OnePlus 13 leverer høy ytelse, gode kameraer, nyttige AI-funksjoner, en suveren skjerm, batteritid fra en annen verden, pakket inn i en lekker innpakning.
De var lenge mest kjent for å lage budsjettmodeller til attraktive priser, men OnePlus har i løpet av årene seilt opp som en sterk konkurrent i toppsjiktet. Der de tidligere har manglet sertifisering for vanntetthet og har frustrert med sine buede kanter, er den nå både vanntett og har en fabelaktig skjerm med litt mindre avrundede kanter. Telefonen er lynrask i bruk, kameraet leverer flotte resultater, og batteritiden og ladehastigheten er helt i toppen. I tillegg får du et utvalg AI-funksjoner som faktisk gir mening og tilfører telefonen noe ekstra.
OnePlus 13 er en kraftpakke av en telefon, og en fryd i bruk.
OnePlus 13
Product Name: OnePlus 13
Brand: OnePlus
Offer price: fra 12490
Currency: NOK
Konklusjon
OnePlus 13 er kanskje ingen enorm oppdatering fra forgjengeren, men leverer likevel mer enn nok til å kvalifisere til en meget god mobiltelefon. Du får en lynrask prosessor, fantastisk skjerm, topp byggekvalitet, lang batteritid og lynrask hurtiglading, meget gode kameraer og høyttalere, og flere nyttige AI-funksjoner- alt pakket inn i et virkelig lekkert design.
Den buete skjermen er endelig flat og bedre beskyttet, og fullstendig værtetting er på plass. OnePlus 13 byr virkelig god verdi for pengene og bør stå langt frem på lista dersom du er ute etter en ny Android-telefon.
Overall
Pros
- Flott premium finish og byggekvalitet.
- Mikrofiberskinn føles behagelig å holde, samt motvirker riper.
- Superb skjerm med høy lysstyrke og flotte farger
- Skjermen kan brukes når den er fuktig, og med tynne hansker.
- Lynrask i bruk. Takler mange apper samtidig.
- Meget gode kameraer med høy lysstyrke og uten refleksjoner.
- God lyd fra stereohøyttalerne.
- Flere nyttige AI-funksjoner for blant annet redigering, søk, mm.
- Svært god batteritid. Lynrask lading.
- Vanntett.
- Infrarød fjernkontroll.
- BeaconLink og WalkieTalkie-funksjonalitet.
Cons
- Krever ekstra deksel for magnetisk lading.
- «Kun» fire år med oppdateringer.
OnePlus 13
Dette er nytt fra OnePlus 12
- Forbedret byggekvalitet. Flat skjerm,
- Nyere og kraftigere prosessor (Snapdragon 8 Elite vs. Snapdragon 8 Gen 3).
- Oppgradert GPU og kjølesystem.
- Forbedret skjerm. Kan brukes med hansker, og når den er våt.
- Forbedret kameraoppsett (50 MP sensorer på alle tre bakkameraene).
- Større batteri.
- Nyere Android-versjon (Android 15 med OxygenOS 15).
- IP68/IP69 sertifisert.
- Pris:
- OnePlus 13 256g: 12 490,-
- OnePlus 13 512g: 13 990,-
Design
- Dimensjoner: 162.9 x 76.5 x 8.5 mm (Artic Dawn/Black Eclipse) eller 8.9 mm (Midnight Ocean).
- Vekt: 210 g (Artic Dawn/Black Eclipse). 213 g (Midnight Ocean).
- Materialer: Glassfront (Crystal Shield), glassbakside eller silikonpolymer bakside (vegansk mikrofiberskinn), aluminiumsramme
- IP-sertifisering: IP68/IP69 støv- og vannbestandig (opptil 1,5 m i 30 minutter)
- Tre farger: Midnight Ocean, Black Eclipse, Artic Dawn.
OnePlus 13 viderefører det minimalistiske designet fra forrige generasjon, men med oppgradert materialvalg. Baksiden er tilgjengelig i enten glass eller et mer miljøvennlig silikonpolymer (vegansk mikrofiberskinn) kombinert med en solid aluminiumsramme som sammen gir en premium følelse i hånden. Midnight Blue-modellen er den første telefonen til å bruke vegansk mikrofiberskinn, og skal i tillegg være ekstra slitesterk, mens Glass-baksiden er spesielt designet for å motvirke fingermerker. Testtelefonen i Midnight Blue og mikrofiberskinn gir også god friksjon slik at den ligger godt i hånden selv uten deksel. Personlig bestilte jeg flere deksel på forhånd, men valgte å bruke den uten (det er første gang for noen telefon).
På baksiden finner vi en en relativt stor sirkelformet kameramodul med tre linser og en blits. Modulen er dog utformet slik at dersom du legger telefonen flatt på bordet, så ligger den stabilt uten å vippe fra side til side. Ettersom kameraet bygger noen millimeter ut vil det også fungere som en «støtte» for telefonen slik at du får litt vinkel på den når den ligger flatt.
På høyre side er det en av/på-knapp og volumknapp, og på venstre side er det en knapp som brukes for å sette telefonen til lydløs, eller kun vibrering.
Telefonen er IP68/IP69-sertifisert, noe som betyr at den tåler både støv og vann ned til 1,5 meter i 30 minutter, samt motstandsdyktig mot kraftig vannsprut.
Med sine 162.9 x 76.5 x 8.5 mm (eller 8.9 mm avhengig av bakside/materialvalg) og vekt på rundt 210-213 gram, ligger OnePlus 13 og vaker mellom å være en «enhånds mobil», og en «tohånds mobil». Telefonen føles solid uten å være for tung, og det avlange designet (19.8 : 9) gjør at den ligger godt i hånden. Her merkes det godt at telefonen er smalere enn for eksempel iPhone 16 Max Pro og Samsung Galaxy S24 Ultra som begge kan være utfordrende å gripe rundt med en hånd.
Imponerende skjerm
- Type: 6.82-tommers ProXDR med LTPO, 1-120Hz, Dolby Vision, HDR10+, HDR Vivid
- Oppløsning: 3168*1440 (QHD+), 510 ppi
- Lysstyrke: 800 nits (typisk), 1600 nits (High Brightness Mode), 4500 nits (peak)
- Beskyttelse: Ceramic glass
- Funksjoner: Alltid-på-skjerm
Skjermen er uten tvil et av høydepunktene på OnePlus 13. Med tittelen «verdens første DisplayMate A++ skjerm», leverer den 6.82-tommers store QHD+ ProXDR-skjermen suveren bildekvalitet med 1 milliard farger, variabel 1-120Hz oppdateringsfrekvens, alltid-på-skjerm, Dolby Vision og HDR10+ støtte. Skjermen dekker så godt som hele fronten med svært tynne rammer, og frontkamera som en liten prikk midt på øverst på skjermen. OnePlus har også integrert den samme dynamiske «øyen» som Apple iPhone, der ulike varslere og mediekontroller dukker hendig opp i en liten lomme rundt kameraet.
OnePlus gjør det ikke helt enkelt å forstå den maksimale lysstyrken, men oppgir 1600 nits i maksimal lysstyrke, og 4500 nits når skjermen er justert med RadiantView. RadiantView justerer fargetoner, metning og kontraster for å maksimere lysstyrken til hver enkelt piksel. Lysstyrken er mer enn god nok til å se den klart og tydelig selv i sterkt sollys, og fargene og kontrastene er nok noe klarere enn på både Apple iPhone 16 Pro, Google Pixel 9 Pro og Samsung Z Flip 6, men det er ikke en 4500 nits skjerm som lyser mot deg.
Skjermen er ellers svært behagelig å bruke i dårlig belysning takket være 2160 Hz PWM-dimming. 2160 Hz high-frequency dimming er en teknikk som brukes i skjermer for å justere lysstyrken, og fungerer ved å raskt slå skjermens bakgrunnsbelysning av og på, med en frekvens på 2160 ganger per sekund- raskere enn øyet er i stand til å oppfatte. Dette bidrar til å redusere flimmer, belastningen på øynene, samt forbedre bildekvaliteten ved å redusere støy og hosting. Teknologien er er blant annet TÜV Rheinland Eye Care 4.0 sertifisert. I tillegg kan du aktivere Adaptiv tone og Øyekomfort som automatisk justerer skjermtemperaturen etter lysforholdene.
Å se film og bilder på OnePlus 13 er rett og slett en fryd. Testtelefonen fikk kjørt seg på en litt for lang flytur i juleferien, og det var nesten så jeg følte meg sugd inn i filmen. Oppløsningen på 3168 x 1440 piksler (ca. 510 ppi) sikrer sylskarpe detaljer kombinert med flotte farger og kontraster. OnePlus lar deg velge mellom ulike skjermfargemoduser (Naturlig, Pro, Livaktig), og for video kan Bildeforsterker forbedre bilder og video av dårlig kvalitet, mens Forbedring av videofarge tar i bruk SDR-til-HDR-teknologi for å forbedre videoer av lavere kvalitet ved å utvide fargespekteret.
Samsung er kjent for å lage meget gode skjermer, men OnePlus 13 står i hvert fall ikke noe tilbake for koreanerne. OnePlus kan i tillegg skryte på seg å støtte Aqua Touch 2.0-teknologi som lar deg bruke telefonen selv når den er fuktig (i regn eller under vann), og Glove Mode som gjør det mulig å betjene skjermen selv med tynne hansker. Dette fungerer godt så lenge hanskene ikke er for tykke (opptil 0,5 cm). Aqua Touch-funksjonen gjør også en god jobb.
Skjermen beskyttes av Ceramic Guard-glass som gir ekstra beskyttelse mot riper og skader, og er i motsetning til tidligere flatere slik at den en både enklere å bruke, bedre beskyttet mot slag, samt at det er enklere å sette på en skjermbeskytter. Telefonen kommer for øvrig med en tynn plastikkbeskytter ferdig installert. (Merk at kantene fremdeles ikke er helt rette).
Under skjermen finner vi en infrarød fingerprintsensoren som fungerer selv med våte fingerer, i sterk lys og dårlig lys, og ikke minst med pålagt skjermbeskytter. OnePlus 13 støtter også ansiktsopplåsning, men kun 2D-basert ansiktsgjenkjenning, så den kan ikke brukes som biometrisk godkjenning.
En ting som er verdt å nevne, er at skjermen faktisk holder seg på så lenge du ser på. Denne funksjonen er vanlig for de fleste telefoner, men det er slett ikke alltid den fungerer.
Meget godt utstyrt
- Systembrikke: Qualcomm Snapdragon 8 Elite SM8750-AB (3 nm)
- Prosessor: Qualcomm® Oryon™ CPU @4.32GHz
- GPU: Adreno 830
- RAM: 12GB, 16GB (LPDDR5X), (24GB kun i Kina)
- Lagring: 256GB, 512GB (UFS 4.0), (1 TB kun i Kina)
Under panseret finner vi den kraftige Qualcomm Snapdragon 8 Elite-brikken (3 nm), kombinert med opptil 16 GB LPDDR5X RAM og opptil 512 TB UFS 4.0 lagring. Testtelefonen kom med 16 GB RAM og 512 GB lagring, og kombinasjonen med den raske Elite-brikken resulterer i en ytelse som oppleves ekstremt rask og glidende- uansett oppgave- fra krevende spill til multitasking og videoredigering. For gamere vil grafikkprosessoren Adreno 830 bidra til en jevn og responsiv grafikkytelse.
Undertegnede spiller ikke mye på telefonen, men bruker gjerne redigeringsapper for foto og video, og har en overdreven forkjærlighet for å multitaske med flere apper åpne samtidig. OnePlus har levert stabil og god ytelse, og det er aldri noen unødvendig ventetid for at apper skal åpnes.
Sammenlignet med OnePlus 12 skal Qualcomm Oryon levere 45 % høyere ytelse og 44 % bedre energieffektivitet. Adreno GPU 830 byr på 40 % raskere grafikkbehandling, mens Hexagon NPU yter 45 % forbedret AI-ytelse. For enda mer kraft under krevende oppgaver og tung spilling, sørger et nytt kjølesystem (Dual Cryo-velocity VC-system) for å holde temperaturen på telefonen så lav som mulig slik at den kan levere stabil ytelse selv under intensiv bruk.
Merk at OnePlus 13 som standard benytter «Balansert modus» som balanserer ytelse og strømforbruk, mens for best mulig ytelse må du aktivere «Høyytelsesmodus». Det samme gjelder dersom du ønsker best mulig skjermoppløsning ettersom standarden er satt til 2376 x 1080, mens den beste ytelsen er 3168 x 1440. Batteritiden er uansett så god at du telefonen fint holder en hel dag. Av andre alternativer finnes «Strømsparingsmodus» og «Superstrømsparingsmodus» som virkelig forlenger batteritiden ved å redusere ytelsen samtidig som du kun kan bruke 6 apper samtidig.
Tilkobling
- Tilkobling: WiFi 7, Bluetooth 5.4, BeaconLink, NFC, Dual-SIM, e-SIM
- GNSS: GPS(L1+L5), GLONASS(G1), BDS(B1I+B1C+B2a), Galileo(E1+E5a), QZSS(L1+L5)
OnePlus har også økt kvaliteten på antennen for signalforsterkning, og introduserer BeaconLink og WalkieTalkie-funksjonalitet via Bluetooth. BeaconLink bruker Bluetooth-teknologi som tillater kommunikasjon uten mobil- eller internettforbindelse. Funksjonen er begrenset til rundt 200 meter rekkevidde og foreløpig kun til telefonsamtaler, men er likevel et solid steg opp fra den vanlige Bluetooth-tilkoblingen vi er vant til i dag. OnePlus opplyser at de vil legge til støtte for å sende meldinger og bilder i fremtiden.
Telefonen støtter for øvrig Bluetooth 5.4, WiFi 7, og NFC, og lydkodekene SBC, AAC, aptx, aptx-HD, LDAC og LHDC5.0. Dual-SIM er på plass for mulighet til to SIM-kort samtidig, og i tillegg er det støtte for eSIM. OnePlus har også introdusert en egen delingsfunksjon mellom OnePlus og iPhone slik at du enkelt kan dele filer, bilder og videoer mellom telefonene. Last ned O+ Connect-appen, og del i vei.
OnePlus 13 kan ikke minst brukes som en infrarød fjernkontroll til TV-en, og gjør det enkelt å overføre filer, bilder og videoer til andre mobiler og nettbrett ved hjelp av OnePlus Connect-appen.
For deg som bruker telefonen til navigering så vil støtten for Multi-band GPS, GLONASS, Galileo og QZSS komme godt med. Telefonen er rask til å finne posisjonen, og fungerer godt som en GPS-enhet.
Ekstremt bra batteri, og lynrask lading
- Batterikapasitet: 6000 mAh
- Lading: 100W kablet lading. 50W trådløs lading.
På innsiden finner vi et stort 6000 mAh batteri som sørger for meget god batteritid. Med svært tung bruk vil den holde hele dagen, og med mer vanlig bruk har du fint to dager brukstid. Nøyaktig batteritid vil så klart avhenge stort med bruken, og ikke minst hvor kraftig lysstyrke du velger å bruke, me uansett leverer OnePlus 13 imponerende god batteritid.
Skulle batteriet være i ferd med å gå tomt er det uansett ingen vits i å bekymre seg ettersom OnePlus fullades på 36 minutter takket være 100W kablet lading. Telefonen støtter også 50W trådløs lading, trådløs reversibel lading, samt magnetisk lading dersom du bruker OnePlus sine egne magnetiske ladere som er at av de mange tilbehørene som er kompatibel med OnePlus 13. Det medfølger en ladekabel i esken, men ikke ladebrikke.
Av annet magnetisk tilbehør finner vi magnetiske deksler og en 5000 mAh powerbank som fester seg til baksiden på telefonen.
Kamera – Blant de beste i klassen
- Hovedkamera: 50MP Sony LYT-808 med OIS,1/1.4″ sensorstørrelse, ƒ/1.6 blenderåpning.
- Ultravidvinkelkamera: 50MP, 120° Fov, 1/2.75″ sensorstørrelse, ƒ/2,05 blenderåpning.
- Triprism Telefotokamera: 50MP Sony’s LYT- 600, 1/1.95” sensorstørrelse, ƒ/2,65 (73 mm brennvidde)
- Frontkamera: 32 MP Sony IMX615, 1/2.74″ sensorstørrelse, ƒ/2.45 blenderåpning
OnePlus har fortsatt samarbeidet med Hasselblad- et navn enhver kameraentusiast bør kjenne til, og den 5.generasjonen byr på både forbedret optikk og algoritmer.
På baksiden finner vi et trippelkameraoppsett bestående av tre 50 MP sensorer: et lyssterkt hovedkamera med f/1.6 blenderåpning og optisk bildestabilisering, et 120 graders ultravidvinkel kamera med f/2.05 blenderåpning og autofokus, og en triprism telefoto med 3x optisk zoom (73 mm brennvidde), f/2.6 blenderåpning og optisk bildestabilisering. For hovedkameraet kan du velge brennvidde på 23 mm (standard), 28 mm eller 35 mm. I front finner vi et 32 MP kamera med f/2.45 blenderåpning. Både foto og video kan taes i JPG eller RAW (ikke begge samtidig), og for bilder kan du velge og legge til et eksklusivt Hasselblad-vannmerke.
Det mest spesielle med telefotokamera er hvordan linsene er arrangert. I motsetning til periskop-linsen som brukes i de fleste telekameraer i mobiler (inkludert OnePlus 12), tar OnePlus i bruk en triprism-linse som integrerer tre prismer i en kameramodus, noe som tillater lyset å reflektere tre ganger. Sammenlignet med tradisjonelle periskop-liser er dette designet 24% mindre, og 30% lettere.
Optisk zoom strekker seg til 3x og gjør en veldig god jobb med å fange klare, detaljrike og godt eksponerte bilder- selv i dårlig belysning. Ved zoom over 10x aktiveres OnePlus AI Telephoto-funksjon som utrolig nok skaper et lite stykke magi i bakgrunnen etter at bildet er tatt. Fra å være grumsete og uten detaljer, bruker AI noen sekunder på å fremheve kontraster og detaljer som gjør bildet imponerende bra. Det fungerer ikke hver eneste gang, men veldig ofte. Det merkes også at 3x kameraet er lyssterkt, og i stor grad klarer å redusere uklarhet selv når du ikke er helt stødig på hånden.
OnePlus leverer også fine portrettbilder. Her kan du velge mellom 1x, 2x og 3x zoom- alle inspirert av Hasselblads optiske standarder. Kameraet legger til en naturlig bokeh-effekt, og du kan manuelt endre dybdeskarpheten og eventuelt legge til ulike filtre.
Makromodus aktiveres automatisk når du skal ta nærbilder, og markeres med et lite «blomster»-ikon nederst i venstre hjørne. OnePlus har i flere generasjoner levert meget gode makrobilder, og det samme gjelder for OnePlus 13.
Smart Modes lar deg velge mellom modusene Scene, Fyrverkeri, Silhuetter, der hver modus er forhåndsinnstilt for å gi best mulig eksponering etter ulike scenarioer. Personlig har jeg aldri vært tilhenger av å bruke filter, men Smart Mode skiller seg fra tradisjonelle filtre ved at de justerer eksponeringen og fargemetningen ut i fra situasjonen. Smart Modes fungerer både på foto og video, og kan i enkelte situasjoner gjøre en god jobb med å få frem mer av stemningen i et bilde.
Kameraet eksponerer stort sett bra i automatisk modus, men dersom du ønsker full kontroll, kan du ta i bruk Master Mode som lar deg bruke manuelle kontroller. Her får du mulighet til å justere ISO, lukkertid, eksponeringskompensasjon og hvitbalanse.
Kameraet byr ellers på en rekke ulike moduser for blant annet nattfoto, panoramabilder, lang eksponering, sakte film, tilt-shift, m.m.. Live Photo fanger 1,5 sekunder før og etter du tar bildet slik at du sitter igjen med en serie bilder hvor du i ettertid kan velge ut hvilket bilde du ønsker å bruke (finnes på de fleste mobiler i dag). I tillegg får du så klart hjelpemidler som «vater» og «rutenett» som gjør det enklere å holde horisonten i vater og å komponere bildene.
Under følger noen flere bilder:
Dual Exposure og Clear Burs for klarere bilder
For å redusere uskarpheter og å levere mer detaljerte og klare bilder, tar OnePlus 13 i bruk en ny Dual Exposure-algoritme som kombinerer bilder med kort og lang eksponering i sanntid. Forbedringen merkes spesielt godt på motiver i bevegelse og under dårlig belysning. I tillegg lar «Clear Burst«-funksjonen deg ta bilder i seriemodus med høy hastighet, og deretter bruke AI til å fjerne uønskede elementer fra bildene. Dette er spesielt nyttig for å ta bilder av objekter i bevegelse.
Ekstremt lyssterkt
Kameraet på OnePlus 13 er faktisk nesten litt for lyssterkt. De færreste vil vel se på det som et problem, men når linsene slipper inn for mye lys, så kan det i enkelte situasjoner drepe noe av stemningen. Jeg testet kameraet blant annet under mørketiden i Tromsø, og her er det perioder i løpet av dagen med et nesten magisk lys. Med auto-modus ble bildene mye lysere enn virkeligheten, men resultatet ble straks mye bedre ved å aktivere «Smart Modes, der spesielt «Scene» gav fine og realistiske bilder.
I andre tilfeller har OnePlus 13 truffet blink på eksponeringen og hvitbalansen på første forsøk, mens den ellers så treffsikre iPhonen har lagt til et rødlig slør på hele bilder.
Et annet «problem» er hvordan Dual Exposure-algoritmen ved enkelte tilfeller skaper en slags ghosting-effekt der motivet fremstår dobbelt, med en utydelig, men forstørret utgave i forgrunnen av bildet. Dette er kun synlig på ProXDR-skjermen til OnePlus, og vil ikke være synlig når bildet lastes opp til Google Photos eller deles med andre.
Det som derimot imponerer, er hvordan kameraet håndterer og motvirker refleksjoner, mye takket være ALC-coatingen på kameralinsene (anti-refleksjon behandling). Til daglig bruker jeg en iPhone 16 Pro, og samtlige iPhone-er jeg har brukt gjennom årene har vært plaget med såkalte «lens flares»- små lysflekker som oppstår når du tar bilder i motlys. Her er OnePlus 13 meget god, og lager krystallklare bilder helt fritt for forstyrrelser.
Action Mode (Bevegelsesmodus)
Action Mode på OnePlus 13 må ikke forveksles med den økte videostabiliseringen som ble innført med iPhone for noen år siden. For OnePlus-telefoner kan Action Mode taes i bruk på stillbilder der den dobler sensorens bildefrekvens fra 30 fps til 60 fps, og lar deg fryse motiver i rask bevegelse uten den typiske bevegelsesuskarpheten som ofte oppstår. Action Mode fungerer selv telekameraet og digital zoom aktivert.
Hva gjelder video og stabilisering, kan du aktivere «Ultrastabilitet» som øker bildestabiliseringen- uavhengig av hvilket kamera du bruker. Bildestabiliseringen er meget god, og kombinert med de gode høyttalerne og den kraftige prosessoren vil OnePlus 13 gjøre seg godt som en «foto-/video mobil» for de som primært bruker den til dette.
Video
OnePlus 13 lar deg ta opp video i 8K-oppløsning på 30 bilder per sekund, eller 4K-oppløsning på 60 bilder per sekund (fps). I 8K er det kun mulig å benytte vidvinkelkamera, mens for 4K kan du bruke alle tre kameraene (hovedkamera, ultravidvinkel og telefoto). Her er det også støtte for opptak i Dolby Vision HDR-format som gir bildene bedre kontraster, mer farger og detaljrikdom, samt «Ultrastabilitet» som redusere rystelser og uskarphet. OnePlus 13 benytter en kombinasjon av optisk bildestabilisering (OIS) og elektronisk bildestabilisering (EIS), noe som gir stødig og flotte resultater.
Frontkameraet gir mulighet for 4K-videoopptak ved 60 eller 30 fps i HDR-kvalitet, samt at du kan aktivere «Ultrastabilitet» ved opptak på 1080p ved 30 fps. Du kan også justere dybdeskarpheten manuelt.
I tillegg til standard videoopptak, tilbyr OnePlus 13 de samme «Smart Modes» som for foto, samt «Film«-modus som gir deg manuell kontroll over ISO, lukkertid, eksponeringskompensasjon og hvitbalanse, samt hjelpemidler som histogram og rutenett. Minuset i denne modusen er at du ikke kan bytte kamera under filming uten å stoppe opptaket. Dersom du ønsker å kunne zoome under opptak må du benytte «Video«-modus, men da mister du noe av den manuelle kontrollen.
OnePlus hevder for øvrig at bytte av linser skal gå sømløst under filming, men det er dessverre ikke helt slik. Selv om telefonen gjør en god jobb med å kompensere for linsebytte når du går direkte fra et kamera til et annet, så skjer det et tydelig hopp i overgangen mellom to linser når du bruker «slideren» for å zoome manuelt på OnePlus 13.
Av andre videofunksjoner finner vi «sakte film» med opptak i 1080p ved 240 fps, eller 720p ved 480 fps, og «time-lapse» i 4K ved 30 fps og 1080p ved 30 fps. Du kan velge intervall for opptak selv, eller auto som sørger for det beste resultatet i henhold til opptakstiden. I tillegg finnes «Multi-scene-opptak»Dobbel visning av video» som lar deg kombinere forskjellige kameravinkler i én video uten å stoppe opptaket, og XPan – en spesiell kameramodus som lar deg ta panoramabilder i et bredt 65:24-format, inspirert av Hasselblad XPan-kameraet. Den gir bildene et filmatisk utseende med høy oppløsning og to klassiske fargemoduser (standard og svart-hvitt).
Lydkvalitet
Lydkvaliteten på OnePlus 13 er kort oppsummert meget god. Her får du stereohøyttalere med mer enn nok kraft til å kunne nyte en film uten behov for å måtte bruke ekstra ørepropper. Telefonen leverer også god lyd under samtaler, og ved å aktivere «Klare samtaler» vil støyreduksjonen eliminere den mest sjenerende støyen for den du prater med.
Skulle du ønske å koble til ørepropper eller hodetelefoner, er det som nevnt støtte for lydkodekene SBC, AAC, aptx, aptx-HD, LDAC og LHDC5.0, samt Romlyd (Holo Audio). Du kan også velg blant ulike lydprofiler, Smart, Kino/Teater, Spill og Musikk. Det er ingen 3,5 mm mini jack inngang.