Test: JBL Go 3 Eco

30. januar, 2023 (oppdatert 17. juli 2023)

Featured image for “Test: JBL Go 3 Eco”

JBL Go 3 Eco er definisjonen på «kraftlyd i et ultrakompakt design». Har du ikke plass til denne, har du ikke plass til noe.

Det finnes like mange trådløse høyttalere som det finnes løvetann i en vanlig hage… Mange er små og lette, og nesten like mange er vanntette og portable. Ytterst få er vanntette, ultraportable OG produsert i rundt 90% resirkulert materiale. JBL Go 3 Eco er en slik høyttaler.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

JBL Go 3 Eco – Kraftfull lyd i et kompakt design

Den nye Eco-linjen til JBL består av blant annet JBL Go 3 Eco og JBL Clip 4 Eco der begge høyttalerne består av opptil 90% PCR plast (etterforbruker resirkulert) med 100% resirkulert stoff på høyttalergrillen.

De er begge svært kompakte, men JBL Go 3 Eco er den minste og letteste. Høyttaleren måler 8,6 x 6.9 x 4.1 cm, og er på størrelsen med en litt liten og tykk lommebok. I motsetning til Clip 4 Eco mangler Go 3 Eco den karakteristiske karabinkroken som gjør det enkelt å feste høyttaleren på en sekk, eller noe annet, men Go 3 Eco har til gjengjeld en praktisk løkke i nylon festet til kroppen slik at du fremdeles kan feste/henge den til det du ønsker.

Fordelen med denne konstruksjonen er at den krever mindre plass og gjør det lettere å ta med JBL Go 3 Eco i en liten lomme/veske dersom du har begrenset med plass. Den lave vekten på kun 210 gram (30 gram mindre enn JBL Clip 4 Eco) gjør også sitt til at Go 3 Eco nesten ikke er merkbar når du tar den med på farten.

Høyttaleren er godt beskyttet møt støt/fall og forsterket med gummilegering på alle kanter. Dette bidrar også til at JBL Go 3 Eco ligger godt på nesten hvilken som helst overflate uten å skli av. Go 3 Eco er så klart vanntett og støvlett (IP67) slik at du ikke behøver å bekymre deg for regn eller sand og støv.

JBL Go 3 Eco er tilgjengelig i fargene blå, grønn og grå/blå.


Lydkvalitet

I likhet med JBL Clip 4 Eco er det begrenset hvor fyldig og god lyd det er mulig å få ut av en så kompakt høyttaler, men også denne krabaten klarer å levere mer enn anstendig lydkvalitet størrelsen tatt i betraktning. JBL har «tunet» høyttaleren med sin signaturlyd «JBL Pro Sound» og får lydbildet til å låte ok++ i de fleste situasjoner. Vokalene er overraskende klare og rene, mens mellomtone og bass er på det jevne.

Som nevnt i testen av JBL CLIP 4 Eco kan lyden oppleves litt boksete og komprimert, men til gjengjeld spiller JBL Go 3 Eco imponerende høy på sitt høyeste (opptil 85 dB lydstyrke, 4.2W). Lyden er ikke sammenlignbar med langt mer påkostede høytalere som for eksempel Bang & Olufsen Beosound A1 2nd Gen, eller JBL sin egen JBL Flip 6, men Clip 4 Eco er til gjengjeld både mindre og lettere, og ikke minst mye rimeligere.

JBL Go 3 Eco og JBL Clip 4 Eco er relativt lik hva gjelder spesifikasjoner og størrelse, men om du skal velge én av disse på grunn av lyden, så trekker sistnevnte det lengste strået. Lyden er merkbart fyldigere og mer balansert.

Batteritid og lading

Mindre størrelse betyr også mindre batteri. Der Clip 4 Eco kan varte opp med opptil 10 timer batteritid, tilbyr JBL Go 3 Eco «bare» halvparten. Det er under gjennomsnittet, men samtidig er størrelsen på JBL Go 3 Eco en av de minste i klassen.

Høyttaleren lades via USB-C på den ene kortsiden, men det er dessverre ingen støtte for hurtiglading. Her tar det gode 2.5 timer å lade fult opp.

Tilkobling og betjening

JBL Go 3 Eco benytter Bluetooth 5.1 og har en rekkevidde opptil 10-15 meter avhengig av omgivelsene du befinner deg i. Du bør uansett ikke bevege deg mye lenger unna ettersom det er begrenset hvor langt lyden vil nå.

Det er ingen AUX-inngang på JBL Go 3 Eco, så du er avhengig av å bruke koble til trådløst for å spille av musikken. Det er heller ikke mulig å pare flere JBL Go 3 Eco sammen i stereo, eller benytte JBL Go 3 Eco som en høyttaler for telefonsamtaler. Her er det kun musikk via Bluetooth som gjelder.

JBL Go 3 Eco er enkel å betjene og krever ingen app for justering av lyd eller innstillinger. På den ene kortsiden finnes en på/av knapp og en Bluetooth-knapp for paring, mens det på den øvre langsiden er en knapp for play/pause, samt volum opp/ned. Det er ingen mulighet til å skifte sang frem/tilbake, noe som i utganspunktet kunne vært gjort ved å holde inne volumknappene, eller en annen enkel løsning.

Alternativer

Er du ute etter en liten høyttaler i samme sjanger så er JBL sine egen JBL Clip 4 Eco (testet her) et naturlig valg. Denne er omtrent samme samme størrelse, men i et ovalt design, og har en karakteristisk karabinkrok som gjør det enkelt å feste den/henge den på en sekk, bag, eller noe annet. Clip 4 Eco har også dobbelt så lang batteritid (10 timer, og enda litt høyere lyd, 5W).

JBL Flip 6 som tidligere er testet her på siden, leverer en helt annen lydopplevelse, men er er god del større, og koster omtrent det dobbelte. Den har dog ikke den praktiske karabinkroken som lar deg henge den på en sekk og krever derfor at du oppbevarer den stående/liggende, eller i en sidelomme, etc. på en sekk. JBL Flip 5 har falt voldsomt i pris og kan være et godt alternativ dersom du likevel ikke har tenkt å benytte deg av karabinkroken.

Hvis pris ikke er noe spørsmål, så kan du sjekke ut Bang & Olufsen Beoplay A1 Gen 2 som leverer lyd i en særklasse, men til gjengjeld koster skjorta. JBL Go 3 Eco koster kun 400 kr, og den vanlige JBL Go 3 koster kun 304 kr.


Egenskaper

 • Lydstyrke: >84 db, 4.2W
 • Høyttalerelementer: 4o mm
 • Vekt: 210 gram
 • Batteritid: 5 timer, 2.5 timer ladetid
 • Tilkoblinger: USB-C, Bluetooth 5.1
 • Værtetting: IP67-sertifisert
 • Farger: Blå, Grønn, Grå
 • Pris: 400,-

Konklusjon


Kjøp JBL Go 3 Eco
JBL Go 3 Eco
JBL Go 3 Eco

Product Name: JBL Go 3 Eco

Brand: JBL

Offer price: 400

Currency: NOK

Konklusjon

JBL Go 3 Eco er en flott ultrakompakt høyttaler med imponerende mye kraft og stil. Den kompakte størrelsen og lave vekten er ypperlig for å ta med på farten, og lydbildet er såpass bra at det får smilebåndet til å bli litt ekstra bredt.

Er du på utkikk etter en av de minste vanntette høyttalerne du kan oppdrive uten å gå på for store kompromiss med lydkvaliteten, så er JBL Go 3 Eco en god anbefaling. Og et stort pluss for det miljøvennlige designet.

Overall
80%
80%

Pros

 • Svært liten og lett.
 • Solid byggekvalitet. Vann- og støvtett.
 • Ok batteritid.
 • Spiller høyt.
 • Enkel betjening.
 • Praktisk nylonløkke gjør høyttaleren enkel å henge opp.
 • Stor bruk av resirkulerte materialer.

Cons

 • Treg lading.
 • Ingen Bluetooth-multipoint.
 • Ikke mulig å parkoble.

Del gjerne: