Test: Quad Lock Suction Base

4. mars, 2024 (oppdatert 4. mars 2024)

Featured image for “Test: Quad Lock Suction Base”

Quad Lock utvider det allerede store utvalget smarttelefon-tilbehør med Quad Lock 360 Suction Base som lar deg feste mobiltelefonen eller actionkamera enkelt og trygt til ulike overflater.

Quad Lock er et australsk selskap som tilbyr tilbehør og fester til mobiltelefoner og actionkameraer designet for en aktiv livsstil, inkludert sykling, løping og motorsykling. Selskapet ble grunnlagt i 2011 av Chris Peters og Rob Ward, og reisen startet som en Kickstarter-kampanje for sitt første Quad Lock Bike-Kit. Siden da har de vokst til å bli en global leder innen smarttelefon-montering, med et bredt utvalg av produkter som inkluderer beskyttende deksler med integrerte fester, komplett monteringssett for sykler, motorsykler og biler, samt løsninger for løping, fotografering, med mer. Alle produktene er designet for enkel tilgang til telefonen under bevegelse og er konstruert for holdbarhet og robusthet.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Quad Lock 360 Suction Base – Bombesikkert feste for mobilen eller actionkameraet

Quad Lock 360 Suction Base lar deg feste mobiltelefonen eller et actionkamera til ulike overflater og enheter. Dette gir mulighet for å bruke telefonen som et kamera, en GPS, eller en underholdningsenhet, eller virkelig sette actionkameraet på prøve. Quad Lock anbefaler dog ikke å bruke produktet på motorsykler eller ATV-er ettersom disse generer mye vibrasjoner som kan få sugekoppen til å løsne.

Quad Lock 360 Suction Base består av to deler: en sugekopp og en roterende låseplate. Sugekoppen har en kraftig vakuummekanisme som gjør at den kan feste seg til glatte og rene overflater som glass, metall, plast, etc., og låseplaten har det patenterte Quad Lock-systemet som lar deg feste og løsne telefonen/kameraet med en enkelt håndbevegelse der du vrir den 90 grader mot festet. Du kan også justere vinkelen på telefonen/kameraet ved å dreie platen 360 grader.

For å bruke Quad Lock 360 Suction Base med mobilen trenger du også et Quad Lock-deksel, eller et universell adapter som kan brukes på hvilket som helst deksel, pluss en Quad Lock 360 ARM for å skape avstand nok til selve base-enheten. Disse kan kjøpes separat, eller i en pakke med basen dersom du bruker Quad Lock 360 Kit Builder til å sette sammen en egen pakke.

Bildene under viser hvordan en mobiltelefon, eller et actionkamera kan festes på ulike. måter dersom du benytter ulike festearmer.

Quad Lock 360 Suction Base festes ved å åpne et lite håndtak på bakre del av basen, sette sugekoppen på underlaget, for så å trykke ned håndtaket. Så lenge overflaten du fester den til er relativt flat (mindre enn 1 meter i diameter kurvet radius) og rengjort, så fester den seg imponerende godt, og det er nesten umulig å rive den av med kraft. Quad Lock hevder at 360 Suction Base skal kunne holde objekter på opptil 1,2 kilo, noe som er drøyt mye selv for et kamera. For å løsne sugekoppen åpner du håndtaket og vipper opp den lille gummiflippen i bakkant.

For å sikre maksimal sugekraft, bør du rengjøre og tørke overflaten du ønsker å feste sugekoppen til før du bruker den. Du bør også unngå og utsette sugekoppen for direkte sollys eller høye temperaturer, da dette kan føre til at den mister klebeevnen over tid. Quad Lock anbefaler bruk mellom -10 og +50 grader. Og ikke prøv å feste sugekoppen til treverk eller stoffmaterialer. Det fungerer dårlig…

Dersom du er veldig redd for å miste telefonen eller actionkameraet du har montert på basen, kan du eventuelt feste en sikkerhetsstropp til enheten for ekstra trygghet.


Konklusjon

Quad Lock 360 Suction Base er et flott produkt for deg som vil ha en fleksibel og pålitelig løsning for å feste telefonen din, eller et actionkamera. Fester du den riktig og behandler den slik den er ment å brukes, så har du et solid «multifeste» som lar deg fange bilder og video fra mange spennende perspektiver, eller et nyttig hjelpemiddel for å kunne bruke mobilen som en GPS eller underholdningsenhet ombord i en bil, båt, etc.. For sistnevnte bruksområde bør du derimot ikke være sjåføren…Fordeler:

  • Enkel å feste og løsne med en enkel håndbevegelse.
  • Stabil og sikker festing med sugekopp.
  • Mulighet for å justere vinkelen på telefonen.
  • Kompatibel med ulike overflater og enheter.
  • Stort utvalg av tilbehør.

Ulemper:

  • Krever et Quad Lock-deksel, eller en universell adapter.
  • Kan miste sugeevnen over tid, eller ved skitt.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Zeiss Victory Pocket 10×25”
24. mars 2024 | Annet

Test: Zeiss Victory Pocket 10×25

Zeiss Victory Pocket 10×25 tar lommekikkerten til et nytt nivå der både kvalitet og design gjør den langt mer attraktiv enn kompaktkikkerter flest.
Les mer
Featured image for “Test: Quad Lock Suction Base”
4. mars 2024 | Annet

Test: Quad Lock Suction Base

Quad Lock 360 Suction Base lar deg feste mobiltelefonen eller actionkameraet enkelt og trygt til ulike overflater, og kan sannsynligvis brukes til mer enn du tror.
Les mer
Featured image for “Test: HOVERAir X1”
11. februar 2024 | Annet

Test: HOVERAir X1

HOVERAir X1 er kanskje den mest geniale lille dronen og følgesvennen du kan ta med deg uten at den verken tar plass eller vekt. Dette er 125 gram genialitet.
Les mer
Featured image for “Test: Samsung Galaxy S24 Ultra – «Alt-mulig-telefonen»”
29. januar 2024 | Annet

Test: Samsung Galaxy S24 Ultra – «Alt-mulig-telefonen»

Samsung Galaxy S24 Ultra er «alt-mulig-telefonen» som James Bond skulle hatt. Her får du egentlig alt og enda litt mer, og en kvalitet som er ekstrem.
Les mer
Featured image for “Test: Quad Lock iPad mini (6th Gen) MAG Case”
8. oktober 2023 | Annet

Test: Quad Lock iPad mini (6th Gen) MAG Case

Quad Lock iPad mini (6th Gen) MAG Case er et solid og smart deksel som ikke bare beskytter Apple Mini, men også gjør det kompatibelt med en rekke tilbehør.
Les mer
Featured image for “Test: Zeiss SFL 10×40”
17. september 2023 | Annet

Test: Zeiss SFL 10×40

Zeiss SFL 10×40 leverer topp kvalitet i en innpakning så liten og lett at det er vanskelig å tro. Ikke minst koster den mindre enn storebror Zeiss Vitcory SF.
Les mer
Featured image for “Test: Quad Lock – Mobilfester til enhver anledning”
2. juni 2023 | Annet

Test: Quad Lock – Mobilfester til enhver anledning

Leter du etter tilbehør som kan forvandle mobilen din til alt fra en sykkelcomputer, GPS til et semi-actionkamera? Da bør du sjekke ut produktene fra Quad Lock.
Les mer