Test: Mizuno Wave Rider 25

30. august, 2022 (oppdatert 25. februar 2024)

Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider 25”

Mizuno Wave Rider 25 er japaners bestselgende løpesko, og en ekte allrounder som bare blir bedre med for hver generasjon

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Mizuno Wave Rider 25 – Rock´n (all) Round

De er ikke like mye omtalt som store merkenavn som Nike, Adidas og Asics, men Mizuno står virkelig ikke tilbake for noe. I 2007 kjøpte jeg min første Mizuno Wave Rider, og siden har jeg vært gjennom noen solide generasjoner Mizuno-sko.

Selv om Rider har vært gjennom mange endringer over mange år, var det først ved introduksjonen av mellomsålematerialet ENERZY i 2020 at det japanske selskapet virkelig viste muskler. Fra å ha vært en relativt fast og hard sko, til over natten å bli både mykere og langt mer responsiv. Den første generasjonen Rider med ENERZY (Rider 24) fikk ENERZY i den bakre delen av skoen, mens den 25.utgaven varter opp med ENERZY i hele mellomsålen. I tillegg kommer skoen med en uttakbar innersåle som gjør det lett å tilpasse ulike grad av demping.

Mizuno Wave Rider 25 har helt klart blitt både mykere og mer responsiv, men japanerne kunne med fordel ha kostet på skoen 1-2 mm ekstra med ENERZY i forfoten. Det er fristende å se for seg hvordan Rider hadde vært dersom droppet ble redusert 2 mm til fordel for ekstra skum i front. Neste år!

Uansett, Mizuno Wave Rider 25 i sin nåværende form kan brukes til alle typer distanser og løp, og ikke minst på nesten alle typer underlag.


Miljøvennlig fokus

Den tradisjonelle Wave-platen er totalfornyet og består blant annet av Castor Bønner. Wave platen er ikke overraskende formet som en bølge, og sørger for å dempe slagene som oppstår i landingsfasen samtidig som den sørger for en ekstra snert i frasparket. Wave-platen har alltid gitt Rider en veldig fast form, men den har blitt snillere og langt i fra like dominerende. I tillegg sørger platen for å gjøre skoen enda litt mer stødig, selv om vi fremdeles snakker om en løpesko for normalpronasjon.

Mizuno Wave Rider 25
Wave-platen som bidrar til både demping og ekstra snert i frasparket er totalfornyet og fremstår nå litt «snillere».

Droppet på 12 mm hjelper til å få et lett rullende løpesteg, og det beste er at det ikke føles ut som mer enn halvparten. Skoen hjelper deg, men du må fremdeles gjøre jobben selv. Skoen er ærlig og legger kun forholdene til rette for at du skal løpe raskest mulig. Mizuno Wave Rider 25 har ingen rockertupp som hjelper skoen å rulle fremover når du lander på forfot, men det ville utvilsomt vært spennende og sett en Rider med en liten rocker.

Også overdelen er fornyet. Det nye lettvekts-meshet gir skoen litt ekstra støtte ved å holde foten på plass som en sokk. Meshet er svært elastisk og flekser på de riktige stedene slik at fotbladet kan få bøye og tøye i full vigør. I tillegg puster det godt slik at du unngår unødvendig klamme føtter på de varmeste dagene. Hælkappen som er produsert i resirkulert materiale låser foten sikkert på plass, og selv lissene er laget på naturens premisser.


Grep og slitestyrke

Mizuno har bestandig lagd slitesterke sko, og X10-gummien som dekker yttersålen på Mizuno Wave Rider 25, leverer trygt og godt grep på de fleste underlag. Mizuno Wave Rider 25 er en sko du like gjerne kan bruke på grus og sti som hard asfalt. Tidligere var den åpne sålen et problem ettersom den samlet steiner, kongler, etc.. i åpenrommet som oppstod mellom Wave-platene, men det nye og lukkede designet har fullstendig eliminert problemet. Nå er det kun en grunn flekskanal som hjelper til å gjøre skoen mer fleksibel og hjelper til å guide foten gjennom løpesteget.

Mizuno Wave Rider 25
X10-gummien i yttersålen leverer trygt og godt grep på de fleste underlag. I tillegg er den imponerende slitesterk.

Mizuno Wave Rider 25 har en takknemlig allsidig passform. Skoen er medium bred i sin fulle lengde, og den stretchy overdelen er lett å tilpasse ulike fotbredder. Vær oppmerksom på at Mizuno-sko i utgangspunktet er ganske store i numrene sammenlignet med en del andre merker. Her gjelder det å se på hvilket centimetermål du vanligvis bruker, og å velge størrelse deretter.

Eksempelvis bruker undertegnede str. 45 i Mizuno, 46,5 i Asics, str. 46 i Salomon, etc… Alle disse tilsvarer 29,5 cm. Mizuno Wave Rider 25 er dog den første modellen i serien som har kjentes knapp ut i min normale størrelse, så du kan med fordel gå opp et halvt nummer om du ønsker mer plass.


Tilgjengelighet

Mizuno Wave Rider 25 er tilgjengelig i herre- og damemodell i et bredt spekter av størrelser og fargevarianter.

Fakta:
Hæl/forfot: 30 mm/ 22mm
Dropp (herre/dame): 12 mm / 12 mm
Vekt (herre/dame): 275 g / 230 g


Konklusjon


Mizuno Wave Rider 25
Mizuno Wave Rider 25

Product Name: Mizuno Wave Rider 25

Brand: Mizuno

Offer price: 1800

Currency: NOK

Konklusjon

Mizuno fortsetter å overraske positivt med sine nye materialer og oppgraderte modeller.

Mizuno Wave Rider 25 er kanskje den mest allsidige og spennende Mizuno-skoen noen gang, og melder seg på i konkurransen om en av «de beste løpeskoene til folk flest». Med det mener vi at Mizuno treffer for allsidighet, slitestyrke og komfort.

Overall
90%
90%

Pros

  • Lett og luftig.
  • Allsidig og behagelig passform.
  • Slitesterk og godt grep.
  • Godt dempet, og bra respons!
  • Enda mer miljøvennlig produksjon.

Cons

  • Kunne med fordel vært litt mer skum i forfoten.
  • For mye dropp for enkelte.

Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
20. februar 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke”
5. februar 2024 | Guider & anbefalinger

Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke

Mer enn 100 modeller testet! Ny pulsklokke, men vet ikke hvilken du skal velge? Denne guiden og gigantiske testen kan forhåpentligvis gjøre valget lettere.
Les mer
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle”
24. juli 2023 | Guider & anbefalinger

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt du trenger å vite, samt gode kjøpsanbefalinger.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar”
9. juni 2023 | Garmin

Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7 Pro-serien tar Fenix-serien enda et steg videre med en ny LED-lykt og bedre pulssensor. «Pro»-utgaven er en minimal, men viktig oppdatering.
Les mer
Featured image for “Romaskin – Guide og anbefalinger”
23. november 2021 | Guider & anbefalinger

Romaskin – Guide og anbefalinger

Hvilken romaskin er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Denne guiden gir deg svar på alt du trenger å vite, samt gode kjøpsanbefalinger!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”
5. februar 2024 | Løpesko

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”
12. januar 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable løpeskoen med enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Cumulus 25”
6. oktober 2023 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Cumulus 25

Årets ASICS GEL-Cumulus 25 er totalt fornyet og mer spennende enn noen gang. Cumulus 25 gir deg komforten fra Nimbus til en enda lavere pris.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”
17. august 2023 | Løpesko

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra intervaller til lengre økter.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 30”
31. juli 2023 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 30

ASICS GEL-Kayano 30 markerer 30-års jubileet til en av ASICS sine mest populære modeller. Her er det mye nytt, og aldri har Kayano føltes bedre!
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Sky 7”
15. juli 2023 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Sky 7

Mizuno Wave Sky 7 tilhører selskapets mest dempede løpesko og har egenskaper som appellerer til deg som ønsker maksimal demping, høy komfort og god respons.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider 27”
23. juni 2023 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rider 27

Mizuno Wave Rider 27 introduserer en helt ny overdel og er sannsynligvis den aller beste «Wave Rider»-modellen som har eksistert i dens 25 år lange historie.
Les mer