Test: Jabra Elite 7 Pro

4. august, 2022 (oppdatert 31. august 2023)
Featured image for “Test: Jabra Elite 7 Pro”

Små, lette, diskré og komfortable, i tillegg god lydkvalitet, lang batteritid og vanntette. Jabra Elite 7 Pro byr på mye, spesielt for deg som liker å prate.

Jabra har pøst ut ørepropper de siste årene, og kvaliteten har stort sett vært så høy at det kunne dannet en førsteellever på Real Madrid dersom det var fotballspillere. Selskapet har heller ikke for vane å prise seg særlig høyt sammenlignet med konkurrentene, og byr som regel på funksjoner som få klarer å matche.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Jabra Elite 7 Pro
Jabra Elite 7 Pro

Product Name: Jabra Elite 7 Pro

Brand: Jabra

Offer price: 2199

Currency: NOK

Konklusjon

Jabra Elite 7 Pro byr på mange gode kvaliteter for deg som er på utkikk etter et sett kompakte «alt-i-ett» ørepropper. Her får du små og diskré propper som både er vanntette, byr på lang batteritid, hurtiglading, aktiv støydemping og god lydkvalitet. I tillegg får du smarte funksjoner som MultiPoint og HearThrough.

Jabra Sound+ apper lar deg justere alt fra ANC, HearThrough, betjening og lydprofiler med innebygd equalizer, og lyden vil neppe skuffe deg.

Du mister ShakeGrip-belegget fra Jabra Elite 7 Active, støydempingen er ikke like god, og prisen er høyere. Det finnes også bedre alternativer hva gjelder ren samtalekvalitet, men de færreste er like små og lette som Jabra Elite 7 Pro. Prisøkningen fra Jabra Elite 7 Active er ikke nødvendigvis verdt det, men her er det opp til deg hvilke egenskaper du prioriterer mest.

Overall
80%
80%
 • Passform - 80%
  80%
 • Lydkvalitet - 80%
  80%
 • Støydemping - 70%
  70%
 • Samtalekvalitet - 85%
  85%
 • Batteritid - 90%
  90%
 • Verdi for pengene - 75%
  75%

Pros

 • Svært kompakte (både ørepropper og ladeetuiet).
 • God batteritid. Hurtiglading + trådløs lading
 • God passform. Vanntett.
 • App med god equalizer og justeringsmuligheter på ANC og HearThrough.
 • Multi Point – Mulighet for å være tilkoblet to enheter samtidig.
 • God samtalekvalitet.
 • Automatisk pause/start når proppene taes ut/settes i øret.

Cons

 • HearThrough gir noe susing.
 • Ikke like sikker passform som Jabra Elite 7 Active.
 • Svak støydemping.
 • Glatt ladeetui.

Jabra Elite 7 Pro – en nye generasjon ørepropper

NB: Jabra har lansert to nye toppmodeller i Elite-serien – Jabra Elite 10 og Jabra Elite 8 Active. Test av disse finner du her:

Sammen med Jabra Elite 7 Active, Jabra Elite 4 Active og Jabra Elite 3, tilhører Jabra Elite 7 Pro den siste generasjonen trådløse ørepropper fra det 150 år gamle selskapet. Jeg har allerede skrevet en test av Jabra Elite 7 Active og står fremdeles ved at dette er suverene ørepropper til trening og hverdags. Jabra Elite 7 Pro er tilnærmet identiske, men de to modellene skiller seg på to området.

Jabra Elite 7 Pro er optimalisert for samtaler, mens Jabra Elite 7 Active er perfeksjonert for trening. Dette betyr ikke at du ikke kan bruke «Pro» til trening, eller omvendt, men det er greit å vite forskjellen for å finne den beste modellen til ditt bruk.

Like på det meste – bedre på samtale

For det første; pris. Jabra Elite 7 Pro koster veiledende 2199 kr, mens Jabra Elite 7 Active har en veiledende utsalgspris på 1999 kr.

Designet er identisk med to små propper på kun 5,4 gram per propp og utskiftbare silikonpropper i tre ulike størrelser. Ladeetuiet er lite, kompakt og lett å oppbevare i lommen – kun en millimeter her og der skiller det bra sin navnebror. Den eneste «feilen» med ladeetuiet, er at det er veldig glatt å håndtere, og desto lettere å miste i bakken.

Batteritiden er 100% lik og like imponerende – opptil 8 timer med ANC aktivert, og opptil 30 timer med ladeetuiet. Proppene lades via USB-C eller trådløst. En fullading av propper og etui tar rundt 2,5 timer, mens hurtigladingen sørger for opptil 1 time bruk etter kun 5 minutter.

Begge modellene støtter Bluetooth 5.2 og har en oppgitt rekkevidde på 10 meter, selv om du kan forvente det dobbelte. Dog har det skjedd flere ganger under testperioden at proppene sporadisk kobler seg ut fra avspillingsenheten, før de etter noen sekunder kobles tilbake.

Jabra Elite 7 Pro støtter opptil 8 enheter, og med Multipoint kan du være tilkoblet to enheter samtidig uten å måtte svitsje mellom de. Hva gjelder lydkodeker støtter Jabra Elite 7 Pro SBC og AAC. 

Både ørepropper og ladeetui er vanntette takket være IP57-graderingen.


Samme funksjonalitet

De to modellene benytter de samme 6 mm store høyttalerelementene, byr på den samme gode lydkvaliteten, identisk ANC og støtte for Multipoint og HearThrough. Men, der øreproppene på Jabra Elite 7 Active er belagt med et flytende silikonbelegg, «ShakeGrip», som skal bidra til at øreproppene sitter enda bedre i øret, er Elite 7 Pro i vanlig plastikk. Og det merkes.

For der Jabra Elite 7 Active sitter som støpt i øret, vil ikke Jabra Elite 7 Pro sitte like godt. Det er dog viktig å huske på at passform er helt individuelt, så mens det for undertegnede resulterer i at proppene må dyttes på plass med jevne mellomrom, vil de for andre kunne sitte helt perfekt. Poenget er at Jabra sin ShakeGrip-teknologi faktisk har noe positivt for seg.

– men bedre samtalekvalitet

Derimot kommer Jabra Elite 7 Pro med en ny MultiSensor Voice-teknologi som gir enda litt bedre samtalekvalitet i støyrike omgivelser. Denne består fire mikrofoner med en avansert «Voice Pick-Up» (VPU)-sensor i hver propp. VPU-sensoren fanger opp støy fra omgivelsene, og bruker såkalt «benlederteknologi» for å overføre stemmen via vibrasjoner i kjevebeinet. Sammen med avanserte algoritmer vil dette sørge for at Jabra Elite 7 Pro klarer å stenge forstyrrende lyd ute, samtidig som det forsterker stemmen.

Og ja, det fungerer relativt bra. Jabra Elite 7 Active var slett ikke verst når det kom til samtaler, og Jabra Elite 7 Pro er enda litt bedre. Du får ikke den samme klare samtalekvaliteten som du gjør med for eksempel Apple AirPods Pro eller Huawei FreeBuds, men det er heller ikke noe du kan forvente ettersom Jabra Elite 7 Pro er mye mindre ørepropper uten den lange stammen med mikrofoner som er på de to nevnte modellene.

Med tanke på hvor små og kompakte Jabra Elite 7 Pro er, så er samtalekvaliteten imponerende.


Lydkvalitet og støydemping

På papiret skal lydkvalitet og støydemping være identisk som på Jabra Elite 7 Active, selv om det i realiteten. er noe annet. Lyden er god, men støydempingen er dessverre skuffende svak.

Last ned Jabra Sound+ appen og du kan tilpasse lydbildet ved hjelp av en innebygd 5-trinns equalizer. De små proppene klarer virkelig å presse ut engasjerende toner, og både bass og mellomtone får god plass uten av de blir for dominerende. Jabra Elite 7 Pro leverer enkelt og greit meget god lyd.

Støydempingen er derimot skuffende, og det meste av støydempingen virker å komme fra den passive støydempingen som skyldes at proppene sitter tett i øregangen- altså ikke den aktive som Jabra skryter sånn av. En egen hørselstest hjelper deg for øvrig å finne den beste passformen.

HearThrough-funksjonen tillater omgivelseslyd å slippe inn, men dette skaper en del susing som kan bli forstyrrende dersom du ikke har volumet så høyt at det overdøver susingen. Her var forrige generasjon Jabra Elite Active 75t bedre.

Både støydempingen og HearThrough kan for øvrig justeres over flere nivåer, selv om det ikke er særlig merkbar forskjell mellom disse.


Betjening og taleassistent

Betjeningen på Jabra Elite 7 Pro er suveren. I Jabra Sound+ appen kan du selv tilpasse begge proppene som støtter både ett, to og tre trykk, samtidig som du kan øke/senke volumet ved å holde inne knappen på høyre/venstre side. Motstanden er akkurat passe slik at du unngår å trykke proppene inn i øret, eller komme borti ved et uhell.

Liker du å få med deg hva som skjer rundt deg så kan du fint bruke kun en knapp om gangen. Musikken settes automatisk på pause i det du tar ut en propp, og starter seg automatisk i det du setter den på plass.

Taleassistentene Google Assistant (fungerer kun med Android) og Siri (iOS) lar deg betjene øreproppene helt trådløst, eller du kan bruke de til å utføre enkle handlinger på mobilen som å utføre en telefonsamtale, lese en melding, etc.. Det er også en «finn øreproppene» funksjon i Jabra Sound+ appen som gjør det enkelt å finne igjen øreproppene hvis du har rotet de bort/mistet de.


Alternativer

Først og fremst; Jabra Elite 7 Active er den største utfordreren, i hvert fall dersom du er ute etter gode ørepropper til trening. Her får du den samme gode kvaliteten, de samme praktiske funksjonene, den samme gode lydkvaliteten, og enda litt sikrere passform i øregangen.

Er du ute etter ørepropper som skal benyttes mye til samtaler, vil ørepropper som Apple AirPods Pro eller Huawei FreeBuds Pro være bedre alternativer.

Ønsker du et par rimeligere ørepropper kan du ta en kikk på Jabra Elite 3 som er et meget godt alternativ til en rimelig penge. Jabra Elite 3 byr på det beste fra sine storebrødre til en lavere pris, men mangler den nye VPU- og «benlederteknologien», ANC, trådløs lading og den samme lange batteritiden (fremdeles god). 

Et siste alternativ som bør nevnes er Jabra Elite 4 Active. Dette er mer eller mindre enn vanntett utgave av Jabra Elite 3, og er enda mer rettet mot trening. Test av disse finner du her: Test: Jabra Elite 4 Active.

Egenskaper

 • Type: In-ear, true wireless
 • Drivere: 6 mm
 • Støyreduksjon: Aktiv
 • Batteritid: 8 timer med ANC. 10 timer uten ANC. Totalt 30 timer med ladeetui.
 • App: Jabra Sound+
 • Tilkoblinger: USB-C, Bluetooth 5.2, Trådløs lading
 • Trådløs rekkevidde: Opptil 10 meter
 • Vekt: 5,4 g per ørepropp
 • Værtetting: IP57-sertifisert

Konklusjon


Kjøp Jabra Elite 7 Pro
Jabra Elite 7 Pro
Jabra Elite 7 Pro

Product Name: Jabra Elite 7 Pro

Brand: Jabra

Offer price: 2199

Currency: NOK

Konklusjon

Jabra Elite 7 Pro byr på mange gode kvaliteter for deg som er på utkikk etter et sett kompakte «alt-i-ett» ørepropper. Her får du små og diskré propper som både er vanntette, byr på lang batteritid, hurtiglading, aktiv støydemping og god lydkvalitet. I tillegg får du smarte funksjoner som MultiPoint og HearThrough.

Jabra Sound+ apper lar deg justere alt fra ANC, HearThrough, betjening og lydprofiler med innebygd equalizer, og lyden vil neppe skuffe deg.

Du mister ShakeGrip-belegget fra Jabra Elite 7 Active, støydempingen er ikke like god, og prisen er høyere. Det finnes også bedre alternativer hva gjelder ren samtalekvalitet, men de færreste er like små og lette som Jabra Elite 7 Pro. Prisøkningen fra Jabra Elite 7 Active er ikke nødvendigvis verdt det, men her er det opp til deg hvilke egenskaper du prioriterer mest.

Overall
80%
80%
 • Passform - 80%
  80%
 • Lydkvalitet - 80%
  80%
 • Støydemping - 70%
  70%
 • Samtalekvalitet - 85%
  85%
 • Batteritid - 90%
  90%
 • Verdi for pengene - 75%
  75%

Pros

 • Svært kompakte (både ørepropper og ladeetuiet).
 • God batteritid. Hurtiglading + trådløs lading
 • God passform. Vanntett.
 • App med god equalizer og justeringsmuligheter på ANC og HearThrough.
 • Multi Point – Mulighet for å være tilkoblet to enheter samtidig.
 • God samtalekvalitet.
 • Automatisk pause/start når proppene taes ut/settes i øret.

Cons

 • HearThrough gir noe susing.
 • Ikke like sikker passform som Jabra Elite 7 Active.
 • Svak støydemping.
 • Glatt ladeetui.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Salomon Elixir Mid GORE-TEX”

Test: Salomon Elixir Mid GORE-TEX

Salomon Elixir Mid GORE-TEX forener lekenheten fra en terrengsko, stødigheten fra en fjellsko og stilen fra en streetsko i en…
Featured image for “Test: Apple Watch Ultra 2”

Test: Apple Watch Ultra 2

Årets Apple Watch Ultra 2 fremstår kanskje som en skuffelse på papiret, men det er fremdeles en av de beste…
Featured image for “Test: Osprey Atmos AG LT 65”

Test: Osprey Atmos AG LT 65

Jakter du den «ultimate» lettvekts sekken for lange turer der komfort er like viktig som god plass? Osprey Atmos AG…
Featured image for “Test: ASICS Fuji Speed 2”

Test: ASICS Fuji Speed 2

ASICS Fuji Speed 2 er japanernes raskeste terrengsko i produktlinjen, og kan i tillegg varte opp med god demping, godt…
Featured image for “Test: Zeiss SFL 10×40”

Test: Zeiss SFL 10×40

Zeiss SFL 10×40 leverer topp kvalitet i en innpakning så liten og lett at det er vanskelig å tro. Ikke…
Featured image for “Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2”

Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2

Inov-8 Roclite Pro G 400 GTX kombinerer lav vekt, høy robusthet, god stabilitet og komfort i en perfekt balansert sko…
Featured image for “Test: Hoka Challenger 7 GTX”

Test: Hoka Challenger 7 GTX

Jakter du en løpesko som tar deg fra fra fjord til fjell? Enten du skal gå, løpe eller begge deler…
Featured image for “Test: Osprey Exos Pro 55”

Test: Osprey Exos Pro 55

Lett, solid og smart. Osprey Exos Pro 55 og Osprey Eja Pro 55 er for deg som jakter lettest mulig…
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening…
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening…
Featured image for “Test: COROS PACE 3”

Test: COROS PACE 3

COROS PACE 3 beviser at (virkelig) gode pulsklokker ikke trenger å koste en formue. Her får du langt mer enn…
Featured image for “Test: HOKA Zinal 2”

Test: HOKA Zinal 2

HOKA Zinal 2 bringer oppdateringer som gjør den lettere og raskere enn sin forgjenger, og en passform som er noe…
Featured image for “Test: Suunto Vertical Titanium Solar”

Test: Suunto Vertical Titanium Solar

Suunto Vertical er klokken Suunto burde ha lansert for mange år siden, og beviser at selskapet fremdeles ønsker å hevde…
Featured image for “Test: Jabra Elite 8 Active”

Test: Jabra Elite 8 Active

Jabra sine mest populære trådløse ørepropper for trening og hverdag får en kraftig oppgradering. Jabra Elite 8 Active er som…
Featured image for “Test: Jabra Elite 10”

Test: Jabra Elite 10

Jabra Elite 10 er toppmodellen i Elite-serien og leverer den beste samtalekvaliteten, lydkvaliteten og støydempingen fra Jabra noen gang.…
Featured image for “Test: VJ Ultra 2”

Test: VJ Ultra 2

VJ Ultra 2 er selskapets arbeidshest for dagene der du ønsker komfort, god beskyttelse, sikker passform og ikke minst suverent…
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket”

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket

Rab Xenair Alpine Light Jacket er jakken du tar med deg overalt, uansett hvor du skal, når på året, og…
Featured image for “Test: VJ Irock 3”

Test: VJ Irock 3

VJ Irock 3 byr på så godt grep at det nesten får deg til å ta sjanser du ikke burde.…