Test: Osprey Duro 15

20. september, 2022 (oppdatert 28. mai 2023)
Featured image for “Test: Osprey Duro 15”

Med et rikholdig antall lommer, gode justeringsmuligheter, smarte løsninger og høy bærekomfort, er Osprey Duro 15 kanskje den beste løpevesten for deg som ønsker å frakte med deg nok til å kunne være selvforsynt ute over lang tid.


Fakta:

Vekt: 670 gram
Volum: 15 liter
Materiale: 320GR Nylon Strecth Mesh
Tilgjengelige størrelser: (0.5L) LT, 1,5L, 6L, 15L (testet)


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Osprey Duro familien – En løpevest for alle

Blant løpere, ultraløpere og alle som har jaktet på den «perfekte løpevest», er Osprey like kjent som Mor Theresa og Kong Harald er for allmennheten. Få, om noen, har laget like mange gode sekker og vester enn det snart 50 år gamle selskapet. Fra en enkel symaskin et sted i California, har Osprey inntatt nesten alle hvite flekker på kartet over hele kloden. Dette er produkter som oser kvalitet og funksjon, og ikke bare ser fine ut på papiret.

Det er noen år siden den første Duro-sekken kom, men serien av løpevester har bare fortsatt å bli bedre gjennom flere små oppgraderinger. I dag består Osprey Duro-familien av fire modeller i ulike størrelser.

 • Osprey Duro LT: Superlett løpevest med plass til kun det mest nødvendige på korte turer.
 • Osprey Duro 1,5L: Noe større utgave av LT med plass til litt klær, energibarer, drikke og staver.
 • Osprey Duro 6L: Tilnærmet lik Duro 1,5L, men et større hovedrom, flere lommer, økt bærekomfort og smarte løsninger.
 • Osprey Duro 15: Den største utgaven er beregnet for lange løpeturer, fjellturer, flerdagers løpeturer i fjellet, eller som en enkel dagstursekk. Stort hovedrom, et hav av stikklommer og justeringsmuligheter, samt mulighet for å bære opp 3,5L vann.

I tillegg til disse finnes det et løpebelte, Osprey Duro Dyna Belt, og en håndholdt enhet, Osprey Duro Dyna Handheld.

Osprey Duro 15 – Et råskinn med uendelige løsninger

Det geniale med Osprey Duro 15 er de mange lommene og justeringsmulighetene. Selv om du kun skulle ende opp med å bruke lommene i front som huser de to komprimerbare softflaskene, så gjør ikke Osprey Duro 15 mer ut av seg enn at den er behagelig å løpe med.

Perfekt passform med store justeringsmuligheter

Modellen kommer i to størrelsen, S/M og M/L, der rygglengde og omkretsen på brystkassen er avgjørende for hvilken størrelse du bør velge. Så lenge du er noenlunde innenfor målene, vil de mange justeringsmulighetene på Osprey Duro 15 hjelpe deg til å finne en god passform. Vær dog obs på at hvis du er veldig tynn, så kan det være vanskelig å få strammet brystreimene nok. Undertegnede er 188 cm høy og 57 kg. Str. S/M er faktisk det beste valget.

Enten du fyller sekken til randen, eller løper med den tilnærmet tom, så vil kompresjonstroppene sørge for at sekken sitter stabilt uten å virke forstyrrende eller overdrevet stor. Noe av den høye komforten kommer fra det godt beskyttede og luftige ryggpanelet i netting-materiale, samt de brede og myke skulderreimene i pustende mesh-materiale. I tillegg er selve konstruksjonen avgjørende for den gode funksjonaliteten. Når du løper i terrenget vil du generere mye bevegelse opp og ned. Dersom du bærer en tung sekk på ryggen, vil den ende opp med å hoppe opp og ned som en kenguru med sukkersjokk. For å motvirke dette sitter Osprey Duro 15 høyere på kroppen enn en tradisjonell sekk.

Osprey Duro 15

Osprey Duro 15 sitter høyere enn en vanlig sekk slik at du unngår hopp-og-sprett når du løper. De doble brystremmene kan enkelt justeres opp/ned ved å flytte de på en slags glideskinne.

Første gang du tar den på, vil den kanskje virke liten og kort, men ikke ta den av før du har justert den til å sitte så tight som mulig på overkroppen uten å være ubehagelig. Det kraftige og godt polstrede hoftebeltet skal ikke sitte på hoftene, men mellom hoftekammen og brystbeina. De to glidelåslommene på hvert sitt hoftebelte er ikke beregnet for mobiltelefonen, men gjenstander som ikke kommer i konflikt med den naturlige «bøyen» som oppstår når du strammer et belte rundt midjen.

De to justerbare brystremmene kan flyttes opp og ned for og tilpasses best til hver enkelt bruker, og ved hjelp av et smart festesystem der de er klipset fast på en slags glideskinne, kan du åpne/lukke hver av remmene bare ved å trekke i en hempe. Ettersom de er festet på begge sider, kan du faktisk ta de helt av dersom du ikke ønsker å bruke de.

I tillegg til hoftebeltet og brystremmene, er det en strammestropp på hver side som brukes til å justere avstanden på skulderremmene og selve sekken.


Lommer og festemuligheter

Osprey har såklart tenkt på alle Instagram-bildene som skal pumpes ut raskest mulig, så mobil-lommen sitter perfekt på venstre skulderrem. Her finner du en snerten glidelåslomme som passer selv en stor iPhone 13 Max. På innsiden av denne er det en lomme for de medfølgende 500 ml softflaskene – en på hver side. Disse er svært praktiske, og den store åpningen gjør de enkle å fylle og å rengjøre. Det er også en ekstra strikk i åpningen som du kan feste over toppen for å hindre at de hopper ut ved.

Både «mobillommen» og flaskene er enkelt tilgjengelig selv i høy fart, og det eneste «problemet» er hvis du fyller drikkeflasken helt full slik at den buler utover og nærmest presser mobilen inn mot brystet. Et tips er å fylle flasken kun 3/4 full slik at den lettere former seg og hindrer trykk mot innsiden. Det skal også legges til at softflaskene du får fra Salomon har et smartere design ettersom bunnen er avstivet og formet som en liten pil slik at de er lettere å plassere i lommen. Har du først tatt ut flasken fra lommen, er det nemlig ikke så lett å sette den på plass.

I tillegg til glidelåslommen til mobilen har hver skulderrem to elastiske/ekspanderende lommer som passer fint til energigels/barer/etc.. Den nederste lommen er stor nok til å holde et par lette hansker, selv om det finnes større lommer som er bedre egnet til dette. På hver side av selve hoftebeltet er det en liten ekspanderende mesh-lomme, mens det også er en stor glidelåslomme som strekker bakover og møtes midt på baksiden av sekken. Lommene er mulig å nå i fart uten behov for å ta av sekken, og du får plass til alt fra en lett løpejakke, overtrekksbukse, t-skjorte, til tilbehør som hansker og lue.

På høyre skulderrem er det et praktisk fest for staver slik at du enkelt kan feste stavene på farten uten å måtte slå de sammen for å få plass i sekken.


Bakside og hovedrom

Bak på sekken er det en praktisk nettinglomme i ekspanderende mesh-materiale festet med en klips til toppen av sekken. Denne er perfekt for å oppbevare en våt t-skjorte eller annet du ønsker lett tilgang til. Under denne finner vi en glidelåslomme foran selve hovedrommet. Her er det netting-materiale inn mot selve hovedrommet, og den rommer en liten nøkkelholder og mini-lomme for å dytte nøkkelen nedi.

Hovedrommet består av en egen intern lomme beregnet for bruk med Osprey sin egen Hydraullics Reservoir drikkesystem. Det fungerer også med andre drikkeblærer, men Osprey sine passer perfekt. Du kan faktisk velge mellom fire ulike størrelser; 1,5L, 2L, 2,5L eller 3L. Det er uttak for drikkeslangen på begge sider.

Ellers er det ingen andre lommer eller inndelingsmuligheter i hovedrommet, og det er imponerende nok stort nok til å romme en 13″ bærbar PC uten at det føles ukomfortabelt (testet en MacBook Air). Her er det også mer enn nok plass til å ha med både en jakke, bukse, og eventuelt et lett klesskift dersom du vet å pakke fornuftig. Slik sett er Osprey Duro 15 perfekt for deg som er minimalist og ønsker å løpe fra hytte til hytte med minst mulig oppakning. Sammenlignet med en annen populær løpevest, Salomon ADV Skin 12, føles Osprey Duro 15 langt mer romslig takket være det store hovedrommet.

beste løpevest

Osprey Duro 15 vs. Salomon ADV Skin 12


Små detaljer som utgjør en forskjell

Osprey har igjen laget et særdeles velfungerende produkt som er såpass allsidig at det vil passe en stor gruppe brukere. Ikke bare er komforten og funksjonaliteten på topp, men sekken er også proppfull av små detaljer som gjør den litt bedre i bruk enn dersom det ble spart på disse detaljene. Et eksempel er de ekstra løkkene som er festet i hver glidelås slik at du enkelt kan åpne/lukke de i fart, eller sikkerhetsfløyten som nærmest er usynlig etttersom den er gjemt på innsiden av mobillommen.

Ser vi bort i fra hovedrommet og lommene på baksiden er det totalt 9 lommer tilgjengelig fra front. Det bør være nok til å få med tilnærmet hele kjøkkenet og soverommet. Nesten.


Konklusjon

Osprey Duro 15
Osprey Duro 15

Product Name: Osprey Duro 15

Brand: Osprey

Offer price: 1650

Currency: NOK

Konklusjon

Ønsker du den kanskje mest allsidige og velfungerende løpesekken på markedet? Osprey Duro 15 kan i så fall være det nærmeste du kommer. Ikke bare er komfort og funksjon på topp, men den har så gode justeringsmuligheter og så mange smarte funksjoner, at selv Mensa-medlemmer ville blitt imponert.

Med mer enn 9 lommer lett tilgjengelig, et stort hovedrom med plass til både klær og en bærbar PC, og ikke minst to medfølgende 500 ml drikkeflasker og rom til ekstra drikkeblære, kan det bare konkluderes med at Osprey Duro 15 gir deg virkelig kvalitet for pengene, og er kanskje det beste valget i sin klasse.

Overall
95%
95%

Pros

 • Fantastisk bærekomfort.
 • Svært allsidig bruksområde.
 • Meget gode justeringsmuligheter.
 • To medfølgende 500ml softflasker.
 • Klargjort for drikkeblære.
 • Et hav av lommer.
 • Stort hovedrom med plass til en bærbar PC.
 • Nøkkelholder, nødfløyte, hemper til hver glidelås slik at de er lette å åpne/lukke.
 • Stor-on-the-go feste for staver på farten.
 • Avtagbare brystremmer.
 • To størrelser, og mange ulike Duro-varianter med ulike volum.

Cons

 • Softflaskene kan være vanskelig å sette på plass.
 • Trangt til mobilen om du fyller flasken på venstre side full.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Quad Lock – Smarte mobilfester til enhver anledning!”

Test: Quad Lock – Smarte mobilfester til enhver anledning!

Leter du etter tilbehør som kan forvandle mobilen din til alt fra en sykkelcomputer, GPS til et semi-actionkamera? Da bør…
Featured image for “Test: HOKA Speedgoat 5 GTX”

Test: HOKA Speedgoat 5 GTX

HOKA sin bestselgende terrengsko ikler seg GORE-TEX membran og appellerer til tur- og løpeglade som ønsker en vanntett og trygg…
Featured image for “Test: OnePlus Nord Buds 2”

Test: OnePlus Nord Buds 2

OnePlus Nord Buds 2 overrasker stort med god lyd, imponerende støydemping, grei batteritid og en sjokkerende lav pris. Her får…
Featured image for “Test: Helly Hansen Traverse Boot HT”

Test: Helly Hansen Traverse Boot HT

Med Helly Hansen Traverse Boot HT viser det norske selskapet at de kan mye mer enn å «bare» produsere klær.…
Featured image for “Test: Hoka Tecton X 2”

Test: Hoka Tecton X 2

HOKA Tecton X 2 er en lekker oppdatering av en allerede svært god terrengsko. Med denne kan du sette nye…
Featured image for “Test: Icebug Aura RB9X”

Test: Icebug Aura RB9X

Icebug Aura RB9X er langt i fra raskest, men den er utrolig komfortabel, myk og allsidig, og ikke minst produsert…
Featured image for “Nyhet: Suunto Vertical”

Nyhet: Suunto Vertical

Suunto har lansert Suunto Vertical – selskapets første dedikerte pulsklokke med innebygde kart og solcellelading. Og enorm batteritid.…
Featured image for “Test: Apple AirPods Pro 2 (2.gen)”

Test: Apple AirPods Pro 2 (2.gen)

Apple AirPods Pro 2 tar støydempingen til et nytt nivå, forbedrer lydkvaliteten og øker batteritiden.…
Featured image for “Test: Salomon X Ultra 4 Gore-Tex”

Test: Salomon X Ultra 4 Gore-Tex

Salomon X Ultra 4 Gore-Tex er for deg som ønsker en stødig og solid tursko til bruk året rundt. Dette…
Featured image for “Test: HOKA Speedgoat 5”

Test: HOKA Speedgoat 5

HOKA sin bestselgende terrengsko beviser hvorfor den er elsket og lovprist blant løpere på alle nivåer. Dette er et råskinn…
Featured image for “Test: Salomon Sense Ride 5”

Test: Salomon Sense Ride 5

Salomon Sense Ride 4 var en av Salomon sine største suksesser, og nå er oppfølgeren klar for å utforske alle verdens…
Featured image for “Test: Booster E massasjepistol”

Test: Booster E massasjepistol

Booster E er en enkel, men kraftig og god massasjepistol med flott design, topp funksjonalitet og høy brukervennlighet.…
Featured image for “Test: Garmin Instinct 2X Solar”

Test: Garmin Instinct 2X Solar

Med Garmin Instinct 2X Solar har Instinct-serien blitt voksen. Dette er klokken for deg som ønsker en Fenix, men ikke…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 965”

Test: Garmin Forerunner 965

Den er stor og råsterk, men likevel tynn og lett – Garmin Forerunner 965 er alt en bunnsolid multisportklokke skal…
Featured image for “Test: JBL Live Flex”

Test: JBL Live Flex

JBL Live Flex leverer selskapets største lyddrivere og beste støydemping, men passformen har alt å si for om disse blir…
Featured image for “Test: Jabra Elite 4”

Test: Jabra Elite 4

Jabra Elite 4 er selskapets innstegsmodell fullpakket med funksjoner for en aktiv hverdag. Her er får du virkelig valuta for…
Featured image for “Test: Hoka Rocket X2”

Test: Hoka Rocket X2

Hoka Rocket X2 er så rask, så leken, så godt dempet og fantastisk inspirerende å løpe i, at den kunne…
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…