Nyhet: COROS APEX 2 Pro Gobi

9. november, 2023 (oppdatert 9. november 2023)
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Pro Gobi”

COROS har lansert en «limited edition» av deres toppmodell COROS APEX 2 Pro. Her er det du må vite om COROS APEX 2 Pro Gobi.

COROS har gjort mye riktig de siste årene, og høsten 2022 lanserte de to modeller, COROS APEX 2 og COROS APEX 2 Pro, som siden har vokst til å bli to meget gode multisportklokker takket være en rekke store og betydelige oppdateringer.

Vinteren 2023 lanserte de en «COROS APEX 2 Pro Killian Jornet Edition» i et begrenset opplag på 5000 enheter, og senere i august 2023 lanserte de COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition i et begrenset opplag på 3000.

COROS APEX 2 Pro Killian Jornet Edition kom med en hvit og svart fargekombinasjon som var inspirert av de snødekte fjellene og dalene i Romsdalen, Kilian’s hjemsted. Apex 2 Pro Chamonix har en spesiell blå og grå fargetone som skal representere fargene på Mont Blancs høyeste topper der steinen møter himmelen, og er en hyllest til Chamonix-Mont-Blanc – hjemmet til Ultra-Trail du Mont-Blanc – et løp som gjerne blir ansett som verdens tøffeste ultramaraton.

COROS Apex APEX 2 Pro Gobi er inspirert fra Gobi-ørkenen i Øst- og Sentral-Asia som omfatter store områder i Mongolia og Kina (regionen Indre Mongolia). Gobi er kjent for sitt tørre landskap, nådeløse terreng og ekstreme forhold, og er inspirasjonen bak navnet til APEX 2 Pro Gobi-utgaven som gjerne kunne kalt dette stedet sitt hjem.


COROS skriver om COROS APEX 2 Pro Gobi:
«Kjent for sitt tørre landskap, ugjestmilde terreng og ekstreme forhold, gir den enorme Gobi-ørkenen sitt navn til en begrenset utgave av en klokke som ville trives godt i dette området. COROS APEX 2 Pro Gobi er designet for å trives der få våger og ferdes. Sørg for å skaffe deg en av de 1 500 tilgjengelige enhetene før de forsvinner som de skiftende ørkensandene.»

COROS APEX 2 Pro Gobi

Hva skiller COROS APEX 2 Pro Gobi fra APEX 2 Pro?

Rent funksjonsmessig er det ingen forskjell på noen av de fire APEX 2 Pro-modellene, og det er er kun designet/fargene og innholdet i esken som skiller de. Ved lansering var det en «eksklusiv urskive» for hver av de to spesialmodellene, men disse er nå tilgjengelig for alle. Ellers leveres Kilian Jornet Edition leveres med to reimer + en caps, mens COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition og COROS APEX 2 Pro Gobi inkluderer en spesialdesignet nylonreim.

COROS APEX 2 Pro Gobi koster det samme som den vanlige utgaven – 5500 kr.

Full test av COROS APEX 2 Pro finner du her: Test: COROS APEX 2 Pro og COROS APEX 2


COROS APEX 2 Pro Gobi viktigste egenskaper:

 • Solid byggekvalitet og premium design
 • 1,3″ skjerm med safirglass med titanium bezel.
 • Lav vekt; kun 66 gram.
 • Multiband GNSS-chip.
 • Globale offline landskaps- og topografiske kart. Tilgang til gratis kart for hele verden.
 • Enkel betjening via en dreibar krone og touchskjerm.
 • Batteritid: Opptil 30 dager med vanlig bruk. Opptil 75 timer med full GPS.
 • Intern lagring på 32 GB.
 • Redesignet optisk pulssensor med Wear Detection teknologi for økt nøyaktighet.
 • EKG-sensor for måling av hjertefrekvensvariasjoner (HRV).
 • SpO2-sensor for å overvåke oksygenmetningen i høyden.
 • Tilgang til et stort utvalg tilpassbare aktivitetsprofiler.
 • Kraftmåling direkte fra håndleddet.
 • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse gjennom EvoLab.
 • 24/7 aktivitetssporing og søvnsporing
 • Enkel og brukervennlig app med ruteplanlegger.
 • Tilgang til gratis treningsprogrammer og treningsøkter.
 • Tredjeparts integrasjon (Strava, TrainingPeaks, etc).
 • Smartfunksjoner: Smartvarsler, intern lagring for musikk, kontroll for actionkamera som GoPro og Insta360. klargjort for musikkstreaming i fremtidige programvareoppdateringer.
 • WiFi, Dual Mode, Bluetooth 5.0.

Her er den korte oppsummeringen av COROS APEX 2 Pro hentet fra den store pulsklokketesten her på nettsiden:

COROS APEX 2 Pro


Det skal mye til for å bryte Garmin sitt hegemoni i toppsjiktet blant pulsklokker, men COROS APEX 2 Pro er i stand til det. Og noe av det beste; COROS fortsetter bare å bli bedre, og klokkene har gått ned i pris siden lansering.

COROS kom susende inn fra sidelinjen med sin første pulsklokke i 2018, og siden den gang har de tatt noen enorme steg, møtt litt motgang, og deretter hoppet frem enda flere steg. Lanseringen av COROS APEX 2 Pro ble en blandet opplevelse, men i løpet av en rekke oppdateringer har dette blitt en pulsklokke som virkelig imponerer.

COROS APEX 2 Pro sammen med COROS VERTIX 2 selskapets flaggskipmodell, men i en tynnere og lettere innpakning. Skjermen måler 1,3″ og vekten er beskjedne 66 gram. APEX 2 Pro er kraftig bygget med materialer som titanium og saffirglass, og er laget for å tåle ekstreme temperaturer og påkjenninger. COROS APEX 2 Pro bevarer det samme enkle brukergrensesnittet og betjeningen der du bruker en stor digital krone for å scrolle gjennom widgets og menyer, samt en touchskjerm som forenkler betjeningen ytterligere.

To av COROS sine styrker er lang batteritid og nøyaktig GPS. COROS APEX 2 Pro er utstyrt med siste generasjon multibånd-GNSS som legger til rette for svært nøyaktig satellittsporing selv i krevende terreng og miljøer. Batteritiden er også imponerende god – spesielt i smartklokkemodus (opptil 30 dager) og vanlig GPS-modus (opptil 75 timer).

COROS APEX 2 Pro kommer forhåndsinstallert med kart, og du får gratis tilgang til kart fra hele verden som kan lastes ned direkte fra COROS appen. Du får ikke ikke det samme detaljnivået som kartene fra Garmin (mangler gatenavn, stedsnavn, etc.), men det er stor sannsynlighet for at dette kommer i fremtiden. Det er enkelt å laste opp ruter til klokken som igjen vil vise deg ruten som en tegning på kartet, selv om du ikke får sving-for-sving navigering og må selv passe på å holde deg til løypen.

COROS APEX 2 Pro tilbyr også avansert trenings- og restitusjonsanalyse gjennom plattformen EvoLab, integrert kraftmålingen direkte i klokka, samt tilgang til en rekke treningsøkter og programmer for styrketrening, løping, sykling og svømming gjennom appen/nettsiden. Klokken registrerer så klart alt av aktivitet 24/7 som skritt, kalorier, estimert distanse/høyde, puls, oksygenmetning, søvn, etc.. Pulssensoren er jevnt over god, og klokken har også en SpO2-sensor for måling av oksygenmetning i blodet, samt en EKG-sensor for måling av hjertefrekvensvariasjoner (HRV).

Av smartfunksjoner får du musikkontroller, innebygd lagring for musikkfiler (ingen offline streaming), smartvarsler, kontroll for actionkamera (GoPro og Insta360). I tillegg er et enkle «widgets» for værmelding, kalender, soloppgang/solnedgang, temperatur, ABC-funksjoner, etc.. Det største savnet er mangelen på trådløs betaling.

COROS sitt største «ess» er den hyppige oppdateringen av programvaren som ofte tilfører selv eldre pulsklokker nye funksjoner. Appen har utviklet seg til å bli oversiktlig og fin, og fremstår moderne og brukervennlig.

COROS APEX 2 Pro leverer en imponerende pulsklokke, og det til en veldig fin pris. Klokken fremstår mye bedre enn ved lanseringen høsten 2022, og har i tillegg gått ned i pris. For 5500 kr er det vanskelig å finne en råere totalpakke, og dersom du er klar for å prøve noe nytt, så kan COROS APEX 2 Pro varmt anbefales


Del gjerne:

Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch

Enten du liker å gå på tur, sykle, løpe, klatre, eller bare nyte naturen, her er 10 anbefalte apper som…
Featured image for “Nyhet: COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition”

Nyhet: COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition

COROS lanserer en begrenset utgave av sin populære budsjettvennlig pulsklokke PACE 3. Her er COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition.…
Featured image for “Giga-oppdatering gir COROS-klokker HRV-måling m.m.”

Giga-oppdatering gir COROS-klokker HRV-måling m.m.

COROS har lansert en stor programvareoppdatering som blant annet gir tilgang til sving-for-sving personlig tilpasset maratonplan, HRV-måling, vær-widget, m.m..…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Pro Gobi”

Nyhet: COROS APEX 2 Pro Gobi

COROS har lansert en «limited edition» av deres toppmodell COROS APEX 2 Pro. Her er det du må vite om…
Featured image for “En kort historie om Ironman – verdens tøffeste konkurranse”

En kort historie om Ironman – verdens tøffeste konkurranse

Klar for å teste deg selv på det som regnes som «verdens hardeste konkurranse»? I så fall bør du forberede…
Featured image for “10 grunner til å velge Polar Pacer Pro”

10 grunner til å velge Polar Pacer Pro

Polar Pacer Pro er en av Polar sine best utstyrte pulsklokker og har i tillegg en relativt lav pris. Her…
Featured image for “Garmin Forerunner får nye funksjoner i beta oppdatering”

Garmin Forerunner får nye funksjoner i beta oppdatering

En ny stor beta oppdatering til flere Forerunner-modeller bringer med seg registrering av høneblund, forbedret Body Battery, Red Shift modus,…
Featured image for “Garmin Venu 3 får hudtemperatur sporing i ny oppdatering”

Garmin Venu 3 får hudtemperatur sporing i ny oppdatering

Garmin har offentliggjort en beta programvare som åpner for å spore hudtemperatur med Garmin Venus 3/3S. Her er det du…
Featured image for “Garmin med nye funksjoner for Fenix 7/7 Pro, epix/epix Pro, m.m.”

Garmin med nye funksjoner for Fenix 7/7 Pro, epix/epix Pro, m.m.

Garmin har lansert den første store betaprogramvaren for fjerde kvartal. Her er det som er nytt for Fenix 7-familien, epix-familien…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Dusty Pink”

Nyhet: COROS APEX 2 Dusty Pink

COROS har lansert APEX 2 Dusty Pink – en spesialutgave av den populære APEX 2 som ble lansert høsten 2022.…
Featured image for “EKG-måling er nå tilgjengelig på flere Garmin-klokker. Men kun i USA…”

EKG-måling er nå tilgjengelig på flere Garmin-klokker. Men kun i USA…

Garmin har lansert EKG-appen til flere av selskapets mest populære modeller. Men foreløpig er det begrenset til klokker i USA.…
Featured image for “Nyhet: Suunto Race og Suunto Wing”

Nyhet: Suunto Race og Suunto Wing

Suunto har helt uventet lansert to nye produkter; sportsklokken Suunto Race og de trådløse hodetelefonene Suunto Wing. Her er det…
Featured image for “Nyhet: Polar Vantage V3”

Nyhet: Polar Vantage V3

Polar har dratt sløret av sin råeste multisportklokke gjennom dets 45 år lange historie – Polar Vantage V3. Og her…
Featured image for “Nyhet: Google Pixel Watch 2”

Nyhet: Google Pixel Watch 2

Google har lansert Google Pixel Watch 2. Klokken forener alt det gode fra Google sitt økosystem med Fitbit sin omfattende…
Featured image for “Trikset som gjør Samsung Galaxy Watch 6 raskere”

Trikset som gjør Samsung Galaxy Watch 6 raskere

Opplever du at Samsung Galaxy Watch-klokken din ikke er så raskt som du forventer? Dette enkle trikset kan gjøre at…
Featured image for “Nyhet: Fitbit Charge 6”

Nyhet: Fitbit Charge 6

Fitbit har lansert en oppdatert utgave av sin populære aktivitetsmåler. Fitbit Charge 6 bygger på den gode gamle Charge 5,…
Featured image for “Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering”

Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering

Sliter du med at klokken ikke registrer pulsen via den innebygde pulssensoren på grunn av tatoveringer? Dette enkle trikset kan…
Featured image for “Nyhet: Garmin Vivoactive 5”

Nyhet: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere…