Test: HOKA Kawana 2

16. mai, 2024 (oppdatert 16. mai 2024)

Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.

2024 har startet bra for HOKA som pøser på med nye sko og oppgradering av eksisterende modeller hyppigere enn noen gang.

Kawana ble en svært populær modell takket være de allsidige egenskapene som gjorde den attraktiv for både hverdagsbruk og trening- både inne og ute. Personlig fikk jeg aldri testet 1.generasjon, men har heldigvis fått testet den nyeste modellen- HOKA Kawana 2.

Og det er lett å forstå hvorfor forgjengeren var godt likt, for Kawana 2 skal bygge på den samme plattformen, men byr på noen oppgraderinger som først og fremst øker komforten flere hakk.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Oppgraderinger fra forgjengeren:

Sammenlignet med den første generasjonen Kawana har Kawana 2 en rekke forbedringer:

 • Overdelen: Ny og tynnere overdel i ettlags jacquard mesh med bedre pusteegenskaper og økt komfort.
 • Yttersålen: Yttersålen er forsterket med slitesterkt gummi og gir godt grep på både våte og tørre underlag.
 • Hælkappe: Ny og bedre polstret hælkappe. Ny hempe bak på skoen for å gjøre det enklere å ta skoen på/av.

Ny og tynnere overdel

Den største nyheten er en ny og tynnere overdel i ettlags jacquard mesh med bedre pusteegenskaper og økt komfort. Tungen er også mer polstret, og fester seg til sidene i en slags semi-tight «sokk» som sammen med den elastiske overdelen sørger for en behagelig og sikker passform der skoen sitter tett inntil foten uten å klemme. Innersålen fortjener også skryt ettersom den er noe bygget opp på sidene for å omfavne og støtte opp fotbladet.

Hælkappen er i likhet med tungen godt polstret (begge er oppgradert fra Kawana), og sørger for å holde foten godt fastlåst i skoen, og en elastisk hempe bak på skoen gjør det enkelt å ta den av og på. Hele området rundt ankelen er for øvrig noe stivere enn resten av skoen for å gi mer støtte.

HOKA har også husket å utstyre Kawana 2 med refleksdetaljer på foran, på sidene og bak, slik at du er synlig fra alle retninger.


Mellomsåle

Kawana 2 er ikke skoen du velger for å løpe 5 km i rekordfart, eller et maraton i kaffe-tempo. Dette er en sko som er litt god på alt, og som fint kan brukes til å løpe, men som også er stødig nok til å kunne fungere på gymmet.

Mellomsålen består av CMEVA-skum (Compression Molded EVA) som er et mykt og lett EVA-skum som sørger for relativt godt demping og respons. CMEVA er ikke like responsivt som andre premium materialer som f.eks. TPU, PEBA eller superkritisk EVA, men i denne typen sko fungerer det ypperlig. HOKA Kawana 2 sin styrke er allsidighet, ikke fart, og med en mykere såle ville skoen mistet en del av allsidigheten som gjør at den fungerer inne på en gym der du skal løfte tunge vekter og behøver en stabil plattform.

Slik sett fungerer HOKA Kawana 2 til alle former for distanser, du må bare godta at den hverken er raskest eller mest dempet. Det som til gjengjeld veier opp for mangelen på et mer responsivt materiale i mellomsålen, er den utpregede fullengde rocker-sålen som guider deg gjennom løpesteget fra landing til fraspark. Her har HOKA gjort en god jobb, for det er en hårfin balansegang mellom å gjøre rockeren for stor slik at skoen blir ustabil, og akkurat passe slik at den kun bidrar til et mer rullende steg, litt ekstra snert og lekenhet uten å ta bort den gode stabiliteten som skoen gir.


Yttersåle

Der flere og flere produsenter velger å minimere bruken av slitegummi i yttersålen for å holde vekten nede, så er det tydelig at Kawana 2 er laget for å vare. Lenge.

Yttersålen består av store knaster i ulik utforming og størrelse, der bakerste del av sålen og fremre del av foten er ekstra forsterket med slitegummi. HOKA har designet sålen for å kunne fungere både ute og inne, og du slipper å bekymre deg for å etterlate svarte merker på gulvet.

Grepet er også godt, og du sitter trygt på både våt og tørr asfalt, så vell som brostein og ikke minst grus. Kawana 2 er i utgangspunktet ikke en sti-sko, men du kan fint løpe på fine og tørre stier uten å kvie deg.

Yttersålen på både forfoten og hælpartiet er noe bredere enn mellomsålen, og bidrar til ekstra stabilitet. Dette, sammen med det noe faste mellomsålematerialet, er mye av grunnen til at HOKA Kawana 2 oppleves så stødig og trygg.


Tilgjengelighet og passform

HOKA Kawana 2 har en veiledende pris på 1999 kr, og er tilgjengelig i både herre- og damemodell i en rekke farger og størrelser. Skoene er normale i størrelsen, og oppleves medium til medium bred over hele lesten.

HOKA Kawana 2 fungerer godt til løping, selv om den som nevnt verken er raskest eller mest komfortabel (les: dempet) til de lengre turene, men den fikser de fleste distanser med god komfort. I tillegg til å fungere som en løpesko er det en ypperlig gåsko/tursko, for ikke å snakke om jobbsko, eller hverdagssko. Bruksområdet er det vel egentlig kun deg som bruker som bestemmer.

Ønsker du en løpesko med mer demping og energiretur, og som kan brukes til alt fra raske tempoøkter til maratondistanser? Da bør du absolutt sjekke ut HOKA Mach 5. Denne skoen er perfekt for den daglige løpeturen i raskt tempo – og ikke minst er prisen en god meget god.


Fakta:

 • Hæl/forfot (herre/dame): 30/25 mm / 27/22mm
 • Dropp: 5 mm / 5 mm
 • Vekt (herre/dame): 285 g / 237 g


HOKA Kawana 2
HOKA Kawana 2

Product Name: HOKA Kawana 2

Brand: HOKA

Offer price: 1999

Currency: NOK

Konklusjon

Elsk den, eller hat den, men mest sannsynlig vil du elske den.

HOKA Kawana 2 er enkelt og greit ganske spesiell. Den utmerker seg ikke i den ene eller andre retningen, men den står frem som en allsidig arbeidshest som kan brukes til det aller meste- både inne og ute.

Du kan velge å løpe med den, bruke den som gåsko, hverdagssko eller jobbsko. Den fungerer til alt, og byr på høy komfort og god slitestyrke.

 

 

Overall
92%
92%

Pros

 • Utrolig komfortabel passform og innside.
 • Godt nok dempet til både løping og lange dager på arbeid.
 • Refleksdetaljer. Hempe bak gjør det enkelt å ta skoen på/av.
 • Slitesterk yttersåle.
 • Svært allsidig.

Cons

 • Ikke veldig responsiv.
 • Egentlig ingen spesielle.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”
5. februar 2024 | Løpesko

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”
12. januar 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable løpeskoen med enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Cumulus 25”
6. oktober 2023 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Cumulus 25

Årets ASICS GEL-Cumulus 25 er totalt fornyet og mer spennende enn noen gang. Cumulus 25 gir deg komforten fra Nimbus til en enda lavere pris.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”
17. august 2023 | Løpesko

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra intervaller til lengre økter.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 30”
31. juli 2023 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 30

ASICS GEL-Kayano 30 markerer 30-års jubileet til en av ASICS sine mest populære modeller. Her er det mye nytt, og aldri har Kayano føltes bedre!
Les mer