Test: JBL Flip 6

1. august, 2022 (oppdatert 22. november 2023)

Featured image for “Test: JBL Flip 6”

Den er knøtt liten, men kraftig som en kanon. JBL Flip 6 pakker inn mer lyd enn man trodde var mulig i noe så smått. I tillegg får du lang batteritid, suveren værtetting og mulighet for å pare med inntil 99 andre høyttalere!

Lansert i desember 2021 med mål om å ta over suksessen med JBL Flip 5 fra 2019 – den sjette utgaven av den kompakte og bærbare høyttaleren JBL Flip imponerer stort, og har klart noe langt i fra alle er i stand til.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Utseendemessig er det lite som skiller den fra sin forgjenger. Størrelsen er omtrent som en 0,5L brusboks, og den sylinderaktige formen fjør at den passer perfekt i sidelommen på en sekk, eller glir lett ned i en veske. Vekten har økt med 10 gram fra forrige generasjon, og de 550 grammene vitner om en solid høyttaler i høy kvalitet.

Utsiden er dekket av en slags finmasket «metallnetting», mens endene er beskyttet med mykere gummi. De to kortsidene består av separate høyttalerelementer prydet med JBL-logoen, og vibrerer på en magisk måte når du øker volumet og bassen får utfolde seg.

På oversiden er det knapper for start/pause, volum opp/ned som også brukes til å skifte sang frem/tilbake, og en PartyBoost-knapp. På undersiden finner vi Power-knappen og Bluetooth-tilkoblingsknapp. I tillegg er det en USB-C port for lading, og et feste for håndstroppen.

JBL har fjernet plastikken som gjorde at Flip 5 stod stødig uten å rulle av gårde, og har erstattet den med en liten og diskre gummilist. Designet gjør at JBL Flip 6 trygt kan brukes både stående og liggende uten at du behøver å bekymre deg for at den stikker av. Betjeningen er enkel, og tilkobling til nye enheter skjer på sekunder.

Og når vi er inne på design – JBL Flip 6 er tilgjengelig i hele ni ulike farger, pluss en «JBL Flip 6 Martin Garrix Edition«. Martin Garrix er en kjent DJ som samarbeider med JBL og har fått designet Flip 6 etter eget ønske. Høyttaleren prydes blant annet av en «X» som er Garrix sin signatur. Foruten om det eksklusive designet er høyttalere lik originalen, og prisen er også den samme.


Oppdatert på både utsiden og innsiden

Nytt for JBL Flip 6 er IP67-sertifiseringen (oppgradert fra IPX7), noe som gjør den både støvtett og vanntett. Høyttaleren har også en sikkerhetsfunksjon som varsler deg dersom den oppdager at det er fukt eller salt i kontakten når du forsøker å lade den.

Bluetooth-versjonen er oppgradert fra 4.2 til 5.1 som gir en mer stabil tilkobling og teoretisk rekkevidde på opptil 40 meter. Du kan koble til to enheter samtidig og enkelt bytte mellom disse.

Batteritiden er på solide 12 timer. Det er ingen Powerbank-funksjon slik det er på den kraftigere JBL Charge 5, men den er også mye, mye større. Batteriet fullades på rundt 2.5 timer.

Lydkvalitet og funksjon

Det finnes Bluetooth-høytalere med langt flere funksjoner enn JBL Flip 6. Her får du verken WiFi-tilkobling, Spotify Connect, AUX-tilkobling, mulighet for å benytte den til telefonsamtaler eller å lade dubetitter samtidig som du spiller musikk. JBL Flip 6 handler om portabilitet og lyd. Og for en lyd.

Der JBL Flip 5 leverte solid på de fleste områder og sørget for at den manglende bassen på JBL Flip 4 fikk en real boost. JBL Flip 6 kommer med JBL sin Signature Sound, et toveis høyttalersystem bestående en en separat driver, separate diskanthøyttalere og doble bassradiatorer på 10W – totalt 20W.

Signatur-lyden er relativt nøytral og fungerer godt, men ved å laste ned JBL Portable appen kan du heve lydbildet ved hjelp av en 3-trinns equalizer der du får justert bass, mellomtone og treble. Appen brukes også for å oppdatere programvaren dersom JBL skulle komme med nye funksjoner, samt aktivere PartyBoost.

JBL viderefører PartyBoost funksjonen som gjør det mulig å koble sammen opptil 99 ulike PartyBoost-kompatible høyttalere for virkelig å blåse liv i hagefesten. Merk at det er kun paring med andre JBL Flip 6 som vil gi stereolyd, men du kan fremdeles pare høyttaleren med for eksempel en JBL Flip 5 for å få monolyd.

Om JBL Flip 6 spiller høyt? Definitivt. UE Wonderboom 2 har tidligereimponert blant høyttalere i denne størrelsesorden, men JBL Flip 6 tar helt klart over førsteplassen. Her er det både imponerende og sjokkerende mye guffe, og kun en´ enkelt høyttaler er nok til å fylle et relativt stort rom. Faktisk spiller JBL Flip 6 så høyt at du sjelden behøver å ha den på full guffe.

Er du heldig å sitter på to eller flere JBL Flip 6, eller en JBL Flip 5, vil PartyBoost sørge for å heve lydbildet ytterligere. Bassen er kraftig og naturlig. Det er ingen skarpe toner som skjærer gjennom, og justerer du litt på mellomtone og treble, så vil du få få et rundt og fyldig lydbildet over hele fjøla.


Alternativer

JBL Flip 6 sin største konkurrent er forrige generasjons JBL Flip 5 som fremdeles er en meget god høyttaler, og i tillegg har sunket en god del i pris. Det største «mangelen» er fraværet av IP67-sertifisering.

JBL Charge 5 er relativt mye kraftigere (40W mot 20W), men har en smart funksjon som lar den fungere som en Powerbank som kan lade telefonen, nettbrettet, etc.. Den har den samme gode værtettingen, men portabiliteten er ikke helt den samme, og vekten er omtrent den dobbelte. Charge 5 har også kommet i en oppdatert utgave med WiFi, AirPlay 2, Chromecast og Spotify Connect – JBL Charge WiFi.

UE Boom 3 er en flott høyttaler med meget god lydkvalitet og mye av den samme funksjonaliteten, men Sonos Roam er en langt mer avansert høyttaler med støtte for WiFi og en hel haug med funksjoner gjennom Sonos-appen. Denne koster til gjengjeld en god del mer, og spiller heller ikke like høyt.

Er du ute etter en liten og lett høyttaler som tåler vann og er lett å ta med på farten, så kan JBL Clip 4 Eco og JBL Go 3 Eco anbefales. Lydkvaliteten er ikke på nivå med Flip 6, men prisen er mindre enn halvparten, og lydnivå og byggekvalitet er helt der oppe.


Konklusjon


JBL Flip 6
JBL Flip 6

Product Name: JBL Flip 6

Brand: JBL

Offer price: 1490

Currency: NOK

Konklusjon

JBL Flip 6 byr så mye trøkk i en så liten kropp, at den fortsetter å overraske hver gang du skrur den på. Med JBL Portable appen får du muligheten til å justere lydbildet slik at det blir enda litt bedre, og med PartyBoost-funksjonen kan du pare et hav av ulike JBL Flip-høyttalere for å lage skikkelig surround og stemning.

I tillegg får du lang batteritid, god byggekvalitet, et vanntett og støvtett design, samt enkel betjening. Prisen er heller ikke verst, og du kan fint bruke JBL Flip 6 både innendørs og utendørs for å spille av favorittmusikken.

Uansett hvor du bruker den, eller hva slags musikk du velger å spille, så leverer JBL Flip 6 på høyt nivå.

Overall
90%
90%

Pros

  • Imponerende liten.
  • God byggekvalitet.
  • Enkel betjening.
  • God batteritid.
  • Fyldig og god lyd. Spiller høyt!
  • Equalizer for justering av lydbildet.
  • PartyBoost og stereoparing gir mulighet for virkelig høy lyd.

Cons

  • Ingen WiFi.
  • Mangler AUX-inngang.
  • Krever to Flip 6 for stereolyd.

Del gjerne: