Test: Arc’teryx RHO Hybrid undertøy

23. november, 2023 (oppdatert 23. november 2023)

Featured image for “Test: Arc’teryx RHO Hybrid undertøy”

Arc’teryx RHO Hybrid 1/2 Zip Neck og RHO Hybrid Bottom er både mykt, lett og behagelig. Og best av alt, det er virkelig varmt.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Arc’teryx RHO Hybrid Crew Neck / Arc’teryx RHO Hybrid Bottom

Markedet flommer over av ulike typer undertøy. Ull, syntet og fleece brukes gjerne om hverandre, og nye materialer og teknologier kommer til. Arc’teryx RHO Hybrid 1/2 Zip Neck og Arc’teryx RHO Hybrid Bottom er et sett som blander litt av hvert, og her har Arc’teryx har gjort noe bra, for både skjorten og stillongsen er usedvanlig mykt og behagelig.

Arc’teryx RHO-serien kommer i en rekke varianter, men Arc’teryx RHO Hybrid er nok den mest allsidige for varierende norske værforhold. Settet består av en langermet skjorte og bukse, men det finnes også en bukse i 3/4 lengde.

Det spesielle med Arc’teryx RHO Hybrid-serien er at det består av to separate materialer – Phasic™ AR II og Nucliex 150.

Phasic™ AR II er et to-komponents polyestermateriale som er designet for å fjerne fuktighet fra kroppen å gi termisk komfort. Materialet har også gode stretch- og temperaturregulerende egenskaper, og er konstruert av fibre spunnet rundt en slitesterk nylonkjerne, noe som gir materialet ekstra holdbarhet og gjør det motstandsdyktig mot slitasje. I tillegg har det en naturlig luktmotstand, noe som gjør det egnet for bruk i undertøy som Arc’teryx RHO Hybrid Crew Neck og RHO Hybrid Bottom

Under ermene på skjorten, og i front av gylfen på buksen, benyttes Nucliex 150. Nucliex 150 er en blanding av 87% merinoull og 13% nylon. Merinoullen har gode varmeegenskaper selv når det er fuktig, og bidrar til å holde lukt borte. Den marginale andelen nylon som er iblandet bidrar til at ullet holder formen over tid, samtidig som det opprettholder slitestyrken.

Materialet holder ikke bare høy slitestyrke og kvalitet, men er også lett. Arc’teryx RHO Hybrid 1/2 Zip Neck veier rundt 170 gram i str. M, og Arc’teryx RHO Hybrid Bottom veier rundt 120 gram. Ønsker du en tynnere utgave finnes en «LT-modell» (Lightweight), og en «Heavyweight-modell» for de kjøligere dagene. I tillegg kommer Arc’teryx RHO Hybrid 1/2 Zip Neck i en modell uten glidelås.

I god tradisjon med Arc’teryx miljøstandarder er plaggene Fair Trade-sertifisert, noe som sikrer at det oppfyller sosiale, miljømessige og økonomiske standarder.

Arc’teryx RHO Hybrid 1/2 Zip Neck


Arc’teryx RHO Hybrid Bottom


Passformen er kroppsnær slik det bør være for et sett undertøy som skal klare å transportere fukten bort fra kroppen, men langt i fra så tight at det kjennes ubehagelig. Personlig regnes jeg nok som en av verdens minst kuldetolerante personer, og det er nesten overraskende hvor godt Arc’teryx RHO Hybrid faktisk varmer til å være så tynt. Enkelte ganger har det nesten blitt for varmt, men da er det godt å kunne trekke opp glidelåsen i front slik at du får luftet ut overskuddsvarmen.

Det er egentlig ingen negativt å si opp Arc’teryx RHO Hybrid 1/2 Zip Neck og Arc’teryx RHO Hybrid Bottom, men både skjorte og bukse kunne vært noe lengre i armene/beina. Ekstra lengde er alltid godt i kulden.


Konklusjon

Arc’teryx RHO Hybrid 1/2 Zip Neck og Arc’teryx RHO Hybrid Bottom er både behagelig og varm. Passformen er kroppsnær uten å være for tight, materialet er mykt og holder høy kvalitet, og designet er så bra at du kan bruke det på afterskistedene (om du driver med den slags…).

Arc’teryx er kanskje mest kjent for å lage skallbekledning, men det er ingenting som tyder på at de ikke er spesialister på undertøy også.

Fordeler

  • Svært mykt og behagelig materiale.
  • Kroppsnær passform uten å være for tight.
  • Materialet hindrer lukt i å feste seg.
  • Glidelåslufting i front.
  • Stort fokus på bærekraftig produksjon.

Ulemper

  • Ingen spesielle, men ermer/bein kunne vært noe lengre.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Momentum Pants”
11. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Momentum Pants

Rab Momentum Pants er så komfortabel og allsidig at den sklir rett inn på liste over noen av de beste buksene jeg har testet. En ny turbukse favoritt.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)”
10. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)

Rab Xenair Alpine Light Jacket er så liten og lett, og likevel så varm og god, at den fortjener en plass på kroppen eller i sekken hver eneste tur året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer