Test: Rab Cinder sykkelbekledning

4. juni, 2023 (oppdatert 17. juli 2023)
Featured image for “Test: Rab Cinder sykkelbekledning”

Veletablerte Rab Equipment har kastet seg over en nytt segment og lansert en egen kolleksjon for sykkelbekledning. Og ikke overraskende har de gjort en god jobb.

Den britiske produsenten RAB Equipment ble grunnlagt i Sheffield, England i 1981, og har siden vokst til å bli anerkjent som en pålitelig produsent av høykvalitets bekledning og utstyr for klatrere, eventyrere og turgåere over hele verden.

RABs produktlinje inkluderer et bredt spekter av produkter som skall- og dunbekledning, lettere tur- og treningsklær, votter, luer og tilbehør, telt og soveposer, sekker, m.m..

RAB har et sterkt fokus på bærekraft og tar aktivt ansvar for å minimere miljøpåvirkningen fra produksjonen av de ulike produkter, og merke har også et program kalt «Missions» som støtter utforskning og eventyr over hele verden.

Og nå, fra og med 2023-sesongen, inkluderer produktlinjen også sykkelbekledning. I første omgang fokuserer Rab på produkter til terreng- og eventyrsykling, men med den gode debutten er det lov å håpe på en større kolleksjon so, også omfatter bekledning til landeveissykling.


Rab Cinder – Liten, men komplett kolleksjon

Rab starter fornuftig og smått og har valgt å gå for en liten, men likevel fullstendig kolleksjon – i hvert fall for deg som hovedsaklig sykler i terrenget, eller grussykling/eventyrsykling. Rab Cinder inkluderer alt fra vanntette jakker og bukser til lette bib shortser og tynne sykkelskjorter. Britene har heller ikke glemt den obligatoriske «litt varmere jakken» til kjølige vær- og høstdager, og ikke minst de vanntette shortsene som har blitt så populære til variert bruk.

Undertegnede har brukt tre ulike produkter gjennom våren:

Jeg har iført meg mye lycra og sykkelbekledning gjennom årene, og ingenting tilsier at dette er Rab sitt første forsøk på å lage sykkelbekledning.


Rab Cinder Crank Pants – en Norrøna Fjørå killer?

Rab Cinder Crank Pants kommer garantert til å bli en utfordrer til den populære Norrøna Fjørå buksa – i hvert fall hvis folk tør å ta sjansen på et nytt merke innen denne aktiviteten. Rab Cinder Crank Pants er en lett og slitesterk sykkelbukse laget for terrengsykling, hverdagssykling, grussykling og «opplevelses-sykling». Kall det hva du vil, og bruk buksene til det du vil, for disse kan fint brukes til andre ting enn bare sykling.

God  passform og flotte egenskaper.

Buksen består av et ett-lags lett og stretchy Matrix-softshellmaterial med svært gode pusteegenskaper og bevegelighet. På utsatte steder som bak, innsiden av legger og ved anklene, er buksen forsterket med et kraftigere Matrix RX material. Ingen av materialene er direkte vanntett, men membranen er vindtett ogop DWR impregnert slik at den frastøter vann og skitt som måtte sprute opp under syklingen.

Den gode bevegeligheten forsterkes av en gjennomtenkt passform der buksen er høy bak for å dekke opp mot korsryggen når du sitter fremoverlent på sykkelen, lav i livet slik at den ikke trykker og gnager mot en fullstappet mage, bred i lårene for optimal bevegelsesfrihet og smal i leggene for å hindre buksen i å kile seg i tannhjulene. Rab Crank Pants er 100% designet for sykling, men den fungerer også godt til turbruk og hverdagsbruk – i hvert fall om du har litt kraftigere lår enn mine tannpirkere.

Buksen er lett å tilpasse takket være to borrelåsfester i livet, og ved anklene er det en ca. 10 cm lang glidelåskile for å  gjøre det enkelt å ta buksen på/av ettersom beina er ganske smale.

Rab Cinder Crank Pants er som nevnt lett (315 gram i str M) og luftig, og for de varmeste dagene kan du regulere luftstrømmen ved å åpne en langsgående lufteglidelås på yttersiden av lårene. For enkel tilgang til mobil, eller andre småting, er det en håndlomme med glidelås på hver side.

Sammenlignet med Norrøna Fjørå er Rab Cinder Crank Pants 500 kr rimeligere (2199 kr vs 1699 kr), og kan på alle måter sees på som god valuta for pengene.

Buksen kommer også i en vanntett utgave, eller, to utgaver – dog med litt ulikt fokus.

Rab Cinder Kinetic Waterproof Pants er laget i det samme behagelige og myke Kinetic materiale som mye av frilufts-kolleksjonen til Rab, og er ideell for dager med utrygt vær der du ønsker å være tørr og varm uansett forhold.

Rab Cinder Downpour Pants består av en tynn Pertex-membran, er enda litt lettere og tynnere, og perfekt for dagene det det høljer ned, eller når du ønsker å ta med en lett overtrekksbukse i sekken

Et du gira på en shorts-variant finnes så klart også det – både av Rab Cinder Crank Pants, og av Rab Cinder Kinetic Pants. Og ikke minst, Rab Cinder Crank Pants er tilgjengelig med både kort og lang benlengde.


Kjøp Rab Cinder Crank Pants


Rab Cinder Crank Pants
Rab Cinder Crank Pants

Product Name: Rab Cinder Crank Pants

Brand: Rab

Offer price: 1699

Currency: NOK

Konklusjon

Norrøna Fjørå har lenge vært det foretrukne valget av sykkelbukser for terrengsyklister og syklister som ønsker en allsidig sykkelbukse med gode pusteegenskaper og en slitesterk membran. Men nå kan den vente seg konkurranse.

Rab Cinder Crank Pants gjør veldig mye bra – og er priset relativt lavt. Her får du topp passform, gode pusteegenskaper med god lufting, en slitesterk yttermembran og smarte detaljer som luftemuligheter, flere lommer, stramming i livet og glidelås i ankelen.

Hvis du er ute etter en allsidig og god sykkelbukse du også kan bruke til tur og hverdags, så kan du føle deg trygg på Rab Cinder Crank Pants. Den er vel verdt pengene.

Pros

 • God og sykkelspesifikk passform.
 • Stramming i midjen, og glidelås i anklene.
 • Smarte luftemuligheter på siden av lårene.
 • Håndlommer med glidelås.
 • Lett og luftig, men fremdeles kraftig.
 • Ingen irriterende sømmer.

Cons

 • Ingen spesielle.

Rab Cinder Liner Bib Shorts – Kvalitet til budsjettpris

Bib shortsen er hellig for syklister, og å skifte merke eller modell kan være kivsamt før man finner noe som er bra. Rab skal ha testet rundt 70 ulike puter før de endte opp med HCS-paddingen de til slutt gikk for, og det kan umulig ha vært helt feil. Puter, eller padding, er individuelt, men den 3D-formete flate paddingen har i det minste egenskapene som skal til for å innfri kravene til selv kresne syklister.

Sammen med det komfortable materiale som utgjør selve shortsen og stroppene fremstår Rab Cinder Liner Bib Shorts som et kvalitetsprodukt, og en bib som gjerne kunne kostet mer.

Materialet er mykt og glatt og passe elastisk til å forme seg etter kroppen, og de delvis ispedde mesh-partiene sørger for optimal lufting når temperaturen eller intensiteten øker.

Rab Cinder Liner Bib Shorts har også et par smarte triks på lur, blant annet to lommer på utsiden av låret, og tre lommer på baksiden i øvre del av stretch-meshet for oppbevaring av geler, barer, eller andre småting. Det ekstra materialet på lommene er såpass stretchy at de nærmest er usynlige og umerkelige når de ikke er i bruk.

Prikken over I-en er silikongrepet på nedre kant av shortsen som sørger for at den holder seg på plass og ikke sklir opp under bruk.

Rab Cinder Liner Bib Shorts er noe stor i størrelsen, så du kan fint vurdere å gå ned et nummer om du ønsker den tettsittende. Skulderstrtoppene er veldig elastiske og hele 30 mm brede slik at de legger seg fint over skulderbladene uten å virke strammende, eller ukomfortable.

Rab Cinder Liner Bib Shorts er tilgjengelig i både herre- og damemodell.


Kjøp Rab Cinder Liner Bib Shorts


Rab Cinder Liner Bib Shorts
Rab Cinder Liner Bib Shorts

Product Name: Rab Cinder Liner Bib Shorts

Brand: Rab

Offer price: 1499

Currency: NOK

Konklusjon

Rab Cinder Liner Bib Shorts leverer en kvalitet som er vanlig å se på langt dyrere bib shortser, og en komfort som du som syklist bare drømmer om. Den er myk, glatt, stretchy og smart designet med lommer på utsiden av lårene og bak på ryggen.

Prisen på 1499 kr må sies å være lavt med tanke på kvaliteten du får, og Rab Cinder Liner Bib Shorts kan lett bli en ny favoritt bib.

Pros

 • Svært komfortabelt stoff.
 • God padding.
 • Brede og myke skulderstropper.
 • Smarte lommer på utsiden av lårene og bak på ryggen.
 • Lavt priset.

Cons


Rab Cinder Ridgeline Jacket – God for kjølige morgener

Rab Cinder Ridgeline Jacket er jakken du velger som et ytterplagg på kjølige morgenturer, eller som et mellomplagg på kalde dager på sykkelsetet. Her har Rab skapt et produkt som ikke bare er funksjonelt, men også svært behagelig på kroppen.

Rab Cinder Ridgeline Jacket er designet som sykkeljakker flest; med en forlenget rygg som dekker nedover korsryggen, en kortere front som hindrer jakken i å bulke seg på magen når du lener deg fremover, og lange ermer som ikke kryper oppover når du strekker armene ut mot styret.

Jakken består hovedsakelig av 20D Pertex Quantum Air – et stoff som er spesielt designet for å gi god pusteevne og komfort, holder vinden ute, og i tillegg er relativt vannavstøtende takket være DWR-impregneringen.

Ettersom Pertex Quantum Air er relativt tynt og har lite evne til å generere varme, har Rab fôret innsiden av jakken med myk og hurtigtransporterende mesh på stedene som er mest utsatt for varmetap i kaldt vær, som overkropp, skuldre og ytterst på ermene.

Av detaljer kan det nevnes silikonkant i midjen for å hindre jakken i skli opp, elastiske mansjetter som sørger for å holde ermene nede, en stor glidelåslomme midt på ryggen og to mindre (åpne) lommer på hver side. Samtlige lommer er plassert slik at du enkelt når innholdet uten å være yoga-mester og supermyk. Jakken har fullengde glidelås i front, men en langsgående vindtett glidelåsbeskytter hindrer avkjølende vind å trenge inn. Bakerst på jakken og på skuldrene er det små logoer med reflektivt stoff, men Rab kunne med fordel gjort disse større.

Materialet på Rab Cinder Ridgeline Jacket er utrolig mykt og komfortabelt, og jakken er også enkel å ta av/på i fart takket være de elastiske mansjettene som lar deg vrenge den av på 1-2-3.

Rab har klart å overføre den gode passformen fra friluftsbekledningen til sykkelbekledningen, og du vil sannsynligvis gli rett inn i Cinder-kolleksjonen med de samme størrelsene du bruker i Rab til vanlig. Rab Cinder Ridgeline Jacket er tilgjengelig i både herre- og damemodell i flere farger.


Kjøp Rab Ridgeline Jacket


Rab Cinder Ridgeline Jacket
Rab Cinder Ridgeline Jacket

Product Name: Rab Cinder Ridgeline Jacket

Brand: Rab

Offer price: 1999

Currency: NOK

Konklusjon

Rab Cinder Ridgeline Jacket gjør ikke bare jobben med å holde vinden ute, men den sørger også for å varme på kjølige dager. Passformen er skreddersydd for sykling med en forlenget rygg og lange ermer, og silikongrep i midjen og elastiske mansjetter hindrer jakken i å gli opp.

Jakken har tre velplasserte lommer på baksiden, og små refleksdetaljer på rygg og skuldre – selv om disse gjerne skulle vært større.

Og til slutt, det myke stoffet i Rab Cinder Ridgeline Jacket er så komfortabelt og behagelig at du aller helst ønsker å beholde jakken på, selv om den (heldigvis) blir liten og lett nok til at den er lett å pakke med seg videre på turen.

Pros

 • Smart og sykkelspesifikk passform.
 • Vindtett og varm.
 • Svært mykt og komfortabelt stoff.
 • Velplasserte og romslige lommer.
 • Silikongrep og elastiske mansjetter holder jakken på plass.
 • Lange ermer!

Cons

 • Savner større og flere reflekser.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket”

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket

Rab Xenair Alpine Light Jacket er jakken du tar med deg overalt, uansett hvor du skal, når på året, og…
Featured image for “Test: Inov-8 VENTURELITE Jacket”

Test: Inov-8 VENTURELITE Jacket

Inov-8 VENTURELITE Jacket er en skalljakke skapt for deg som trives i høy aktivitet og som ikke lar deg stoppe…
Featured image for “Test: Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie”

Test: Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie

Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie er så lett og silkemyk at du glemmer at du har tatt den på deg…
Featured image for “Test: Inov-8 Stormshell Waterproof Jacket”

Test: Inov-8 Stormshell Waterproof Jacket

Inov-8 Stormshell Waterproof Jacket er en imponerende lett, kompakt og god vanntett løpejakke.…
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!…
Featured image for “Test: Inov-8 Base Elite Long Sleeve”

Test: Inov-8 Base Elite Long Sleeve

Inov-8 Base Elite Long Sleeve byr på høy komfort og topp kvalitet. Dette er akkurat hva du ønsker fra en…
Featured image for “Test: Rab Cinder sykkelbekledning”

Test: Rab Cinder sykkelbekledning

Veletablerte Rab har kastet seg over en nytt segment og lansert en egen kolleksjon for sykkelbekledning. Og ikke overraskende har…
Featured image for “Test: Salomon QST GORE-TEX Gloves”

Test: Salomon QST GORE-TEX Gloves

Blant et hav av hansker som har gjennomgått mye og tøft bruk i ulike sammenhenger, så er Salomon QST GORE-TEX…
Featured image for “Test: Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket”

Test: Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket

Salomon OUTLINE PRIMALOFT er en velkommen oppdatering av fjorårets OUTPEAK-serie. Ikke bare er den varmere, men også smartere og bedre…
Featured image for “Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant”

Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er den perfekte isolasjonsbuksen for deg som trenger litt ekstra varme i den kaldeste delen…
Featured image for “Test: Salomon OUTLINE DOWN Jacket”

Test: Salomon OUTLINE DOWN Jacket

Lett, kompakt, varm, gode lommer og god hette, en vannavstøtende yttermembran og et pent design. Salomon OUTLINE DOWN Jacket krysser…
Featured image for “Test: Dynafit TLT Touring DST Pant”

Test: Dynafit TLT Touring DST Pant

Dynafit TLT Touring DST Pant er en allsidig og komfortabel softshellbukse ypperlig for raske toppturer, eller turbukse i vinterhalvåret.…
Featured image for “Test: Dynafit Free Alpha Direct Jacket”

Test: Dynafit Free Alpha Direct Jacket

Dynafit Free Alpha Direct Jacket er en allsidig og god isolasjonsjakke du kan bruke til alt, året rundt, uansett hva…
Featured image for “Test: MediumTall Knausen Turbukse 2.0”

Test: MediumTall Knausen Turbukse 2.0

MediumTall Knausen Turbukse 2.0 er turbuksen for deg som er høy og sliter med å finne perfekt passform blant mylderet…
Featured image for “Test: Asics Fujitrail Waterproof Jacket”

Test: Asics Fujitrail Waterproof Jacket

Asics Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er…
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Jacket”

Test: Rab Mythic Alpine Jacket

Med Rab Mythic Alpine Jacket viser selskapet nok en gang at de er mestere til å trylle med dun. Rab…
Featured image for “Test: Dynafit Radical Down Hood Jacket”

Test: Dynafit Radical Down Hood Jacket

Ute etter en lett og kompakt dunjakke som holder deg varm til kakaopausen, eller på toppturen når vinterkulda setter inn?…
Featured image for “Test: Rab Torque Vapour-Rise Pants”

Test: Rab Torque Vapour-Rise Pants

Misliker du å fryse om vinteren? Rab Torque Vapour-Rise Pants kan være buksen som gjør vinterhalvåret litt lettere å komme gjennom…