Test: Salomon Sonic 5 Confidence

19. oktober, 2022 (oppdatert 7. november 2023)

Featured image for “Test: Salomon Sonic 5 Confidence”

Salomon Sonic 5 Confidence er en komfortabel og allsidig mengdetreningssko med en passform som gjør at du vil ha den på lengste mulig, og gjerne løper litt lenger. 

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Salomon Sonic 5 Confidence – En velbalansert mengdetreningssko

Salamon er mest kjent for å produsere terrengløpesko, men sannheten er at de har god erfaring med å lage gode løpesko for asfalt/vei også. Jeg har tidligere testet Salomon Sonic 5 Balance og skrøt av hvor allsidig og god denne skoen er. Salomon Sonic 5 Confidence er i utgangspunktet samme sko, men med 2 mm ekstra skum under hælen og et 2 mm høyre dropp, så er den mer fokusert på komfort enn fart.

Der Asics har sin Nimbus, Nike sine Vomero, og Mizuno glitrer med Skyrise, er Sonic 5 Confidence franskmennenes motsvar. Salomon Sonic 5 Confidence er ikke like dempet/myk som de nevnte konkurrentene, men Salomon er kjent for å lage sko med en fastere såle med god respons – noe Sonic 5 Confidence virkelig viser.

Mens Salomon Sonic 5 Balance faktisk balanserer mellom å være en mengdetreningssko og en raskere løpesko, så er Confidence tydelig det første. Det betyr derimot ikke at du ikke kan løpe raskt med denne skoen, for den er overraskende responsiv, men den er definitivt best egnet til rolige løpeturer og mellomlange til lange distanser. Optivibe-sålen kombinerer demping og respons på en god måte, og Salomon sin «Geometric Decoupling»-konstruksjon sørger for at skoen tilpasser seg hver enkelt løpers løpesteg.

På innsiden sørger SensiFit (som en innvendig sokk) for å holde foten trygt på plass, mens mesh-overdelen er myk, komfortabel, gir god støtte til fotbladet samtidig som den puster godt. Det eneste du bør være obs på med både denne og flere av Salomon sine sko, er at innersålen har en tendens til å skli bakover. Det er et merkelig problem Salomon ikke helt klarer å løse, og det anbefales å bytte den ut med en annen såle.

Road Contagrip yttersålen har derimot vist gjennom flere generasjoner at den gjør en solid jobb med å levere godt grep på en rekke underlag samtidig som den bevarer høy slitestyrke. I likhet med Sonic 5 Balance klarer Salomon Sonic 5 Confidence seg godt selv på fine stier, og den er langt mer allsidig enn til kun asfaltbruk.


Tilgjengelighet

Salomon Sonic 5 Confidence er tilgjengelig i både herre- og damemodell i et stort utvalg størrelser. Sonic-serien finnes også i den litt mindre dempede og mer allsidige utgaven Salomon Sonic 5 Balance. Tidligere fantes det også en «Accelerate»-modell som var beregnet for kortere distanser og raskere løp.

Passformen er relativt romslig, og det anbefales å gå for den vanlige størrelsen din.

Fakta:
Hæl/forfot: 30 mm/ 20 mm
Dropp: 10 mm
Vekt: 278 gram / 238 gram

Ønsker du en enda raskere sko anbefales det å se på Salomon Aero Volt. Test av denne finner du her:
Test: Salomon Aero Volt

Konklusjon

Salomon Sonic 5 Confidence
Salomon Sonic 5 Confidence

Product Name: Salomon Sonic 5 Confidence

Brand: Salomon

Offer price: 1500

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon Sonic 5 Confidence er ikke så myk og responsiv som tilsvarende modeller fra konkurrerende merker, men den leverer likevel en god kombinasjon av høy komfort, god demping, passe respons, høy slitestyrke og allsidig bruksområde.

Ønsker du en solid mengdetreningssko og foretrekker sko som ikke føles myk som en Stressless, men fremdeles myk nok til å ta vare på føttene dine over mange kilometer og mil? Da er Salomon Sonic 5 Confidence et godt valg.

Overall
87%
87%

Pros

  • Komfortabel og myk overdel.
  • God demping, men fast nok til at du ikke synker ned i skoen.
  • Puster godt.
  • Bred og allsidig passform.
  • Godt grep på de fleste underlag.
  • Slitesterk.

Cons

  • Savner enda mer respons.
  • Innersålen har lett for å gli bakover.

Del gjerne:

Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”
5. februar 2024 | Løpesko

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”
12. januar 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable løpeskoen med enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Cumulus 25”
6. oktober 2023 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Cumulus 25

Årets ASICS GEL-Cumulus 25 er totalt fornyet og mer spennende enn noen gang. Cumulus 25 gir deg komforten fra Nimbus til en enda lavere pris.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”
17. august 2023 | Løpesko

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra intervaller til lengre økter.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 30”
31. juli 2023 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 30

ASICS GEL-Kayano 30 markerer 30-års jubileet til en av ASICS sine mest populære modeller. Her er det mye nytt, og aldri har Kayano føltes bedre!
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Sky 7”
15. juli 2023 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Sky 7

Mizuno Wave Sky 7 tilhører selskapets mest dempede løpesko og har egenskaper som appellerer til deg som ønsker maksimal demping, høy komfort og god respons.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider 27”
23. juni 2023 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rider 27

Mizuno Wave Rider 27 introduserer en helt ny overdel og er sannsynligvis den aller beste «Wave Rider»-modellen som har eksistert i dens 25 år lange historie.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide”
19. juni 2023 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide

Salomon Aero Glide er en komfortabel, moro, leken og rask løpesko, og gir deg en selvtillitsboost bare av å ta den på deg.
Les mer