Test: Infico E2 romaskin

9. mai, 2022 (oppdatert 2. oktober 2023)
Featured image for “Test: Infico E2 romaskin”

Ønsker du deg et av de mest effektive treningsverktøyene du kan oppdrive, men har begrenset med plass? Da kan Infico E2 romaskin være et godt alternativ. Her får du virkelig presset inn mye god trening på et lite areal.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Infico E2 romaskin
Infico E2 romaskin

Product Name: Infico E2 romaskin

Brand: Infico

Offer price: 7990

Currency: NOK

Konklusjon

Infico E2 romaskin er kompakt, kraftig, trygg og brukervennlig. Du får ikke en romaskin som erstatter toppmodeller til landslagsroere, men du får en veldig god romaskin til prisen. Ikke minst er den imponerende plassbesparende.

Anbefalt.

Overall
85%
85%

Pros

 • Solid byggekvalitet.
 • Stødig og «trygg».
 • Justerbar motstand med tung «tyngstenivå».
 • Lettlest LED-display.
 • Tar svært liten plass sammenslått.
 • Stillegående.

Cons


Romaskin – Et genialt treningsredskap

Spør en hvilken som helst treningsekspert, og de fleste vil nok være enig i at en romaksin er blant de mest effektive treningsverktøyene du kan gi deg i kast med. Romaskiner kommer i en rekke varianter, med ulike motstandsystemer og i ulike størrelser. Kvaliteten henger som regel sammen med pris, og det samme gjelder også for byggekvalitet og vekt som øker med stødighet og robusthet. For en komplett oversikt over anbefalte romaskinen i ulike prisklasser kan du sjekke artikkelen Romaskin – Guide og anbefalinger.

Infico E2 romaskin selges fra MyStuff.no, samme butikk som har gjort det virkelig stort på de sammenleggbare tredemøllene «WalkingPad» de siste par årene. WalkinPad er utrolig snerte tredemøller og gåmøller som tar utrolig liten plass, veier lite, og er meget enkle i bruk. Forventnigene til Infico E2 romaskin som en romaskin var derfor høye – spesielt etter MyStuff.no omtaler Infico E2 som «verdenes minste romaskin». Det er nok en sannhet med modifikasjoner, men romaskinen er likevel mer enn godkjent.

NB:
MyStuff solgte først denne nesten identisk modell under navnet Infico E1. Denne har nå fått en oppgrader fotstøtte, noe som også var det største trekkpunktet for forrige modell. Infico E2 romaskin har med andre ord eliminert et av de største problemene til forrige generasjon, og bevarer ellers de samme egenskapene.


Infico E2 romaskin

For det første; når Infico E2 romaskin er fullt utslått og klar til bruk, så ligner den i stor grad på en vanlig romaskin. Designet er enkelt og pent med en motor med magnetisk motstand (krever strømtilkobling – dette medfølger) i front og glideskinner som setet glir på. Et stort pluss med Infico E2 er de doble skinnene med ca. 50 cm mellomrom som gjør at romaskinen føles trygg og stødig i bruk, og dermed kan føles med komfortabel i bruk for nybegynnere enn tradisjonelle romaskinen. På skinnene glir et anatomisk utformet sete (laget i hardplast og er litt glatt), og skinnene er mer enn lange nok for undertegnede på 190 cm.

Infico E2 romaskin er produsert i rustfritt stål og tåler en maskimal brukervekt på 150 kg. Dette er solid for en romaskin som ikke veier mer enn 28 kg, og som har så lite «masse» å flytte på.

Fullt utslått måler Infico E2 1750 cm i lengden og 59 cm i bredden. Høyden på 49 cm kommer av høyden på displayet.

Fotstøtten på forrige generasjon var av det enkle slaget, og bestod av en metallstang med to små «klosser» til å plassere føttene på. Metallstangen ble festet til skinnene ved hjelp av to hurtigkoblinger, og selv om den satt trygt, var det uungåelig at den ikke beveget seg noen millimeter frem og tilbake slik at den «dunket» mot skinnene. Samtidig var plattformen/støtten for fotbladene veldig liten…

Den nye fotstøtten på Infico E2 festes på samme måte som tidligere, men har fått en mye større plattform til å støtte føttene på, samt bedre festestropper. Platene består av hardplast som gjør de litt glatte, og kunne med fordel vært belagt med et materiale med større friksjon. De kunne gjerne også vært litt større, men de fungerer uansett bra. Info E2 klarer dermed å eliminere det ene ankepunktet fra første generasjon Infico E1.


Oversiktlig LED-skjerm med justerbar motstand

I front sitter et 5″ stor LED-display som gjør det enkelt å holde oversikt over parametre som tid, distanse, antall rotak og kraft. Displayet varierer mellom å «lyse opp» hvert av feltene slik at det er enkelt å lees av selv i dårlig belysning.

Infico E2 romaskin lar deg velge mellom totalt 6 motstandsnivåer; P1-P6, som tilsvarer en motstand på mellom 8 og 26 kg. Dette gjøres enkelt ved å trykke på «+/-» hurtigtaster i front ved displayet. Til tross for at det «kun» er seks nivåer og at svinghjulet ikke veier mer enn 3 kg, så er motstanden på det tyngste virkelig tung. Du vil ikke få like jevn motstandsregulering som en romaskin med flere nivåer, men du får likevel både lett, middels, tungt og veldig tungt, og det er vanskelig å savne noe mer.

Lydnivået er også såpass lavt at du fint kan trene uten å forstyrre andre. Sitter du foran TV-en og ror, er det null problemer å høre lyden fra TV-en uten å måtte booste volumet til høyeste nivå. Setet glir lydløst, og det er kun lyden fra motstandssystemet som er noe hørbart.


Montering/Demontering

Med sine 28 kg omtales Infico E2 romaskin som «svært lett», men den er ikke veldig mye lettere enn mange andre romaskiner på markedet. Den store fordelen med Infico E2 romaskin er hvor liten plass den tar når den er slått sammen. Selve monteringen når du mottar romaskinen tar litt tid. Det medfølger en grei bruksanvisning, men det anbefales å være to personer ettersom du må holde noen deler på plass samtidig som du skrur inn skruer fra både innside og underside.

Når romaskinen først er montert, så er det grei skuring videre. Dersom du ønsker å minimere plassbehovet når du er ferdig å trene, trekker du ut og skrur på to plastikkhjul på hver side av motoren i front. Deretter kan du vippe opp hele maskinen slik at den står loddrett opp til veggen og ikke måler med enn 26 cm på sitt tykkeste, og ca. 60 cm bredde. Infico E2 romaskin tar rett og slett så liten plass at det er lett å glemme at den er der.


Infico E2 romaskin i bruk

Kommer du fra landslaget i roing og forventer en realistisk roopplevelse, eller er vant til å ro på en studiomaskin av høy kvalitet, så vil du merke en forskjell. Infico E2 romaskin er ikke like jevn i bevegelsen, og det er umulig å unngå dødpunkter. Men, Infico E2 romaskin gir deg likevel en god treningsopplevelse, og ikke minst effektiv trening. Er du på jakt etter en romaskin som du fint kan bruke uten å måtte bekymre deg for at du har plass, trenger at den er solid og enkel i bruk, så er Infico E2 romaskin et godt valg. Den er også svært stillegående, og du kan fint trene uten å forstyrre andre så lenge du trener i et rom med lukket dør.

Romaskinen passer brukere opp til ca. 2 meter, og den justerbare motstanden er både lett og tung nok til å kunne passe nybegynnere så vell som godt trente. Maskinen er i tillegg stadig på tilbud, og for prisen på 7000 – 8000 kr, så er det et meget godt kompromiss mellom kvalitet og størrelse.


Konklusjon

Infico E2 romaskin
Infico E2 romaskin

Product Name: Infico E2 romaskin

Brand: Infico

Offer price: 7990

Currency: NOK

Konklusjon

Infico E2 romaskin er kompakt, kraftig, trygg og brukervennlig. Du får ikke en romaskin som erstatter toppmodeller til landslagsroere, men du får en veldig god romaskin til prisen. Ikke minst er den imponerende plassbesparende.

Anbefalt.

Overall
85%
85%

Pros

 • Solid byggekvalitet.
 • Stødig og «trygg».
 • Justerbar motstand med tung «tyngstenivå».
 • Lettlest LED-display.
 • Tar svært liten plass sammenslått.
 • Stillegående.

Cons


Del gjerne:

Featured image for “Test: Salomon Elixir Mid GORE-TEX”

Test: Salomon Elixir Mid GORE-TEX

Salomon Elixir Mid GORE-TEX forener lekenheten fra en terrengsko, stødigheten fra en fjellsko og stilen fra en streetsko i en…
Featured image for “Test: Apple Watch Ultra 2”

Test: Apple Watch Ultra 2

Årets Apple Watch Ultra 2 fremstår kanskje som en skuffelse på papiret, men det er fremdeles en av de beste…
Featured image for “Test: Osprey Atmos AG LT 65”

Test: Osprey Atmos AG LT 65

Jakter du den «ultimate» lettvekts sekken for lange turer der komfort er like viktig som god plass? Osprey Atmos AG…
Featured image for “Test: ASICS Fuji Speed 2”

Test: ASICS Fuji Speed 2

ASICS Fuji Speed 2 er japanernes raskeste terrengsko i produktlinjen, og kan i tillegg varte opp med god demping, godt…
Featured image for “Test: Zeiss SFL 10×40”

Test: Zeiss SFL 10×40

Zeiss SFL 10×40 leverer topp kvalitet i en innpakning så liten og lett at det er vanskelig å tro. Ikke…
Featured image for “Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2”

Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2

Inov-8 Roclite Pro G 400 GTX kombinerer lav vekt, høy robusthet, god stabilitet og komfort i en perfekt balansert sko…
Featured image for “Test: Hoka Challenger 7 GTX”

Test: Hoka Challenger 7 GTX

Jakter du en løpesko som tar deg fra fra fjord til fjell? Enten du skal gå, løpe eller begge deler…
Featured image for “Test: Osprey Exos Pro 55”

Test: Osprey Exos Pro 55

Lett, solid og smart. Osprey Exos Pro 55 og Osprey Eja Pro 55 er for deg som jakter lettest mulig…
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening…
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening…
Featured image for “Test: COROS PACE 3”

Test: COROS PACE 3

COROS PACE 3 beviser at (virkelig) gode pulsklokker ikke trenger å koste en formue. Her får du langt mer enn…
Featured image for “Test: HOKA Zinal 2”

Test: HOKA Zinal 2

HOKA Zinal 2 bringer oppdateringer som gjør den lettere og raskere enn sin forgjenger, og en passform som er noe…
Featured image for “Test: Suunto Vertical Titanium Solar”

Test: Suunto Vertical Titanium Solar

Suunto Vertical er klokken Suunto burde ha lansert for mange år siden, og beviser at selskapet fremdeles ønsker å hevde…
Featured image for “Test: Jabra Elite 8 Active”

Test: Jabra Elite 8 Active

Jabra sine mest populære trådløse ørepropper for trening og hverdag får en kraftig oppgradering. Jabra Elite 8 Active er som…
Featured image for “Test: Jabra Elite 10”

Test: Jabra Elite 10

Jabra Elite 10 er toppmodellen i Elite-serien og leverer den beste samtalekvaliteten, lydkvaliteten og støydempingen fra Jabra noen gang.…
Featured image for “Test: VJ Ultra 2”

Test: VJ Ultra 2

VJ Ultra 2 er selskapets arbeidshest for dagene der du ønsker komfort, god beskyttelse, sikker passform og ikke minst suverent…
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket”

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket

Rab Xenair Alpine Light Jacket er jakken du tar med deg overalt, uansett hvor du skal, når på året, og…
Featured image for “Test: VJ Irock 3”

Test: VJ Irock 3

VJ Irock 3 byr på så godt grep at det nesten får deg til å ta sjanser du ikke burde.…