Test: Infico E2 romaskin

9. mai, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)
Featured image for “Test: Infico E2 romaskin”

Ønsker du deg et av de mest effektive treningsverktøyene du kan oppdrive, men har begrenset med plass? Da kan Infico E2 romaskin være et godt alternativ. Her får du virkelig presset inn mye god trening på et lite areal.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Kjøp Infico E2 romaskin
Infico E2 romaskin
Infico E2 romaskin

Product Name: Infico E2 romaskin

Brand: Infico

Offer price: 7990

Currency: NOK

Konklusjon

Infico E2 romaskin er kompakt, kraftig, trygg og brukervennlig. Du får ikke en romaskin som erstatter toppmodeller til landslagsroere, men du får en veldig god romaskin til prisen. Ikke minst er den imponerende plassbesparende.

Anbefalt.

Overall
85%
85%

Pros

 • Solid byggekvalitet.
 • Stødig og «trygg».
 • Justerbar motstand med tung «tyngstenivå».
 • Lettlest LED-display.
 • Tar svært liten plass sammenslått.
 • Stillegående.

Cons


Romaskin – Et genialt treningsredskap

Spør en hvilken som helst treningsekspert, og de fleste vil nok være enig i at en romaksin er blant de mest effektive treningsverktøyene du kan gi deg i kast med. Romaskiner kommer i en rekke varianter, med ulike motstandsystemer og i ulike størrelser. Kvaliteten henger som regel sammen med pris, og det samme gjelder også for byggekvalitet og vekt som øker med stødighet og robusthet. For en komplett oversikt over anbefalte romaskinen i ulike prisklasser kan du sjekke artikkelen Romaskin – Guide og anbefalinger.

Infico E2 romaskin selges fra MyStuff.no, samme butikk som har gjort det virkelig stort på de sammenleggbare tredemøllene «WalkingPad» de siste par årene. WalkinPad er utrolig snerte tredemøller og gåmøller som tar utrolig liten plass, veier lite, og er meget enkle i bruk. Forventnigene til Infico E2 romaskin som en romaskin var derfor høye – spesielt etter MyStuff.no omtaler Infico E2 som «verdenes minste romaskin». Det er nok en sannhet med modifikasjoner, men romaskinen er likevel mer enn godkjent.

NB:
MyStuff solgte først denne nesten identisk modell under navnet Infico E1. Denne har nå fått en oppgrader fotstøtte, noe som også var det største trekkpunktet for forrige modell. Infico E2 romaskin har med andre ord eliminert et av de største problemene til forrige generasjon, og bevarer ellers de samme egenskapene.


Infico E2 romaskin

For det første; når Infico E2 romaskin er fullt utslått og klar til bruk, så ligner den i stor grad på en vanlig romaskin. Designet er enkelt og pent med en motor med magnetisk motstand (krever strømtilkobling – dette medfølger) i front og glideskinner som setet glir på. Et stort pluss med Infico E2 er de doble skinnene med ca. 50 cm mellomrom som gjør at romaskinen føles trygg og stødig i bruk, og dermed kan føles med komfortabel i bruk for nybegynnere enn tradisjonelle romaskinen. På skinnene glir et anatomisk utformet sete (laget i hardplast og er litt glatt), og skinnene er mer enn lange nok for undertegnede på 190 cm. Infico E2 romaskin er produsert i rustfritt stål og tåler en maskimal brukervekt på 150 kg. Dette er solid for en romaskin som ikke veier mer enn 28 kg, og som har så lite «masse» å flytte på.

Fullt utslått måler Infico E2 1750 cm i lengden og 59 cm i bredden. Høyden på 49 cm kommer av høyden på displayet.

Fotstøtten på forrige generasjon var av det enkle slaget, og bestod av en metallstang med to små «klosser» til å plassere føttene på. Metallstangen ble festet til skinnene ved hjelp av to hurtigkoblinger, og selv om den satt trygt, var det uungåelig at den ikke beveget seg noen millimeter frem og tilbake slik at den «dunket» mot skinnene. Samtidig var plattformen/støtten for fotbladene veldig liten… Den nye fotstøtten på Infico E2 festes på samme måte som tidligere, men har fått en mye større plattform til å støtte føttene på, samt bedre festestropper. Platene består av hardplast som gjør de litt glatte, og kunne med fordel vært belagt med et materiale med større friksjon. De kunne gjerne også vært litt større, men de fungerer uansett bra. Info E2 klarer dermed å eliminere det ene ankepunktet fra første generasjon Infico E1.


Oversiktlig LED-skjerm med justerbar motstand

I front sitter et 5″ stor LED-display som gjør det enkelt å holde oversikt over parametre som tid, distanse, antall rotak og kraft. Displayet varierer mellom å «lyse opp» hvert av feltene slik at det er enkelt å lees av selv i dårlig belysning.

Infico E2 romaskin lar deg velge mellom totalt 6 motstandsnivåer; P1-P6, som tilsvarer en motstand på mellom 8 og 26 kg. Dette gjøres enkelt ved å trykke på «+/-» hurtigtaster i front ved displayet. Til tross for at det «kun» er seks nivåer og at svinghjulet ikke veier mer enn 3 kg, så er motstanden på det tyngste virkelig tung. Du vil ikke få like jevn motstandsregulering som en romaskin med flere nivåer, men du får likevel både lett, middels, tungt og veldig tungt, og det er vanskelig å savne noe mer. Lydnivået er også såpass lavt at du fint kan trene uten å forstyrre andre. Sitter du foran TV-en og ror, er det null problemer å høre lyden fra TV-en uten å måtte booste volumet til høyeste nivå. Setet glir lydløst, og det er kun lyden fra motstandssystemet som er noe hørbart.


Montering/Demontering

Med sine 28 kg omtales Infico E2 romaskin som «svært lett», men den er ikke veldig mye lettere enn mange andre romaskiner på markedet. Den store fordelen med Infico E2 romaskin er hvor liten plass den tar når den er slått sammen. Selve monteringen når du mottar romaskinen tar litt tid. Det medfølger en grei bruksanvisning, men det anbefales å være to personer ettersom du må holde noen deler på plass samtidig som du skrur inn skruer fra både innside og underside.

Når romaskinen først er montert, så er det grei skuring videre. Dersom du ønsker å minimere plassbehovet når du er ferdig å trene, trekker du ut og skrur på to plastikkhjul på hver side av motoren i front. Deretter kan du vippe opp hele maskinen slik at den står loddrett opp til veggen og ikke måler med enn 26 cm på sitt tykkeste, og ca. 60 cm bredde. Infico E2 romaskin tar rett og slett så liten plass at det er lett å glemme at den er der.


Infico E2 romaskin i bruk

Kommer du fra landslaget i roing og forventer en realistisk roopplevelse, eller er vant til å ro på en studiomaskin av høy kvalitet, så vil du merke en forskjell. Infico E2 romaskin er ikke like jevn i bevegelsen, og det er umulig å unngå dødpunkter. Men, Infico E2 romaskin gir deg likevel en god treningsopplevelse, og ikke minst effektiv trening. Er du på jakt etter en romaskin som du fint kan bruke uten å måtte bekymre deg for at du har plass, trenger at den er solid og enkel i bruk, så er Infico E2 romaskin et godt valg. Den er også svært stillegående, og du kan fint trene uten å forstyrre andre så lenge du trener i et rom med lukket dør.

Romaskinen passer brukere opp til ca. 2 meter, og den justerbare motstanden er både lett og tung nok til å kunne passe nybegynnere så vell som godt trente. Maskinen er i tillegg stadig på tilbud, og for prisen på 7000 – 8000 kr, så er det et meget godt kompromiss mellom kvalitet og størrelse.


Konklusjon


Kjøp Infico E2 romaskin
Infico E2 romaskin
Infico E2 romaskin

Product Name: Infico E2 romaskin

Brand: Infico

Offer price: 7990

Currency: NOK

Konklusjon

Infico E2 romaskin er kompakt, kraftig, trygg og brukervennlig. Du får ikke en romaskin som erstatter toppmodeller til landslagsroere, men du får en veldig god romaskin til prisen. Ikke minst er den imponerende plassbesparende.

Anbefalt.

Overall
85%
85%

Pros

 • Solid byggekvalitet.
 • Stødig og «trygg».
 • Justerbar motstand med tung «tyngstenivå».
 • Lettlest LED-display.
 • Tar svært liten plass sammenslått.
 • Stillegående.

Cons


Del gjerne:

Featured image for “Test: Quad Lock – Smarte mobilfester til enhver anledning!”

Test: Quad Lock – Smarte mobilfester til enhver anledning!

Leter du etter tilbehør som kan forvandle mobilen din til alt fra en sykkelcomputer, GPS til et semi-actionkamera? Da bør…
Featured image for “Test: HOKA Speedgoat 5 GTX”

Test: HOKA Speedgoat 5 GTX

HOKA sin bestselgende terrengsko ikler seg GORE-TEX membran og appellerer til tur- og løpeglade som ønsker en vanntett og trygg…
Featured image for “Test: OnePlus Nord Buds 2”

Test: OnePlus Nord Buds 2

OnePlus Nord Buds 2 overrasker stort med god lyd, imponerende støydemping, grei batteritid og en sjokkerende lav pris. Her får…
Featured image for “Test: Helly Hansen Traverse Boot HT”

Test: Helly Hansen Traverse Boot HT

Med Helly Hansen Traverse Boot HT viser det norske selskapet at de kan mye mer enn å «bare» produsere klær.…
Featured image for “Test: Hoka Tecton X 2”

Test: Hoka Tecton X 2

HOKA Tecton X 2 er en lekker oppdatering av en allerede svært god terrengsko. Med denne kan du sette nye…
Featured image for “Test: Icebug Aura RB9X”

Test: Icebug Aura RB9X

Icebug Aura RB9X er langt i fra raskest, men den er utrolig komfortabel, myk og allsidig, og ikke minst produsert…
Featured image for “Nyhet: Suunto Vertical”

Nyhet: Suunto Vertical

Suunto har lansert Suunto Vertical – selskapets første dedikerte pulsklokke med innebygde kart og solcellelading. Og enorm batteritid.…
Featured image for “Test: Apple AirPods Pro 2 (2.gen)”

Test: Apple AirPods Pro 2 (2.gen)

Apple AirPods Pro 2 tar støydempingen til et nytt nivå, forbedrer lydkvaliteten og øker batteritiden.…
Featured image for “Test: Salomon X Ultra 4 Gore-Tex”

Test: Salomon X Ultra 4 Gore-Tex

Salomon X Ultra 4 Gore-Tex er for deg som ønsker en stødig og solid tursko til bruk året rundt. Dette…
Featured image for “Test: HOKA Speedgoat 5”

Test: HOKA Speedgoat 5

HOKA sin bestselgende terrengsko beviser hvorfor den er elsket og lovprist blant løpere på alle nivåer. Dette er et råskinn…
Featured image for “Test: Salomon Sense Ride 5”

Test: Salomon Sense Ride 5

Salomon Sense Ride 4 var en av Salomon sine største suksesser, og nå er oppfølgeren klar for å utforske alle verdens…
Featured image for “Test: Booster E massasjepistol”

Test: Booster E massasjepistol

Booster E er en enkel, men kraftig og god massasjepistol med flott design, topp funksjonalitet og høy brukervennlighet.…
Featured image for “Test: Garmin Instinct 2X Solar”

Test: Garmin Instinct 2X Solar

Med Garmin Instinct 2X Solar har Instinct-serien blitt voksen. Dette er klokken for deg som ønsker en Fenix, men ikke…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 965”

Test: Garmin Forerunner 965

Den er stor og råsterk, men likevel tynn og lett – Garmin Forerunner 965 er alt en bunnsolid multisportklokke skal…
Featured image for “Test: JBL Live Flex”

Test: JBL Live Flex

JBL Live Flex leverer selskapets største lyddrivere og beste støydemping, men passformen har alt å si for om disse blir…
Featured image for “Test: Jabra Elite 4”

Test: Jabra Elite 4

Jabra Elite 4 er selskapets innstegsmodell fullpakket med funksjoner for en aktiv hverdag. Her er får du virkelig valuta for…
Featured image for “Test: Hoka Rocket X2”

Test: Hoka Rocket X2

Hoka Rocket X2 er så rask, så leken, så godt dempet og fantastisk inspirerende å løpe i, at den kunne…
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…