90%
90%

Pros

 • Pen og solid byggekvalitet.
 • Enda bedre foldedesign gjør montering/demontering til en lek.
 • Lav vekt til å være tredemølle.
 • Høy makshastighet (reelle 12 km/t).
 • Tydelig og lettlest OLED-display.
 • Egen app med oversikt over totalhistorikk, treningsøkter, treningsprogrammer og mulighet for å kontrollere hastighet.
 • Stillegående motor. Lyden kommer i hovedsak fra fotbladene som treffer båndet.
 • Stort og stødig stativ til nettbrett/mobil.

Cons

 • Ikke lenger automatisk modus for justering av hastighet.
 • Ikke like stillegående som den markedsføres som.

WalkingPad X21 – Tredemøllen for «alle»

Aldri hørt om WalkingPad? WalkingPad er små, kompakte og lette «tredemøller» som også går under navnet «gåmølle», eller «kontormølle» ettersom de i stor grad brukes til å gå på fremfor å løpe. De enkleste gåmøllene har en topphastighet på rundt 6 km/t, og de kraftigste ligger på rundt 10-12 km/t. For mange er dette en høy nok hastighet til å kunne løpe i et bra tempo, mens andre vil se på det som en grei hastighet å jogge i.

De fleste WalkingPad-møllene er foldbare slik at de kan skal minimere plassbehovet, og vekten er langt lavere enn en tradisjonell tredemølle. WalkingPad X21 veier 38 kg, utslått måler den 142 x 72 x 102 cm, og sammenlagt måler den 71 x 99,5 x 22,6 cm. Den får med andre ord plass under en nesten hvilken som helst seng/sofa, bak en stol, eller stående opp langs veggen uten å ta plass.

Den superkompakte størrelsen gjør sitt til at X21 får plass nesten overalt, og i alle hjem, samme hvor få kvadratmeter du har tilgjengelig. De innebygde transporthjulene gjør det også enkelt å flytte møllen mellom ulike rom, eller å trille den foran TV-en dersom du ønsker å gå/løpe mens du pløyer gjennom hele Ringenes Herre-trilogien.

KingSmith har også gjort en god desigerjobb, og det er ikke tilfeldig at de tidligere har vunnet flere produkt- og designer priser. WalkingPad X21 er produsert i en blanding av kraftig ABS plast og aluminium, og tar seg godt ut når den står utslått. Stabiliteten har også blitt bedre fra de første modellene, og der R2 og R2 Pro var stødigere enn R1, er WalkingPad X21 utvilsomt enda stødigere enn WalkingPad R2 Pro.

WalkingPad X21

Hvis du lurte på hvor stor plass WalkingPad X21 opptar… Her er en spinningsykkel, WalkingPad X21, Infico E2 romaskin og WalkingPad R2 Pro plassert på et lite soverom uten problemer.


Løpebånd – demping og slitestyrke

Selve løpebåndet måler 121 x 46 cm og er relativt lite til å være en tredemølle, men likevel ganske stort til å være en såpass kompakt utgave. Til sammenligning er løpebåndet på R2 Pro 140 x 44 cm. Det er ellers den samme 4-lags båndet som skal sikre både komfort og lang levetid. Dempingen er ikke all verden da løpebåndet er ganske tynt, men her har skoene det meste å si.

Undertegnede har brukt forrige modell WalkingPad R2 i lang tid, og det er ingen synlige tegn til slitasje. Det medfølger for øvrig en liten tube silikonolje som skal brukes for å smøre båndet med jevne mellomrom.

WalkingPad X21

Et 4-lags løpebånd skal sikre høy komfort og lang slitestyrke.

Hva gjelder størrelsen på båndet er det absolutt mulig å løpe på uten problemer. Du vil så klart være mer begrenset enn en giga-mølle med plass til halve Norges fotballandslag, men undertegnede på 188 cm har null problemer med å løpe på møllen.

I motsetning til WalkingPad R2 Pro som har tre ulike moduser for Gå, Løpe og Automatisk, der de to første egentlige bare er hurtigmoduser for et bestemt tempo, er sistnevte mer avansert der møllen ve hjelp av sensorer under løpebåndet automatisk regulerer hastigheten etter hvor raskt du går. På WalkingPad X21 er det kun deg selv som regulerer hastigheten.


WalkingPad X21 vs. WalkingPad R2 Pro

Nei, den har ikke høyere topphastighet enn WalkingPad R2 pro, men på flere områder er den likevel en bedre mølle å trene på. Mye av dette skyldes den nye børsteløse motoren som er oppgradert 750W ytelse med maksimal ytelse på 1,25 HK, til 1,9 HK ved maksimal ytelse på 2 HK.  Omdreiningshastighet har økt fra 3600 rpm (omdreininger per minutt) til 4200 rpm. Dette utgjør en betydelig forskjell.

I følge KingSmith (produsenten), skal støynivået ligge på rundt 75 dB i motsetning til 65 dB fra R2 Pro, men i bruk oppleves de identisk. Er du først og fremst ute etter en tredemølle med lavest mulig støynivå, anbefales det å se på WalkingPad A1 Pro med oppgitte 45 dB under bruk.

Fordelen med den økte kapasiteten til motoren er at WalkingPad X21 faktisk klarer å levere reelle 12 km/t. For selv om noe står oppgitte spesifikasjonene, så betyr det ikke nødvendigvis at det stemmer. R2 Pro klarte fint å holde en høy hastighet, men det merkes at WalkingPad X21 er kraftigere og holder topphastigheten bedre over tid uten problemer.

Maks brukervekt på møllen er 110 kg, men jo tyngre du er, desto vanskeligere er det for møllen å holde en høy hastighet. I så måte er WalkingPad X21 et bedre valg enn WalkingPad R2 Pro ettersom den vil kunne levere høyre hastighet også for tyngre personer.

WalkingPad X21 vs WalkingPad R2 Pro

WalkingPad X21 vs. WalkingPad R2 Pro

Den nye foldemekanismen er også en fin oppgradering fra forgjengeren. Løpebådet kan fremdeles brettes 90 grader, men nå er det også hengslet i front der motoren sitter, og det holder at du enkelt vipper det doble båndet opp slik at det står parallellt med håndtakene. Hele operasjonen er superenkel, tar kun noen sekunder, og er absolutt alt annet enn tungt.

En annen forskjell er at i motsetning til R2 Pro der stativet kunne slåes ned, er ikke dette mulig på WalkingPad X21. Dette gjør modellen mindre egnet for bruk under en kontorpult eller et arbeidsbord, men har ingen betydning ellers. Derimot kommer kommer WalkingPad X21 med et praktisk avtagbart stativ/holder for nettbrett/mobil som er kraftig forbedret fra forrige modell. Der det tidligere kun var mulig å plassere et nettbrett stående, kan du sette selv et digert nettbrett i liggende retning.

På innsiden av stativet er også en sikkerhetssnor som festes i buksen/shortsen/t-skjorten mens du løper. Hvis denne rives ut av feste på håndtaket, vil løpebåndet stanse umiddelbart. Merk at det ikke er mulig å starte maskinen uten at denne står i, så dersom du ikke bryr deg om å feste den på deg seg hver gang du skal bruke møllen, anbefales det å teipe den fast på undersiden.


Bedre display og hastighetsjustering

Displayet på WalingPad R2 Pro var både tydelig og bra, men det nye OLED-displayet på WalkingPad X21 er utvilsomt mye bedre. Der displayet på R2 Pro var integrert i fronten av løpebåndet nederst på mølla, er OLED-displayet på X21 på toppen av håndtaket. Tallene er store og tydelige, og viser info som tid, hastighet, distanse, skritt og kalorier.

WalkingPad X21

Ved å laste ned KS Fit appen (fungerer på både iOS og Android) kan du legge til/fjerne dataene du ønsker å se, og du får en oversikt over totalverdier registrert på møllen. Du vil også finne noen enkle treningsprogrammer og treningsøkter du kan følge for litt ekstra inspirasjon, og du kan aktivere barnesikring som hindrer møllen i å starte hvis noen trykker på starthjulet.

WalkinPad X21 støtter både Bluetooth og NFC, og paringen til telefonen går automatisk når du starter appen første gang.

Der hastigheten på R2 Pro måtte justeres enten via en medfølgende fjernkontroll eller via appen, så har WalkingPad X21 fått et stort dreiehjul på toppen av håndtaket som du vrir på for å justere hastigheten. Du kan justere nivået i 0,1 km/t intervaller, eller i 3 km/t intervaller, og det går fra så lavt som 0,5 km/t til 12 km/t. I appen kan du velge oppstarts hastighet og maksimum hastighet, og du kan endre hastigheten i større intervaller enn de 0,1 km/t som gjøres ved hjelp av hjulet. Ved å trykke på hjulet vil du starte/pause og stoppe løpebåndet, og noe overraskende er det faktisk mulig å sette en løpeøkt på pause, og deretter gjenoppta økten når du er klar for det.

Å endre hastighet er veldig lett. Hold inne hjulet i 3 sekunder og båndet starter i «default» hastighet, noe du selv kan justere i appen. Drei hjulet sakte og du økter/reduserer hastigheten med 0,1 km/t. Drei raskt, og du økter/reduserer hastigheten med 3 km/t. Trykk kort på knappen for å pause økta, og trykk igjen for å gjenoppta. Dersom du ikke foretar deg noe på 180 sekunder, vil møllen stanse og avslutte økten. Når tredemøllen er i pause-modus, kan du enten holde inne dreiehjulet i 2 sekunder for å avslutte, eventuelt vil maskinen avslutte økten automatisk etter 180 sekunder.

Det eneste «savnet» er fraværet av knapper for hurtigjustering av bestemte hastigheter på selve displayet, f.eks. 5 km/t, 7 km/t, 10 km/t og 12 km/t. Heldigvis finnes dette i KS Fit appen dersom du har telefonen stående på stativet i front.


Støynivå

WalkingPad X21 kommer som nevnt med en kraftigere motor enn tidligere modeller. Som regel vil en kraftigere motor lage mindre lyd enn en svakere motor, men det er uansett ikke støyen fra selve tredemøllen du legger merke til. WalkingPad X21 er absolutt ikke lydløs slik det er lett å få inntrykk av. Det er faktisk en god del støy, men denne støyen kommer stort sett fra slagene når fotsålen treffer løpebåndet, og er enkelt og greit uungåelig.

WalkingPad-møllene blir gjerne markedsført som «kontormøller» og at de er perfekte på kontoret ettersom du kan plassere den under en ståpult å gå og jobbe samtidig. Ja, det er absolutt mulig for flere av de (ikke X21 på grunn av håndtaket), men du må være klar over at uansett hvilken modell du velger, så vil den støye mer enn at du vil bruke denne i et åpent kontorlandskap i tro om at ingen vil legge merke til det. Du blir garantert baksnakket i lunsjen om du skal tråkke deg gjennom arbeidsdagen. Har du derimot et lukket kontor, eller et hjemmekontor, vil en alternativ WalkingPad være et genialt helsefremmende tiltak.

Eksempel på støynivå ved gange i 5 km/t og løp i 12 km/t.


WalkingPad X21 – Pris og alternativer

WalkingPad X21 er i skrivende stund selskapets dyreste og beste tredemøllen blant de sammenleggbare modellene. I tillegg finnes modellen WalkingPad K15, men dette er en større modell som ikke er sammenleggbar og tar mye større plass. WalkingPad K15 har en topphastighet på 15 km/t og en naturlig stigning på 4 %. Denne kombinasjonen gjør at du virkelig kan få deg en god økt.

Er du ute etter en kompakt tredemølle som kan brukes i kombinasjon med en kontorpult, altså med et sammenleggbart stativ i front, vil WalkingPad R2 Pro være det naturlige valget. WalkingPad R2 er fremdeles i salg, men denne går «kun» til 10 km/t og er ikke like stabil som verken R2 Pro eller X21.

KingSmith har en bråte med ulike gåmøller/tredemøller i produktlinjen, og flere av disse er i større grad rettet mot brukere som foretrekker en mølle til å gå fremfor å løpe. Er du mer intecresert i dette, bør du sjekke ut WalkingPad A1 Pro eller WalkingPad C2. Det anbefales også å ta en kikk på denne artikkelen WalkingPad – Guide og anbefalinger til sammenleggbar tredemølle.


Konklusjon

WalkingPad X21
WalkingPad X21

Product Name: WalkingPad X21

Brand: KingSmith

Offer price: 9990

Currency: NOK

Konklusjon

WalkingPad R2 Pro var i utgangspunktet genial, og WalkingPad X21 er uten tvil enda bedre. Et oppdatert design med enklere montering/demontering, en kraftigere motor, bedre hastighetsjustering og en solid plattform, gjør WalkingPad X21 til et av de beste (om ikke best) valgene blant sammenleggbare tredemøller per dags dato.

Med maks hastighet på 12 km/t, og motor med maks ytelse på 2 HK, klarer WalkingPad X21 å levere høy nok hastighet til å virkelig kunne få en god treningsøkt, og det er imponerende hvor stabil møllen er selv ved løping på høyeste tempo. Ønsker du å bruke WalkingPad X21 til å gå, kan du justere hastigheten helt ned til 0,5 km/t, og det geniale designet gjør at du kan folde den sammen/og ut, på noen sekunder.

Enten du ønsker å komme i form, eller allerede er i god form, men ønsker et godt alternativ til å løpe ute, så er WalkingPad X21 en solid anbefaling.

Overall
90%
90%

Pros

 • Pen og solid byggekvalitet.
 • Enda bedre foldedesign gjør montering/demontering til en lek.
 • Lav vekt til å være tredemølle.
 • Høy makshastighet (reelle 12 km/t).
 • Tydelig og lettlest OLED-display.
 • Egen app med oversikt over totalhistorikk, treningsøkter, treningsprogrammer og mulighet for å kontrollere hastighet.
 • Stillegående motor. Lyden kommer i hovedsak fra fotbladene som treffer båndet.
 • Stort og stødig stativ til nettbrett/mobil.

Cons

 • Ikke lenger automatisk modus for justering av hastighet.
 • Ikke like stillegående som den markedsføres som.

Kjøp WalkingPad X21

Del gjerne:

Featured image for “Test: Osprey Atmos AG LT 65”

Test: Osprey Atmos AG LT 65

Jakter du den «ultimate» lettvekts sekken for lange turer der komfort er like viktig som god plass? Osprey Atmos AG…
Featured image for “Test: ASICS Fuji Speed 2”

Test: ASICS Fuji Speed 2

ASICS Fuji Speed 2 er japanernes raskeste terrengsko i produktlinjen, og kan i tillegg varte opp med god demping, godt…
Featured image for “Test: Zeiss SFL 10×40”

Test: Zeiss SFL 10×40

Zeiss SFL 10×40 leverer topp kvalitet i en innpakning så liten og lett at det er vanskelig å tro. Ikke…
Featured image for “Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2”

Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2

Inov-8 Roclite Pro G 400 GTX kombinerer lav vekt, høy robusthet, god stabilitet og komfort i en perfekt balansert sko…
Featured image for “Test: Hoka Challenger 7 GTX”

Test: Hoka Challenger 7 GTX

Jakter du en løpesko som tar deg fra fra fjord til fjell? Enten du skal gå, løpe eller begge deler…
Featured image for “Test: Osprey Exos Pro 55”

Test: Osprey Exos Pro 55

Lett, solid og smart. Osprey Exos Pro 55 og Osprey Eja Pro 55 er for deg som jakter lettest mulig…
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening…
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening…
Featured image for “Test: COROS PACE 3”

Test: COROS PACE 3

COROS PACE 3 beviser at (virkelig) gode pulsklokker ikke trenger å koste en formue. Her får du langt mer enn…
Featured image for “Test: HOKA Zinal 2”

Test: HOKA Zinal 2

HOKA Zinal 2 bringer oppdateringer som gjør den lettere og raskere enn sin forgjenger, og en passform som er noe…
Featured image for “Test: Suunto Vertical Titanium Solar”

Test: Suunto Vertical Titanium Solar

Suunto Vertical er klokken Suunto burde ha lansert for mange år siden, og beviser at selskapet fremdeles ønsker å hevde…
Featured image for “Test: Jabra Elite 8 Active”

Test: Jabra Elite 8 Active

Jabra sine mest populære trådløse ørepropper for trening og hverdag får en kraftig oppgradering. Jabra Elite 8 Active er som…
Featured image for “Test: Jabra Elite 10”

Test: Jabra Elite 10

Jabra Elite 10 er toppmodellen i Elite-serien og leverer den beste samtalekvaliteten, lydkvaliteten og støydempingen fra Jabra noen gang.…
Featured image for “Test: VJ Ultra 2”

Test: VJ Ultra 2

VJ Ultra 2 er selskapets arbeidshest for dagene der du ønsker komfort, god beskyttelse, sikker passform og ikke minst suverent…
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket”

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket

Rab Xenair Alpine Light Jacket er jakken du tar med deg overalt, uansett hvor du skal, når på året, og…
Featured image for “Test: VJ Irock 3”

Test: VJ Irock 3

VJ Irock 3 byr på så godt grep at det nesten får deg til å ta sjanser du ikke burde.…
Featured image for “Test: VJ Speedhiker”

Test: VJ Speedhiker

VJ SpeedHiker tar lekenheten og vekten fra en terrengsko, kombinerer det med stødigheten og beskyttelsen fra en fjellsko, og serverer…
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra…