Samsung Galaxy Z Fold4 – Et multiverktøy i arbeidsdagen

16. mai, 2023 (oppdatert 23. mai 2023)
Featured image for “Samsung Galaxy Z Fold4 – Et multiverktøy i arbeidsdagen”

Noen gang drømt om å kunne ta med deg jobben «hvor som helst» og å være i stand til å erstatte et helt kontor med minimalt utstyr? Her er 10 grunner til at Samsung Galaxy Z Fold4 kan gjøre drømmen mulig.

Først og fremst, hvis du ikke har peiling på hva Samsung Galaxy Z Fold 4, så snakker vi om en brettbar mobiltelefon som har to skjermer – en liten, og en stor. Når telefonen er sammenfoldet måler frontskjermen «kun» 6,2″, men i det du folder den ut måler den store hovedskjermen hele 7,6”.

Selve telefonen er slank og lett med minimalistiske rammer, og glir lett ned i en vanlig bukselomme uten og føles ubehagelig. På grunn av det brettbare designet er den noe smalere og høyere enn tradisjonelle mobiltelefoner, men etter en dags bruk tenker du ikke lenger over det. Den smale formen bidrar faktisk til at du får et veldig trygt og godt grep om telefonen til tross for at den i utfoldet tilstand minner orm et nettbrett.

Dette er Samsung sitt fjerde forsøk på å lage den «perfekte brettemobil», så det er ikke overraskende at de endelig har laget et produkt som for mange kan erstatte mye annet de forbinder med et tradisjonelt kontoroppsett. Jeg kunne nevnt en haug av grunne til å investere i denne telefonen (for ja, med en pris på nesten 20 000 kr så er det en investering), men her har jeg valgt ut 10 av de jeg mener er viktigst når det kommer til arbeid. Og nei, jeg er ikke sponset av Samsung eller blitt betalt for å skrive dette, men denne telefonen er rett og slett så genial at den fortjener hvert et gode ord den kan få.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Kjøp hos Proshop.no

Kjøp hos Komplett.no

10 grunner til at Samsung Galaxy Z Fold4 kan hjelpe deg til en fleksibel arbeidsplass

1. Stor skjerm

Svært mange jobber krever at du har tilgang til en PC/Mac og en stor skjerm, og så klart leverer Samsung Galaxy Z Fold4. Flipp opp telefonen og brett den ut, og forvandler straks telefonen fra en 6,2″ stor skjerm til en 7,6″ storslagen skjerm som lar deg slippe løs kreativiteten til å lage og redigere videoer, bilder og grafikk på farten. Tilbringer du mye tid utendørs vil også garantert sette pris på den vanvittige lysstyrken på hele 1200 nits, samt støtte for HDR10+ og 120Hz oppfrisknings frekvens. Alt dette sørger for at skjermen(e) ser lynskarp ut og er enkle å se uansett lysforhold.

Har du behov for enda mer skjermplass kan du gå rett til neste punkt som for mange vil være en stor positiv overraskelse.


2. DeX! – «Kjør storskjerm!»

Om ikke den 7,6″ store Dynamic AMOLED-skjermen er stor nok, kan du kjøre i gang DeX å bruke Samsung Galaxy Z Fold4 som en datamaskin for en ekstern skjerm. Det finnes etter hvert et stort utvalg portable skjermer som veier noen hundre gram, og er bygget for å kunne tas med på farten i en veske/sekk/etc..

Samsung DeX er enkelt forklart en app/funksjon som lar deg bruke telefonen din som en datamaskin ved å koble den til en ekstern skjerm. På den måten kan du bruke Galaxy-funksjonene på en stor skjerm, og grensesnittet forvandles på magisk vis til en klassisk «PC følelse» der du i tillegg kan koble til en ekstern mus og tastatur.

Med DeX kan du åpne flere vinduer samtidig, dra og slippe et bilde i en e-post, enkelt flytte filer og dokumenter, høyreklikke for flere valgmuligheter, og alle de tradisjonelle PC-greiene.


3. Lynrask prosessor og brukeropplevelse!

Lei av trege og utdaterte PC-er? Samsung Galaxy Z Fold4 kjører raskere enn Usain Bolt på 10 liter Red Bull. Multitasking er en lek uten forsinkelser, eller avbrytelser, og den kraftige Snapdragon 8 Plus Gen 1 prosessoren kombinert med 12 GB RAM gjør at du aldri behøver å vente på at apper og programmer skal åpne seg.

Multitasking på Samsung Galaxy Z Flip 4 fungerer ved hjelp av Edge-panelet som til enhver tid er tilgjengelig ved å sveipe inn fra kanten av skjermen. Når du har startet den første appen, trenger du bare å sveipe mot høyre for å åpne panelet. Deretter kan du flytte appene du vil åpne til hovedskjermen å sette i gang. Du kan bruke opptil tre apper samtidig , og Flex-modusen gjør at du kan dele skjermen i to deler og bruke ulike apper på hver del.

Og når vi først er inne på multitaskingen – dersom du ofte vekseler mellom å bruke telefonen i åpen og lukket tilstand, vil App Continuity sørge for at du kan fortsette der du slapp når du bytter mellom de to skjermene. Folder du sammen den store skjermen vil telefonen automatisk vise den mobiltilpassede skjermen, osv…


4. Lang batteritid og rask lading

En lang arbeidsdag krever verktøy som holder hele dagen. Samsung Galaxy Z Fold4 har heldigvis et stort batteri (4400 mAh) som varer lenger enn en Kardashian-skandale. Skulle du klare å tømme batteriet før dagen er omme, så lades takket være støtten for superhurtig lading som sørger for å kjøre batteriet opp fra 0-50% på 30 minutter! Z Fold4 støtter både 25Wh lading og trådløs lading.

Trenger du å lade opp de trådløse og støydempende øreproppene som skal hjelpe deg å holde konsentrasjonen oppe, kan du skru på reversibel lading å bruke Samsung Galaxy Z Fold4 som en ladebank for å lade opp andre enheter.


5. Solid og robust

Det er kanskje lett å tro at en brettemobil er skjør som kråkesølv, men Samsung Galaxy Z Fold4 tåler mer enn du sannsynligvis ser for deg. Denne telefonen er laget av skikkelig robust glass og metall, og foldemekanismen er testet for å tåle hele 200 000 makinfoldinger, samtidig som at telefonen har gjennomgått falltester i både åpen og lukket tilstand. Den er også vanntett (IPX8-sertifisert) og støvbestandig, så du trenger ikke bekymre deg for regnvær, eller om du er uheldig å miste telefonen i vannet.


6. S Pen! – Tegn, skriv, knips!

Samsung Galaxy Z Fold4 kan fint brukes alene, men er du av den kreative typen som gjerne tar notater, tegner, skisser og drodler på mobilskjermen, så er Samsung S Pen nærmest et uvurderlig verktøy.

Samsung S Pen er en smart penn som lar deg skrive, tegne, redigere og utføre andre oppgaver på støttende Samsung-enheter, som for eksempel Samsung Galaxy Z Fold4. En av de mange fordelene med Samsung S Pen er at den gir deg en svært naturlig og presis skriveopplevelse som føles som en ekte penn. Du kan også bruke S Pen til å få tilgang til ulike funksjoner og apper med Air Command-menyen. Du for eksempel lage notater, oversette tekst, forstørre et område på skjermen, notere i kalenderen, benytte den som fjernkontroll for kamera, og mye mer.


7. Godt kamera med smarte funksjoner

En av de viktigste egenskapene til en moderne mobiltelefon er et godt kamera, og Samsung Galaxy Z Fold4 har et kameraoppsett som lar deg ta blinkskudd både i dagslys og mørke. Baksiden har et trippelkameraoppsett som består av et hovedkamera med en 50 MP sensor, en vidvinkellinse på 12 MP og en 3x telelinse på 12 MP. Det indre doble selfie-kameraet består av en 10 MP-sensor og 4 MP-dybdesensor.

Bilder og videoer kommer ut i krystallklar oppløsning. Du kan for eksempel ta selfies med det ytre kameraet mens skjermen er åpen, eller bruke det indre kameraet til å ta portretter med bokeh-effekt. Nightograph-funksjonen lar deg ta bilder i mørket i imponerende høy kvalitet.

En annen stor fordel er at du kan folde skjermen å bruke den ene delen av skjermen som et stativ for hovedkamera. Dette er utrolig praktisk om du for eksempel skal gjennomføre et videomøte, eller ta et gruppebilde og ønsker å komponere bilde før du knipser det inn i evigheten. For å ta et bilde av deg selv trenger du bare å holde opp håndflaten til kameraet, og den teller ned fra 3 sek før den fanger øyeblikket.


8. God lyd!

Samsung Galaxy Z Fold4 kommer med AKG-stereohøyttalere og Dolby Atmos-teknologi som sørger for fyldig lyd som passer perfekt til den store skjermen. Ønsker du å holde lyden for deg selv kan du så klart koble til trådløse hodetelefoner via Bluetooth eller USB-C-porten og nyte musikk, filmer eller spill i ditt eget lille soniske univers.

Om du ønsker å bruke et par trådløse ørepropper med god lydkvalitet og topp støydemping, bør du sjekke ut Samsung Galaxy Buds2 Pro som er testet her: Test: Samsung Galaxy Buds2 Pro


9. Den ER virkelig unik

Det finnes titusenvis av mobiltelefoner, men ytterst få er så spesiell at de faktisk vekker oppmerksomhet. Samsung Galaxy Z Fold4 har et så unikt design at den sannsynligvis vil vekke mer oppmerksomhet het Tom Cruise de gangene han er i Norge for å hoppe utfor en klippe eller to.

Når du åpner telefonen, kommer den til å ta pusten fra alle rundt deg med den gigantiske og levende skjermen. Og når du bretter den sammen igjen, blir den en strømlinjeformet og stilig telefon som glir rett ned i lomma.

Samsung Galaxy Z Fold4 er også tilgjengelig i fire farger (grå-grønn, svart, beige og burgundy), og i alternativer mer 256 GB, 512 GB og 1 TB lagringsplass. Ønsker du enda mer lagring, kan det enkelt utvides med et microSD-kort på opptil 1 TB.


10. Sikkerhet og personlig brukeropplevelse

En jobbmobil krever som regel streng sikkerhet, og Samsung Galaxy Z Fold4 sørger for at du kan lagre og dele data på en sikker og trygg måte. Z Fold4 har en innebygd fingeravtrykksleser (sidemontert) som lar deg låse opp telefonen med et raskt trykk. Den har også Samsung Knox, som er en sikkerhetsfunksjon som beskytter telefonen mot skadelig programvare og uautorisert tilgang.

I tillegg til den gode sikkerheten byr Samsung Galaxy Z Fold4 på en en unik og personlig brukeropplevelse som lar deg tilpasse telefonen etter eget ønske. Du kan for eksempel velge mellom forskjellige farger, temaer, bakgrunner, ikoner og skrifttyper. Du kan også bruke Flex Mode til å justere skjermens vinkel og orientering når du bretter telefonen

Og apropos «personlig brukeropplevelse». Ønsker du noe virkelig personlig som hjelper deg å overvåke egen aktivitet og helse, så anbefales det å ta en kikk på smartklokken Samsung Galaxy Watch5 Pro som er testet her: Test: Samsung Galaxy Watch5 ProKjøp hos Proshop.no

Kjøp hos Komplett.no

Del gjerne:

Featured image for “Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering”

Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering

Sliter du med at klokken ikke registrer pulsen via den innebygde pulssensoren på grunn av tatoveringer? Dette enkle trikset kan…
Featured image for “Nyhet: Garmin Vivoactive 5”

Nyhet: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery er en funksjon som holder oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på…
Featured image for “Garmin Connect i ny drakt”

Garmin Connect i ny drakt

Garmin Connect har nylig rullet ut en oppdatering som gir brukerne muligheten til å velge mellom tre forskjellige moduser: Lys,…
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch GT 4”

Nyhet: Huawei Watch GT 4

Huawei har lansert sin nyeste smartklokke, Huawei Watch GT 4, med oppgradert helse- og treningssporing, forbedret GPS, og nye helsefunksjoner.…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch

Lyst til å få mer ut av smartklokkene din? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom…
Featured image for “Nyhet: Garmin Venu 3”

Nyhet: Garmin Venu 3

Garmin har igjen oppdatert sin populære smartklokke-modell. Garmin Venu 3 bringer med seg en ny pulssensor, søvn coach, tilgang til…
Featured image for “Nyhet: COROS PACE 3”

Nyhet: COROS PACE 3

COROS har lansert oppfølgeren til den svært populære budsjettmodellen PACE 2. Og nye COROS PACE 3 minner om alt annet…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!”

Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!

COROS har lansert en stor programvareoppdatering som blant annet gir tilgang til sving-for-sving veiledning, tilpassbare urskiver og mye mer!…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition”

Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition

COROS har lansert en «limited edition» av deres toppmodell COROS APEX 2 Pro. Her er det du må vite om…
Featured image for “20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch”

20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch

Pulsklokke eller smartklokke? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom du liker å bruke klokken til…
Featured image for “Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!”

Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!

Garmin har lansert en funksjon for sikkerhetskopi og gjenoppretting slik at du kan bytte mellom ulike klokker uten å måtte…
Featured image for “Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta”

Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta

Garmin har lansert en ny og stor betaprogramvare for Garmin Forerunner 965 og Garmin Forerunner 265. Her er det du…
Featured image for “Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!”

Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!

COROS lanserer sin første eksterne pulssensor – COROS Heart Rate Monitor. Denne gir deg maksimal bevegelsesfrihet og økt presisjon. Her…
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic”

Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic

Samsung har lansert årets modeller av sin trofaste smartklokke; Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic. Her…
Featured image for “Samsung oppdaterer Galaxy Watch med  passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme”

Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme

Samsung har begynt å rulle ut en ny funksjon for Samsung Galaxy Watch som tillater deteksjon av uregelmessig hjerterytme.…
Featured image for “30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar”

30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar er utvilsomt en av de beste pulsklokkene på markedet. Her er 30 gode grunner…