Test: Osprey Farpoint 70

4. oktober, 2022 (oppdatert 12. desember 2023)
Featured image for “Test: Osprey Farpoint 70”

Ingen over, og kun sine søstermodeller i ulike størrelser ved siden. Osprey Farpoint 70 og Fairview 70 har reist jorden rundt i mange år, og alt tilsier at de vil fortsette reisen i mange år til.


Fakta:

Vekt: 2460 gram
Volum: 70L
Materiale: Bluesign®-godkjent 450D resirkulert twist dobby-polyester, PFC/PFAS-fri impregnering
Tilgjengelige størrelser i serien: Herre: 40L, 55L, 70L (testet), 80L / Damemodell: 40L, 55L 70L


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Osprey Farpoint 70
Osprey Farpoint 70

Product Name: Osprey Farpoint 70

Brand: Osprey

Offer price: 2100

Currency: NOK

Konklusjon

Osprey Farpoint 70 og Osprey Farview er sannsynligvis den ultimate reisesekken, eller tursekken, for deg som ønsker en alt-i-ett-løsning som både er gjennomprøvd og bunnsolid fra ende til annen. Sekkene har alle løsninger som skal til for å gjøre pakkingen enklest mulig, et meget solid og godt bæresystem, og et ekstra ess i ermet takket være den avtakbare 15 liter dagstursekken. Enten du skal reise langt eller kort, så finnes det en Farpoint eller Fairview som dekker behovet. Osprey Farpoint 70 er kanskje den beste sekken for lange reiser, og er både en backpacker og koffert-hater sin beste venn.

Overall
90%
90%

Pros

 • Super allsidig.
 • Lav vekt.
 • Svært god byggekvalitet og slitesterkt materiale.
 • Solid og komfortabelt bæresystem.
 • Justerbar rygglengde.
 • Stort hovedrom med kompresjonsremmer.
 • Stor åpning i front.
 • Kraftige bærehåndtak på topp og på siden.
 • Låsbar glidelås på hovedrom og dagstursekk.
 • Kraftig uttagbart trekk som kan dekke over hele ryggpartiet og bæresystemet.
 • Genial avtagbar 15 liter dagstursekk.
 • For dagstursekk: PC-lomme, topplokk, sidelommer og brystrem med fløyte.
 • Bærekraftige materialer og produksjon.

Cons

 • Savner flere lommer i hovedrommet.
 • Meshlommene på hoftebeltet kunne vært byttet ut med større glidelåslommer.
 • Mangler hoftebelte på ekstrasekken.

Osprey Farpoint 70 – Verdens mest bereiste sekk?

Osprey er kjent for å lage solide kvalitetsprodukter med et hav av smarte løsninger og har en høy stjerne blant både turfolk, treningsentusiaster og ikke minst de reiseglade. Osprey Farpoint og Osprey Farview er to av de mest solgte reisesekkene i hele verden, men hva er det som gjør disse så populære?

Osprey har klart å kombinere funksjon, komfort og holdbarhet, og samtidig bevart en offensiv prissetting. Bruksområdet for produktene er ikke begrenset til kun reising, og du kan fint ta i bruk sekkene til turer i fjell og mark. Ikke minst er de laget for å vare og vare i mange år gjennom hardt bruk.

En størrelse og modell for alle behov

Osprey Farpoint er herremodellen, mens Osprey Farview er en damespesifikk utgave av samme sekk. Farpoint er tilgjengelig i 40L, 55L, 70L (testet) og 80L, der 55L og 70L kommer med en 15 liter avtakbar dagstursekk. Osprey Fairview er tilgjengelig i 40L, 55L og 70L der de to sistnevnte har den samme 15 liter avtagbare dagstursekken. Modellene finnes også i ulike farger.

Osprey Farpoint-modellene har normalt kommet i to rygglengder; S/M og M/L, mens Fairview var tilgjengelig i kun en rygglengde. Nytt for årets modell er at sekkene er «one size», og rygglengden er justerbar. Dette forenkler helt klart prosessen med å finne riktig størrelse. Bredden på hoftebeltet og brystbeltet kan i stor grad justeres, og vil nok passe både høye og lave, tykke og tynne. Brystremmen kan blant annet justeres opp og ned på en slags glideskinne.

I tillegg til disse modellene finnes det en mer hiking-inspirert utgave av de to sekkene, Osprey Farpoint Trek/Osprey Fairview Trek, der blant annet bæresystemet er enda mer tilpasset bæring over lengre distanser. Ellers er Trek-modellen tro mot orginalen, og ligner i oppbygning og ulike løsninger.

Osprey har truffet blink med å tilby såpass mange varianter av sekkene, ettersom de med sin 40 liter dekker de som ønsker en enkel sekk som kvalifiserer som håndbagasje, mens 70 literen og 80 literen åpner for de virkelig lange reisene. 55 liter er den perfekte mellomløsningen for kortere reiser, og åpner samtidig for å kunne sende noe av bagasjen som registrert bagasje, mens den lille og snerte dagstursekken blir med som håndbagasje.


Osprey Farpoint 70 – Alt i ett løsning

Enkelt og greit, Osprey Farpoint er laget for å fungere som en alt-i-ett-sekk. Sekken har plass nok til å kunne romme innhold for en «jorda rundt reise», og er lett og kompakt nok til å kunne bruke på en kortere reise. Til tross for at vekten har økt litt fra forrige generasjon (tidligere 2,3 kg) er 70 literen overraskende lett med sine 2,46 kg – spesielt med tanke på alle de praktiske løsningene og byggekvaliteten som gjør at du kan være rimelig sikker på at innholdet skal komme seg trygt gjennom reisen uten å bli knust på et samlebånd, eller rundstjålet på gaten.

Hovedrommet på 70 literen er stort og åpnes som en koffert med en 270 graders låsbar glidelås i front. Løsningen er utrolig praktisk og gir rask og enkel tilgang til alt innholdet. På innsiden av lokket og sekkens venstre side (fra ryggsiden) er det praktiske nettinglommer med glidelås for oppbevaring av skittentøy, sko, eller hva du måtte ønske. Det er ingen mindre lommer i selve hovedrommet, men et firepunkts stroppesystem hjelper til å komprimere innholdet, samt feste eventuelle pakkposer som blant annet Osprey selger løst. Akkurat her savnes en dedikert lomme til en laptop, og gjerne en innvendig glidelåslomme med plass til mindre verdisaker.

Utsiden av Osprey Farpoint er enkelt og greit genial. I bunn av sekken er det en rom som skjuler et kraftig trekk som kan trekkes ut å festes med glidelås rundt hele ryggpartiet slik at det dekker for det kraftige hoftebeltet og de brede og godt polstrede skulderremmene – genialt når du skal hive sekken på bagasjebåndet og ønsker å beskytte/gjemme bort alle reimene og hoftebeltet. På innsiden av trekket er det også en liten lomme til å plassere ID-kort, mens det på toppen og siden av sekken er et kraftig og polstret bærehåndtak slik at du kan bære den som en koffert/bag.

Av andre smarte detaljer finner vi festepunkter for liggeunderlag eller andre ting du måtte ønske å feste bakpå sekken, samt en ekspanderende mesh-lomme på hoftebeltet.


Ekstra dagstursekk

Det er ingen andre lommer på innsiden av hovedsekken, men Osprey Farpoint 55 og Farpoint 70 har et lite ess i ermet. På utsiden av sekken er det festet en 15 liter dagstursekk som festes med fire klips. Glidelåsen på toppen av dagstursekken er kraftig og har et feste for å kunne låses fast til hovedsekken for å hindre ivrige tyver i å stikke av med den mens du beundrer Angkor Vat, Macchu Picchu eller et annet underverk.

Den lille sekken er virkelig genial, og har en utforming som gjør at den fremstår mye større en kun 15 liter. Hovedrommet er stort, og har en egen lomme med god plass til en 15″ bærbar PC. I tillegg er det en ekstra glidelåslomme perfekt for ladere, kabler eller annet tilbehør. Her er det også en nøkkelholder som passer på at nøklene er trygge.

Til tross for at dette bare er en «ekstrasekk», så er bærekomforten meget god. Ryggen er delvis avstivet og eliminerer dermed at harde gjenstander på innsiden trykker på utsatte punkter, og bærereimene er brede slik at de fordeler vekten godt. Du får også et enkelt brystbelte som kan justeres opp og ned i høyden, og en nødfløyte som kan brukes for å tilkalle hjelp. Dessverre har Osprey valgt å droppe et hoftebelte, noe som absolutt kunne vært en foredel. Det hadde ikke trengt å være så kraftig, men ville vært nyttig for å fordele vekten på hoftene, samt bidra til å holde sekken tett inntil kroppen.

På sidene er det to store ekspanderende nettinglommer med god plass til en 0,75L flaske – i hvert fall så lenge du ikke stapper sekken full. Topplokket huser en glidelåslomme som er godt egnet for å oppbevare solbriller eller andre gjenstander. Et smart detalj er konstruksjonen av skulderremmene der det er et lite håndtak mellom de som gjør det lett å bære sekken som en koffert.

Og hvis du lurer, den lille dagstursekken kan kjøpes løst dersom du mister den eller sliter den ut.


Bærekraftig kvalitet

Som nevnt er Osprey kjent for å lage solide produkter, men Osprey er også kjent for å ha et stort fokus på bærekraft. De siste årene har flere og flere av produktene kommet i oppdaterte versjoner der materialet er byttet ut med mer bærekraftige materialer, miljøskadelige stoffer (impregnering, etc.) er byttet ut med ikke-skadelige stoffer. Produksjonsprosessen har også blitt effektivisert, og vannforbruket har blitt kraftig redusert.

Nytt for Osprey Farpoint og Fairview er blant annet et ytterstoff bestående av bluesign®-godkjent 450D resirkulert twist dobby-polyester, PFC/PFAS-fri impregnering. Det sier deg kanskje ikke mye, men det viktigste å lese seg frem til er at det både er miljøvennlig og svært slitesterkt. Du trenger ikke å bekymre deg for at sekken skal være utslitt etter en lang reise der du gjentatte ganger har måtte kaste/løfte/bære/åpne/lukke sekken, eller båret den gjennom troperegn og stekende sol. Osprey Farpoint og Osprey Fairview er sekker du kan ha i mange år.

Det er også verdt å nevne Osprey sin All Mighty garanti. Dette sikrer at du har livstidsgaranti på sekken mot skader som følge av kontruksjonsfeil. Det eneste du behøve å betale er frakten til Osprey, og de reparer den kostnadsfritt, eller sender en ny sekk i retur.


Osprey Farpoint – Det beste

Osprey Farpoint er full av smarte funksjoner og detaljer, men kort oppsummert er dette favoritt egenskapene med Osprey Farpoint 70:

 • Den lave vekten kombinert med det solide bæresystemet og det slitesterke materiale.
 • Den smarte, avtagbare dagstursekken som er uvurdelig både på reise og tur.
 • Den store glidelåsåpningen i front og meshlommene på innsiden.
 • Låsbare glidelåser, og det kraftige trekket som kan trekkes ut av bunnen for å dekke over ryggpartiet.
 • Osprey har fokus på miljø og bærekraft, og ikke minst All Mighty garantien.

Dette kan bli bedre

Osprey Farpoint og Osprey Fairview er tilnærmet perfekt for formålet de er laget for, og det er kun småpirk som kan nevnes.

Det viktigste hadde vært et par lommer på innsiden av hovedrommet, som en PC-lomme og en glidelåslomme. Det andre er glidelåslommer på hoftebeltet som kunne rommet en mobil, et kamera, etc..

Til slutt. Måten den lille dagstursekken er festet på gjør at du må hekte av sekkene før du får åpnet selve hovedrommet. Dette er litt tungvint, og det kunne godt vært mulig å åpne hovedrommet uten å måtte gjennom denne prosessen.

For oversikt over hva du bør se etter når du skal velge riktig sekk til ditt behov, se Guide – Velg riktig type og størrelse sekk!


Konklusjon


Osprey Farpoint 70
Osprey Farpoint 70

Product Name: Osprey Farpoint 70

Brand: Osprey

Offer price: 2100

Currency: NOK

Konklusjon

Osprey Farpoint 70 og Osprey Farview er sannsynligvis den ultimate reisesekken, eller tursekken, for deg som ønsker en alt-i-ett-løsning som både er gjennomprøvd og bunnsolid fra ende til annen. Sekkene har alle løsninger som skal til for å gjøre pakkingen enklest mulig, et meget solid og godt bæresystem, og et ekstra ess i ermet takket være den avtakbare 15 liter dagstursekken. Enten du skal reise langt eller kort, så finnes det en Farpoint eller Fairview som dekker behovet. Osprey Farpoint 70 er kanskje den beste sekken for lange reiser, og er både en backpacker og koffert-hater sin beste venn.

Overall
90%
90%

Pros

 • Super allsidig.
 • Lav vekt.
 • Svært god byggekvalitet og slitesterkt materiale.
 • Solid og komfortabelt bæresystem.
 • Justerbar rygglengde.
 • Stort hovedrom med kompresjonsremmer.
 • Stor åpning i front.
 • Kraftige bærehåndtak på topp og på siden.
 • Låsbar glidelås på hovedrom og dagstursekk.
 • Kraftig uttagbart trekk som kan dekke over hele ryggpartiet og bæresystemet.
 • Genial avtagbar 15 liter dagstursekk.
 • For dagstursekk: PC-lomme, topplokk, sidelommer og brystrem med fløyte.
 • Bærekraftige materialer og produksjon.

Cons

 • Savner flere lommer i hovedrommet.
 • Meshlommene på hoftebeltet kunne vært byttet ut med større glidelåslommer.
 • Mangler hoftebelte på ekstrasekken.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Osprey Talon 11”

Test: Osprey Talon 11

Osprey Talon 11 står frem som en juvel blant jungelen av lette og praktisk tur- og løpesekker. Dette sekken leverer…
Featured image for “Test: Silva Free 1200 S”

Test: Silva Free 1200 S

Silva Free 1200 S imponerer med et innovativt design, smarte funksjoner, kraftig lys, god batteritid, og uendelige muligheter for å…
Featured image for “Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid”

Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid

Silva Trail Runner Free 2 er hodelykten for deg som ønsker en lett og kompakt hodelykt med kraftig lys uten…
Featured image for “Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro”

Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro

Salomon Sense Pro og Adv Skin lar deg ta med både drikke, næring, telefon, m.m. uten å begrense frihetsfølelsen som…
Featured image for “Test: Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32”

Test: Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32

Leter du etter en av de råeste, mest fullspekkede og kanskje mest justerbare og komfortable dagstursekkene på markedet? Hils på…
Featured image for “Test: Osprey Atmos AG LT 65”

Test: Osprey Atmos AG LT 65

Jakter du den «ultimate» lettvekts sekken for lange turer der komfort er like viktig som god plass? Osprey Atmos AG…
Featured image for “Test: Zeiss SFL 10×40”

Test: Zeiss SFL 10×40

Zeiss SFL 10×40 leverer topp kvalitet i en innpakning så liten og lett at det er vanskelig å tro. Ikke…
Featured image for “Test: Osprey Exos Pro 55”

Test: Osprey Exos Pro 55

Lett, solid og smart. Osprey Exos Pro 55 og Osprey Eja Pro 55 er for deg som jakter lettest mulig…
Featured image for “Test: Osprey Ultralight Stuff Pack”

Test: Osprey Ultralight Stuff Pack

Osprey Ultralight Stuff Pack er så liten, lett og praktisk, at det er en sekk du tar med deg overalt…
Featured image for “Test: Salomon Trailblazer 20 / Trailblazer 30”

Test: Salomon Trailblazer 20 / Trailblazer 30

Salomon Trailblazer 20 og Trailblazer 30 imponerer med god bærekomfort og smarte løsninger, og ikke minst lav vekt og pakkbarhet.…
Featured image for “Test: Osprey Farpoint 55”

Test: Osprey Farpoint 55

Osprey Farpoint 55 leverer en størrelse og et design som gir deg det beste fra to verdener, og som gjør…
Featured image for “Test: Julbo AEROSPACE og Julbo QUICKSHIFT REACTIV skibriller”

Test: Julbo AEROSPACE og Julbo QUICKSHIFT REACTIV skibriller

Julbo AEROSPACE REACTIV og Julbo QUICKSHIFT REACTIV er ikke goggles/skibriller kun for dagene i skibakken. Disse er like gode til…
Featured image for “Test: Blue Ice Chiru 32l”

Test: Blue Ice Chiru 32l

Blue Ice Chiru 32l stripper bort alt unødvendig og sørger for å være god på de områdene som kreves av…
Featured image for “Test: Blue Ice Firecrest 28l”

Test: Blue Ice Firecrest 28l

Lett, solid, komfortabel og bærekraftig. Blue Ice Firecrest 28l er er en god allround dagstursekk for aktivitet friluftsliv året rundt.…
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l”

Test: Blue Ice Yagi 35l

Hva blir resultatet når en gjeng klatrere, skikjørere og alpinister, går sammen om å lage de ultimate friluftsproduktene? Et av svarene…
Featured image for “Test: PowerVision S1”

Test: PowerVision S1

PowerVision S1 er ikke bare verdens minste 3-akset gimbal, men også en trådløs lader og en tripod, og kan tillegg…
Featured image for “Test: Julbo Ultimate REACTIV”

Test: Julbo Ultimate REACTIV

Mørkt eller lyst? – Du bestemmer. Julbo Ultimate REACTIV tilpasser seg lysforholdene automatisk slik at alt du trenger å tenke…
Featured image for “Test: Osprey Farpoint 40”

Test: Osprey Farpoint 40

Verdens beste reisesekk som kvalifiserer som håndbagasje? Hvis du ikke var glad i å reise lett fra før, så kan Osprey…