Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid

30. oktober, 2023 (oppdatert 2. desember 2023)

Featured image for “Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid”

Silva Trail Runner Free 2 Hybrid er hodelykten for deg som ønsker en lett og kompakt hodelykt med kraftig lys uten å måtte tenke på ledninger.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Spesifikasjoner:

 • Lysstyrke: 550 / 200 / 50 lumen
 • Rekkevidde: 80 m / 50 m / 27 m
 • Batterilevetid (maks/med/min): 1.5-3 t / 4.5-8 t / 7.5-12.5 t
 • Vekt: 113 gram inkl. oppladbart batteri / 60 gram eks. batteri
 • Værbestandig: IPX5- vann- og støvtett


Silva Trail Runner Free-serien var et friskt pust i markedet for hodelykter da den ble lansert høsten 2020. Ikke bare var lyktene lette, kompakte og leverte ganske så bra lys, men de var også helt fri for ledninger takket være Silvas unike Free Technology der ledningene er sydd inn i hodebåndet slik at det ikke er noen irriterende kabler som henger og slenger.

Lyktene i den nye Silva Trail Runner Free 2-serien bygger på det samme prinsippet som sin forgjenger, men har fått noen viktig forbedringer. Her er de viktigste forskjellene:

 • Økt lysstyrke.
 • Forbedret kjøling for økt batteritid.
 • Nytt design.
 • Økt lysstyrke.

Silva Trail Runner Free 2 -familien

Kort oppsummert; er du ute etter en liten og lett hodelykt som lar deg slippe alt av ledninger, som nesten ikke merkes på hodet, eller når du oppbevarer den i lommen, og fremdeles leverer nok lys til å føle deg trygg når du beinflyr gjennom skogen på mørklagte stier? I så fall krysser Silva Trail Runner Free 2 Hybrid av på alle punktene.

Silva Trail Runner Free var god, Silva Trail Runner Free 2 Hybrid er bedre – og prisen er forholdsvis lav. Trail Runner Free 2-serien kommer i tre modeller der alle deler de samme egenskapene, men batteripakken er det som skiller.

Alle de tre modellene deler den samme kompakte lyktekroppen, det samme ledningsfrie og lettjusterte hodebåndet og den samme justerbare og smarte lysteknologien. De er også IPX5-sertifisert og tåler og brukes i regn og fuktig vær.

Prisene er henholdsvis 799 kr, 999 kr og 1199 kr. Sammenlignet med den tidligere Silva Trail Runner Free Hybrid har prisen faktisk blitt redusert med 200 kr fra 1199 kr.


Liten, lett og smart

Til tross for den kompakte størrelsen har Silva klart å presse inn to LED-dioder og benytter Silva Intelligent Light-teknologi som består av et langtlysende spotlys og et bredt flomlys. Når disse kombineres får du en kraftig lysstråle som lyser både langt og bredt.

Vekten er kun 113 gram inkludert batteriet, og det brede silikonbelagte hodebåndet gjør at lykten holder seg på plass selv om du skulle headbange til Iron Maidens «Run to the hills» mens du løper i skauen.


Kraftig lys – helt ok batteritid

Lyset på 1.generasjon var bra og personlig opplevde jeg aldri mangel på lys som noen begrensning, men den «vanlige» Trail Runner Free 2 Hybrid øker dette fra 400 lumen til 550 lumen dersom du benytter hybridbatteriet Med vanlig AAA-batterier er lysstyrken 500 lumen.

Den økte lysstyrken skyldes en ny og mer effektiv LED-lampe som gir økt lysstyrke og bedre synsforhold i mørket. Du kan veksle mellom maks/medium/minimum lysstyrke ved å trykke på knappen på siden av lyktehodet, og lykten gir et kort blink for å indikere når du veksler mellom de.

Silva har også forbedret kjølesystemet som skal bidra til noe økt batteritid. Dette er ikke spesielt merkbart, og med det oppladbare batteriet ligger levetiden på rundt 1,5-2 timer på full styrke, og mellom 7,5-12,5 timer med redusert lysstyrke. Ønsker du enda mer batteri, kan du velge Ultra-modellen eller kjøpe en ekstra batteripakke løst å benytte den medfølgende forlengningskabelen. Ladetiden er ca. 3 timer.

Bilder under viser batteritid for ulike lysstyrker og for både det oppladbare batteriet og 3 x AAA batterier. Merk at tallene for maks lysstyrke er feil, og det skal være henholdsvis 550 lumen og 500 lumen.

Silva Trail Runner Free 2 Hybrid

En smart detalj som videreføres fra 1.gen er muligheten for å skru på et rødt sikkerhetslys på baksiden av batterikassetten, samt en batteriindikator som viser grønt når batterikapasiteten er over 60%, og rødt når den er under. Det røde sikkerhetslyset har to moduser; kontinuerlys lys, eller blinkende lys.


Opplevelse og bruk

Silva Trail Runner Free ble «go-to» hodelykten min etter at jeg testet den første gang i 2020. Til tross for at jeg har flere langt kraftigere hodelykter liggende, ble denne valgt gang på gang. Silva Trail Runner Free 2 har nå tatt over denne rollen.

Etter tre år med mye bruk av forgjengeren er det egentlig lite å utsette på lykten. Det brede silikonbelagte hodebåndet sitter trygt på hodet både med og uten lue, og selve lykten er enkel å manøvrere selv med hansker/votter. Akkurat dette er et svært viktig punkt som er vanskelig å tenke over før du står i en situasjon der du faktisk behøver å endre lysstyrke og det blåser frisk samtidig som kuldegradene banker på. Petzl Swift RL er en annen kompakt hodelykt i samme klasse som Trail Runner Free 2 Hybrid – og den er absolutt god – men knappen som brukes til å betjene lykten er håpløs å betjene med hansker.

Lysstyrken er også meget god, og Silva Trail Runner Free 2 Hybrid leverer hakket kraftigere og varmere lys enn tidligere. Batteritiden er omtrent den samme, men samtidig kan det kalles en forbedring ettersom lyset er kraftigere. På 90% av turene mine har jeg brukt lykten på middels styrke – noe som gir mer enn nok lys til å løpe raskt i terrenget – og bonusen er at batteritiden varer lengre.

Noe av det beste med Silva Trail Runner Free 2 Hybrid er at den er så liten og lett at du alltid kan ha den med deg – enten i lommen, eller en liten sekk. Lett å ta på, lett å ta av.

Lys på lang avstand.

Lys på kort avstand.

Forbedringspunkter

Silva har riktignok et punkt de kan forbedre; måten du aktiverer sikkerhetslyset bak på lykten. Du må først åpne lokket til batteridekselet, for så å vippe over en liten bryter. Fantastisk enkelt når du er hjemme, men like fantastisk tungvint når du er ute i mørket og regn. Bytt den bryteren til en knapp utenpå!

I tillegg hadde det vært ønskelig med en egen modus for rødt lys. Dette gjør lykten mye mer behagelig å bruke i forbindelse med navigering i mørke når du skal lese kart, eller når du ønsker å bevare nattsynet. Foruten om dette, så er det kudos hele veien hjem.


Silva Trail Runner Free 2 Hybrid vs. Silva Trail Runner Free Hybrid

EgenskaperSilva Trail Runner Free 2 HybridSilva Trail Runner Free 2
Lysstyrke (lumen)550 / 200 / 50 lm lumen med hybridbatteri550 / 200 / 50 lm lumen med AAA-batteri
Lysdistanse
(maks/med/min)
80 m / 50 m / 27 m75 m / 50 m / 27 m
Batterilevetid
(maks/med/min)
1.5-3 t / 4.5-8 t / 7.5-12.5 t1,5-2 t / 4-5 t / 15,5-18,5 t
Vekt113 g122 g
VanntetthetIPX5IPX5
LysmønsterIntelligent LightIntelligent Light
BatteritypeHybridbatteri / 3 x AAA-batterier3 x AAA-batterier

Ønsker du en hodelykt med enda kraftigere lys, bør du vurdere en annen nyhet – Silva Free 1200. Her får du en meget kraftig og allsidig hodelykt med opptil 1200 lumen og dobbel rekkevidde. Batteritiden er også langt bedre takket være et større batteri, samt at de mange festene gjør den kompatibel med ski-/sykkelhjelm, m.m.. Free-serien er også modulær slik at du kan bytte både lyktehoder og batterier avhengig av ønske og behov.

Og ikke minst lykten som er testet under:


Konklusjon


Silva Trail Runner Free 2 Hybrid
Silva Trail Runner Free 2

Product Name: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid

Brand: Silva

Offer price: 999

Currency: NOK

Konklusjon

Silva Trail Runner Free 2 Hybrid er en fin forbedring sammenlignet med forgjengeren. Den har økt lysstyrke, forbedret kjøling for bedre batteritid, og et nytt design som gjør at den sitter bedre og mer komfortabelt på hodet. Prisen har også gått ned fra 1199 kr til 999 kr – tross forbedringer og en krone som har svekket seg voldsomt.

Lyset er mer enn kraftig nok til løping både i skogen og på fjellet, og batteritiden burde holde for de fleste turer. Den kompakte formen og lave vekten gjør at du alltid kan ha den med deg uten å merke den, og lykten betjenes så enkelt at du slipper å tenke.

Med andre ord, Silva Trail Runner Free 2 Hybrid er et godt valg for alle som er på utkikk etter en komfortabel, lett og brukervennlig hodelykt med god lysstyrke.

Overall
90%
90%

Pros

 • Lett og kompakt.
 • Hodebånd som sitter trygt og behagelig.
 • Intelligent Light med justerbar lysstyrke.
 • Kraftig lys til å være så liten.
 • Mulighet til å benytte både vanlig og oppladbart batteri.
 • Mulig å hytte mellom oppladbart og vanlige batteri.
 • God pris.

Cons

 • Tungvint å aktivere sikkerhetslyset.
 • Savner en modus for rødt lys.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Zeeksack – The Organizer”
23. april 2024 | Friluftsutstyr

Test: Zeeksack – The Organizer

Zeeksack The Organizer er så genial og velbygget at den vil få deg til å tenke helt nytt om ryggsekker og organisering. The Organizer er et av de beste produktene jeg har testet.
Les mer
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)”
9. april 2024 | Friluftsutstyr

Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)

Blue Ice Yagi 35l tar det beste fra sin suksessrike forgjenger, justerer og forbedrer der det trengs, og leverer en skisekk som virkelig byr på høy kvalitet.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22”
25. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22

Osprey Talon 22 er kongen av dagstursekker og «løpe- sykle til jobbsekker». Talon 22 er komfortabel, lett, solid, og rommer langt mer enn du tror.
Les mer
Featured image for “Test: Zeiss Victory Pocket 10×25”
24. mars 2024 | Annet

Test: Zeiss Victory Pocket 10×25

Zeiss Victory Pocket 10×25 tar lommekikkerten til et nytt nivå der både kvalitet og design gjør den langt mer attraktiv enn kompaktkikkerter flest.
Les mer
Featured image for “Test: Julbo Ultimate REACTIV”
23. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Julbo Ultimate REACTIV

Mørkt eller lyst? – Du bestemmer. Julbo Ultimate REACTIV tilpasser seg lysforholdene automatisk slik at alt du trenger å tenke på er å ha det moro.
Les mer
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l”
25. februar 2024 | Friluftsutstyr

Test: Blue Ice Yagi 35l

Blue Ice Yagi 35l er resultatet av en kompisgjeng med klatrere, skikjørere og alpinister, som gikk sammen for å lage produktene som erfarne brukere leter etter.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Talon 11”
22. januar 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Talon 11

Osprey Talon 11 står frem som en juvel blant jungelen av lette og praktisk tur- og løpesekker. Dette sekken leverer på det meste, og kan brukes til nesten alt.
Les mer
Featured image for “Test: Gemini DUO 2200-R Multisport”
12. november 2023 | Friluftsutstyr

Test: Gemini DUO 2200-R Multisport

Gemini er kanskje først og fremst kjent for å lage sykkellykter, men Gemini DUO 2200-R Multisport viser at de er i stand til mye mer. Denne lykta imponerer.
Les mer
Featured image for “Test: Silva Free 1200 S”
1. november 2023 | Friluftsutstyr

Test: Silva Free 1200 S

Silva Free 1200 S imponerer med et innovativt design, smarte funksjoner, kraftig lys, god batteritid, og uendelige muligheter for å tilpasse lykten.
Les mer
Featured image for “Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid”
30. oktober 2023 | Friluftsutstyr

Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid

Silva Trail Runner Free 2 er hodelykten for deg som ønsker en lett og kompakt hodelykt med kraftig lys uten å måtte tenke på ledninger.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro”
17. oktober 2023 | Friluftsutstyr

Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro

Salomon Sense Pro og Adv Skin lar deg ta med både drikke, næring, telefon, m.m. uten å begrense frihetsfølelsen som en større vest eller sekk.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32”
14. oktober 2023 | Friluftsutstyr

Test: Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32

Leter du etter en av de råeste, mest fullspekkede og kanskje mest justerbare og komfortable dagstursekkene på markedet? Hils på Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32.
Les mer