Test: Lanullva Hustadvika 2.0 / Havbris 2.0 ullprodukter

7. september, 2022 (oppdatert 2. april 2024)

Featured image for “Test: Lanullva Hustadvika 2.0 / Havbris 2.0 ullprodukter”

Lanullva Hustadvika 2.0 og Lanullva Havbris 2.0 – merk deg navnene, for dette er plagg du ikke vil gå glipp av. Ull ble plutselig «kult» igjen. Ikke bare er disse produktene (vanvittig) varme, men de ser også veldig bra ut.

Hvis Lanullva hadde blitt brukt av det norske langrennslandslaget, ville de høyst sannsynlig «bøyd seg i hatten og tatt av seg støvet». Med kolleksjonene «Hustadvika 2.0» og «Havbris 2.0», leverer Lanullva ull på sitt aller beste. Kombinert med en unik strikkemetode som holder formen selv etter mye bruk og gjentatte vask, og som ikke lukter selv etter altfor mange dagers bruk, er dette rent imponerende. Det koster mer enn tilsynelatende ganske like konkurrenter, men det er det definitivt en grunn til.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Lanullva – Beviser at «ull er mer enn gull»

Det er snart 20 år siden jeg dro på meg en Lanullva-genser og bukse første gang, og mye har skjedd siden den da. Det som en gang var en grå og litt stusselig genser som klødde herfra til Jupiter, har blitt forvandlet til en ullgenser mer komfortabel enn en silkeskjorte. De har toppet testlisten til SINTEF sine kuldetester, og jo kaldere det er, desto mer imponerer Lanullva.

Norsk ull er gull, men merinoull fra Uruguay er platinum. Denne ulla kombinert med Lanullva sin strikkemetode er det som bringer frem de enestående egenskapene til produktene. De har blitt forsøkt kopiert av flere konkurrenter, men undertegnede har i det minste til gode å prøve noe bedre. Å sammenligne den langt rimeligere Ullvang Rav 2.0 genseren med Lanullva Hustadvika 2.0 Ullgenser, blir som å sammenligne en Ford Fiat og en Ferrari (beklager Ullvang). Sistnevnte vinner suverent på varme og komfort.

Takket være den myke ulla er du garantert kløfri, og den unike ribbestrikken garanterer at plaggene holder passformen over lang tid. Slitestyrken er også god, men et lite minus er at enkelte tråder kan trekkes ut fra plagget å starte en litne «rakne tirade» dersom du ikkje er obs å dytter den på plass med en nål.

Lanullva er den eneste produsenten av ullklær i Norge som samarbeider med det internasjonale varemerke Nativa. Nativa har full transparens i produksjonsprosessen, og stiller strenge krav til dyrevelferd og arbeidsmiljø. Slike prioriteringer blir mer og mer viktig med blant økende trend av miljøbevisste forbrukere.

Lanullva Hustadvika 2.0 Ullgenser Half Zip / Lanullva Hustadvika 2.0 Ullbukse


Lanullva Havbris 2.0 Half Zip / Lanullva Havbris 2.0 Ullstillongs


Noe for enhver

Lanullva har ikke kun en modell i produktlinjen, men et helt arsenal av modeller, og du er tilnærmet garantert å finne en modell som passer. Her er det en rekke ulike plagg i ulike tykkelser, fasonger, farger og ullblandinger. Det finnes til og med en egen kolleksjon som er behandlet med permetrin, et middel som hindrer at flåtten (den lille parasitten) ønsker å feste seg til produktet. Produktene i denne kolleksjonen har fått betegnelsen Anti-tex, og har den samme gode kvaliteten du finner på resten av Lanullva-kolleksjonen. En annen fordel med Anti-tex produktene er at permetrin-behandlingen har lavere verdi av kjemiske stoffer enn tradisjonelle myggmiddel. Bra for deg, og bra for naturen.

Under sees et lite utvalg av produktene Lanullva har å by på.


Både tykt og tynt

Lanullva Hustadvika 2.0 Ullgenser Half Zip er den bestselgende modellen, er produsert i 100% merinoull og byr på enestående varme. Ulla er så myk at du kan bruke den rett på kroppen, og følelsen minner mer om silke enn den minner om ull. Strikkemetoden sørger for at plaggene holder formen selv etter mye bruk, og ulla tar heller ikke lukt slik mange plagg har for vane å gjøre. Hustadvika 2.0 serien er relativt tykk, og blir fort varm om du drister deg til å ta den på når kalenderen og sola begynner å samarbeide om å finne frem vår- og sommer. Det skal likevel sies at plaggene puster imponerende bra, og de kan fint brukes over et stort temperaturområde uten at det bli ukomfortabelt.

Ønsker du en tynnere modell bør du se på Lanullva Havbris 2.0 Half Zip. Denne modellen er enkelt og greit en tynnere utgave av Hustadvika 2.0 Half Zip, og egner seg bedre til allround-bruk og varmere temperaturer. Det er den samme myke og kløfrie merinoulla som er tatt i bruk, og den samme smarte tomelløsningen og høye halsen. Denne modellen kommer også med rund hals, Lanullva Havbris 2.0 Crewneck, dersom du foretrekker det. Hustadvika 2.0 modellen er også noe mer motstandsdyktig mot at tråder trekkes ut av genseren.


Smarte detaljer

Både Lanullva Hustadvika 2.0 Ullgenser Half Zip og Lanullva Havbris 2.0 Half Zip kommer med lange ermer med tommelløsning, og den høye halsen (med glidelås) hindrer kald luft i å strømme inn, samtidig som det gjør det enkelt å slippe ut overskuddsvarme. Passformen er relativt lik, men Havbris 2.0 Half Zip skjorten kan oppleves litt kortere enn Lanullva Hustadvika 2.0 Ullgenser Half Zip. Undertegnede måtte for eksempel opp en´ størrelse for å kompensere for kortere lengde. Sistnevnte er såpass lang at den dekker godt over hoftene, og trekkes ikke oppover selv om du er mye i aktivitet, eller bærer en større sekk.


Konklusjon

Lanullva Hustadvika 2.0 Ullgenser Half Zip / Ullbukse

Navn: Lanullva Hustadvika 2.0 Ullgenser Half Zip / Ullbukse
Leverandør: Lanullva
Pris: 1200

Lanullva Hustadvika 2.0 Ullgenser Half Zip / Ullbukse

Hvis du først skal unne deg noe av det beste ullundertøyet, om ikke det beste, så er det uungåelig og ikke trekke frem Lanullva. Lanullva Hustadvika 2.0 kolleksjonen er så varm, så myk og så elegant, at det får selv den peneste sauen i idyllisk norsk natur til å bli sjalu.

Det finnes en million merker å velge blant når det kommer til diverse ullbekledning, men ytterst få klarer kunsten å forvalte ulla så godt som Lanullva. Her får du varme, komfort og slitestyrke i ett å samme plagg, og i tillegg ser det forbasket bra ut. Dette er virkelig kvalitetsprodukter som bør bæres på kroppen av folk i både nord og sør.


Fordeler

 • Imponerende varm.
 • Supermyk og komfortabel.
 • Pent design.
 • Holder formen selv etter lang tids bruk.
 • Lukter ikke.
 • Smart tommelløsning.
 • Praktisk glidelås i front.
 • Lang (dekker godt over hoftene).
 • Finnes i uttalige farger og størrelser.

Ulemper

 • Litt lett for at enkelttråder trekkes ut av ulla.

Lanullva Havbris 2.0 Half Zip Skjorte / Ullstillongs

Navn: Lanullva Havbris 2.0 Half Zip Skjorte / Ullstillongs
Leverandør: Lanullva
Pris: 1050

Lanullva Havbris 2.0 Half Zip Skjorte / Ullstillongs

Lanullva Havbris 2.0 Half Zip og Lanullva Havbris 2.0 Ullstillongs er enkelt og greit et gjennomført allround ullsett. Her får du kvalitet, komfort, varme og stil i en lekker totalpakke.

Produktene koster, men du får igjen for det. Hvis du først kjøper ett av produktene i Havbris 2.0 serien, er sannsynligheten større for at du ender opp med flere alternative farger enn at du angrer.


Fordeler

 • Allsidig.
 • Varm, men ikke for varm.
 • Supermyk og komfortabel.
 • Elegant design.
 • Holder formen selv etter lang tids bruk.
 • Lukter ikke.
 • Smart tommelløsning.
 • Praktisk glidelås i front.
 • Finnes i uttalige farger og størrelser.

Ulemper

 • Ingen spesielle.


Del gjerne:

Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic G Jacket”
29. februar 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic G Jacket

Rab Mythic G Jacket er ekstremt lett og kompakt, overraskende varm og beskyttende, myk og komfortabel, og leverer kanskje markedets råeste lettvekts dunjakke.
Les mer
Featured image for “Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant”
23. februar 2024 | Bekledning

Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er den perfekte isolasjonsbuksen for deg som trenger litt ekstra varme i den kaldeste delen av året.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket”
18. februar 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket

Arc’teryx Alpha SV Jacket er skalljakken som tar deg gjennom de tøffeste turene og situasjonene, og det mest ekstreme været, og likevel fremstår som ny etterpå.
Les mer
Featured image for “Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket”
15. februar 2024 | Bekledning

Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket

Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket er både varm og god, ser bra ut, og er laget på 100% resirkulert materialer og dunfyll.
Les mer