Anbefaling: NordicTrack Commercial 2950

7. november, 2022 (oppdatert 17. desember 2023)

Featured image for “Anbefaling: NordicTrack Commercial 2950”

NordicTrack Commercial 2950 er en kraftig tredemølle med kvaliteter som vil glede både nybegynnere og erfarne. Her får du en kvalitets tredemølle som både er både solid, stødig og full av spennende funksjoner. 

Det finnes tredemøller i alle mulige prisklasser og med alle mulige slags funksjoner. NordicTrack er sammen med SOLE en av de mest kjente leverandørene av treningsutstyr til treningsbransjen. NordicTrack eies av det samme selskapet som eier ProForm, en annen verdenskjent merkevare innen treningsutstyr. Både NordicTrack og ProForm leverer tredemøller for både nybegynnere, erfarne løpere og bedrifter/treningssenter.

Tredemøllene fra NordicTrack har noen ekstra funksjoner som gir de en liten «edge» sammenlignet med konkurrentene, men igjen vil det avhenge av hva du er ute etter.

NB: NordicTrack Commercial 2950 var selskapets toppmodell blant foldbare tredemøller, men er nå erstattet av den oppgraderte NordicTrack Commercial 2950. Denne møllen byr på mange av egenskapene som finnes på selskapets kraftigste klatremøller.

NordicTrack Commercial 2950

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

NordicTrack Commercial 2950


 • Motor: 4,25 HK DC
 • Løpebånd: 152 cm x 55 cm
 • Hastighet: 0 – 22 km/t
 • Stigning: -3 – 15 %
 • Vekt: 145 kg
 • Maks brukervekt: 135 kg
 • Støtte for virtuell løping: Ja (iFit)

NordicTrack Commercial 2950 – Kraftig og solid

Den nyeste utgaven av NordicTrack Commercial 2950 kommer med en svært kraftig 4,25 HK CHP DurX Commercial Plus Motor (AC motor) med kontinuerlig drift slik at du ikke behøver å la motoren kjøle seg ned på lange løpeturer. Den kraftige motoren bidrar til rask akselerasjon og god hastighet selv ved løping på høy stigning, og takler selv tyngre løpere. Motoren er også overraskende stillegående takket være Quiet Drive teknologien.

Rammen er bygd i stål og laget for å være stabil å bidra til en følelse av «trygghet» under løping på høy hastighet, og egenvekten på 145 kg sørger for at dette er en langt mer stødig tredemølle enn lettvekterne på rundt 90 kg.

NordicTrack Commercial 2950 kan nå en topphastighet på 22 km/t, og stigningen er justerbar i intervallet -3 til +15%. Dette er mer enn normalt for tredemøller i denne klassen. Med 15% stigning kan du virkelig få trent effektiv motbakketrennig.

Ved hjelp av tar Incline Autojustering vil NordicTrack Commercial 2950 automatisk justere stigning og hastighet på utvalgte treningsvideoer i forhold til terrenget når du benytter deg av den interaktive treningstjenesten iFit. Dette bidrar utvilsomt til en mer realistisk og moro treningsopplevelse, og er unikt for NordicTrack. Her har NordicTrack enn stor fordel sammenlignet med f.eks. Sole-tredemøllene som kun justerer/sender hastighet via treningstjenesten Zwift.


Stort løpebånd og topp demping

NordicTrack Commercial 2950 kommer med et stort løpebåndet på 152 x 55 cm. Dette gir godt med plass selv for større løpere, samtidig som det bidrar til trygghet når kroppen begynner å bli sliten og hodet ukonsentrert. Løpebåndet består av et 2-lags bånd med antiskli-overflate, og de 2,5″ store valsene sørger for å redusere slitasjen/friksjonen, samtidig som det reduserer støyen.

NordicTrack er kjent for sin unike demping, og med RunningFlex dempeteknologien har du et godt utgangspunkt uansett hvor mye demping du ønsker ettersom dempingen kan slåes av/på. For en hardere og mer «asfalt-lignende» løpsopplevelse, skrur du dempingen av. For mer demping og økt komfort, skrur du dempingen på. Med NordicTrack Commercial 2950 sin RunningFlex får du med andre ord det beste fra begge verdener og er sikret høy komfort og minimal belastningen på muskler og ledd.


Gigantisk skjerm og treningsutvalg

NordicTrack har lagt vekt på å gjøre tredemøllene sine så «rene» som mulig, og det meste av betjeningen foregår via en stor touchskjerm. NordicTrack Commercial 2950 kommer med en (gigantisk) 22″ Smart HD WiFi touchskjerm med høy oppløsning og imponerende god grafikk. Skjermen baserer seg på Android 9 og lar deg laste ned ulike apper direkte på enheten. Merk at brukergrensesnittet ikke er like sømløst som på et nettbrett/mobil, så det kan ta litt tid før menyer og videoer laster inn.

Smart HD skjermen viser alt du behøver av treningsdata og lar deg velge blant et stort utvalg forhåndsinstallerte programmer. Det er minimalt med fysiske knapper (kun start/stop, hastighet opp/ned, volum opp/ned), stigning opp/ned), og alle hurtigtaster for programmer, spesifikke intervaller for stigning og hastighet er integrert i skjermen.

NordicTrack Commercial 2950 støtter WiFi- og Bluetooth-tilkobling som gir en mer sømløs treningsopplevelse ved bruk av de interaktive treningsfunksjonene. Her kommer den store skjermen virkelig til sin rette. Maskinen kan kobles til treningsplattformen iFit som lar deg trene virtuelt, løpe løyper over hele verden, opprette egne ruter i Google Maps som deretter løpes på møllen mens du ser gatebilder fra turen du løper, eller konkurrere mot andre løpere fra hele verden. Samtidig som du løper vil du kunne se bilder og video av stedene du løper, og møllen justerer motstand og stigning.

Med iFit får du også personlig coaching fra trenere som kan hjelpe deg til å bli en bedre løper, og du kan delta på gruppetreninger, samt motta progressive treningsprogrammer med varighet på flere uker. iFit inkluderer ikke bare treningsøkter for løping, men treningsprogrammer og treningsøkter fra blant annet styrketrening, Yoga, HIIT, kettlebells, og mye mer. Velger du familieabonnementet (ekstra kostnad) kan fire ulike brukere benytte hver sin konto med ulike treningsmål og programmer. Treningsdataene kan enkelt overføres til Apple Health, Garmin Connect, Google Fit og Strava.

iFit krever et premium abonnement for å fungere. Det er tre ulike abonnementer å velge mellom; en årlig familieplan til 396 dollar per år, en månedlig familieplan til 39 dollar per måned, og en årlig individuell plan for 180 dollar per år.

Nye brukere kan ta i bruk en 30 dagers gratis prøveperiode på iFit slik at du kan prøve før du kjøper. Dersom du kjøper abonnement gjennom Apple App Store, faktureres du gjennom Apple, og ikke iFit. Her får du faktisk muligheten til å kjøpe et individuelt abonnement til 160 kr måneden.

NordicTrack Commercial 2950
iFit gir tilgang til tusenvis av treningsvideoer og en mengde treningsprogrammer for et stort utvalg aktiviteter.

Håndtakene inkluderer pulssensorer i håndtakene, men maskinen kan også kobles til en ekstern pulssensor (inkluder i prisen). Bruk av en ekstern pulssensor gir som regel mer nøyaktige pulsmålinger og er mye mer praktisk å bruke enn å holde hendene på håndtakene.


Ekstra utstyr/goder

NordicTrack Commercial 2950 kommer med 2 x 3 toms høyttalere med høyt nok volum til å kunne bruke disse alene under trening, men støtter også bruk av trådløse ørepropper dersom du ønsker å bruke det.

Under skjermen sitter en kraftig vifte som hjelper til å kjøle deg ned under trening, samt en praktisk oppbevaringshylle med plass til både drikkeflaske og litt småsaker. Det er derimot ikke noe stativ for nettbrett/mobil.


Plass og oppbevaring

Takket være SpaceSaver-designet med EasyLift Assist-teknologien tar NordicTrack Commercial 2950 minimalt med plass både når den er oppslått og foldet sammen. For å heve løpebåndet tar du tak i stangen ved enden av løpebåndet og løfter. For å senke båndet presses foten mot utløserstangen på undersiden av dekket, og det vil sakte senke seg ned på gulvet via et hydraulisk system. De innebygde transporthjulene forenkler flytting.

beste tredemølle
EasyLift Assist-teknologien gjør det enkelt å folde sammen NordicTrack Commercial 2950.

Garanti

NordicTrack møllene er som nevnt solide treningsmaskiner av høy kvalitet. Feil kan likevel oppstå, og det er derfor viktig med garantier på de ulike delene.

NordicTrack tilbyr følgende garanti:

 • Ramme – 10 år
 • Deler – 2 år
 • Arbeid – 1 år

Dette er helt ok garantier, men ikke fantastisk. Til sammenligning tilbyr Sole F85:

 • Ramme – Livstid
 • Motor og computer – 5 år
 • Slitedeler (inkluderer bla. løpebånd) – 1 år

Kort oppsummering

NordicTrack Commercial 2950 er en av de bedre tredemøllene du kan kjøpe dersom du har høye krav til kvalitet, løpsfølelse, demping og funksjoner, og ønsker noe av det meste markedet har å tilby.

Med NordicTrack Commercial 2950 kan du føle deg trygg på at du får en solid tredemølle som kan brukes mye av mange, og over lang tid. Den interaktiv treningen du får gjennom iFit kan gi både inspirasjon, motivasjon og god veiledning, og du er sikret en tredemølle du ikke vokser ut av.

Ønsker du en enda kraftigere tredemølle med mulighet for opptil 40% stigning, så kan du vurdere NordicTrack X22i.

Er du på utkikk etter en annen tredemølle? Da finner du en fullstendig oversikt over noen av de beste tredemøllene på markedet i denne oversikten: Tredemølle – Guide og anbefalinger


Del gjerne:

Featured image for “Guide: Garmin foreslått treningsøkt”
29. april 2024 | Guider

Guide: Garmin foreslått treningsøkt

Garmin-klokker med funksjonen «Daglig foreslått treningsøkt» gir deg dagsferske treningsøkter basert på treningsstatus og dagsform. Her er det du må vite.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”
28. mars 2024 | Guider

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg alt du må vite.
Les mer
Featured image for “Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene”
15. mars 2024 | Guider

Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene

Er du på utkikk etter en ny pulsklokke, men ønsker ikke å svi av mer penger enn nødvendig? Disse pulsklokkene gir deg virkelig valuta for pengene!
Les mer
Featured image for “De beste pulsklokkene – Best i test”
14. mars 2024 | Guider

De beste pulsklokkene – Best i test

Nærmere 150 pulsklokker er testet. Skal du investere i ny pulsklokke, så finner du både den og alt du trenger å vite her. Her er de beste pulsklokkene.
Les mer
Featured image for “Dette må du vite før du kjøper nye løpesko”
8. mars 2024 | Guider

Dette må du vite før du kjøper nye løpesko

Pronasjon, dropp, stack og karbon – denne guiden gir deg forklaringen på ulike begreper i sko-verdenen og hva du bør tenke over ved valg av nye løpesko.
Les mer
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”
4. mars 2024 | Anbefalte artikler

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du bør vite, samt noen gode tips og anbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
18. februar 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”
18. februar 2024 | Guider

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for å komme i gang, og hvorfor Zwift er så populært!
Les mer
Featured image for “Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger”
7. februar 2024 | Guider

Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger

På jakt etter ny skallbekledning? Her får du oversikten over hva du bør se etter og hva du bør tenke over i valget av ny skalljakke og skallbukse.
Les mer
Featured image for “Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger”
15. januar 2024 | Guider

Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger

Forvirret over alle begrepene om dun? Denne guiden gir deg svarene du lurer på, og hjelper deg å velge riktig dunjakke til ditt behov.
Les mer