Test: Infico E2 romaskin

9. mai, 2022 (oppdatert 2. oktober 2023)
Featured image for “Test: Infico E2 romaskin”

Ønsker du deg et av de mest effektive treningsverktøyene du kan oppdrive, men har begrenset med plass? Da kan Infico E2 romaskin være et godt alternativ. Her får du virkelig presset inn mye god trening på et lite areal.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Infico E2 romaskin
Infico E2 romaskin

Product Name: Infico E2 romaskin

Brand: Infico

Offer price: 7990

Currency: NOK

Konklusjon

Infico E2 romaskin er kompakt, kraftig, trygg og brukervennlig. Du får ikke en romaskin som erstatter toppmodeller til landslagsroere, men du får en veldig god romaskin til prisen. Ikke minst er den imponerende plassbesparende.

Anbefalt.

Overall
85%
85%

Pros

 • Solid byggekvalitet.
 • Stødig og «trygg».
 • Justerbar motstand med tung «tyngstenivå».
 • Lettlest LED-display.
 • Tar svært liten plass sammenslått.
 • Stillegående.

Cons


Romaskin – Et genialt treningsredskap

Spør en hvilken som helst treningsekspert, og de fleste vil nok være enig i at en romaksin er blant de mest effektive treningsverktøyene du kan gi deg i kast med. Romaskiner kommer i en rekke varianter, med ulike motstandsystemer og i ulike størrelser. Kvaliteten henger som regel sammen med pris, og det samme gjelder også for byggekvalitet og vekt som øker med stødighet og robusthet. For en komplett oversikt over anbefalte romaskinen i ulike prisklasser kan du sjekke artikkelen Romaskin – Guide og anbefalinger.

Infico E2 romaskin selges fra MyStuff.no, samme butikk som har gjort det virkelig stort på de sammenleggbare tredemøllene «WalkingPad» de siste par årene. WalkinPad er utrolig snerte tredemøller og gåmøller som tar utrolig liten plass, veier lite, og er meget enkle i bruk. Forventnigene til Infico E2 romaskin som en romaskin var derfor høye – spesielt etter MyStuff.no omtaler Infico E2 som «verdenes minste romaskin». Det er nok en sannhet med modifikasjoner, men romaskinen er likevel mer enn godkjent.

NB:
MyStuff solgte først denne nesten identisk modell under navnet Infico E1. Denne har nå fått en oppgrader fotstøtte, noe som også var det største trekkpunktet for forrige modell. Infico E2 romaskin har med andre ord eliminert et av de største problemene til forrige generasjon, og bevarer ellers de samme egenskapene.


Infico E2 romaskin

For det første; når Infico E2 romaskin er fullt utslått og klar til bruk, så ligner den i stor grad på en vanlig romaskin. Designet er enkelt og pent med en motor med magnetisk motstand (krever strømtilkobling – dette medfølger) i front og glideskinner som setet glir på. Et stort pluss med Infico E2 er de doble skinnene med ca. 50 cm mellomrom som gjør at romaskinen føles trygg og stødig i bruk, og dermed kan føles med komfortabel i bruk for nybegynnere enn tradisjonelle romaskinen. På skinnene glir et anatomisk utformet sete (laget i hardplast og er litt glatt), og skinnene er mer enn lange nok for undertegnede på 190 cm.

Infico E2 romaskin er produsert i rustfritt stål og tåler en maskimal brukervekt på 150 kg. Dette er solid for en romaskin som ikke veier mer enn 28 kg, og som har så lite «masse» å flytte på.

Fullt utslått måler Infico E2 1750 cm i lengden og 59 cm i bredden. Høyden på 49 cm kommer av høyden på displayet.

Fotstøtten på forrige generasjon var av det enkle slaget, og bestod av en metallstang med to små «klosser» til å plassere føttene på. Metallstangen ble festet til skinnene ved hjelp av to hurtigkoblinger, og selv om den satt trygt, var det uungåelig at den ikke beveget seg noen millimeter frem og tilbake slik at den «dunket» mot skinnene. Samtidig var plattformen/støtten for fotbladene veldig liten…

Den nye fotstøtten på Infico E2 festes på samme måte som tidligere, men har fått en mye større plattform til å støtte føttene på, samt bedre festestropper. Platene består av hardplast som gjør de litt glatte, og kunne med fordel vært belagt med et materiale med større friksjon. De kunne gjerne også vært litt større, men de fungerer uansett bra. Info E2 klarer dermed å eliminere det ene ankepunktet fra første generasjon Infico E1.


Oversiktlig LED-skjerm med justerbar motstand

I front sitter et 5″ stor LED-display som gjør det enkelt å holde oversikt over parametre som tid, distanse, antall rotak og kraft. Displayet varierer mellom å «lyse opp» hvert av feltene slik at det er enkelt å lees av selv i dårlig belysning.

Infico E2 romaskin lar deg velge mellom totalt 6 motstandsnivåer; P1-P6, som tilsvarer en motstand på mellom 8 og 26 kg. Dette gjøres enkelt ved å trykke på «+/-» hurtigtaster i front ved displayet. Til tross for at det «kun» er seks nivåer og at svinghjulet ikke veier mer enn 3 kg, så er motstanden på det tyngste virkelig tung. Du vil ikke få like jevn motstandsregulering som en romaskin med flere nivåer, men du får likevel både lett, middels, tungt og veldig tungt, og det er vanskelig å savne noe mer.

Lydnivået er også såpass lavt at du fint kan trene uten å forstyrre andre. Sitter du foran TV-en og ror, er det null problemer å høre lyden fra TV-en uten å måtte booste volumet til høyeste nivå. Setet glir lydløst, og det er kun lyden fra motstandssystemet som er noe hørbart.


Montering/Demontering

Med sine 28 kg omtales Infico E2 romaskin som «svært lett», men den er ikke veldig mye lettere enn mange andre romaskiner på markedet. Den store fordelen med Infico E2 romaskin er hvor liten plass den tar når den er slått sammen. Selve monteringen når du mottar romaskinen tar litt tid. Det medfølger en grei bruksanvisning, men det anbefales å være to personer ettersom du må holde noen deler på plass samtidig som du skrur inn skruer fra både innside og underside.

Når romaskinen først er montert, så er det grei skuring videre. Dersom du ønsker å minimere plassbehovet når du er ferdig å trene, trekker du ut og skrur på to plastikkhjul på hver side av motoren i front. Deretter kan du vippe opp hele maskinen slik at den står loddrett opp til veggen og ikke måler med enn 26 cm på sitt tykkeste, og ca. 60 cm bredde. Infico E2 romaskin tar rett og slett så liten plass at det er lett å glemme at den er der.


Infico E2 romaskin i bruk

Kommer du fra landslaget i roing og forventer en realistisk roopplevelse, eller er vant til å ro på en studiomaskin av høy kvalitet, så vil du merke en forskjell. Infico E2 romaskin er ikke like jevn i bevegelsen, og det er umulig å unngå dødpunkter. Men, Infico E2 romaskin gir deg likevel en god treningsopplevelse, og ikke minst effektiv trening. Er du på jakt etter en romaskin som du fint kan bruke uten å måtte bekymre deg for at du har plass, trenger at den er solid og enkel i bruk, så er Infico E2 romaskin et godt valg. Den er også svært stillegående, og du kan fint trene uten å forstyrre andre så lenge du trener i et rom med lukket dør.

Romaskinen passer brukere opp til ca. 2 meter, og den justerbare motstanden er både lett og tung nok til å kunne passe nybegynnere så vell som godt trente. Maskinen er i tillegg stadig på tilbud, og for prisen på 7000 – 8000 kr, så er det et meget godt kompromiss mellom kvalitet og størrelse.


Konklusjon

Infico E2 romaskin
Infico E2 romaskin

Product Name: Infico E2 romaskin

Brand: Infico

Offer price: 7990

Currency: NOK

Konklusjon

Infico E2 romaskin er kompakt, kraftig, trygg og brukervennlig. Du får ikke en romaskin som erstatter toppmodeller til landslagsroere, men du får en veldig god romaskin til prisen. Ikke minst er den imponerende plassbesparende.

Anbefalt.

Overall
85%
85%

Pros

 • Solid byggekvalitet.
 • Stødig og «trygg».
 • Justerbar motstand med tung «tyngstenivå».
 • Lettlest LED-display.
 • Tar svært liten plass sammenslått.
 • Stillegående.

Cons


Del gjerne:

Featured image for “Test: Garmin Forerunner 165 Music”

Test: Garmin Forerunner 165 Music

Garmin sin rimeligste løpeklokke i Forerunner-serien har vokst til å bli en fullverdig pulsklokke. Dette er klokken for deg som…
Featured image for “Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket”

Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket

Arc’teryx Alpha SV Jacket er skalljakken som tar deg gjennom de tøffeste turene og situasjonene, og det mest ekstreme været,…
Featured image for “Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket”

Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket

Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket er både varm og god, ser bra ut, og er laget på 100% resirkulert materialer…
Featured image for “Test: HOVERAir X1”

Test: HOVERAir X1

HOVERAir X1 er kanskje den mest geniale lille dronen og følgesvennen du kan ta med deg uten at den verken…
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot…
Featured image for “Test: Skogstad Breakulen Skalljakke”

Test: Skogstad Breakulen Skalljakke

Skogstad Breakulen Skalljakke beviser at god kvalitet og funksjonalitet ikke behøver å koste skjorta. Breakulen Skalljakke leker med langt dyrere…
Featured image for “Test: Samsung Galaxy S24 Ultra – «Alt-mulig-telefonen»”

Test: Samsung Galaxy S24 Ultra – «Alt-mulig-telefonen»

Samsung Galaxy S24 Ultra er «alt-mulig-telefonen» som James Bond skulle hatt. Her får du egentlig alt og enda litt mer,…
Featured image for “Test: Osprey Talon 11”

Test: Osprey Talon 11

Osprey Talon 11 står frem som en juvel blant jungelen av lette og praktisk tur- og løpesekker. Dette sekken leverer…
Featured image for “Test: Skogstad Utvik Pile Fleece jakke”

Test: Skogstad Utvik Pile Fleece jakke

Skogstad Utvik Pile Fleece jakke er varm, god og utrolig myk. I tillegg egner den seg like godt til tur…
Featured image for “Test: Garmin HRM-Fit pulsmåler for kvinner”

Test: Garmin HRM-Fit pulsmåler for kvinner

Garmin HRM-Fit er selskapets første pulsbelte designet for kvinner og kan være et produkt som vil gjøre en forskjell for…
Featured image for “Test: Garmin Descent Mk3i”

Test: Garmin Descent Mk3i

Garmin Descent Mk3i gjør dykkingen både mer spennende og tryggere, og byr på enda flere muligheter over vann. Descent Mk3i…
Featured image for “Test: Skogstad Salen Light dunjakke”

Test: Skogstad Salen Light dunjakke

Skogstad Salen Light dunjakke byr på en lett og varmende dunjakke i et flott design til en god pris. Og…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable…
Featured image for “Test: Skogstad Tryvann turbukse”

Test: Skogstad Tryvann turbukse

Skogstad Tryvann turbukse…
Featured image for “Test: Garmin Quatix 7 Pro”

Test: Garmin Quatix 7 Pro

Garmin Quatix 7 Pro gjør livet på sjøen både tryggere, enklere og morsommere. Garmin sin nyeste multisportklokke for marint bruk…
Featured image for “Test: Icebug Pytho6 BUGrip”

Test: Icebug Pytho6 BUGrip

Icebug Pytho6 BUGrip byr på spikerfeste på snø, is og holkeføre, og i tillegg en komfortabel, sikker og allsidig passform.…
Featured image for “Test: Fjällräven Keb Agile Winter Trousers”

Test: Fjällräven Keb Agile Winter Trousers

Fjällräven Keb Agile Winter Trousers er lett å bli glad i når temperaturen synker og du behøver en varm og…
Featured image for “Test: COROS Heart Rate Monitor”

Test: COROS Heart Rate Monitor

COROS Heart Rate Monitor er selskapets første eksterne pulssensor, og kort oppsummert har de lyktes godt med å ta steget…