Nyhet: COROS APEX 2 Pro Gobi

9. november, 2023 (oppdatert 9. november 2023)

Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Pro Gobi”

COROS har lansert en «limited edition» av deres toppmodell COROS APEX 2 Pro. Her er det du må vite om COROS APEX 2 Pro Gobi.

COROS har gjort mye riktig de siste årene, og høsten 2022 lanserte de to modeller, COROS APEX 2 og COROS APEX 2 Pro, som siden har vokst til å bli to meget gode multisportklokker takket være en rekke store og betydelige oppdateringer.

Vinteren 2023 lanserte de en «COROS APEX 2 Pro Killian Jornet Edition» i et begrenset opplag på 5000 enheter, og senere i august 2023 lanserte de COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition i et begrenset opplag på 3000.

COROS APEX 2 Pro Killian Jornet Edition kom med en hvit og svart fargekombinasjon som var inspirert av de snødekte fjellene og dalene i Romsdalen, Kilian’s hjemsted. Apex 2 Pro Chamonix har en spesiell blå og grå fargetone som skal representere fargene på Mont Blancs høyeste topper der steinen møter himmelen, og er en hyllest til Chamonix-Mont-Blanc – hjemmet til Ultra-Trail du Mont-Blanc – et løp som gjerne blir ansett som verdens tøffeste ultramaraton.

COROS Apex APEX 2 Pro Gobi er inspirert fra Gobi-ørkenen i Øst- og Sentral-Asia som omfatter store områder i Mongolia og Kina (regionen Indre Mongolia). Gobi er kjent for sitt tørre landskap, nådeløse terreng og ekstreme forhold, og er inspirasjonen bak navnet til APEX 2 Pro Gobi-utgaven som gjerne kunne kalt dette stedet sitt hjem.


COROS skriver om COROS APEX 2 Pro Gobi:
«Kjent for sitt tørre landskap, ugjestmilde terreng og ekstreme forhold, gir den enorme Gobi-ørkenen sitt navn til en begrenset utgave av en klokke som ville trives godt i dette området. COROS APEX 2 Pro Gobi er designet for å trives der få våger og ferdes. Sørg for å skaffe deg en av de 1 500 tilgjengelige enhetene før de forsvinner som de skiftende ørkensandene.»

COROS APEX 2 Pro Gobi

Hva skiller COROS APEX 2 Pro Gobi fra APEX 2 Pro?

Rent funksjonsmessig er det ingen forskjell på noen av de fire APEX 2 Pro-modellene, og det er er kun designet/fargene og innholdet i esken som skiller de. Ved lansering var det en «eksklusiv urskive» for hver av de to spesialmodellene, men disse er nå tilgjengelig for alle. Ellers leveres Kilian Jornet Edition leveres med to reimer + en caps, mens COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition og COROS APEX 2 Pro Gobi inkluderer en spesialdesignet nylonreim.

COROS APEX 2 Pro Gobi koster det samme som den vanlige utgaven – 5500 kr.

Full test av COROS APEX 2 Pro finner du her: Test: COROS APEX 2 Pro og COROS APEX 2


COROS APEX 2 Pro Gobi viktigste egenskaper:

 • Solid byggekvalitet og premium design
 • 1,3″ skjerm med safirglass med titanium bezel.
 • Lav vekt; kun 66 gram.
 • Multiband GNSS-chip.
 • Globale offline landskaps- og topografiske kart. Tilgang til gratis kart for hele verden.
 • Enkel betjening via en dreibar krone og touchskjerm.
 • Batteritid: Opptil 30 dager med vanlig bruk. Opptil 75 timer med full GPS.
 • Intern lagring på 32 GB.
 • Redesignet optisk pulssensor med Wear Detection teknologi for økt nøyaktighet.
 • EKG-sensor for måling av hjertefrekvensvariasjoner (HRV).
 • SpO2-sensor for å overvåke oksygenmetningen i høyden.
 • Tilgang til et stort utvalg tilpassbare aktivitetsprofiler.
 • Kraftmåling direkte fra håndleddet.
 • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse gjennom EvoLab.
 • 24/7 aktivitetssporing og søvnsporing
 • Enkel og brukervennlig app med ruteplanlegger.
 • Tilgang til gratis treningsprogrammer og treningsøkter.
 • Tredjeparts integrasjon (Strava, TrainingPeaks, etc).
 • Smartfunksjoner: Smartvarsler, intern lagring for musikk, kontroll for actionkamera som GoPro og Insta360. klargjort for musikkstreaming i fremtidige programvareoppdateringer.
 • WiFi, Dual Mode, Bluetooth 5.0.

Her er den korte oppsummeringen av COROS APEX 2 Pro hentet fra den store pulsklokketesten her på nettsiden:

COROS APEX 2 Pro


Det skal mye til for å bryte Garmin sitt hegemoni i toppsjiktet blant pulsklokker, men COROS APEX 2 Pro er i stand til det. Og noe av det beste; COROS fortsetter bare å bli bedre, og klokkene har gått ned i pris siden lansering.

COROS kom susende inn fra sidelinjen med sin første pulsklokke i 2018, og siden den gang har de tatt noen enorme steg, møtt litt motgang, og deretter hoppet frem enda flere steg. Lanseringen av COROS APEX 2 Pro ble en blandet opplevelse, men i løpet av en rekke oppdateringer har dette blitt en pulsklokke som virkelig imponerer.

COROS APEX 2 Pro sammen med COROS VERTIX 2 selskapets flaggskipmodell, men i en tynnere og lettere innpakning. Skjermen måler 1,3″ og vekten er beskjedne 66 gram. APEX 2 Pro er kraftig bygget med materialer som titanium og saffirglass, og er laget for å tåle ekstreme temperaturer og påkjenninger. COROS APEX 2 Pro bevarer det samme enkle brukergrensesnittet og betjeningen der du bruker en stor digital krone for å scrolle gjennom widgets og menyer, samt en touchskjerm som forenkler betjeningen ytterligere.

To av COROS sine styrker er lang batteritid og nøyaktig GPS. COROS APEX 2 Pro er utstyrt med siste generasjon multibånd-GNSS som legger til rette for svært nøyaktig satellittsporing selv i krevende terreng og miljøer. Batteritiden er også imponerende god – spesielt i smartklokkemodus (opptil 30 dager) og vanlig GPS-modus (opptil 75 timer).

COROS APEX 2 Pro kommer forhåndsinstallert med kart, og du får gratis tilgang til kart fra hele verden som kan lastes ned direkte fra COROS appen. Du får ikke ikke det samme detaljnivået som kartene fra Garmin (mangler gatenavn, stedsnavn, etc.), men det er stor sannsynlighet for at dette kommer i fremtiden. Det er enkelt å laste opp ruter til klokken som igjen vil vise deg ruten som en tegning på kartet, selv om du ikke får sving-for-sving navigering og må selv passe på å holde deg til løypen.

COROS APEX 2 Pro tilbyr også avansert trenings- og restitusjonsanalyse gjennom plattformen EvoLab, integrert kraftmålingen direkte i klokka, samt tilgang til en rekke treningsøkter og programmer for styrketrening, løping, sykling og svømming gjennom appen/nettsiden. Klokken registrerer så klart alt av aktivitet 24/7 som skritt, kalorier, estimert distanse/høyde, puls, oksygenmetning, søvn, etc.. Pulssensoren er jevnt over god, og klokken har også en SpO2-sensor for måling av oksygenmetning i blodet, samt en EKG-sensor for måling av hjertefrekvensvariasjoner (HRV).

Av smartfunksjoner får du musikkontroller, innebygd lagring for musikkfiler (ingen offline streaming), smartvarsler, kontroll for actionkamera (GoPro og Insta360). I tillegg er et enkle «widgets» for værmelding, kalender, soloppgang/solnedgang, temperatur, ABC-funksjoner, etc.. Det største savnet er mangelen på trådløs betaling.

COROS sitt største «ess» er den hyppige oppdateringen av programvaren som ofte tilfører selv eldre pulsklokker nye funksjoner. Appen har utviklet seg til å bli oversiktlig og fin, og fremstår moderne og brukervennlig.

COROS APEX 2 Pro leverer en imponerende pulsklokke, og det til en veldig fin pris. Klokken fremstår mye bedre enn ved lanseringen høsten 2022, og har i tillegg gått ned i pris. For 5500 kr er det vanskelig å finne en råere totalpakke, og dersom du er klar for å prøve noe nytt, så kan COROS APEX 2 Pro varmt anbefales


Del gjerne:

Featured image for “Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer”
17. mai 2024 | Blogg

Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer

Strava har lansert en rekke nye funksjoner som utvider og forbedrer den allerede populære plattformen, og i tillegg gjør den rimeligere for familier.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition”
16. mai 2024 | Blogg

COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition

COROS har lansert COROS PACE 3 Retro Edition – inspirert av 80-talls design, men fullpakket av nymotens teknologi.
Les mer
Featured image for “Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling”
15. mai 2024 | Blogg

Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling

Polar har lansert en «betalingsreim» (en silikonreim med innebygd NFC-teknologi) som gjør det mulig å betale med klokken- uansett om den er ny eller gammel.
Les mer
Featured image for “Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge”
14. mai 2024 | Blogg

Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge

Den populære og kjente smart ringen «Oura Ring» er nå tilgjengelig for salg i Norge. I første omgang er salget eksklusivt hos Elkjøp.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro”
8. mai 2024 | Blogg

Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro

Huawei utvider flaggskip-serien Watch 4 Pro med Watch 4 Pro Space Edition med nytt design og ny pulssensor, og tilbyr en ny farge av Watch GT 4 i Green Edition.
Les mer
Featured image for “Nyhet: COROS VERTIX 2S”
25. april 2024 | Blogg

Nyhet: COROS VERTIX 2S

COROS lanserer sitt nye flaggskip COROS VERTIX 2S i tre stilfulle farger, ny og mer nøyaktig GPS, og det som skal være markedets mest nøyaktige pulssensor.
Les mer
Featured image for “Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner”
23. april 2024 | Blogg

Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner

COROS fortsetter å gjøre klokkene smartere og mer konkurransedyktige. Denne oppdateringen gir en rekke nye treningsfunksjoner og forenkler aktivitetsskjermen.
Les mer
Featured image for “Visste du dette om Garmin?”
19. april 2024 | Blogg

Visste du dette om Garmin?

Garmin har stått for både innovasjon og revolusjon innen GPS-teknologi og treningselektronikk. Her er noen spennende fakta du sannsynligvis ikke var klar over!
Les mer
Featured image for “Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa”
17. april 2024 | Blogg

Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa

Garmin tilbyr detaljerte og flotte kart for en stort utvalg av klokker og bærbare enheter. Nå er endelig premium-kartene Outdoor Maps+ tilgjengelig i Europa.
Les mer
Featured image for “Nyhet: HOKA Skyward X”
17. april 2024 | Blogg

Nyhet: HOKA Skyward X

HOKA Skyward X er selskapets desidert mest dempede sko til nå, og overtar for den populære Bondi som den nye komfortkongen.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer