Test: Norse Performance Dual

18. juni, 2024 (oppdatert 9. juli 2024)

Featured image for “Test: Norse Performance Dual”

Norse Performance Dual tilbyr et tilnærmet komplett hjemmegym for både nybegynnere og erfarne, til en meget god pris, og i et format som nesten ikke tar plass.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Bruk rabattkode «PULSSONEN» for 500 kr i rabatt. Legges til i «utsjekking».


Norse Performance Dual
Norse Performance Dual

Product Name: Norse Performance Dual

Brand: Norse Performance

Offer price: 29850

Currency: NOK

Konklusjon

Norse Performance Dual innfrir på absolutt alle områder, og overgår til og med forventningene til hva et lite og lett apparat har mulighet til å erstatte av tradisjonelle styrkeapparater.

Norse Performance Dual lar deg trene nesten uendelig mange ulike øvelser med en valgfri motstand mellom 1 og 120 kg, og med ulike typer motstand (eksentrisk, kosentrisk, isokinetisk, m.m.). Ved hjelp av diverse tilbehør som festes på 1-2-3, så kan du veksle mellom å trene overkropp, underkropp, armer, bein, rumpe, mage – og egentlig hver bidige muskel i hele kroppen.

Apparatet er særdeles enkelt i bruk og krever ingen installasjon eller forkunnskaper, og det er like godt egnet til nybegynnere som godt trente.

En annen stor fordel er at det minimerer risikoen for skader, og fungerer også ypperlig i en rehabiliteringsprosess, eller for klinikker som driver med opptrening.

Norse Performance Dual er det smarteste og råeste treningsapparatet jeg har testet, og forhåpentligvis får flere – både privatpersoner og institusjoner/klinikker – øynene opp for dets potensiale.

Overall
100%
100%

Pros

 • Fantastisk genialt design.
 • Enkel i bruk.
 • Seks ulike treningsmoduser.
 • Jevnt og naturlig belastning.
 • Svært effektiv treningseffekt på grunn av kablenes jevne drag.
 • Skånsom og liten risiko for skader.
 • Smart og god app med over 200 øvelser og mange treningsprogrammer
 • Funksjonelt og nyttig tilbehør.
 • Stillegående.

Cons

 • Kresen på strømtilførsel.


Norse Performance

Hvis du ikke kjenner selskapet i dag, så er det kanskje ikke så rart. Norse Performance ble grunnlagt i 2019 med en idé om «å gjøre elektriske rehabiliteringsmaskiner tilgjengelige for alle», og er fremdeles et ungt selskap. Gjengen bak Norse Performance består av et solid team sammensatt av mennesker med litt over snittet peiling på alt fra biomekanikk og bevegelsesanalyse, til tech-nerder med høy kunnskap på alt av teknologi.

I starten var målet å utvikle innovative styrketreningsapparater for både hjemmet og treningssentre, men COVID-pandemien førte til stengte treningssentre og større interesse for hjemmetreningfokuset og hjemmetrening, og fokuset ble derfor rettet mot sistnevnte.

Etter flere års utvikling og testing sammen med Olympiatoppen, Norges Idrettshøgskole, og andre fagpersoner, fant gjengen i Norse Performance et ferdig treningsapparat som oppfylte alle deres krav (produktet er utviklet av selskapet som er størst i verden på LCD-skjermer). Fra å ha brukt alle ressurser på utvikling, så ble fokuset nå endret til å utvikle markedet å vise fordelene med elektrisk styrketrening, inkludert eksentrisk trening og logging via NORSE-appen.

Det er med andre ord ikke et lettvekter som velger å satse i det norske markedet, og Norse Performance sin visjon er «å gjøre styrketrening enkel og tilgjengelig for alle, med mål om at over 20% av Norges befolkning følger helsedepartementets anbefalinger for styrketrening».


Produktutvalg

Norse Performance tilbyr i dag fire ulike treningsapparater – alle sammenleggbare – samt ulike tilbehør som utvider apparatenes bruksområde.

De ulke modellene:

 • Norse Performance Dual: Den kraftigste modellen med justerbar motstand fra 1,5 kg til 120 kg. Leveres med stang, håndtak, ankelstropp, ledning og fjernkontroll, og støtter seks treningsmoduser; standard, eksentrisk, isokinetisk, konsentrisk og roing. Mulighet for 200+ øvelser. Pris: 29 850,-. Leie: 1 250,- kr/mnd.
 • Norse Performance Portable: En lettere, mer kompakt og portabel modell med justerbar motstand fra 1,5 kg til 70 kg. Leveres med stang, håndtak, ankelstropp, ledning og fjernkontroll, og støtter tre treningsmoduser; standard, eksentrisk og isokinetisk. Mulighet for 200+ øvelser. Pris: 18 000,-.
 • Norse Performance Lite: En liten og lett treningsplattform med justerbar motstand fra 1,5 kg til 45 kg. Leveres med stang, håndtak, ankelstropp, og støtter to treningsmoduser; standard og eksentrisk. Pris: 9 000,-.

I tillegg tilbyr de Norse Performance Crossover, et apparat som erstatter nedtrekk og justerbare trekkapparater. Norse Performance Crossover tillater justerbar motstand opp til 60 kg, og fire ulike treningsmoduser; Constant Force, konsentrisk isotonisk, eksentrisk isotonisk og væskemotstand.

Alle produktene har 2 års garanti, og 5 års garanti på elektronikken.


Norse Performance Dual

Fakta

 • Sammenleggbart treningsapparat med hjul og håndtak for enkel forflytning.
 • Vekt: 36 kg.
 • Justerbar motstand: 1,5 kg – 120 kg.
 • Medfølgende fester: Stang, håndtak, knebøysbelte, ankelstropp, Smart Switch og øvelsesplakat.
 • Trådløs kontroll.
 • Dimensjoner utslått: 1205 x 585 x 194 mm
 • Dimensjoner sammenslått: 585 x 388 x 626mm
 • Maksimal brukervekt: 150 kg.
 • Kompabilitet: Støtter både Bluetooth og WiFi.
 • Ingen installasjon kreves. Plug and play!

Norse Performance Dual er apparatet som det satses mest på, i hvert fall inntil Norse Performance Portable ble lansert sent i mai 2024.

Norse Performance Dual består av to «plater» som er leddet på midten og danner en stabil plattform. I hver ende er det en motor og et feste med en uttrekkbar kabel som er helt uavhengige av hverandre og som kan festes til ulike tilbehør. Platene kan foldes sammen på midten og holdes sammen a en kraftig magnet, og transporthjul på undersiden gjør det enkelt å trille bort apparatet når det ikke er i bruk. Et annet alternativ er å dytte det under en seng/sofa/etc..

Sammenslått måler Norse Performance Dual litt over 60 cm i lengden, knappe 60 cm i bredden (585 x 388 x 626 mm), og utslått måler den rundt 120 cm i lengden og 60 cm i bredden. Apparatet er som nevnt foldbart slik at den kan brettes på midten og trilles bort på hjulene (håndtak i hver ende), og den lave vekten på 36 kg gjør det lett håndterlig.

Norse Performance Dual krever strøm for å fungere, og benytter elektrisk motstand for å generere mellom 1,5 kg til 120 kg motstand. Merk at det er totalt 120 kg, så hver av de to motorene kan yte fra 0,6 kg til 60 kg motstand hver.

Hva gjelder støy er det svært stillegående i bruk, men det er naturligvis lyd fra draget av hver kabel. Støyen er likevel så lav at du skal ha kranglet heftig greit med de andre huset dersom de reagerer når du trener i et rom med lukket dør.

Hver av kablene er 220 cm lange slik at du kan utføre øvelsene med lang arbeidsvei. Apparatet krever ingen form for vedlikehold utover at du betaler den vanlige strømregningen din (nei, det trekker ikke mye strøm).

Apparatet er konstruert slik at brukerens kroppsvekt fungerer som motvekt og hindrer apparatet i å løftes opp under bruk. Plattformen er også stødig og tåler en maksimal brukervekt på 150 kg.


Seks ulike treningsmoduser

Norse Performance Dual tilbyr seks ulike treningsmoduser som gir deg muligheten til å tilpasse treningsøktene etter spesifikke mål og behov, enten det er å bygge muskelmasse, øke styrke, forbedre eksplosivitet eller jobbe med rehabilitering og skadeforebygging.P

På den ene enden av apparatet er det et lettlest display som gir oversikt over treningsmodus, motstand og antall repetisjoner, samt to knapper og et multifunksjonshjul. Hjulet brukes for å regulere motstanden, samt starte/stoppe øvelsen, mens «M» knappen endrer modus og «L/R» knappen brukes for å velge hvilken motor som skal justeres. Ettersom de to motorene er uavhengige av hverandre, kan du ha ulik motstand på hver av de.


Enkel i bruk

Apparatet krever ingen installasjon og er veldig enkelt å komme i gang med. Etter å ha satt i kontakten behøver du bare å slå på apparatet med en knapp på siden, og deretter er det klart. Velg ønsket modus og motstandsnivå og trykk på «Start»-knappen for å starte økten. Når du ønsker å justere vekten, må du først trykke på «Stopp»-knappen før du foretar justeringen.

Dersom det går lang tid uten at apparatet er i bruk vil det gå i en dvalemodus som krever at du holder inne «M»-knappen et par sekunder for at det skal våken til liv igjen.


De ulike treningsmodusene

Standard modus

I standard modus fungerer motstanden som vanlig vekttrening. Den valgte vekten er lik både når du drar ut kabelen og slipper den inn igjen. Dette er den mest grunnleggende treningsmodusen, egnet for de fleste styrkeøvelser.

Eksentrisk modus

Denne modusen øker motstanden med når kabelen trekkes inn. Dette gjør den eksentriske (bremsende) fasen av bevegelsen tyngre og mer krevende. Eksempelvis ved å bøye albuene når du drar kabelen ned i en bicepscurl. Norse Performance Dual benytter et 10:7 forhold slik at eksempelvis vil 10 kg i den eksentriske fasen tilsvare 7 kg i den konsentriske fasen. Eksentrisk trening kan bidra til økt muskelvekst og forebygge skader.

Konsentrisk modus

Her reduseres motstanden med 10-50% i konsentrisk (kraftutviklende) fase når kabelen trekkes ut. Dette lette den konsentriske fasen, som ved markløft hvor fokuset er på den eksplosive kraften. Nyttig for å trene kraft og akselerasjon.

Isokinetisk modus

I isokinetisk modus er bevegelseshastigheten konstant uavhengig av kraft. Jo raskere du løfter, desto tyngre blir motstanden, og jo saktere du løfter, desto lettere blir det. Dette kan være spesielt nyttig for å utvikle kraft og hurtighet, samt for rehabilitering, ettersom det sikrer konstant motstand gjennom hele bevegelsen uavhengig av hastighet. Dette tvinger musklene til å jobbe maksimalt gjennom hele bevegelsen ved valgt hastighet (0,1-1 m/s).

Strikk modus

Denne modusen simulerer strikk-/båndmotstand, som kan gi annerledes belastning enn tradisjonelle vekter. Egner seg godt for funksjonelle øvelser som involverer flere ledd og muskelgrupper.

Ro modus

Her simuleres bevegelsesmønsteret fra roing, med vekslende konsentrisk og eksentrisk motstand i de ulike fasene av bevegelsen. Dette gjør det mulig å variere treningen og fokusere på ulike muskelgrupper involvert i robevegelsen.


Tilbehør som utvider mulighetene

Norse Performance tilbyr flere tilbehør som utvider bruksområdet ytterligere. Blant annet finnes det en spesial ryggsele som gjør at du kan løfte ekstra tungt og oppnå større treningseffekt (passer godt til knebøy, markløft, tåhev og utfall), mens et hoftebelte lar deg trene effektivt selv om du har problemer med ryggen. Ankelstroppen festes rundt anklene og lar deg trene ulike muskler i beina og setemusklene.

Et annet nyttig tilbehør, som jeg for øvrig ikke hat fått testet selv, er Norse Performance Benk.

Norse Performance Benk er en justerbar benk spesielt designet for Dual-maskinen. Den har to stenger under benkelappen som sikrer stabilitet under bruk ved å holde selve apparatet nede. Benken veier 21 kg, har en maksimal brukervekt på 250 kg, og måler 1287x416x431 mm. Den er priset til 5000 kr.


Norse app med over 200 øvelser og treningsprogrammer

For fullt utbytte av apparatet kan du ta i bruk Norse Performance appen som gir tilgang til over 200 ulike øvelser og demonstrasjoner med beskrivelse av utførelse og hvilke muskler du trener, tilgang til ulike treningsprogrammer tilpasset alt fra nybegynnere til godt trente, automatisk logging av repetisjoner, ulike tester som gir deg et mål på egen styrke, og ikke minst muligheten for å bruke appen/telefonen som fjernkontroll til å justere motstanden. Appen er tilgjengelig på både iOS og Android helt kostnadsfritt.

Med over 200 ulike øvelser skulle man tro det var lett å gå seg bort, men du kan enkelt filtrere på både unilaterale/bilaterale (EQ = equipment), «Målområde» (Target Zone) som bryst, skuldre, rygg, armer, legger, rumpe og mage, eller «Tilbehør» som ingen tilbehør, håndtak, stang, ankelstropp, belte, benk og kort stang.

Alle øvelsene er så godt forklart at du kan være totalt nybegynner og likevel føle at du mestrer de etter å ha fulgt veiledningen. Når du starter en øvelse/program i Norse appen, så vil du automatisk bli veiledet gjennom programmet fra start til slutt, og du kan selv justere motstanden direkte i appen dersom du føler det blir for lett/tungt. Apparatet har også en innebygd høyttaler som forteller deg når du skal skifte øvelser, ta pauser, starte økta, etc..

Veldig mange av øvelsene kan utføres uten ekstra tilbehør, selv om enkelte av disse utvilsomt gjør det enklere.

Et godt eksempel er den klassiske øvelsen benkpress som gjerne krever at du ligger på en benk og presser stangen over brystkassen til armene er strake. Norse Performance tilbyr en spesialtilpasset benk der to stenger under benken holder maskinen på plass slik at den ikke hever seg når du løfter vekten, men du kan også plassere en tynn pute rett over Norse Performance Dual, legge deg på rygg, og deretter løfte benkpress som vanlig.

Norse Performance Dual

Like bra for nybegynnere som toppatleter

Norse Performance Dual er designet for å passe alle treningsmål og ferdighetsnivåer, og det brede motstandsspekteret fra 1,5-120 kg gjør at apparatet kan brukes av både nybegynnere og erfarne utøvere.

Apparatet egner seg også godt til bruk på klinikker og i terapi, etter de ulike treningsmodusene og den digitale motstanden tillater tilpasset trening tilpasset pasientenes mål. For aktive familier er den kompakte størrelsen og sammenleggbare designet ideelt for hjemmetrening, ettersom apparatet kan ryddes enkelt bort mellom økter.

En av de større fordelene med Norse Performance er at apparatet innebærer svært liten risiko for skader. samtidig som det gir følelsen av å trene med ekte vekter på grunn av hvordan hver enkelt motor fungerer. Eksempelvis når du trener knebøy, så vil du raskt merke at stangen heller i den ene eller andre retningen når du løfter dersom du ikke står stabilt- akkurat på samme måte som med en vektstang. Du kan med andre ord ikke jukse selv om det fremstår enklere å trene i et apparat.

Bevegelsene er også svært jevne, og du unngår dødsoner slik at trenigen blir effektiv.

Det eneste jeg har klart å irritere meg over i løpet av testperioden, er at det er alt for fristende å ta apparatet i bruk å droppe alt annet når det står klart på gulvet…


Finnes det noen ulemper?

Tja, hvis det finnes, samme hvor lite jeg liker å si at et produktet er «komplett», så har jeg fremdeles ikke klart å finne en eneste feil med Norse Performance Dual. Apparatet har oppført seg eksemplarisk fra det ankom levert på døren, og er nærmest selvforklarende i bruk.

Det eneste du bør være obs på er at det krever en 10A kurs og 220V, noe som ikke er spesielt i seg selv, men til tross for at jeg testet det på flere ulike 10A kurser, så fungerte det først på det tredje forsøket. Norse Performance var imidlertid klar over problemet og jobber med en løsning. Dette problemet er uansett ikke nok til å kalle det en stor mangel.

Om Norse Performance Dual kan erstatte et komplett hjemmegym i form av et multigym eller en styrkepakke? Tja, jeg har i hvert fall ingen innvendinger mot å anbefale dette fremfor et multigym dersom du ikke har ambisjoner om å trene veldig tungt, eller bli god i en spesifikk øvelse. Dersom du trenger tung styrketrening kan det derimot være en større fordel med tradisjonelle vekter, eller et multigym. Med andre ord; det er umulig å si at Norse Performance Dual kan erstatte noe annet 100% uten å vurdere hva behovet og målet med treningen er. Men det er uansett ingen tvil om at du kan trene svært effektivt og bra med dette apparatet i hus.

Se også: Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger


Konklusjon


Bruk rabattkode «PULSSONEN» for 500 kr i rabatt. Legges til i «utsjekking».


Norse Performance Dual
Norse Performance Dual

Product Name: Norse Performance Dual

Brand: Norse Performance

Offer price: 29850

Currency: NOK

Konklusjon

Norse Performance Dual innfrir på absolutt alle områder, og overgår til og med forventningene til hva et lite og lett apparat har mulighet til å erstatte av tradisjonelle styrkeapparater.

Norse Performance Dual lar deg trene nesten uendelig mange ulike øvelser med en valgfri motstand mellom 1 og 120 kg, og med ulike typer motstand (eksentrisk, kosentrisk, isokinetisk, m.m.). Ved hjelp av diverse tilbehør som festes på 1-2-3, så kan du veksle mellom å trene overkropp, underkropp, armer, bein, rumpe, mage – og egentlig hver bidige muskel i hele kroppen.

Apparatet er særdeles enkelt i bruk og krever ingen installasjon eller forkunnskaper, og det er like godt egnet til nybegynnere som godt trente.

En annen stor fordel er at det minimerer risikoen for skader, og fungerer også ypperlig i en rehabiliteringsprosess, eller for klinikker som driver med opptrening.

Norse Performance Dual er det smarteste og råeste treningsapparatet jeg har testet, og forhåpentligvis får flere – både privatpersoner og institusjoner/klinikker – øynene opp for dets potensiale.

Overall
100%
100%

Pros

 • Fantastisk genialt design.
 • Enkel i bruk.
 • Seks ulike treningsmoduser.
 • Jevnt og naturlig belastning.
 • Svært effektiv treningseffekt på grunn av kablenes jevne drag.
 • Skånsom og liten risiko for skader.
 • Smart og god app med over 200 øvelser og mange treningsprogrammer
 • Funksjonelt og nyttig tilbehør.
 • Stillegående.

Cons

 • Kresen på strømtilførsel.

Del gjerne:

Featured image for “Test: La Sportiva Bushido II GTX”
19. juli 2024 | Sko

Test: La Sportiva Bushido II GTX

La Sportiva Bushido II GTX er verken lettest eller raskest, men er likevel en fantastisk komfortabel, trygg og solid terrengsko- perfekt for norsk natur!
Les mer
Featured image for “Test: Scarpa Golden Gate 2 ATR”
16. juli 2024 | Sko

Test: Scarpa Golden Gate 2 ATR

Scarpa Golden Gate 2 ATR byr på førsteklasses egenskaper i en lett, rask, godt dempet og leken terrengsko. I tillegg er den solid og byr på topp grep.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Roam Wind Jacket”
15. juli 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Roam Wind Jacket

Helly Hansen Roam Wind Jacket er en lett og pakkbar vindjakke med vannavvisende behandling, gode pusteegenskaper, og topp bevegelsesfrihet.
Les mer
Featured image for “Test: Zeeksack The Zeeker”
13. juli 2024 | Friluftsutstyr

Test: Zeeksack The Zeeker

Zeeksack The Zeeker kombinerer form og funksjon, og sørger sammen med høy bærekomfort for å være en imponerende god allround tur-, hverdags- og reisesekk.
Les mer
Featured image for “Test: Scarpa Spin Planet”
12. juli 2024 | Sko

Test: Scarpa Spin Planet

Scarpa Spin Planet er ikke bare laget på naturens premisser. Den klarer også å levere topp komfort, god beskyttelse og stabilitet, og overbevisende godt grep.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon S/Lab Phantasm 2”
9. juli 2024 | Løpesko

Test: Salomon S/Lab Phantasm 2

Salomon S/Lab Phantasm 2 er selskapets første virkelige supersko og leverer en imponerende, rask og lettløpt sko med et prisvinnende design!
Les mer
Featured image for “Test: Oura Ring Gen 3”
6. juli 2024 | Andre merker

Test: Oura Ring Gen 3

Oura Ring Gen 3 viser hvorfor det har blitt «trendy» å bære en ring 24/7 – uansett kjønn og intensjoner om mål og mening. Smart ringen er kommet for å bli.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Exos Pro 55”
5. juli 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Exos Pro 55

Lett, solid og smart. Osprey Exos Pro 55 og Osprey Eja Pro 55 er for deg som jakter lettest mulig sekk uansett hvor du ferdes, uten å gi avkall på kvalitet.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon S/Lab Ultra Jacket”
3. juli 2024 | Bekledning

Test: Salomon S/Lab Ultra Jacket

Salomon S/Lab Ultra Jacket er en lett, kraftig og gjennomtenkt vanntett løpejakke for dagene der du trenger ekstra beskyttelse og aktivitetsnivået er høyt.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Neo Vista”
2. juli 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Neo Vista

Mizuno Neo Vista er skoen som får deg til å føle at du kan løpe dobbelt så langt som du noen gang tidligere har gjort, og gir begrepet «komfort» en ny mening.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fuji Speed 3”
1. juli 2024 | Sko

Test: ASICS Fuji Speed 3

ASICS Fuji Speed 3 viderefører de gode egenskapene fra suksessen Fuji Speed 2, og introduserer en ny, mer komfortabel og slitesterk overdel.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Phantom Waterproof Pull-On”
28. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Phantom Waterproof Pull-On

Rab Phantom Waterproof Pull-On er jakken du tar med deg som en fast del av turutstyret uten at du merker at den er der. Og likevel kan den være livreddende.
Les mer