Test: Salomon Sense Ride 4

24. september, 2022 (oppdatert 29. april 2024)

Featured image for “Test: Salomon Sense Ride 4”

Den koster en brøkdel av toppmodellene og byr på langt mer enn du kan forvente. Salomon Sense Ride 4 takler nesten alt, og det er kun løperen det står på. 

Du finner terrengløpesko til 3000 kr, og du finner Salomon Sense Ride 4 til 1350 kr. Hva Salomon tenkte da de priset Sense Ride 4 aner jeg ikke, men med tanke på kvalitetene til denne skoen, så kunne den kostet langt mer.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Salomon Sense Ride 4

S/Lab Sense 8 er toppmodellen blant terrengskoene til Salomon, men det er ikke rent få dedikerte terrengløpere som har valgt Salomon Sense Ride 4 som førstevalg. Denne skoen låner mye av egenskapene til sin storebror, men tilbyr langt mer komfort i form av mer demping og bedre polstring.

Overdelen er luftig og fleksibel, mens TPU-forsterkninger på sidene og i front bidrar til at den holder foten trygt på plass selv i utfordrende terreng. På innsiden sørger SensiFit-innersokken og QuickLace-hurtigsnøringen for at skoen sitter som komfortabelt uten ubehagelige trykkpunkter. Tungen og hælkappen er godt polstret, og skoen føles komfortabel rett ut av esken.

Mellomsålen består av OptiVibe – en salgs todelt såle der ett lag sørger for demping, mens lag nummer to sørger for å bevare energien i landingen som brukes for å drive deg fremover. Mellom disse finnes også en TPU-film som beskytter foten mot skarpe steiner uten at det påvirker fleksibiliteten til skoen og følingen med underlaget.

Droppet på 8 mm hjelper deg til et effektivt løpesteg, men føles likevel langt lavere takket være den gode stabiliteten. Sammenlignet med Salomon Ultra Glide er Sense Ride 4 mer stødig i teknisk terreng, men ikke like godt dempet. Ultra Glide har også en bredere passform, og er enda mer polstret. Et annet alternativ er Salomon Pulsar Trail – en sko som på mange måter kan sees på som en nyere utgave av Sense Ride 4, med mer demping, mer respons og en rockertupp som gjør den enda mer leken og rask. Sense Ride 4 vinner likevel når det kommer til teknisk terreng.

Salomon All Terrain Contagrip yttersålen biter godt fra seg på nesten alle typer underlag – både vått og tørt. De 4 mm høye knastene sitter trygt på både stein og røtter, og det er kun rene gjørmestier som tar knekken på de. Salomon Sense Ride 4 egner seg ypperlig på grusveier, fine til tekniske stier, og ikke minst på lengre partier med asfalt. For mange har Salomon Sense Ride 4 blitt en favoritt blant «door-to-trail» skoene, samtidig som den takler teknisk terreng bra.

terrengløpesko test
Salomon All Terrain Contagrip yttersålen biter godt fra seg på nesten alle typer underlag

Tilgjengelighet og passform

Salomon Sense Ride 4 er tilgjengelig i herre- og dame modell i et stort utvalg størrelser og farger. Sense Ride 4 er normale i størrelsen og det anbefales å velge din vanlige størrelse. Skoen finnes også i en GORE-TEX utgave som har de samme kvalitetene og er en ypperlig tursko. For undertegnede har denne blitt brukt gjennom alle årets årstider.

Salomon Sense Ride 4 – Fakta:
Hæl/forfot: 32 mm/ 24 mm
Dropp: 8 mm
Vekt: 260 gram / 235 gram

Beste bruksområde:
Lange turer i terrenget, på grusveier, og også asfalt. En perfekt «door-to-trail» sko. Fungerer også godt som en lett tursko/hikingsko.

Konklusjon

Salomon Sense Ride 4
Salomon Sense Ride 4

Product Name: Salomon Sense Ride 4

Brand: Salomon

Offer price: 1350

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon Sense Ride 4 er terrengskoens svar på «multiverktøy». Dette er skoen du kan ta med deg på ferie/reise, og du trenger ingen annen sko i bagasjen.

Den fungerer til grus, sti og vei, og selv teknisk krevende stier – både tørt og vått, og det eneste den ikke liker er rein gjørme. Bredden er god, og skoen vil passe brukere selv med en bred forfot.

En glimrende allrounder.

Overall
90%
90%
Comments Rating 0 (0 reviews)

Pros

  • Svært allsidig.
  • Godt polstret og høy komfort.
  • Romslig og god plass.
  • Stabil nok til å takle teknisk terreng.
  • Relativt god demping.
  • Godt grep på nesten alle typer underlag.
  • Slitesterk.
  • Rimelig.

Cons

  • Ikke veldig mye respons.
  • Glatt i ren gjørme.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: VJ MAXx2”
8. mai 2024 | Sko

Test: VJ MAXx2

VJ MAXx2 byr på en ekstremt veldempet og responsiv mellomsåle, kombinerer med kanskje verdens beste yttersåle, og leverer en nydelig totalpakke av en løpesko!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Genesis”
2. mai 2024 | Sko

Test: Salomon Genesis

Salomon Genesis er kanskje den morsomste og mest allsidige terrengskoen fra Salomon til nå. Genesis er ikke bare rask, men også imponerende komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: VJ Lightspeed”
11. april 2024 | Sko

Test: VJ Lightspeed

VJ Lightspeed er sannsynligvis en av de beste terrengskoene for deg som ønsker en sko for høy presisjon, ekstremt grep, lav vekt og god respons.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Pytho6 RB9X”
4. april 2024 | Sko

Test: Icebug Pytho6 RB9X

Icebug Pytho6 RB9X byr på en trygg og god passform, god stabilitet og løpsfølelse og godt grep på nesten alle typer underlag.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Trabuco 12”
18. mars 2024 | Sko

Test: ASICS GEL-Trabuco 12

ASICS GEL-Trabuco 12 gjør en av fjorårets bestselgende terrengsko enda litt bedre. Her får du både god løpsfølelse og høy komfort i en allsidig løpesko.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer