Test: Infico E2 romaskin

9. mai, 2022 (oppdatert 2. oktober 2023)

Featured image for “Test: Infico E2 romaskin”

Ønsker du deg et av de mest effektive treningsverktøyene du kan oppdrive, men har begrenset med plass? Da kan Infico E2 romaskin være et godt alternativ. Her får du virkelig presset inn mye god trening på et lite areal.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Infico E2 romaskin
Infico E2 romaskin

Product Name: Infico E2 romaskin

Brand: Infico

Offer price: 7990

Currency: NOK

Konklusjon

Infico E2 romaskin er kompakt, kraftig, trygg og brukervennlig. Du får ikke en romaskin som erstatter toppmodeller til landslagsroere, men du får en veldig god romaskin til prisen. Ikke minst er den imponerende plassbesparende.

Anbefalt.

Overall
85%
85%

Pros

 • Solid byggekvalitet.
 • Stødig og «trygg».
 • Justerbar motstand med tung «tyngstenivå».
 • Lettlest LED-display.
 • Tar svært liten plass sammenslått.
 • Stillegående.

Cons


Romaskin – Et genialt treningsredskap

Spør en hvilken som helst treningsekspert, og de fleste vil nok være enig i at en romaksin er blant de mest effektive treningsverktøyene du kan gi deg i kast med. Romaskiner kommer i en rekke varianter, med ulike motstandsystemer og i ulike størrelser. Kvaliteten henger som regel sammen med pris, og det samme gjelder også for byggekvalitet og vekt som øker med stødighet og robusthet. For en komplett oversikt over anbefalte romaskinen i ulike prisklasser kan du sjekke artikkelen Romaskin – Guide og anbefalinger.

Infico E2 romaskin selges fra MyStuff.no, samme butikk som har gjort det virkelig stort på de sammenleggbare tredemøllene «WalkingPad» de siste par årene. WalkinPad er utrolig snerte tredemøller og gåmøller som tar utrolig liten plass, veier lite, og er meget enkle i bruk. Forventnigene til Infico E2 romaskin som en romaskin var derfor høye – spesielt etter MyStuff.no omtaler Infico E2 som «verdenes minste romaskin». Det er nok en sannhet med modifikasjoner, men romaskinen er likevel mer enn godkjent.

NB:
MyStuff solgte først denne nesten identisk modell under navnet Infico E1. Denne har nå fått en oppgrader fotstøtte, noe som også var det største trekkpunktet for forrige modell. Infico E2 romaskin har med andre ord eliminert et av de største problemene til forrige generasjon, og bevarer ellers de samme egenskapene.


Infico E2 romaskin

For det første; når Infico E2 romaskin er fullt utslått og klar til bruk, så ligner den i stor grad på en vanlig romaskin. Designet er enkelt og pent med en motor med magnetisk motstand (krever strømtilkobling – dette medfølger) i front og glideskinner som setet glir på. Et stort pluss med Infico E2 er de doble skinnene med ca. 50 cm mellomrom som gjør at romaskinen føles trygg og stødig i bruk, og dermed kan føles med komfortabel i bruk for nybegynnere enn tradisjonelle romaskinen. På skinnene glir et anatomisk utformet sete (laget i hardplast og er litt glatt), og skinnene er mer enn lange nok for undertegnede på 190 cm.

Infico E2 romaskin er produsert i rustfritt stål og tåler en maskimal brukervekt på 150 kg. Dette er solid for en romaskin som ikke veier mer enn 28 kg, og som har så lite «masse» å flytte på.

Fullt utslått måler Infico E2 1750 cm i lengden og 59 cm i bredden. Høyden på 49 cm kommer av høyden på displayet.

Fotstøtten på forrige generasjon var av det enkle slaget, og bestod av en metallstang med to små «klosser» til å plassere føttene på. Metallstangen ble festet til skinnene ved hjelp av to hurtigkoblinger, og selv om den satt trygt, var det uungåelig at den ikke beveget seg noen millimeter frem og tilbake slik at den «dunket» mot skinnene. Samtidig var plattformen/støtten for fotbladene veldig liten…

Den nye fotstøtten på Infico E2 festes på samme måte som tidligere, men har fått en mye større plattform til å støtte føttene på, samt bedre festestropper. Platene består av hardplast som gjør de litt glatte, og kunne med fordel vært belagt med et materiale med større friksjon. De kunne gjerne også vært litt større, men de fungerer uansett bra. Info E2 klarer dermed å eliminere det ene ankepunktet fra første generasjon Infico E1.


Oversiktlig LED-skjerm med justerbar motstand

I front sitter et 5″ stor LED-display som gjør det enkelt å holde oversikt over parametre som tid, distanse, antall rotak og kraft. Displayet varierer mellom å «lyse opp» hvert av feltene slik at det er enkelt å lees av selv i dårlig belysning.

Infico E2 romaskin lar deg velge mellom totalt 6 motstandsnivåer; P1-P6, som tilsvarer en motstand på mellom 8 og 26 kg. Dette gjøres enkelt ved å trykke på «+/-» hurtigtaster i front ved displayet. Til tross for at det «kun» er seks nivåer og at svinghjulet ikke veier mer enn 3 kg, så er motstanden på det tyngste virkelig tung. Du vil ikke få like jevn motstandsregulering som en romaskin med flere nivåer, men du får likevel både lett, middels, tungt og veldig tungt, og det er vanskelig å savne noe mer.

Lydnivået er også såpass lavt at du fint kan trene uten å forstyrre andre. Sitter du foran TV-en og ror, er det null problemer å høre lyden fra TV-en uten å måtte booste volumet til høyeste nivå. Setet glir lydløst, og det er kun lyden fra motstandssystemet som er noe hørbart.


Montering/Demontering

Med sine 28 kg omtales Infico E2 romaskin som «svært lett», men den er ikke veldig mye lettere enn mange andre romaskiner på markedet. Den store fordelen med Infico E2 romaskin er hvor liten plass den tar når den er slått sammen. Selve monteringen når du mottar romaskinen tar litt tid. Det medfølger en grei bruksanvisning, men det anbefales å være to personer ettersom du må holde noen deler på plass samtidig som du skrur inn skruer fra både innside og underside.

Når romaskinen først er montert, så er det grei skuring videre. Dersom du ønsker å minimere plassbehovet når du er ferdig å trene, trekker du ut og skrur på to plastikkhjul på hver side av motoren i front. Deretter kan du vippe opp hele maskinen slik at den står loddrett opp til veggen og ikke måler med enn 26 cm på sitt tykkeste, og ca. 60 cm bredde. Infico E2 romaskin tar rett og slett så liten plass at det er lett å glemme at den er der.


Infico E2 romaskin i bruk

Kommer du fra landslaget i roing og forventer en realistisk roopplevelse, eller er vant til å ro på en studiomaskin av høy kvalitet, så vil du merke en forskjell. Infico E2 romaskin er ikke like jevn i bevegelsen, og det er umulig å unngå dødpunkter. Men, Infico E2 romaskin gir deg likevel en god treningsopplevelse, og ikke minst effektiv trening. Er du på jakt etter en romaskin som du fint kan bruke uten å måtte bekymre deg for at du har plass, trenger at den er solid og enkel i bruk, så er Infico E2 romaskin et godt valg. Den er også svært stillegående, og du kan fint trene uten å forstyrre andre så lenge du trener i et rom med lukket dør.

Romaskinen passer brukere opp til ca. 2 meter, og den justerbare motstanden er både lett og tung nok til å kunne passe nybegynnere så vell som godt trente. Maskinen er i tillegg stadig på tilbud, og for prisen på 7000 – 8000 kr, så er det et meget godt kompromiss mellom kvalitet og størrelse.


Konklusjon

Infico E2 romaskin
Infico E2 romaskin

Product Name: Infico E2 romaskin

Brand: Infico

Offer price: 7990

Currency: NOK

Konklusjon

Infico E2 romaskin er kompakt, kraftig, trygg og brukervennlig. Du får ikke en romaskin som erstatter toppmodeller til landslagsroere, men du får en veldig god romaskin til prisen. Ikke minst er den imponerende plassbesparende.

Anbefalt.

Overall
85%
85%

Pros

 • Solid byggekvalitet.
 • Stødig og «trygg».
 • Justerbar motstand med tung «tyngstenivå».
 • Lettlest LED-display.
 • Tar svært liten plass sammenslått.
 • Stillegående.

Cons


Del gjerne:

Featured image for “Test: La Sportiva Bushido II GTX”
19. juli 2024 | Sko

Test: La Sportiva Bushido II GTX

La Sportiva Bushido II GTX er verken lettest eller raskest, men er likevel en fantastisk komfortabel, trygg og solid terrengsko- perfekt for norsk natur!
Les mer
Featured image for “Test: Scarpa Golden Gate 2 ATR”
16. juli 2024 | Sko

Test: Scarpa Golden Gate 2 ATR

Scarpa Golden Gate 2 ATR byr på førsteklasses egenskaper i en lett, rask, godt dempet og leken terrengsko. I tillegg er den solid og byr på topp grep.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Roam Wind Jacket”
15. juli 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Roam Wind Jacket

Helly Hansen Roam Wind Jacket er en lett og pakkbar vindjakke med vannavvisende behandling, gode pusteegenskaper, og topp bevegelsesfrihet.
Les mer
Featured image for “Test: Zeeksack The Zeeker”
13. juli 2024 | Friluftsutstyr

Test: Zeeksack The Zeeker

Zeeksack The Zeeker kombinerer form og funksjon, og sørger sammen med høy bærekomfort for å være en imponerende god allround tur-, hverdags- og reisesekk.
Les mer
Featured image for “Test: Scarpa Spin Planet”
12. juli 2024 | Sko

Test: Scarpa Spin Planet

Scarpa Spin Planet er ikke bare laget på naturens premisser. Den klarer også å levere topp komfort, god beskyttelse og stabilitet, og overbevisende godt grep.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon S/Lab Phantasm 2”
9. juli 2024 | Løpesko

Test: Salomon S/Lab Phantasm 2

Salomon S/Lab Phantasm 2 er selskapets første virkelige supersko og leverer en imponerende, rask og lettløpt sko med et prisvinnende design!
Les mer
Featured image for “Test: Oura Ring Gen 3”
6. juli 2024 | Andre merker

Test: Oura Ring Gen 3

Oura Ring Gen 3 viser hvorfor det har blitt «trendy» å bære en ring 24/7 – uansett kjønn og intensjoner om mål og mening. Smart ringen er kommet for å bli.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Exos Pro 55”
5. juli 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Exos Pro 55

Lett, solid og smart. Osprey Exos Pro 55 og Osprey Eja Pro 55 er for deg som jakter lettest mulig sekk uansett hvor du ferdes, uten å gi avkall på kvalitet.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon S/Lab Ultra Jacket”
3. juli 2024 | Bekledning

Test: Salomon S/Lab Ultra Jacket

Salomon S/Lab Ultra Jacket er en lett, kraftig og gjennomtenkt vanntett løpejakke for dagene der du trenger ekstra beskyttelse og aktivitetsnivået er høyt.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Neo Vista”
2. juli 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Neo Vista

Mizuno Neo Vista er skoen som får deg til å føle at du kan løpe dobbelt så langt som du noen gang tidligere har gjort, og gir begrepet «komfort» en ny mening.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fuji Speed 3”
1. juli 2024 | Sko

Test: ASICS Fuji Speed 3

ASICS Fuji Speed 3 viderefører de gode egenskapene fra suksessen Fuji Speed 2, og introduserer en ny, mer komfortabel og slitesterk overdel.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Phantom Waterproof Pull-On”
28. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Phantom Waterproof Pull-On

Rab Phantom Waterproof Pull-On er jakken du tar med deg som en fast del av turutstyret uten at du merker at den er der. Og likevel kan den være livreddende.
Les mer