
Vurderer du å bytte ut en eldre pulsklokke med Polar sin nyeste modell? Her får du vite hva som skiller Polar Ignite 3 fra Polar Ignite 2, og om det er verdt å oppgradere.
Da Polar lanserte Polar Ignite i juni 2019 ble den overraskende godt mottatt. I april 2021 fulgte de opp med Ignite 2, men denne introduserte ikke mye annet enn litt lengre batteritid og muligheten til å sende puls til en annen enhet. Med Polar Ignite 3 ser det ut til at finnene (ja, Polar er finsk) ønsker å gjennopplive noe av suksessen din opplevde med den første modellen i serien.
Her får du vite hva som skiller Polar Ignite 3 fra Polar Ignite 2, og om det er verdt den ekstra prisøkningen.
Oppdatert med test!
Polar Ignite 3 vs. Polar Ignite 2
Størrelsesmessig er de to modellene nesten identiske. Begge klokker måler 43 x 43 mm, men Polar Ignite 3 har økt 1 mm i tykkelse fra 8,5 mm til 9,5 mm. Det er fremdeles snakk om en svært tynn pulsklokke.
Vekten er identisk på begge modeller og legger seg på beskjedne 35 gram inkludert reim og 21 gram uten reim. Begge modeller benytter 20 mm utskiftbare reimer, og begge klokker er WR30 sertifisert (tåler og brukes til svømming).
Pris
Polar Ignite 2 har en lavere pris enn Polar Ignite 3, med god margin. Der forrige generasjon legger seg på 2499 kr, har Polar Ignite 3 økt til 3299 kr.

Polar Ignite 2 familien.

Polar Ignite 3 familien.
1. Høyoppløselig AMOLED-skjerm
Polar Ignite 3 er oppgradert med en kraftig og lyssterk 1,28″ AMOLED-fargeskjerm med en oppløsning på 416 x 416 piksler (16M farger). Polar Ignite 2 benytter til sammenligning en TFT-skjerm med mye lavere lysstyrke, oppløsning og lesbarhet.
Den nye skjermen er ikke bare penere, men også langt enklere å lese i utfordrende lysforhold, samt øker responsiviteten til skjermen.
2. Større og kraftigere skjerm
Den nye skjermen på Ignite 3 er kurvet/buet ut mot kantene, noe som bidrar til marginalt økt skjermstørrelse, samt et mer eksklusivt design. Sammenlignet med skjermen på Ignite 2 har størrelsen økt 0,8″ fra 1,20″ til 1,28″.
Skjermen er også belagt med Gorilla Glass som er sterkere og mer motstandsdyktig mot riper sammenlignet med Dragontail glass som benyttes i Ignite 2.
3. Tilpassbare widgeter
Polar Ignite 3 lar deg velge ulike widgeter som kan vises på urskiven. Dette gir deg rask tilgang til nyttig informasjon direkte på skjermen. Velg for eksempel vær, puls, dato, skritt eller VO2 maks.
4. 2X raskere prosessor – 7X mer RAM
Prosessoren i Polar Ignite 3 er 2X raskere enn tidligere, og klokken innehar 7X mer RAM enn forrige generasjon av Polar Ignite (samme prosessor som på Polar Pacer Pro og Polar Pacer). Disse oppgraderingene gjør ikke bare klokken raskere i bruk, men legger også til rette for en mer fremtidsrettet pulsklokke med tanke på potensielle oppgraderinger i tiden fremover.
- Les også: Test: Polar Pacer Pro
- Les også: Test: Polar Pacer
5. Lengre batteritid
Polar Ignite 2 har allerede ok batteritid, men Polar Ignite 3 forbedrer dette ytterligere. Klokken har den samme «opptil fem dager i smarklokkemodus» (likt som Ignite 2), men økter fra opptil 20 timer i treningsmodus med kontinuerlig GPS og pulsovervåking, til opptil 30 timer.
Dette kan virke som en marginal økning, men så skal vi huske at Polar Ignite 3 kommer med en langt mer strømkrevende AMOLED-skjerm.
6. Multibånd-GNSS
I motsetning til for eksempel Polar Unite kommer Polar Ignite 2 med innebygd GPS i klokken slik at du ikke behøver å ta med telefon for å spore ruten. Polar Ignite 3 er oppgradert med en ny GNSS-chip med støtte for Multibånd-GNSS.
Multibånd-GNSS gjør det mulig for Ignite 3 å levere enda høyere presisjon i områder der det er ekstra utfordrende å oppnå gode målinger, som for eksempel i byer med trange gater, høye bygninger og gjenstander som kan blokkere satellittsignalene. Det samme gjelder i fjellområder der du er omringet av bratte fjell, i dype daler/kløfter, etc..
Sporingsnøyaktigheten til en enhet avhenger ikke kun av GNSS-chippen, men påvirkes også at antennedesign og programvare. Det er umulig å si hvor nøyaktig en klokke er før den har blitt testet, men mye ligger til rette for at Polar Ignite 3 skal være den mest nøyaktige pulsklokken fra Polar til nå.
7. VoiceGuidance
Polar Ignite 3 vil i løpet av høsten få støtte for VoiceGuidance – tilbakemelding i sanntid og viktige treningsmålinger gjennom hodetelefoner eller tilkoblede høyttalere. Dette krever at du er tilkoblet Polar Flow appen og har funksjonen aktivert under treningsinnstillinger.
8. SleepWise
Polar har lenge vært gode på søvnanalyse, men med Polar Ignite 3 tar de det et steg videre. Polar Ignite 3 introduserer SleepWise, en funksjon som kombinerer søvnmengde, søvnkvalitet og informasjon fra ulike søvnfaser med den interne rytmen og individuelle søvnbehov, og på bakgrunn av dette analyserer brukerens søvn-våkne-syklus og bestemmer deres kognitive årvåkenhet for dagen som kommer. Hver morgen vil du se en detaljert oversikt over våkenhetsnivåene ditt, og dermed få bedre forståelse for når kroppen din er klar for trening, eller når den bør hvile.
Polar har også bekreftet at SleepWise vil rulles ut til alle Polar-brukere med klokker som støtter Sleep Plus Stages senere i år.
9. FuelWise
FuelWise er en «energipåfyllingsassitstent» som skal minne deg på å innta næring under lange treningsturer og konkurranser. FuelWise består av to (tre dersom vi regner med den manuelle) ulike påminnelser: Drikkepåminnelse, Smart energipåminnelse, Manuell energipåminnelse.
De ulike «påminnerne» kan settes opp på forhånd før en trening/konkurranse slik at klokken minner deg på å innta væske/energi ved en gitt distanse eller tid.
10. Løpetest og gangtest
Polar Ignite 3 gjør det enklere å estimere kondisjonsnivået ved hjelp av en løpstest og gangtest. Gangtesten ble introdusert med Polar Pacer og Polar Pacer Pro og er den enkleste formen for å teste VO2max (krever kun 15-minutters rask gange). Av erfaring er ikke denne noe å stole på, mens løpstesten gir et godt estimat på ditt maksimale VO2 (oksygenopptak). Det tredje alternativ er en fitness test som utføres i avslappet tilstand.
11. Tilbake til start
Polar Ignite 3 mangler barometer og kompass, og tilbyr verken brødsmuleruting eller navigeringsfunksjoner. Ved hjelp av «Tilbake til start» vil klokken vise deg retningen tilbake til startpunktet, samt avstanden i luftlinje, men gir ingen veiledning utover dette.
12. Manuelle runder
I tillegg til de allerede automatiske rundene som registreres for hver kilometer, eller et annet bestemt mål, kan du nå registrere manuelle runder ved å trykke på skjermen.
Andre funksjoner som er verdt å nevne (gjelder begge modeller):
- Nightly Recharge: En restitusjonsmåling over natten som viser hvor godt du restituerer etter stress, aktivitet og trening i løpet av dagen.
- Sleep Plus Stages: Automatisk søvnsporingsverktøy som viser mengden og kvaliteten på søvnen (angitt i søvnscore fra 0-100), og tiden brukt i hvert søvnstadium.
- Serene pusteøvelser: Veiledede pusteøvelser som hjelper deg å slappe av å håndtere stress.
- Polar Precision Prime-pulssensor: Avansert optisk pulsmålingsteknologi.
- Aktivitesprofiler: Mer enn noen gang; mer enn 150 ulike aktivitetsprofiler forhåndsinstallert på klokken. Noe færre på Ignite 2.
- 24/7 aktivitetssporing: Sporer aktivitet 24/7. Inkluderer Puls, respirasjonsrate (pustefrekvens), kaloriforbruk, skritt og estimert distanse, søvn, estimert VO2-maks, estimert kondisjonsalder basert på nåværende treningstilstand.
- FitSpark: FitSpark gir daglig tilpassede treningsøkter basert på treningstilstand og dagsform.
- Energikilder: Gir detaljert innsikt i hvilke energikilder som er brukt (karbohydrater, protein og fett) under en treningsøkt.
- Training Load Pro: Klokken tar i bruk fysiologiske data, total treningsbelastning siste 28 dager, søvn og relevante parametre og forteller deg om du trener for lite, for hardt, eller akkurat nok til å vedlikeholde dagens nivå.
- Musikkkontroll: Lar deg benytte klokken til å kontrollere musikkappen på telefonen for å navigere rundt i spillelister og justere volumet rett på klokken.
- Smartvarsler: Støtte for mottak av smartvarsler via telefonen (ikke mulig å sende meldinger/ringe).
- Polar Flow: Polar sin omfattende og enkle treningsapp registrering og analyse av aktivitetstrening og søvndata.
For en fullstendig oversikt og forklaring over alle funksjoner tilgjengelig på de ulike pulsklokkene fra Polar, sjekk linken under.
Til slutt:
Polar Ignite 3 mangler som nevnt barometer og kompass, og har dermed ingen av navigeringsfunksjonene eller muligheten for ruteimport slik vi finner på Polar Pacer Pro, Polar Vintage V2, Polar Grit X Pro, etc..
Kjøp Polar Ignite 3
Kjøp Polar Ignite 2

Nyhet: Apple watchOS 10 – Enda bedre til trening og friluftsliv

Nyhet: Garmin Fenix 7 Pro og Garmin Epix Pro

37 grunner til å velge Garmin Instinct 2/2X Solar

Samsung Galaxy Z Fold4 – Et multiverktøy i arbeidsdagen

Nyhet: Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro

Nyhet: Suunto Vertical

10 grunner til å velge Garmin Forerunner 265

Gigantisk oppdatering fra COROS!

Nyhet: Casio G-Shock GBD-H2000

Garmin forenkler tilgangen til beta programvare

Håndleddsbasert løpsdynamikk klart for Garmin Forerunner 955!

15 grunner til å velge Garmin Fenix 7X

En vanlig dag på jobben for en produkttester – i følge ChatGPT

Stor oppdatering gir avansert løpsdynamikk til Fenix 7 og Epix 2

Nyhet: Huawei Watch Ultimate

30 grunner til å velge Samsung Galaxy Watch5 Pro

Nyhet: Polar Pacer Pro er nå tilgjengelig i en ny farge
