Test: Julbo Ultimate REACTIV

23. mars, 2024 (oppdatert 24. mars 2024)

Featured image for “Test: Julbo Ultimate REACTIV”

Mørkt eller lyst? – Du bestemmer. Julbo Ultimate REACTIV tilpasser seg lysforholdene automatisk slik at alt du trenger å tenke på er å ha det moro. Disse solbrillene spiller på lag med deg.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Julbo Ultimate REACTIV – «Alt-i-ett-solbrillen»

Det er ikke til å legge skjul på at undertegnede alltid har hatt en forkjærlighet for Oakley – solbrillene som i årevis har vært synonyme med multisport og en aktiv livsstil. De senere året har flere aktører kommet på banen og sponset store deler av verdenseliten i ulike idretter. Etter å ha testet Julbo Ultimate REACTIV skjønner jeg hvorfor eneveldet til Oakley stadig blir mindre.

Disse er kort oppsummert fantastisk gode, og sannsynligheten er stor for at du vil elske de like mye.


Tilpasser seg både deg og forholdene

Julbo har designet Julbo Ultimate REACTIV for å passe flest mulig ansiktsformer og å kunne fungere under flest mulig lysforhold. Den nye CustomFit-rammen er delvis justerbar slik at brillearmene kan bøyes innover for en sikrere og mer komfortabel passform, mens innsiden er belagt med et mykt Grip Tech-materiale som gir ekstra friksjon og hindrer brillene i å skli av. Nesevingen er også justerbar, og hviler behagelig mot nesen uten å føles trykkende.

Det skal med andre ord godt gjøres at Julbo Ultimate REACTIV ikke passer – enten du har en smalt eller bredt ansikt.


Se verden med best mulig forutsetning – uansett

Det beste er likevel glassene. Store og brede Panoramic View-glass sikrer et bredt synsfelt med null lysinnslipp og vindsus. Store glass kan ofte føre til dugg på innsiden, men Julbo sitt smarte luftesystem sørger for å holde de duggfrie.

Julbo tilbyr to typer glass til Julbo Ultimate; Reactiv og Spectron. Reactiv-linsene er fotokromatiske og tilpasser seg lysforholdene automatisk. Spectron er «vanlige» solbrilleglass med den klassiske speillinse-effekten og antidugg belegg.

Reactiv-linsene kommer i tre typer;

  • VLT: 12%-87% (0-3): Gir størst rekkevidde mellom skiftende lysforholdene. Ideell for multisport og varierende aktivitet.
  • VLT: 17%-75% (1-3 Light Amplifier): Fremdeles stor rekkevidde, men forsterker lysforholdene i skogen. Ideell for terrengløp og terrengsykling.
  • VLT: 13%-72% (1-3 High Contrast): Stor rekkevidde, forsterker rødfargene og kontrastene. Ideellt for langrenn, ski og terrengsykling.

Felles for alle de tre linsene er at de er fotokramotiske og reagerer på lyset i omgivelsene for å tilpasse seg lysforholdene til enhver tid. Reactiv-linsen er i praksis helt gjennomsiktig, og perfekt for overskyet vær og mørke lysforhold. Når sola titter frem, eller du kommer til områder med mer lys, vil linsene umiddelbart bli mørkere å stenge lyset ute. Det hele skjer lynraskt, og du rekker ikke engang å tenke over at det skjer. Motsatt vei tar det lengre tid, noe som skyldes teknologien, ikke Julbo sin evne til å produsere kvalitets-linser.


Linser med farge ser definitivt tøffere ut enn gjennomsiktige briller, og slik sett fremstår Julbo Ultimate REACTIV med Reactiv-linsene litt kjedelige. Men prøv de på, bruk de i ulike situasjoner fra den sterkeste høstsola til de våteste regnværsdagene, og du blir raskt overbevist om at de er ganske så tøffe likevel. Den lave vekten på kun 27 gram kombinert med glasset som endrer seg automatisk, gjør at du raskt glemmer at du har på brillene.

Velger du de samme linsene som er testet her (Light Amplifier), får du et sett allsidige linser godt egnet til alle slags aktiviteter. Er du veldig lysømfintlig bør du vurdere mørkere linser ettersom de kan bli litt for lyse på de mest solrike dagene. På grunn av årstiden har jeg enda ikke fått testet de på snø, men vil oppdatere testen når dette er gjort.

Beskyttende etui og trekk

Julbo Ultimate REACTIV leveres med et mykt, men godt beskyttende etui og en kombinert linseklut/pose. Etuiet et mye mindre et det store og stive etuiet som følger med Oakley-brillene, noe du garantert vil sette pris på når du skal pakke det i sekken.


Konklusjon


Julbo Ultimate REACTIV
Julbo Ultimate REACTIV

Product Name: Julbo Ultimate REACTIV

Brand: Julbo

Offer price: 2349

Currency: NOK

Konklusjon

Julbo Ultimate REACTIV imponerer med sin allsidige passform og minst like allsidige bruksområde. Den lave vekten og gode passformen gjør at brillene sitter som støpt til ansiktet uten å bli trykkende, og de fotokromatiske linsene sørger for å jusetere lysgjennomtrengingen slik at de slipper inn akkurat riktig mengde lys i de aller fleste situasjoner.

Hvis du til nå har trodd at det var kun Oakley som gjaldt, er det på tide å revurdere troen.

Overall
90%
90%

Pros

  • Lett!
  • Komfortabel og sikker passform.
  • Store glass med bredt synsfelt.
  • Dugger ikke. Ingen vindsus.
  • Fotokromatiske linser tilpasser seg lysforholdene.
  • Lite og lett, men god beskyttende, etui.

Cons

  • Ingen spesielle.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Zeeksack The Zeeker”
13. juli 2024 | Friluftsutstyr

Test: Zeeksack The Zeeker

Zeeksack The Zeeker kombinerer form og funksjon, og sørger sammen med høy bærekomfort for å være en imponerende god allround tur-, hverdags- og reisesekk.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Exos Pro 55”
5. juli 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Exos Pro 55

Lett, solid og smart. Osprey Exos Pro 55 og Osprey Eja Pro 55 er for deg som jakter lettest mulig sekk uansett hvor du ferdes, uten å gi avkall på kvalitet.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Aeon 27”
26. mai 2024 | Friluftsutstyr

Test: Rab Aeon 27

Rab Aeon 27 leverer strålende kvalitet i en lett, praktisk, gjennomtenkt og solid ryggsekk som fungerer til en rekke aktiviteter året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Zeeksack – The Organizer”
23. april 2024 | Friluftsutstyr

Test: Zeeksack – The Organizer

Zeeksack The Organizer er så genial og velbygget at den vil få deg til å tenke helt nytt om ryggsekker og organisering, og det blir bare moro å pakke.
Les mer
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)”
9. april 2024 | Friluftsutstyr

Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)

Blue Ice Yagi 35l tar det beste fra sin suksessrike forgjenger, justerer og forbedrer der det trengs, og leverer en skisekk som virkelig byr på høy kvalitet.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22”
25. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22

Osprey Talon 22 er kongen av dagstursekker og «løpe- sykle til jobbsekker». Talon 22 er komfortabel, lett, solid, og rommer langt mer enn du tror.
Les mer
Featured image for “Test: Zeiss Victory Pocket 10×25”
24. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Zeiss Victory Pocket 10×25

Zeiss Victory Pocket 10×25 tar lommekikkerten til et nytt nivå der både kvalitet og design gjør den langt mer attraktiv enn kompaktkikkerter flest.
Les mer
Featured image for “Test: Julbo Ultimate REACTIV”
23. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Julbo Ultimate REACTIV

Mørkt eller lyst? – Du bestemmer. Julbo Ultimate REACTIV tilpasser seg lysforholdene automatisk slik at alt du trenger å tenke på er å ha det moro.
Les mer
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l”
25. februar 2024 | Friluftsutstyr

Test: Blue Ice Yagi 35l

Blue Ice Yagi 35l er resultatet av en kompisgjeng med klatrere, skikjørere og alpinister, som gikk sammen for å lage produktene som erfarne brukere leter etter.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Talon 11”
22. januar 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Talon 11

Osprey Talon 11 står frem som en juvel blant jungelen av lette og praktisk tur- og løpesekker. Dette sekken leverer på det meste, og kan brukes til nesten alt.
Les mer
Featured image for “Test: Gemini DUO 2200-R Multisport”
12. november 2023 | Friluftsutstyr

Test: Gemini DUO 2200-R Multisport

Gemini er kanskje først og fremst kjent for å lage sykkellykter, men Gemini DUO 2200-R Multisport viser at de er i stand til mye mer. Denne lykta imponerer.
Les mer
Featured image for “Test: Silva Free 1200 S”
1. november 2023 | Friluftsutstyr

Test: Silva Free 1200 S

Silva Free 1200 S imponerer med et innovativt design, smarte funksjoner, kraftig lys, god batteritid, og uendelige muligheter for å tilpasse lykten.
Les mer