Test: Quad Lock iPad mini (6th Gen) MAG Case

8. oktober, 2023 (oppdatert 5. februar 2024)

Featured image for “Test: Quad Lock iPad mini (6th Gen) MAG Case”

Quad Lock iPad mini (6th Gen) MAG Case er et solid og smart deksel for deg som både ønsker å beskytte Apple Mini, men også bruke den sammen med en rekke tilbehør.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Quad Lock – Hva er greia?

Quad Lock er en australsk produsent av tilbehør til mobiltelefoner kjent for sin innovative design og robuste konstruksjon. Ideen bak produktene er å gjøre det enkelt og trygt å bruke mobilen/nettbrettet til en rekke ulike aktiviteter, og at produktene skal være solide og holdbare.

Det unike med Quad Lock er det smarte festesystemet, eller «monteringssystemet», som gjør det mulig å feste/avmontere mobilen/nettbrettet ved hjelp av en enkel håndbevegelse. Monteringssystemet består av to deler: et spesialdesignet deksel (unikt for hver enkelt telefonmodell) og et monteringskit som festes på sykkelstyret, rundt armen, på en bæresele, dashbordet i bilen, båten, eller annen enhet. Quad Lock selger også et universal feste som kan festes på baksiden av hvilket som helst deksel slik at du kan benytte et deksel du allerede har, eller bruke festesystemet med en telefon der det ikke finnes egne deksler.


Quad Lock iPad mini (6th Gen) MAG Case

Quad Lock iPad mini (6th Gen) MAG Case er selskapets nyeste tilbehør og første gang de produserer deksler for nettbrett. At de har valgt iPad mini er nok ikke helt tilfeldig, for den praktiske størrelsen på nettbrettet har gjort det til et yndet tilbehør for navigasjon i bil, båt, motorsykkel, etc., og ikke minst som en skjerm for «Zwiftere» på spinningsykkelen eller sykkelrulla.

Quad Lock iPad mini 6-deksel er laget av et solid polykarbonat-materiale som er motstandsdyktig mot støt, riper og vann, og har en gummiert finish som gir et godt grep og forhindrer at nettbrettet sklir ut av hendene. Dekselet er enkelt å trykke på plass, og skjermen beskyttes av den forhøyede kanten foran.

På hver side er det to utskjæringer med et TPU-materiale som gir god friksjon og gjør dekselet behagelig å holde. Disse utskjæringer fungerer også som en lås for den ekstra skjermbeskytteren som kan kjøpes løst. En annen smart detalj er at dekslet er magnetisk slik at du kan feste det på en magnetoverflate som for eksempel kjøleskapsdøren. Dette er genialt hvis du skal følge en oppskrift du har funnet på en nettside, og trenger at iPaden er tilgjengelig mens fingeren din er full av kakedeig eller noe annet snadder…

På undersiden av dekselet er det utskjæringer slik at du kan feste en lanyard/snor som du kan feste rundt hånden, eller til noe annet hvis du vil sikre at nettbrettet ikke faller ned. Quad Lock selger kanskje ikke overraske også dette.

Quad Lock iPad mini (6th gen) Folio

Quad Lock iPad Folio er et løst deksel som omslutter forsiden av iPaden ved hjelp av kraftige magneter og dermed gir ekstra skjermbeskyttelse. Det har et eget spor til Apple Pencil slik at du kan feste den trygt til siden av nettbrettet når den ikke er i bruk. Når du kombinerer Folio-dekselet med selve hoveddekselet, vil du også kunne sette iPad-en i landskapsmodus ved å brette inn Folio-dekselet (to ulike visninger).

Kombinasjonen fungerer veldig godt om du setter iPaden på et bord for å se noe uten å røre den, men har litt lett for å falle sammen om du forsøker å bruke skjermen aktivt i stående posisjon. Og du kan bare glemme å bruke den på fanget.

I tillegg til Quad Lock iPad Folio tilbyr selskapet en egen skjermbeskytter i herdet glass til skjermen. Her finnes det mange alternativer, men kvaliteten på disse varierer voldsomt. Undertegnede har brukt flere skjermbeskyttere i herdet glass enn det finnes sauer på New Zealand, og Quad Lock sin modell til iPhone 14 Pro som jeg monterte for flere måneder siden, er den mest slitesterke jeg noen gang har testet. Det samme virker å gjelde for iPaden, selv om det ikke har gått lang nok tid til å kunne si noe om slitestyrken over tid.


Perfekt til spinning og Zwiftere

I likhet med andre deksler fra Quad Lock har iPad mini (6th Gen) MAG Case en låsefunksjon som gjør at det enkelt kan klikkes på plass og løsnes fra monteringsfeste uten behov for verktøy eller ekstra deler. Nettbrettet festes ved å rotere det 45 grader for så å trykke den ned på festet til den klikker på plass. Å løsne iPaden gjøres ved å vippe opp en liten plastikk spak på toppen av festet. Avhengig av hvordan du holder nettbrett når du klikker det inn på monteringsfestet, så kan du velge å la iPaden være i liggende eller stående posisjon. Om du lurer på om det sitter trygt, så er svaret et soleklart «ja».Konklusjon

Det finnes en haug av ulike deksler for iPad mini (6th gen), men for deg som ønsker et solid og diskret deksel som kan gjøre det enda enklere å ta i bruk iPaden til alt fra navigasjonsenhet i bilen eller båten, feste iPaden på kjøleskapet mens du mikser sammen en suksessoppskrift, på sykkelstyret når du konkurrer intenst over Zwift, eller bare trenger et allsidig og bra deksel som tåler juling, så er det en god anbefaling – og den beste opplevelsen får du om du kombinerer dekselet med Quad Lock iPad mini (6th Gen) Folio.

Fordeler:

  • Solid beskyttelse.
  • Behagelig å holde.
  • Magnetisk bakside lar deg feste dekselet på en rekke ulike overflater.
  • Quad Lock sitt unike festesystem holder iPaden trygt på plass der du velger å bruke det.
  • Kan kombineres med Quad Lock iPad mini Folio for beskyttelse av skjermene, samt mulighet for å sette iPaden i landskapsmodus.
  • Eget feste for Apple Pencil, men kun dersom du kombinerer med Folio.

Ulemper:

  • Ingen spesielle.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Insta360 X4”
22. mai 2024 | Annet

Test: Insta360 X4

Insta360 X4 tar alt det gode fra forgjengeren X3, retter opp de to største svakhetene, og fremstår som et utrolig allsidig og moro actionkamera.
Les mer
Featured image for “Test: Quad Lock Suction Base”
4. mars 2024 | Annet

Test: Quad Lock Suction Base

Quad Lock 360 Suction Base lar deg feste mobiltelefonen eller actionkameraet enkelt og trygt til ulike overflater, og kan sannsynligvis brukes til mer enn du tror.
Les mer
Featured image for “Test: HOVERAir X1”
11. februar 2024 | Annet

Test: HOVERAir X1

HOVERAir X1 er kanskje den mest geniale lille dronen og følgesvennen du kan ta med deg uten at den verken tar plass eller vekt. Dette er 125 gram genialitet.
Les mer
Featured image for “Test: Samsung Galaxy S24 Ultra – «Alt-mulig-telefonen»”
29. januar 2024 | Annet

Test: Samsung Galaxy S24 Ultra – «Alt-mulig-telefonen»

Samsung Galaxy S24 Ultra er «alt-mulig-telefonen» som James Bond skulle hatt. Her får du egentlig alt og enda litt mer, og en kvalitet som er ekstrem.
Les mer
Featured image for “Test: Quad Lock iPad mini (6th Gen) MAG Case”
8. oktober 2023 | Annet

Test: Quad Lock iPad mini (6th Gen) MAG Case

Quad Lock iPad mini (6th Gen) MAG Case er et solid og smart deksel som ikke bare beskytter Apple Mini, men også gjør det kompatibelt med en rekke tilbehør.
Les mer
Featured image for “Test: Zeiss SFL 10×40”
17. september 2023 | Annet

Test: Zeiss SFL 10×40

Zeiss SFL 10×40 leverer topp kvalitet i en innpakning så liten og lett at det er vanskelig å tro. Ikke minst koster den mindre enn storebror Zeiss Vitcory SF.
Les mer
Featured image for “Test: Quad Lock – Mobilfester til enhver anledning”
2. juni 2023 | Annet

Test: Quad Lock – Mobilfester til enhver anledning

Leter du etter tilbehør som kan forvandle mobilen din til alt fra en sykkelcomputer, GPS til et semi-actionkamera? Da bør du sjekke ut produktene fra Quad Lock.
Les mer