Test: Rab Mythic Alpine Jacket

26. november, 2023 (oppdatert 3. mars 2024)

Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Jacket”

Med Rab Mythic Alpine Jacket viser selskapet nok en gang at de er mestere til å trylle med dun. Rab Mythic Alpine er imponerende varm og enda mer imponerende lett og kompakt.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Rab Mythic Alpine Jacket – Lettvekts kompresjon

Dun er egentlig ganske enkelt. Jo bedre kvalitet, desto varmere. Jo bedre kvalitet, desto mindre dun trengs for yte tilstrekkelig varme. Og jo mindre dun, desto lettere og mer kompakt jakke.

Rab Mythic Alpine benytter dun av ypperste kvalitet (CUIN 900). Fyllvekten på 140 gram er langt i fra nok til å holde deg varm på kaldeste vinterdagene, men det er den perfekte miksen for å holde vekten og størrelsen nede, samtidig som den leverer nok varme til dagene der minusgradene kommer og hilser på. Ønsker du en varmere jakke er Rab Mythic Ultra et bedre alternativ med en fyllvekt på 240 g og CUIN 900. Alternativt kan du sjekke Rab Electron Pro som er testet her.


Mythic Alpine Jacket er først og fremst en lettvekter perfekt som både ytterplagg, mellomplagg og for å ta med i sekken uansett hvor og hva du skal. Vekten på 313 gram er bare latterlig lav for en så varm dunjakke, og den medfølgende lagringsposen gjør det lett å pakke jakken sammen til en liten ball. Rab Mythic Alpine er bare en av tre jakker i Mythic-serien der nevnte Mythic Ultra er den tykkeste, mens Mythic Alpine Light er den letteste med sine 252 gram.

Rab Mythic Alpine er enkel. I front er det en stor glidelåslomme på hver side, og i midjen er det en strammesnor. Ermene er artikulerte og noe lengre på yttersiden for å dekke over håndflaten, men mansjetten kunne gjerne vært litt strammere for å unngå at kaldt luft slipper inn.

Hetten er formsydd og følger hodets bevegelser. Det er ingen justeringsmuligheter, men den elastiske åpningen holder hetten på plass. Fronten er avstivet slik at hetten holder seg oppe og ikke hindrer synsfeltet.


Innsiden er glatt og komfortabelt, og ytterstoffet er tynt og mykt, og bidrar til å holde vekten og pakkstørrelsen nede. Pertex Quanum-ripstop (100% resirkulert) med fluorkarbonfri DWR-impregnering beskytter dunet mot rifter, holder lett nedbør ute, og puster godt for å unngå svette/fukt fra innsiden. Membranen er også relativt vindtett slik at du holder den verste vinden ute. Rab Mythic Alpine er derimot ikke like tett som f.eks. Rab Electron Pro, men puster til gjengjeld mye bedre. Rab Mythic Alpine er også så lett og komfortabel at den fungerer godt som et mellomplagg under en skalljakke.

Denne testen er oppdatert etter godt over ett års bruk, og selv om jakken så ut til å miste litt dun i starten, så har den bydd på imponerende slitestyrke. Som de fleste vet så blir man gjerne mindre varsom med ting jo eldre de blir, og jakken har blitt stappet i sekker og kastet rundt i tide og utide, og den er fremdeles i meget god stand. Rab reparerte også en ødelagt søm helt gratis etter å ha sendt de en mail.


Tilgjengelighet og passform

Passformen er kroppsnær, og medium lang (stopper ca. ved hoften). Fasongen gjør den slik sett ideell til bruk som mellomplagg under en skalljakke, etc… Kragen dekker til underkant av haken, og innsiden er dekket i behagelig fleecefôre. Det er ingen ekstra stramming annet enn den elastiske linningen.

Rab Mythic Alpine er tilgjengelig i herre- og damemodell i fire ulike farger hver. Passformen er kroppsnær, men Rab er generelt store i størrelsen og det anbefales å gå for din vanlige størrelse.

Ønsker du en enda varmere dunjakke som i tillegg veier mindre enn Mythic Alpine? Da bør du sjekke ut Rab Mythic G Jacket som er vilt lett og varm! For et rimeligere alternativ er Skogstad Salen Light dunjakke som virkelig gir deg valuta for pengene.


Fakta:

 • Vekt: 313g / str. M
 • Dunkvalitet (CUIN): 900 RDS-sertifisert. Nikwax impregnert. Fluorkarbonfri.
 • Fyllvekt: 140g / str. M
 • Yttermembran: 10D nylon Pertex Quantum Ripstop, 28g/m², med DWR-impregnering
 • Innermembran: Pertex Quantum
 • Best bruksområde: Alpinisme, klatring, allround, hverdags

Konklusjon


Rab Mythic Alpine Jacket
Rab Mythic Alpine Jacket

Product Name: Rab Mythic Alpine Jacket

Brand: Rab

Offer price: 4499

Currency: NOK

Konklusjon

Rab Mythic Alpine Jacket gjør det meste riktig, og er et supert alternativ for deg som ønsker en lettvekts dunjakke til bruk gjennom hele året, og som ikke tar mer plass i sekken at den kan blir med på hver tur, og overalt.

Jakken leverer mer varme enn mange andre dunjakker i tilsvarende tykkelse og vektklasse, og fungerer strålende i temperaturer ned mot 0 grader ved bruk alene, og enda kjøligere når den brukes i kombinasjon med andre plagg. Den lave vekten og volumet gjør at Rab Mythic Alpine Jacket er et godt alternativ året rundt, og fungerer like godt uansett årstid.

Overall
93%
93%

Pros

 • Vanvittig lett.
 • Svært komprimerbar.
 • God hette med avstivning i front.
 • Romslige lommer.
 • Stramming i midjen.
 • 900 CUIN serverer det ypperste av dunkvalitet.
 • Rab Mythic Alpine Light Jacket
 • Bærekraftige materialer og produksjon.

Cons

 • Savner strammere mansjetter i ermene.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic G Jacket”
29. februar 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic G Jacket

Rab Mythic G Jacket er ekstremt lett og kompakt, overraskende varm og beskyttende, myk og komfortabel, og leverer kanskje markedets råeste lettvekts dunjakke.
Les mer
Featured image for “Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant”
23. februar 2024 | Bekledning

Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er den perfekte isolasjonsbuksen for deg som trenger litt ekstra varme i den kaldeste delen av året.
Les mer