Test: Julbo AEROSPACE og Julbo QUICKSHIFT REACTIV skibriller

16. februar, 2023 (oppdatert 2. april 2024)

Featured image for “Test: Julbo AEROSPACE og Julbo QUICKSHIFT REACTIV skibriller”

Julbo AEROSPACE REACTIV og Julbo QUICKSHIFT REACTIV er ikke goggles kun for dagene i skibakken og ned fra toppene. Dette er skibrillene du like gjerne bruker på oppturen som nedturen.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Julbo AEROSPACE REACTIV og Julbo QUICKSHIFT REACTIV

Til både opptur og nedtur

Merk deg navnene; Julbo AEROSPACE REACTIV og Julbo QUICKSHIFT REACTIV. Dette er skibriller som fortjener mer oppmerksomhet enn de tilsynelatende har fått i et stadig voksende utvalg av goggles.

For franskmennene kan tydeligvis kunsten å lage gode briller, enten det er til sykling, løp og hverdags, eller det er fetere goggles beregnet for skikjøring eller terrengsykling. Julbo AEROSPACE REACTIV er i følge Julbo de første skibrillene som er «like komfortabel å bruke på vei oppover, som de er å bruke nedover».

Alle som har stampet i vei oppover en fjellside vet hvor fort det oppstår dugg på innsiden av brilleglassene, og ikke minst hvor frustrerende det er å måtte stoppe og tørke linsene for hver femtiende høydemeter.


SuperFlow

Og her kommer Julbo sin unike SuperFlow- og Switch Air System-teknologi inn. Begge de to modellene byr på hver sin godbit. AEROSPACE tar i bruk SuperFlow-system som er en liten «spak» ytterst på oversiden av brillekanten (på begge sider) som du kan åpne slik at brilleglasset tilter fremover og øker luftgjennomstrømningen mellom brilleglass og ramme. Glasset vippes ut fra alle fire hjørnene, og åpner opp en centimeter stor glippe mellom ramme og glasset.

Det geniale er at det ikke går utover synsfeltet, og øynene er fremdeles like godt beskyttet mot både sol og vind og flyvende hollendere. Spakene er også såpass lette å få tak i at du fint kan utføre «operasjonen» med hansker/votter på hendene. Det eneste det kan stilles spørsmålstegn ved er hvor god holdbarheten er, men det er umulig å si noe om uten å ha testet brillene over en lengre periode. I løpet av hele testperioden har det i hvert fall fungert problemfritt.


Switch Air System – maksimal lufting

Julbo QUICKSHIFT REACTIV kan også varte opp med en nokså unik form for lufting, såkalt Switch Air System. På undersiden av rammen er de to avtakbare «klosser» som festes med magneter. Når du fjerner disse er det to store åpninger til innsiden av brilleglasset som skaper en helt rå lufting som gjør dugg til et fremmedord. Klossene er merket med en «L og R» for at de skal være enkle å sette på plass riktig, og den største utfordringen du har er å holde kontroll på de når de ikke er festet til rammen. Her er løsningen til AEROSPACE noe mer praktisk.


Både Julbo AEROSPACE REACTIV og Julbo QUICKSHIFT REACTIV har den samme anti-dugg behandlingen på brilleglassene som motvirker dugg på innsiden, og begge har som nevnt den gode ventilasjonen mellom brilleglass og ramme.


Gigantisk synsfelt og null rammer

Julbo har sørget for å maksimere synsfeltet ved å ta i bruk et XXL-brilleglass og tynne rammer som gjør at du får et stort synsfelt uten irritasjonsmomenter på siden. Innsiden av rammen er polstret med to lag skum slik at de kjennes myk og komfortabel mot hodet, samt at de enklere former seg til ulike ansiktsformer. Den gode passformen bare forsterker inntrykket av at dette er skibriller som er ment for å kunne brukes på hele turen, og ikke bare nedturen.


Sikker passform

Det 4 cm brede hodebåndet som skal sikre at brillene sitter godt til hjelmen eller hodet når du dundrer utfor Kvitfjell er utstyrt med tre silikonbånd for å sikre at de holder seg på plass uten å skli/forflytte seg, mens utsiden prydes av en tydelig «Julbo-logo». Bak på hodebåndet er det en dobbelt-justering av som består består to spenner på hver side av hodebåndet som gjør det mulig å justere det symmetrisk på sekunder.

Begge brillene tikker inn på lave 120 gram vekt, noe som igjen bidrar til at de sitter komfortabelt på hodet uten å kjennes tyngende. Jo lengre du har de på, desto større er sannsynligheten for at du glemmer at de er der.


Smart beskyttelse

Alle goggles kommer med en enkel oppbevaringspose, men Julbo har funnet på noe ekstra smart. Her er det ikke bare en enkel og silkemyk tynn pose, men fronten er avstivet og formet slik at brilleglassene automatisk legger seg inntil og får maksimal beskyttelse for slag og trykk. Dette gjør at du enkelt kan hive brillene i sekken uten behov for et avstivet og unødvendig stort brilleetui, og samtidig kan være trygg på at brillene er godt beskyttet.

Julbo AEROSPACE REACTIV har også en ekstra avtagbar plastikkskjerm som kan brukes som beskyttelse mot snøen og nedbør når du bruker brillen i «åpen» posisjon. Dette er omtrent som en avtakbar skjerm på en sykkelhjelm, men den måler ikke mer enn tre centimeter i bredden. Den er noe knotete å feste, så det anbefales ikke begynne med dette midt i en snøstorm i 1000 meters høyde.


Glass som tilpasser seg forholdene

Både Julbo AEROSPACE REACTIV og Julbo QUICKSHIFT REACTIV leveres med fotokramotiske linser som reagerer på lyset i omgivelsene for å tilpasse seg lysforholdene til enhver tid. Disse linsene finnes i flere ulike kategorier der de i ulik grad har evne til å tilpasse seg spesielt lyse eller mørke forhold. Poenget med fotokromatiske linser er at du skal kunne klare deg med kun en linse i alle situasjoner, og du slipper dermed å ta med deg løse glass som må byttes underveis på turen, eller før du legger av gårde.

REACTIV High Contrast-linsen som kom med AEROSPACE-modellen undertegnede testet, er i kategorien 0-4 med et lysgjennomslipp på 5-80%, noe som dekker nesten alle tenkelige forhold fra veldig lyst til veldig mørkt. I tillegg har linsene et rødt belegg på innsiden som sørger for å fremheve konturer og former i terrenget. Julbo selger linser som både dekker lysere forhold og mørkere forhold, men disse er optimalisert for størst mulig bruksområde. Linsene er utskiftbare dersom du ønsker et annet glass, eller skulle være uheldig å ødelegge de.


QUICKSHIFT REACTIV linsen er noe mørkere med et lysgjennomslipp på 17-75% (kategori 1-3). Også disse linsene er såkalt «High Contrast» som skal fremheve ujevnheter i terrenget. Selv om det ikke er enorm forskjell på de to glassene, merkes det at QUICKSHIFT REACTIV 1-3 evner å bli noe mørkere når sola stråler på sitt sterkeste. Motsatt gjelder for AEROSPACE REACTIV i mørke og vanskelige forhold når du for eksempel kjører i dårlig belysning på kveldstid, og du ønsker glass som er lysere.

Fotokromatiske linser har etterhvert blitt mer og mer vanlig, men det er ulik kvalitet på glassene og dets evne til å justere fargebildet fra mørkt til lyst og omvendt, og hvor raskt det skjer. Her har Julbo vist at de vet hva de driver med, for selskapets fotokromatiske linser endrer farge lynraskt, og sannsynligvis vil du ikke engang å tenke over at det skjer. Dukker sola frem fra en overskyet himmel, vil linsene bli mørkere å slippe inn mindre lys. Når sola gjemmer seg bak en sky, vil glassene bli lysere.

Begge brillene fungerer også ypperlig til kveldskjøring i flombelyst skianlegg.


Konklusjon

Navn: Julbo AEROSPACE REACTIV
Leverandør: Julbo
Pris: 2349 kr

Julbo QUICKSHIFT REACTIV

Julbo AEROSPACE REACTIV byr på noe helt unikt og genialt med sitt smarte SuperFlow-system og suverene luftemuligheter. Med disse brillene er du ikke bare garantert god beskyttelse nedover, men også maks komfort og beskyttelse på vei oppover. I løpet av et par sekunder har du forvandlet brillene fra helt lukket til et par skibriller med en centimeter åpning mellom glass og ramme.

Det store glasset og de minimalistiske rammene sørger for stort synsfelt, og den myke polstringen gjør brillene komfortable å bære over lang tid. Topp dette med fytokromatiske linser med hele 5-80% lysgjennomslipp, og du får et par skibriller som fungerer i nesten alle tenkelige (og utenkelige) situasjoner. Og i motsetning til Julbo QUICKSHIFT, så slipper du å bekymre deg for at du mister noen deler underveis.

Julbo AEROSPACE REACTIV er klart en god anbefaling om du er på jakt etter nye goggles.


Fordeler

 • Komfortabel og sikker passform.
 • Store glass med bredt synsfelt.
 • SuperFlow System hindrer dugg.
 • Fotokromatiske linser tilpasser seg lysforholdene.
 • Svært lette.
 • Godt beskyttende etui.

Ulemper

 • Vanskelig å skifte linse.

Konklusjon

Julbo QUICKSHIFT REACTIV

Navn: Julbo QUICKSHIFT REACTIV
Leverandør: Julbo
Pris: 2349 kr

Julbo QUICKSHIFT REACTIV

Julbo QUICKSHIFT REACTIV er både komfortabel og smart, og dekker et stort spekter av bruksområder. Switch Air System byr på noe helt eget med avtagbare klosser som sørger for unik lufting og minimalt med duggproblemer, mens den fotokromatiske linsen har stor evne til å tilpasse seg ulike situasjoner.

Smart Switch System har likevel en stor utfordring, og det er de løse klossene når de ikke er feset til rammen. Her fremstår Julbo AEROSPACE REACTIV med SuperFlow systemet som en mye mer komplett løsning.

Ingen kan likevel ta fra Julbo at de leverer solide skibriller med stort og godt synsfelt, en behagelig passform og gjennomført kvalitet. Velger du disse får du sannsynligvis noen av de tøffeste brillene i miljøet, men husk at bør ha god kontroll på hvor du legger sakene dine.


Fordeler

 • Komfortabel passform. Former seg etter ansiktet.
 • Store glass med bredt synsfelt.
 • Smart Switch System hindrer dugg på glassene.
 • Fotokromatiske linser tilpasser seg lysforholdene.
 • Lav vekt.
 • Smart oppbevaringspose med avstivet innside.

Ulemper

 • De løse klossene fra Smart Switch Systemet kan være lette å miste.


Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Aeon 27”
26. mai 2024 | Friluftsutstyr

Test: Rab Aeon 27

Rab Aeon 27 leverer strålende kvalitet i en lett, praktisk, gjennomtenkt og solid ryggsekk som fungerer til en rekke aktiviteter året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Zeeksack – The Organizer”
23. april 2024 | Friluftsutstyr

Test: Zeeksack – The Organizer

Zeeksack The Organizer er så genial og velbygget at den vil få deg til å tenke helt nytt om ryggsekker og organisering, og det blir bare moro å pakke.
Les mer
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)”
9. april 2024 | Friluftsutstyr

Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)

Blue Ice Yagi 35l tar det beste fra sin suksessrike forgjenger, justerer og forbedrer der det trengs, og leverer en skisekk som virkelig byr på høy kvalitet.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22”
25. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22

Osprey Talon 22 er kongen av dagstursekker og «løpe- sykle til jobbsekker». Talon 22 er komfortabel, lett, solid, og rommer langt mer enn du tror.
Les mer
Featured image for “Test: Zeiss Victory Pocket 10×25”
24. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Zeiss Victory Pocket 10×25

Zeiss Victory Pocket 10×25 tar lommekikkerten til et nytt nivå der både kvalitet og design gjør den langt mer attraktiv enn kompaktkikkerter flest.
Les mer
Featured image for “Test: Julbo Ultimate REACTIV”
23. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Julbo Ultimate REACTIV

Mørkt eller lyst? – Du bestemmer. Julbo Ultimate REACTIV tilpasser seg lysforholdene automatisk slik at alt du trenger å tenke på er å ha det moro.
Les mer
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l”
25. februar 2024 | Friluftsutstyr

Test: Blue Ice Yagi 35l

Blue Ice Yagi 35l er resultatet av en kompisgjeng med klatrere, skikjørere og alpinister, som gikk sammen for å lage produktene som erfarne brukere leter etter.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Talon 11”
22. januar 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Talon 11

Osprey Talon 11 står frem som en juvel blant jungelen av lette og praktisk tur- og løpesekker. Dette sekken leverer på det meste, og kan brukes til nesten alt.
Les mer
Featured image for “Test: Gemini DUO 2200-R Multisport”
12. november 2023 | Friluftsutstyr

Test: Gemini DUO 2200-R Multisport

Gemini er kanskje først og fremst kjent for å lage sykkellykter, men Gemini DUO 2200-R Multisport viser at de er i stand til mye mer. Denne lykta imponerer.
Les mer
Featured image for “Test: Silva Free 1200 S”
1. november 2023 | Friluftsutstyr

Test: Silva Free 1200 S

Silva Free 1200 S imponerer med et innovativt design, smarte funksjoner, kraftig lys, god batteritid, og uendelige muligheter for å tilpasse lykten.
Les mer
Featured image for “Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid”
30. oktober 2023 | Friluftsutstyr

Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid

Silva Trail Runner Free 2 er hodelykten for deg som ønsker en lett og kompakt hodelykt med kraftig lys uten å måtte tenke på ledninger.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro”
17. oktober 2023 | Friluftsutstyr

Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro

Salomon Sense Pro og Adv Skin lar deg ta med både drikke, næring, telefon, m.m. uten å begrense frihetsfølelsen som en større vest eller sekk.
Les mer