Samsung Galaxy Z Fold4 – Et multiverktøy i arbeidsdagen

16. mai, 2023 (oppdatert 30. januar 2024)

Featured image for “Samsung Galaxy Z Fold4 – Et multiverktøy i arbeidsdagen”

Ønsker du om å ta med deg jobben «i lomma» å erstatte kontoret med minimalt utstyr? Her er 10 grunner til hvordan Samsung Galaxy Z Fold4 kan gjøre det mulig.

Først og fremst, hvis du ikke har peiling på hva Samsung Galaxy Z Fold 4, så snakker vi om en brettbar mobiltelefon som har to skjermer – en liten, og en stor. Når telefonen er sammenfoldet måler frontskjermen «kun» 6,2″, men i det du folder den ut måler den store hovedskjermen hele 7,6”.

Selve telefonen er slank og lett med minimalistiske rammer, og glir lett ned i en vanlig bukselomme uten og føles ubehagelig. På grunn av det brettbare designet er den noe smalere og høyere enn tradisjonelle mobiltelefoner, men etter en dags bruk tenker du ikke lenger over det. Den smale formen bidrar faktisk til at du får et veldig trygt og godt grep om telefonen til tross for at den i utfoldet tilstand minner orm et nettbrett.

Dette er Samsung sitt fjerde forsøk på å lage den «perfekte brettemobil», så det er ikke overraskende at de endelig har laget et produkt som for mange kan erstatte mye annet de forbinder med et tradisjonelt kontoroppsett.

Jeg kunne nevnt en haug av grunne til å investere i denne telefonen (for ja, med en pris på nesten 20 000 kr så er det en investering), men her har jeg valgt ut 10 av de jeg mener er viktigst når det kommer til arbeid. Og nei, jeg er ikke sponset av Samsung eller blitt betalt for å skrive dette, men denne telefonen er enkelt og greit så god jeg ble inspirert til å skrive denne saken. Og les det gjerne med et litt humoristisk perspektiv.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


10 grunner til at Samsung Galaxy Z Fold4 kan hjelpe deg til en fleksibel arbeidsplass

1. Stor skjerm

Svært mange jobber krever at du har tilgang til en PC/Mac og en større skjerm, og her leverer Samsung Galaxy Z Fold4. Flipp opp telefonen og brett den ut, og den forvandles straks telefonen fra en 6,2″ stor skjerm til en 7,6″ skjerm som mye lettere lar deg jobbe, redigere videoer, bilder, grafikk, etc. på farten. Tilbringer du mye tid utendørs vil også sette pris på den høye lysstyrken på 1200 nits, samt støtte for HDR10+ og 120Hz oppfriskningsfrekvens. Alt dette sørger for at skjermen(e) ser lynskarp ut og er enkle å se uansett lysforhold.

Har du behov for enda mer skjermplass kan du gå rett til neste punkt som for mange vil være en stor positiv overraskelse.


2. DeX – «Kjør storskjerm»

Om ikke den 7,6″ store Dynamic AMOLED-skjermen er stor nok, kan du kjøre i gang DeX å bruke Samsung Galaxy Z Fold4 som en datamaskin for en ekstern skjerm. Det finnes etter hvert et stort utvalg portable skjermer som veier noen hundre gram, og er bygget for å kunne tas med på farten i en veske/sekk/etc..

Samsung DeX er enkelt forklart en app/funksjon som lar deg bruke telefonen din som en datamaskin ved å koble den til en ekstern skjerm. På den måten kan du bruke Galaxy-funksjonene på en stor skjerm, og grensesnittet forvandles på magisk vis til en klassisk «PC følelse» der du i tillegg kan koble til en ekstern mus og tastatur.

Med DeX kan du åpne flere vinduer samtidig, dra og slippe et bilde i en e-post, enkelt flytte filer og dokumenter, høyreklikke for flere valgmuligheter, og alle de tradisjonelle PC-greiene.


3. Lynrask prosessor og brukeropplevelse

Lei av trege og utdaterte PC-er? Samsung Galaxy Z Fold4 kjører raskere enn Usain Bolt på 10 liter Red Bull. Multitasking er en lek uten forsinkelser, eller avbrytelser, og den kraftige Snapdragon 8 Plus Gen 1 prosessoren kombinert med 12 GB RAM, gjør at du aldri behøver å vente på at apper og programmer skal åpne seg.

Multitasking på Samsung Galaxy Z Fold4 fungerer ved hjelp av Edge-panelet som til enhver tid er tilgjengelig ved å sveipe inn fra kanten av skjermen. Når du har startet den første appen, trenger du bare å sveipe mot høyre for å åpne panelet. Deretter kan du flytte appene du vil åpne til hovedskjermen å sette i gang. Du kan bruke opptil tre apper samtidig , og Flex-modusen gjør at du kan dele skjermen i to deler og bruke ulike apper på hver del.

Og når vi først er inne på multitaskingen – dersom du ofte vekseler mellom å bruke telefonen i åpen og lukket tilstand, vil App Continuity sørge for at du kan fortsette der du slapp når du bytter mellom de to skjermene. Folder du sammen den store skjermen vil telefonen automatisk vise den mobiltilpassede skjermen, osv…


4. Lang batteritid og rask lading

En lang arbeidsdag krever verktøy som holder hele dagen. Samsung Galaxy Z Fold4 har heldigvis et stort batteri (4400 mAh) som varer lenger enn en Kardashian-skandale. Skulle du klare å tømme batteriet før dagen er omme, så lades takket være støtten for superhurtig lading som sørger for å kjøre batteriet opp fra 0-50% på 30 minutter! Z Fold4 støtter både 25Wh lading og trådløs lading.

Trenger du å lade opp de trådløse og støydempende øreproppene som skal hjelpe deg å holde konsentrasjonen oppe, kan du skru på reversibel lading å bruke Samsung Galaxy Z Fold4 som en ladebank for å lade opp andre enheter.


5. Solid og robust

Det er kanskje lett å tro at en brettemobil er skjør som kråkesølv, men Samsung Galaxy Z Fold4 tåler faktisk ganske mye. Telefonen er laget av robust glass og metall, og foldemekanismen er testet for å tåle hele 200 000 makinfoldinger. Fold4 har også gjennomgått falltester i både åpen og lukket tilstand, og er vanntett (IPX8-sertifisert) og støvbestandig. Med andre ord trenger du ikke å bekymre deg for regnvær, eller om du er uheldig å miste telefonen i vannet.


6. S Pen – Tegn, skriv, knips

Samsung Galaxy Z Fold4 kan fint brukes alene, men er du av den kreative typen som gjerne tar notater, tegner, skisser og drodler på mobilskjermen, så er Samsung S Pen nærmest et nyttig verktøy.

Samsung S Pen er en smart penn som lar deg skrive, tegne, redigere og utføre andre oppgaver på støttende Samsung-enheter, som for eksempel Samsung Galaxy Z Fold4. En av de mange fordelene med Samsung S Pen er at den gir deg en svært naturlig og presis skriveopplevelse og føles som en ekte penn.

Du kan også bruke S Pen til å få tilgang til ulike funksjoner og apper med Air Command-menyen. Du kan for eksempel lage notater, oversette tekst, forstørre et område på skjermen, notere i kalenderen, benytte den som fjernkontroll for kamera, og mye mer.


7. Godt kamera med smarte funksjoner

For mange er en av de viktigste egenskapene til en mobiltelefon et godt kamera, og Samsung Galaxy Z Fold4 har et kameraoppsett som lar deg ta blinkskudd både i dagslys og mørke. Baksiden har et trippelkameraoppsett som består av et hovedkamera med en 50 MP sensor, en vidvinkellinse på 12 MP og en 3x telelinse på 12 MP. Det indre doble selfie-kameraet består av en 10 MP-sensor og 4 MP-dybdesensor.

Bilder og videoer kommer ut i høy og god oppløsning. Du kan for eksempel ta selfies med det ytre kameraet mens skjermen er åpen, eller bruke det indre kameraet til å ta portretter med bokeh-effekt. Nightograph-funksjonen lar deg ta bilder i mørket i imponerende høy kvalitet.

En annen stor fordel er at du kan folde skjermen å bruke den ene delen av skjermen som et stativ for hovedkamera. Dette er utrolig praktisk om du for eksempel skal gjennomføre et videomøte, eller ta et gruppebilde og ønsker å komponere bilde før du knipser det inn i evigheten. For å ta et bilde av deg selv trenger du bare å holde opp håndflaten til kameraet, og den teller ned fra 3 sek før den fanger øyeblikket.


8. God lyd

Samsung Galaxy Z Fold4 kommer med AKG-stereohøyttalere og Dolby Atmos-teknologi som sørger for fyldig lyd som passer perfekt til den store skjermen. Ønsker du å holde lyden for deg selv kan du så klart koble til trådløse hodetelefoner via Bluetooth eller USB-C-porten og nyte musikk, filmer eller spill i ditt eget lille soniske univers.

Om du ønsker å bruke et par trådløse ørepropper med god lydkvalitet og topp støydemping, bør du sjekke ut Samsung Galaxy Buds2 Pro som er testet her: Test: Samsung Galaxy Buds2 Pro


9. Den er virkelig unik

Det finnes titusenvis av mobiltelefoner, men ytterst få er så spesiell at de faktisk vekker oppmerksomhet. Samsung Galaxy Z Fold4 har et så unikt design at den sannsynligvis vil vekke mer oppmerksomhet enn Tom Cruise de gangene han er i Norge for å hoppe utfor en klippe eller to.

Når du åpner telefonen, kommer den til å ta å vekke oppsikt takket være den store og levende skjermen. Og når du bretter den sammen igjen, blir den en strømlinjeformet og stilig telefon som glir rett ned i lomma.

Samsung Galaxy Z Fold4 er også tilgjengelig i fire farger (grå-grønn, svart, beige og burgundy), og i alternativer mer 256 GB, 512 GB og 1 TB lagringsplass. Ønsker du enda mer lagring, kan det enkelt utvides med et microSD-kort på opptil 1 TB.


10. Sikkerhet og personlig brukeropplevelse

En jobbmobil krever som regel streng sikkerhet, og Samsung Galaxy Z Fold4 sørger for at du kan lagre og dele data på en sikker og trygg måte. Z Fold4 har en innebygd fingeravtrykksleser (sidemontert) som lar deg låse opp telefonen med et raskt trykk. Den har også Samsung Knox, som er en sikkerhetsfunksjon som beskytter telefonen mot skadelig programvare og uautorisert tilgang.

I tillegg til den gode sikkerheten byr Samsung Galaxy Z Fold4 på en en personlig brukeropplevelse som lar deg tilpasse telefonen etter eget ønske. Du kan for eksempel velge mellom forskjellige farger, temaer, bakgrunner, ikoner og skrifttyper. Du kan også bruke Flex Mode til å justere skjermens vinkel og orientering når du bretter telefonen.

Og apropos «personlig brukeropplevelse». Ønsker du noe virkelig personlig som hjelper deg å overvåke egen aktivitet og helse, så anbefales det å ta en kikk på smartklokken Samsung Galaxy Watch5 Pro som er testet her: Test: Samsung Galaxy Watch5 ProDel gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
20. februar 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke”
5. februar 2024 | Guider & anbefalinger

Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke

Mer enn 100 modeller testet! Ny pulsklokke, men vet ikke hvilken du skal velge? Denne guiden og gigantiske testen kan forhåpentligvis gjøre valget lettere.
Les mer
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle”
24. juli 2023 | Guider & anbefalinger

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt du trenger å vite, samt gode kjøpsanbefalinger.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar”
9. juni 2023 | Garmin

Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7 Pro-serien tar Fenix-serien enda et steg videre med en ny LED-lykt og bedre pulssensor. «Pro»-utgaven er en minimal, men viktig oppdatering.
Les mer
Featured image for “Romaskin – Guide og anbefalinger”
23. november 2021 | Guider & anbefalinger

Romaskin – Guide og anbefalinger

Hvilken romaskin er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Denne guiden gir deg svar på alt du trenger å vite, samt gode kjøpsanbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5”
19. februar 2024 | Blogg

Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 byr på flere av selskapets mest populære funksjoner til en attraktiv pris. Her er 30 grunner til å velge Vivoactive 5 som din neste klokke.
Les mer
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Venu 3”
9. februar 2024 | Blogg

Derfor bør du velge Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 er en av markedets beste klokke for aktivitets- og helsesporing, og i tillegg byr den på en rekke treningsfunksjoner og smartklokkefunksjoner.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4”
5. februar 2024 | Blogg

Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4

Huawei Watch GT 4 Rainforest Green GMT er Huawei sin nyeste modell og viser at selskapet tar bærekraft og miljøbevissthet på alvor.
Les mer
Featured image for “HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet”
1. februar 2024 | Blogg

HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet

HOKA lanserer et nytt flaggskip i selskapets produktlinje; HOKA Cielo X1 – en løpesko designet for maksimal flyt, fart og komfort.
Les mer
Featured image for “Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn”
29. januar 2024 | Blogg

Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn

Studie viser hvordan HRV endrer seg med alder, kjønn og sykdom, og hva gjennomsnitlig HRV-verdi er for ulike kjønn og aldersgrupper.
Les mer
Featured image for “Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race”
26. januar 2024 | Blogg

Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race

Suunto har lansert de nye hodetelefonene Suunto Sonic og nye farger for multisportklokken Suunto Race. Her er det du må vite.
Les mer