Test: Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie

20. juli, 2023 (oppdatert 15. juli 2024)

Featured image for “Test: Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie”

Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie er så lett og silkemyk at du glemmer at du har tatt den på deg når du har fått lukket glidelåsen. En rimelig og god løpejakke!


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie

Seriøst? Er dette en jakke?

Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie er så lett og luftig at den minner mer om en sommerlig t-skjorte enn noe så «massivt» som en løpejakke. Er du på utkikk etter en lett og komprimerbar løpejakke som kan bli med deg overalt for å beskytte mot vind og lett nedbør, så er dette et rimelig og godt alternativ.

Salomon er eksperter på å lage løpebekledning og har servert noen av verdens mest profilerte ultraløpere med teknisk bekledning i en årrekke, og heldigvis kan vi «dødelig» nyte godt av den høye kvaliteten de stiller til egne produkter.

Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie er en rimelig løpejakke – kun 800 kr – men den leverer likevel høy kvalitet og funksjonalitet. AdvancedSkin Shield materialet er helt vindtett, DWR-impregneringen sørger for at den er vannavstøtende, og stretchpanel i hele ryggen sørger for optimale pusteegenskaper.


Smarte detaljer

Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie har også den velkjente SmartVent-luftingen som er består av en enkel liten klaff øverst ved brystet som kan kneppes opp/igjen å holde jakken på plass selv om du løper med glidelåsen åpen. Dette er suverent for å slippe ut overskuddsvarmen, og bidrar til å få god luftsirkulasjon.

Jakken har en romslig glidelåslomme på venstre bryst, en formsydd hette som følger hodets bevegelser, refleksdetaljer på ermer og skuldre, og elastiske mansjetter og midje.


Passform og tilgjengelighet

Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie har en atletisk passform (kroppsnær), men er langt i fra «pølseskinn tight». Du får grei plass til en ekstra genser under dersom du ønsker å bruke Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie som en lett overtrekksjakke for å beskytte mot avkjølende vind.

Ermene er lange, elastiske mansjetter hindrer ermene i å skli opp. Det er ingen stramming i midjen, men en elastisk midje sørger for at jakken legger seg tett inntil kroppen.

To alternativer:


Konklusjon

Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie

Navn: Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie
Leverandør: Salomon
Pris: 899 kr

0%
lett løpejakke test

Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie har leverer akkurat det en lett og god løpejakke skal gjøre. Jakken gjør lite ute av seg når den ikke er i bruk, og beskytter akkurat så mye som nødvendig når du tar den på.

Salomon har også husket å inkludere detaljer som en romslig brystlomme, stor og god hette, refleksdetaljer både i front, på sidene og bak, samt den geniale SmartVent-luftingen som bidrar til svært gode lufteegenskaper.

Skal du ha en enkel vindjakke i år, så bør Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie stå på «sterkt vurderer» lista.


Fordeler

 • Lett og komprimerbar.
 • God passform og bevegelighet.
 • God lengde og lange ermer.
 • Vindtett og vannavstøtende.
 • Refleksdetaljer foran og bak.
 • Romslig brystlomme med glidelås.
 • Tettsittende hette (tar ikke vind).

Ulemper

 • Ingen spesielle.

Salomon Light Vest - Alternativet for deg som ønsker en vest

Ønsker du en "light" utgave av Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie? I så fall kan Salomon Light Vest være et godt alternativ. Light vest byr på mye av de samme egenskapene med en vindtett og vannavstøtende front og skuldre, mens ryggpartiet hovedsaklig består av et pustende stretchmateriale. Det er dessverre ingen lommer på Salomon Light Vest - noe Salomon absolutt burde tenkt på - men de har husket å utstyre den med en den samme finurlige SmartVent-løsningen, en elastisk kant i midjen, og refleksdetaljer i front og på baksiden.

Materialet er noe tykkere enn på Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie og gjør at Salomon Light Vest i større grad passer til trening på kjøligere dager der du gjerne bruker den i kombinasjon med en langermet skjorte eller løpegenser. Tross tykkere materiale veier ikke vesten mer enn 130 gram.

Salomon Light Vest er tilgjengelig i både herre- og damemodell i flere farger. Passformen er normal - og følger kroppens fasong.


Fakta - Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie

 • Pris: 899 kr
 • Vekt: 134 gram
 • Egenskaper: Vindtett, vannavstøtende, brystlomme, SmartVent-lufting, reflekser
 • Farger: Veldig mange (oppdaterer farger årlig, så her er det mye å velge mellom).

Fakta - Salomon Light Vest

 • Pris: 1099 kr
 • Vekt: 130 gram
 • Egenskaper: Vindtett, vannavstøtende, SmartVent-lufting, reflekser
 • Farger: Veldig mange (oppdaterer farger årlig, så her er det mye å velge mellom).

Salomon Light Vest

Navn: Salomon Light Vest
Leverandør: Salomon
Pris: 1099 kr

0%
Salomon Light Vest

Salomon Light Vest byr på god beskyttelse samtidig som den maksimerer pusteegenskapene. Her får du en lett, pakkbar og relativt kraftig vest som egner seg godt for litt kjølige dager der du ønsker en ekstra lag beskyttelse, men samtidig makimal bevegelsesfrihet og pusteegenkaper. DWR-impregneringen sørger for at vesten er lett vannavstøtende, samtidig som meshpanelet i ryggen gir god lufting.

Salomon Light Vest mangler lommer, noe som burde vært en selvfølge på enhver jakke og vest, men har i det minst refleksdetaljer foran og bak. Light Vest er med andre ord ikke perfekt, men er du i hovedsak ute etter bevegelsesfrihet kombinert med lett beskyttelse og gode pusteegenskaper, så krysser Salomon Light Vest av på de fleste punktene.


Fordeler

 • Vindtett og vannavstøtende.
 • Elastisk midje holder vesten på plass.
 • Stretchy og god bevegelighet.
 • Puster godt.
 • Refleksdetaljer foran og bak.

Ulemper

 • Mangler lomme.
 • Litt tung.


Del gjerne:

Featured image for “Test: Helly Hansen Roam Wind Jacket”
15. juli 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Roam Wind Jacket

Helly Hansen Roam Wind Jacket er en lett og pakkbar vindjakke med vannavvisende behandling, gode pusteegenskaper, og topp bevegelsesfrihet.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon S/Lab Ultra Jacket”
3. juli 2024 | Bekledning

Test: Salomon S/Lab Ultra Jacket

Salomon S/Lab Ultra Jacket er en lett, kraftig og gjennomtenkt vanntett løpejakke for dagene der du trenger ekstra beskyttelse og aktivitetsnivået er høyt.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Phantom Waterproof Pull-On”
28. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Phantom Waterproof Pull-On

Rab Phantom Waterproof Pull-On er jakken du tar med deg som en fast del av turutstyret uten at du merker at den er der. Og likevel kan den være livreddende.
Les mer
Featured image for “Test: Skinfit Rofan Zip-Off Pants”
25. juni 2024 | Bekledning

Test: Skinfit Rofan Zip-Off Pants

Skinfit Rofan Zip-Off Pants er uten tvil de mest komfortable og allsidige buksene jeg har testet noen gang. Disse er verdt hver krone.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Momentum Pants”
11. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Momentum Pants

Rab Momentum Pants er så komfortabel og allsidig at den sklir rett inn på liste over noen av de beste buksene jeg har testet. En ny turbukse favoritt.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)”
10. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)

Rab Xenair Alpine Light Jacket er så liten og lett, og likevel så varm og god, at den fortjener en plass på kroppen eller i sekken hver eneste tur året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer