Test: Jabra Elite 7 Pro

4. august, 2022 (oppdatert 7. november 2023)
Featured image for “Test: Jabra Elite 7 Pro”

Små, lette, diskré og komfortable, i tillegg god lydkvalitet, lang batteritid og vanntette. Jabra Elite 7 Pro byr på mye, spesielt for deg som liker å prate.

Jabra har pøst ut ørepropper de siste årene, og kvaliteten har stort sett vært så høy at det kunne dannet en førsteellever på Real Madrid dersom det var fotballspillere. Selskapet har heller ikke for vane å prise seg særlig høyt sammenlignet med konkurrentene, og byr som regel på funksjoner som få klarer å matche.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Jabra Elite 7 Pro
Jabra Elite 7 Pro

Product Name: Jabra Elite 7 Pro

Brand: Jabra

Offer price: 2199

Currency: NOK

Konklusjon

Jabra Elite 7 Pro byr på mange gode kvaliteter for deg som er på utkikk etter et sett kompakte «alt-i-ett» ørepropper. Her får du små og diskré propper som både er vanntette, byr på lang batteritid, hurtiglading, aktiv støydemping og god lydkvalitet. I tillegg får du smarte funksjoner som MultiPoint og HearThrough.

Jabra Sound+ apper lar deg justere alt fra ANC, HearThrough, betjening og lydprofiler med innebygd equalizer, og lyden vil neppe skuffe deg.

Du mister ShakeGrip-belegget fra Jabra Elite 7 Active, støydempingen er ikke like god, og prisen er høyere. Det finnes også bedre alternativer hva gjelder ren samtalekvalitet, men de færreste er like små og lette som Jabra Elite 7 Pro. Prisøkningen fra Jabra Elite 7 Active er ikke nødvendigvis verdt det, men her er det opp til deg hvilke egenskaper du prioriterer mest.

Overall
80%
80%
 • Passform - 80%
  80%
 • Lydkvalitet - 80%
  80%
 • Støydemping - 70%
  70%
 • Samtalekvalitet - 85%
  85%
 • Batteritid - 90%
  90%
 • Verdi for pengene - 75%
  75%

Pros

 • Svært kompakte (både ørepropper og ladeetuiet).
 • God batteritid. Hurtiglading + trådløs lading
 • God passform. Vanntett.
 • App med god equalizer og justeringsmuligheter på ANC og HearThrough.
 • Multi Point – Mulighet for å være tilkoblet to enheter samtidig.
 • God samtalekvalitet.
 • Automatisk pause/start når proppene taes ut/settes i øret.

Cons

 • HearThrough gir noe susing.
 • Ikke like sikker passform som Jabra Elite 7 Active.
 • Svak støydemping.
 • Glatt ladeetui.

Jabra Elite 7 Pro – en nye generasjon ørepropper

NB: Jabra har lansert to nye toppmodeller i Elite-serien – Jabra Elite 10 og Jabra Elite 8 Active. Test av disse finner du her:

Sammen med Jabra Elite 7 Active, Jabra Elite 4 Active og Jabra Elite 3, tilhører Jabra Elite 7 Pro den siste generasjonen trådløse ørepropper fra det 150 år gamle selskapet. Jeg har allerede skrevet en test av Jabra Elite 7 Active og står fremdeles ved at dette er suverene ørepropper til trening og hverdags. Jabra Elite 7 Pro er tilnærmet identiske, men de to modellene skiller seg på to området.

Jabra Elite 7 Pro er optimalisert for samtaler, mens Jabra Elite 7 Active er perfeksjonert for trening. Dette betyr ikke at du ikke kan bruke «Pro» til trening, eller omvendt, men det er greit å vite forskjellen for å finne den beste modellen til ditt bruk.

Like på det meste – bedre på samtale

For det første; pris. Jabra Elite 7 Pro koster veiledende 2199 kr, mens Jabra Elite 7 Active har en veiledende utsalgspris på 1999 kr.

Designet er identisk med to små propper på kun 5,4 gram per propp og utskiftbare silikonpropper i tre ulike størrelser. Ladeetuiet er lite, kompakt og lett å oppbevare i lommen – kun en millimeter her og der skiller det bra sin navnebror. Den eneste «feilen» med ladeetuiet, er at det er veldig glatt å håndtere, og desto lettere å miste i bakken.

Batteritiden er 100% lik og like god – opptil 8 timer med ANC aktivert, og opptil 30 timer med ladeetuiet. Proppene lades via USB-C eller trådløst. En fullading av propper og etui tar rundt 2,5 timer, mens hurtigladingen sørger for opptil 1 time bruk etter kun 5 minutter.

Begge modellene støtter Bluetooth 5.2 og har en oppgitt rekkevidde på 10 meter, selv om du kan forvente det dobbelte. Dog har det skjedd flere ganger under testperioden at proppene sporadisk kobler seg ut fra avspillingsenheten, før de etter noen sekunder kobles tilbake.

Jabra Elite 7 Pro støtter opptil 8 enheter, og med Multipoint kan du være tilkoblet to enheter samtidig uten å måtte svitsje mellom de. Hva gjelder lydkodeker støtter Jabra Elite 7 Pro SBC og AAC. 

Både ørepropper og ladeetui er vanntette takket være IP57-graderingen.


Samme funksjonalitet

De to modellene benytter de samme 6 mm store høyttalerelementene, byr på den samme gode lydkvaliteten, identisk ANC og støtte for Multipoint og HearThrough. Men, der øreproppene på Jabra Elite 7 Active er belagt med et flytende silikonbelegg, «ShakeGrip», som skal bidra til at øreproppene sitter enda bedre i øret, er Elite 7 Pro i vanlig plastikk. Og det merkes.

For der Jabra Elite 7 Active sitter som støpt i øret, vil ikke Jabra Elite 7 Pro sitte like godt. Det er dog viktig å huske på at passform er helt individuelt, så mens det for undertegnede resulterer i at proppene må dyttes på plass med jevne mellomrom, vil de for andre kunne sitte helt perfekt. Poenget er at Jabra sin ShakeGrip-teknologi faktisk har noe positivt for seg.

– men bedre samtalekvalitet

Derimot kommer Jabra Elite 7 Pro med en ny MultiSensor Voice-teknologi som gir enda litt bedre samtalekvalitet i støyrike omgivelser. Denne består fire mikrofoner med en avansert «Voice Pick-Up» (VPU)-sensor i hver propp. VPU-sensoren fanger opp støy fra omgivelsene, og bruker såkalt «benlederteknologi» for å overføre stemmen via vibrasjoner i kjevebeinet. Sammen med avanserte algoritmer vil dette sørge for at Jabra Elite 7 Pro klarer å stenge forstyrrende lyd ute, samtidig som det forsterker stemmen.

Og ja, det fungerer relativt bra. Jabra Elite 7 Active var slett ikke verst når det kom til samtaler, og Jabra Elite 7 Pro er enda litt bedre. Du får ikke den samme klare samtalekvaliteten som du gjør med for eksempel Apple AirPods Pro eller Huawei FreeBuds, men det er heller ikke noe du kan forvente ettersom Jabra Elite 7 Pro er mye mindre ørepropper uten den lange stammen med mikrofoner som er på de to nevnte modellene.

Med tanke på hvor små og kompakte Jabra Elite 7 Pro er, så er samtalekvaliteten god.


Lydkvalitet og støydemping

På papiret skal lydkvalitet og støydemping være identisk som på Jabra Elite 7 Active, selv om det i realiteten. er noe annet. Lyden er god, men støydempingen er dessverre skuffende svak.

Last ned Jabra Sound+ appen og du kan tilpasse lydbildet ved hjelp av en innebygd 5-trinns equalizer. De små proppene klarer virkelig å presse ut engasjerende toner, og både bass og mellomtone får god plass uten av de blir for dominerende. Jabra Elite 7 Pro leverer enkelt og greit meget god lyd.

Støydempingen er derimot skuffende, og det meste av støydempingen virker å komme fra den passive støydempingen som skyldes at proppene sitter tett i øregangen- altså ikke den aktive som Jabra skryter sånn av. En egen hørselstest hjelper deg for øvrig å finne den beste passformen.

HearThrough-funksjonen tillater omgivelseslyd å slippe inn, men dette skaper en del susing som kan bli forstyrrende dersom du ikke har volumet så høyt at det overdøver susingen. Her var forrige generasjon Jabra Elite Active 75t bedre.

Både støydempingen og HearThrough kan for øvrig justeres over flere nivåer, selv om det ikke er særlig merkbar forskjell mellom disse.


Betjening og taleassistent

Betjeningen på Jabra Elite 7 Pro er suveren. I Jabra Sound+ appen kan du selv tilpasse begge proppene som støtter både ett, to og tre trykk, samtidig som du kan øke/senke volumet ved å holde inne knappen på høyre/venstre side. Motstanden er akkurat passe slik at du unngår å trykke proppene inn i øret, eller komme borti ved et uhell.

Liker du å få med deg hva som skjer rundt deg så kan du fint bruke kun en knapp om gangen. Musikken settes automatisk på pause i det du tar ut en propp, og starter seg automatisk i det du setter den på plass.

Taleassistentene Google Assistant (fungerer kun med Android) og Siri (iOS) lar deg betjene øreproppene helt trådløst, eller du kan bruke de til å utføre enkle handlinger på mobilen som å utføre en telefonsamtale, lese en melding, etc.. Det er også en «finn øreproppene» funksjon i Jabra Sound+ appen som gjør det enkelt å finne igjen øreproppene hvis du har rotet de bort/mistet de.


Alternativer

Først og fremst; Jabra Elite 7 Active er den største utfordreren, i hvert fall dersom du er ute etter gode ørepropper til trening. Her får du den samme gode kvaliteten, de samme praktiske funksjonene, den samme gode lydkvaliteten, og enda litt sikrere passform i øregangen.

Er du ute etter ørepropper som skal benyttes mye til samtaler, vil ørepropper som Apple AirPods Pro eller Huawei FreeBuds Pro være bedre alternativer.

Ønsker du et par rimeligere ørepropper kan du ta en kikk på Jabra Elite 3 som er et meget godt alternativ til en rimelig penge. Jabra Elite 3 byr på det beste fra sine storebrødre til en lavere pris, men mangler den nye VPU- og «benlederteknologien», ANC, trådløs lading og den samme lange batteritiden (fremdeles god). 

Et siste alternativ som bør nevnes er Jabra Elite 4 Active. Dette er mer eller mindre enn vanntett utgave av Jabra Elite 3, og er enda mer rettet mot trening. Test av disse finner du her: Test: Jabra Elite 4 Active.

Egenskaper

 • Type: In-ear, true wireless
 • Drivere: 6 mm
 • Støyreduksjon: Aktiv
 • Batteritid: 8 timer med ANC. 10 timer uten ANC. Totalt 30 timer med ladeetui.
 • App: Jabra Sound+
 • Tilkoblinger: USB-C, Bluetooth 5.2, Trådløs lading
 • Trådløs rekkevidde: Opptil 10 meter
 • Vekt: 5,4 g per ørepropp
 • Værtetting: IP57-sertifisert

Konklusjon


Kjøp Jabra Elite 7 Pro
Jabra Elite 7 Pro
Jabra Elite 7 Pro

Product Name: Jabra Elite 7 Pro

Brand: Jabra

Offer price: 2199

Currency: NOK

Konklusjon

Jabra Elite 7 Pro byr på mange gode kvaliteter for deg som er på utkikk etter et sett kompakte «alt-i-ett» ørepropper. Her får du små og diskré propper som både er vanntette, byr på lang batteritid, hurtiglading, aktiv støydemping og god lydkvalitet. I tillegg får du smarte funksjoner som MultiPoint og HearThrough.

Jabra Sound+ apper lar deg justere alt fra ANC, HearThrough, betjening og lydprofiler med innebygd equalizer, og lyden vil neppe skuffe deg.

Du mister ShakeGrip-belegget fra Jabra Elite 7 Active, støydempingen er ikke like god, og prisen er høyere. Det finnes også bedre alternativer hva gjelder ren samtalekvalitet, men de færreste er like små og lette som Jabra Elite 7 Pro. Prisøkningen fra Jabra Elite 7 Active er ikke nødvendigvis verdt det, men her er det opp til deg hvilke egenskaper du prioriterer mest.

Overall
80%
80%
 • Passform - 80%
  80%
 • Lydkvalitet - 80%
  80%
 • Støydemping - 70%
  70%
 • Samtalekvalitet - 85%
  85%
 • Batteritid - 90%
  90%
 • Verdi for pengene - 75%
  75%

Pros

 • Svært kompakte (både ørepropper og ladeetuiet).
 • God batteritid. Hurtiglading + trådløs lading
 • God passform. Vanntett.
 • App med god equalizer og justeringsmuligheter på ANC og HearThrough.
 • Multi Point – Mulighet for å være tilkoblet to enheter samtidig.
 • God samtalekvalitet.
 • Automatisk pause/start når proppene taes ut/settes i øret.

Cons

 • HearThrough gir noe susing.
 • Ikke like sikker passform som Jabra Elite 7 Active.
 • Svak støydemping.
 • Glatt ladeetui.

Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke”

Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke

Mer enn 100 modeller testet! Ny pulsklokke, men vet ikke hvilken du skal velge? Denne guiden og gigantiske testen kan…
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle”

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt…
Featured image for “Romaskin – Guide og anbefalinger”

Romaskin – Guide og anbefalinger

Hvilken romaskin er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Denne guiden gir deg svar på alt…
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l”

Test: Blue Ice Yagi 35l

Blue Ice Yagi 35l er resultatet av en kompisgjeng med klatrere, skikjørere og alpinister, som gikk sammen for å lage produktene…
Featured image for “Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant”

Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er den perfekte isolasjonsbuksen for deg som trenger litt ekstra varme i den kaldeste delen…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 165 Music”

Test: Garmin Forerunner 165 Music

Garmin sin rimeligste løpeklokke i Forerunner-serien har vokst til å bli en fullverdig pulsklokke. Dette er klokken for deg som…
Featured image for “Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket”

Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket

Arc’teryx Alpha SV Jacket er skalljakken som tar deg gjennom de tøffeste turene og situasjonene, og det mest ekstreme været,…
Featured image for “Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket”

Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket

Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket er både varm og god, ser bra ut, og er laget på 100% resirkulert materialer…
Featured image for “Test: HOVERAir X1”

Test: HOVERAir X1

HOVERAir X1 er kanskje den mest geniale lille dronen og følgesvennen du kan ta med deg uten at den verken…
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot…
Featured image for “Test: Skogstad Breakulen Skalljakke”

Test: Skogstad Breakulen Skalljakke

Skogstad Breakulen Skalljakke beviser at god kvalitet og funksjonalitet ikke behøver å koste skjorta. Breakulen Skalljakke leker med langt dyrere…
Featured image for “Test: Garmin Lily 2”

Test: Garmin Lily 2

Garmin har lansert oppfølgeren til den moteriktige klokken Garmin Lily. Garmin Lily 2 er designet for kvinner og kombinerer stilsikkerhet…
Featured image for “Test: Samsung Galaxy S24 Ultra – «Alt-mulig-telefonen»”

Test: Samsung Galaxy S24 Ultra – «Alt-mulig-telefonen»

Samsung Galaxy S24 Ultra er «alt-mulig-telefonen» som James Bond skulle hatt. Her får du egentlig alt og enda litt mer,…
Featured image for “Test: Osprey Talon 11”

Test: Osprey Talon 11

Osprey Talon 11 står frem som en juvel blant jungelen av lette og praktisk tur- og løpesekker. Dette sekken leverer…
Featured image for “Test: Skogstad Utvik Pile Fleece jakke”

Test: Skogstad Utvik Pile Fleece jakke

Skogstad Utvik Pile Fleece jakke er varm, god og utrolig myk. I tillegg egner den seg like godt til tur…
Featured image for “Test: Garmin HRM-Fit pulsmåler for kvinner”

Test: Garmin HRM-Fit pulsmåler for kvinner

Garmin HRM-Fit er selskapets første pulsbelte designet for kvinner og kan være et produkt som vil gjøre en forskjell for…
Featured image for “Test: Garmin Descent Mk3i”

Test: Garmin Descent Mk3i

Garmin Descent Mk3i gjør dykkingen både mer spennende og tryggere, og byr på enda flere muligheter over vann. Descent Mk3i…
Featured image for “Test: Skogstad Salen Light dunjakke”

Test: Skogstad Salen Light dunjakke

Skogstad Salen Light dunjakke byr på en lett og varmende dunjakke i et flott design til en god pris. Og…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable…
Featured image for “Test: Skogstad Tryvann turbukse”

Test: Skogstad Tryvann turbukse

Skogstad Tryvann turbukse…