Polar Ignite 3 vs. Polar Ignite 2 – Dette er forskjellene

15. november, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)
Featured image for “Polar Ignite 3 vs. Polar Ignite 2 – Dette er forskjellene”

Vurderer du å bytte ut en eldre pulsklokke med Polar sin nyeste modell? Her får du vite hva som skiller Polar Ignite 3 fra Polar Ignite 2, og om det er verdt å oppgradere.

Da Polar lanserte Polar Ignite i juni 2019 ble den overraskende godt mottatt. I april 2021 fulgte de opp med Ignite 2, men denne introduserte ikke mye annet enn litt lengre batteritid og muligheten til å sende puls til en annen enhet. Med Polar Ignite 3 ser det ut til at finnene (ja, Polar er finsk) ønsker å gjennopplive noe av suksessen din opplevde med den første modellen i serien.

Her får du vite hva som skiller Polar Ignite 3 fra Polar Ignite 2, og om det er verdt den ekstra prisøkningen.

Oppdatert med test!


Polar Ignite 3 vs. Polar Ignite 2

Størrelsesmessig er de to modellene nesten identiske. Begge klokker måler 43 x 43 mm, men Polar Ignite 3 har økt 1 mm i tykkelse fra 8,5 mm til 9,5 mm. Det er fremdeles snakk om en svært tynn pulsklokke.

Vekten er identisk på begge modeller og legger seg på beskjedne 35 gram inkludert reim og 21 gram uten reim. Begge modeller benytter 20 mm utskiftbare reimer, og begge klokker er WR30 sertifisert (tåler og brukes til svømming).

Pris
Polar Ignite 2 har en lavere pris enn Polar Ignite 3, med god margin. Der forrige generasjon legger seg på 2499 kr, har Polar Ignite 3 økt til 3299 kr.

Polar Ignite 3 vs. Polar Ignite 2

Polar Ignite 2 familien.

Polar Ignite 3 vs. Polar Ignite 2

Polar Ignite 3 familien.


1. Høyoppløselig AMOLED-skjerm

Polar Ignite 3 er oppgradert med en kraftig og lyssterk 1,28″ AMOLED-fargeskjerm med en oppløsning på 416 x 416 piksler (16M farger). Polar Ignite 2 benytter til sammenligning en TFT-skjerm med mye lavere lysstyrke, oppløsning og lesbarhet.

Den nye skjermen er ikke bare penere, men også langt enklere å lese i utfordrende lysforhold, samt øker responsiviteten til skjermen.

2. Større og kraftigere skjerm

Den nye skjermen på Ignite 3 er kurvet/buet ut mot kantene, noe som bidrar til marginalt økt skjermstørrelse, samt et mer eksklusivt design. Sammenlignet med skjermen på Ignite 2 har størrelsen økt 0,8″ fra 1,20″ til 1,28″.

Skjermen er også belagt med Gorilla Glass som er sterkere og mer motstandsdyktig mot riper sammenlignet med Dragontail glass som benyttes i Ignite 2.

3. Tilpassbare widgeter

Polar Ignite 3 lar deg velge ulike widgeter som kan vises på urskiven. Dette gir deg rask tilgang til nyttig informasjon direkte på skjermen. Velg for eksempel vær, puls, dato, skritt eller VO2 maks.

4. 2X raskere prosessor – 7X mer RAM

Prosessoren i Polar Ignite 3 er 2X raskere enn tidligere, og klokken innehar 7X mer RAM enn forrige generasjon av Polar Ignite (samme prosessor som på Polar Pacer Pro og Polar Pacer). Disse oppgraderingene gjør ikke bare klokken raskere i bruk, men legger også til rette for en mer fremtidsrettet pulsklokke med tanke på potensielle oppgraderinger i tiden fremover.

5. Lengre batteritid

Polar Ignite 2 har allerede ok batteritid, men Polar Ignite 3 forbedrer dette ytterligere. Klokken har den samme «opptil fem dager i smarklokkemodus» (likt som Ignite 2), men økter fra opptil 20 timer i treningsmodus med kontinuerlig GPS og pulsovervåking, til opptil 30 timer.

Dette kan virke som en marginal økning, men så skal vi huske at Polar Ignite 3 kommer med en langt mer strømkrevende AMOLED-skjerm.

6. Multibånd-GNSS

I motsetning til for eksempel Polar Unite kommer Polar Ignite 2 med innebygd GPS i klokken slik at du ikke behøver å ta med telefon for å spore ruten. Polar Ignite 3 er oppgradert med en ny GNSS-chip med støtte for Multibånd-GNSS.

Multibånd-GNSS gjør det mulig for Ignite 3 å levere enda høyere presisjon i områder der det er ekstra utfordrende å oppnå gode målinger, som for eksempel i byer med trange gater, høye bygninger og gjenstander som kan blokkere satellittsignalene. Det samme gjelder i fjellområder der du er omringet av bratte fjell, i dype daler/kløfter, etc..

Sporingsnøyaktigheten til en enhet avhenger ikke kun av GNSS-chippen, men påvirkes også at antennedesign og programvare. Det er umulig å si hvor nøyaktig en klokke er før den har blitt testet, men mye ligger til rette for at Polar Ignite 3 skal være den mest nøyaktige pulsklokken fra Polar til nå.

7. VoiceGuidance

Polar Ignite 3 vil i løpet av høsten få støtte for VoiceGuidance – tilbakemelding i sanntid og viktige treningsmålinger gjennom hodetelefoner eller tilkoblede høyttalere. Dette krever at du er tilkoblet Polar Flow appen og har funksjonen aktivert under treningsinnstillinger.

8. SleepWise

Polar har lenge vært gode på søvnanalyse, men med Polar Ignite 3 tar de det et steg videre. Polar Ignite 3 introduserer SleepWise, en funksjon som kombinerer søvnmengde, søvnkvalitet og informasjon fra ulike søvnfaser med den interne rytmen og individuelle søvnbehov, og på bakgrunn av dette analyserer brukerens søvn-våkne-syklus og bestemmer deres kognitive årvåkenhet for dagen som kommer. Hver morgen vil du se en detaljert oversikt over våkenhetsnivåene ditt, og dermed få bedre forståelse for når kroppen din er klar for trening, eller når den bør hvile.

Polar har også bekreftet at SleepWise vil rulles ut til alle Polar-brukere med klokker som støtter Sleep Plus Stages senere i år.

9. FuelWise

FuelWise er en «energipåfyllingsassitstent» som skal minne deg på å innta næring under lange treningsturer og konkurranser. FuelWise består av to (tre dersom vi regner med den manuelle) ulike påminnelser: Drikkepåminnelse, Smart energipåminnelse, Manuell energipåminnelse.

De ulike «påminnerne» kan settes opp på forhånd før en trening/konkurranse slik at klokken minner deg på å innta væske/energi ved en gitt distanse eller tid.

10. Løpetest og gangtest

Polar Ignite 3 gjør det enklere å estimere kondisjonsnivået ved hjelp av en løpstest og gangtest. Gangtesten ble introdusert med Polar Pacer og Polar Pacer Pro og er den enkleste formen for å teste VO2max (krever kun 15-minutters rask gange). Av erfaring er ikke denne noe å stole på, mens løpstesten gir et godt estimat på ditt maksimale VO2 (oksygenopptak). Det tredje alternativ er en fitness test som utføres i avslappet tilstand.

11. Tilbake til start

Polar Ignite 3 mangler barometer og kompass, og tilbyr verken brødsmuleruting eller navigeringsfunksjoner. Ved hjelp av «Tilbake til start» vil klokken vise deg retningen tilbake til startpunktet, samt avstanden i luftlinje, men gir ingen veiledning utover dette.

12. Manuelle runder

I tillegg til de allerede automatiske rundene som registreres for hver kilometer, eller et annet bestemt mål, kan du nå registrere manuelle runder ved å trykke på skjermen.


Andre funksjoner som er verdt å nevne (gjelder begge modeller):

 • Nightly Recharge: En restitusjonsmåling over natten som viser hvor godt du restituerer etter stress, aktivitet og trening i løpet av dagen.
 • Sleep Plus Stages: Automatisk søvnsporingsverktøy som viser mengden og kvaliteten på søvnen (angitt i søvnscore fra 0-100), og tiden brukt i hvert søvnstadium.
 • Serene pusteøvelser: Veiledede pusteøvelser som hjelper deg å slappe av å håndtere stress.
 • Polar Precision Prime-pulssensor: Avansert optisk pulsmålingsteknologi.
 • Aktivitesprofiler: Mer enn noen gang; mer enn 150 ulike aktivitetsprofiler forhåndsinstallert på klokken. Noe færre på Ignite 2.
 • 24/7 aktivitetssporing: Sporer aktivitet 24/7. Inkluderer Puls, respirasjonsrate (pustefrekvens), kaloriforbruk, skritt og estimert distanse, søvn, estimert VO2-maks, estimert kondisjonsalder basert på nåværende treningstilstand.
 • FitSpark: FitSpark gir daglig tilpassede treningsøkter basert på treningstilstand og dagsform.
 • Energikilder: Gir detaljert innsikt i hvilke energikilder som er brukt (karbohydrater, protein og fett) under en treningsøkt.
 • Training Load Pro: Klokken tar i bruk fysiologiske data, total treningsbelastning siste 28 dager, søvn og relevante parametre og forteller deg om du trener for lite, for hardt, eller akkurat nok til å vedlikeholde dagens nivå.
 • Musikkkontroll: Lar deg benytte klokken til å kontrollere musikkappen på telefonen for å navigere rundt i spillelister og justere volumet rett på klokken.
 • Smartvarsler: Støtte for mottak av smartvarsler via telefonen (ikke mulig å sende meldinger/ringe).
 • Polar Flow: Polar sin omfattende og enkle treningsapp registrering og analyse av aktivitetstrening og søvndata.

For en fullstendig oversikt og forklaring over alle funksjoner tilgjengelig på de ulike pulsklokkene fra Polar, sjekk linken under.

Til slutt:
Polar Ignite 3 mangler som nevnt barometer og kompass, og har dermed ingen av navigeringsfunksjonene eller muligheten for ruteimport slik vi finner på Polar Pacer Pro, Polar Vintage V2, Polar Grit X Pro, etc..Kjøp Polar Ignite 3

Kjøp Polar Ignite 2

Del gjerne:

Featured image for “Nyhet: Apple watchOS 10 – Enda bedre til trening og friluftsliv”

Nyhet: Apple watchOS 10 – Enda bedre til trening og friluftsliv

Apple har offentliggjort watchOS 10 – den kommende oppdateringen av operativsystemet til Apple Watch. Og her er det mye å…
Featured image for “Nyhet: Garmin Fenix 7 Pro og Garmin Epix Pro”

Nyhet: Garmin Fenix 7 Pro og Garmin Epix Pro

Garmin har nylig lansert de to nyeste medlemmene i Fenix- og Epix-familien; Garmin Fenix 7 Pro og Garmin Epix Pro.…
Featured image for “37 grunner til å velge Garmin Instinct 2/2X Solar”

37 grunner til å velge Garmin Instinct 2/2X Solar

Gira på en pulsklokke som kan det meste, tåler alt, og har ekstrem batteritid? Her er 37 grunner til hvorfor…
Featured image for “Samsung Galaxy Z Fold4 – Et multiverktøy i arbeidsdagen”

Samsung Galaxy Z Fold4 – Et multiverktøy i arbeidsdagen

Drømmer du om å ta med deg jobben «i lomma» og å erstatte kontoret med minimalt utstyr? Her er 10…
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro”

Nyhet: Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro

Huawei har lansert to nye smartklokker – Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro – to klokker proppfulle av…
Featured image for “Nyhet: Suunto Vertical”

Nyhet: Suunto Vertical

Suunto har lansert Suunto Vertical – selskapets første dedikerte pulsklokke med innebygde kart og solcellelading. Og enorm batteritid.…
Featured image for “10 grunner til å velge Garmin Forerunner 265”

10 grunner til å velge Garmin Forerunner 265

Vurderer du å investere i en ny pulsklokke og lurer på om Garmin Forerunner 265 er riktig klokke for deg?…
Featured image for “Gigantisk oppdatering fra COROS!”

Gigantisk oppdatering fra COROS!

COROS har nylig lansert en gigantisk oppdatering til en rekke av sine pulsklokker. Dette setter COROS i et helt nytt…
Featured image for “Nyhet: Casio G-Shock GBD-H2000”

Nyhet: Casio G-Shock GBD-H2000

Ønsker du en pulsklokke som skiller seg ut fra de vanlige treningsklokkene? Casio G-Shock GBD-H2000 er pulsklokken for deg som…
Featured image for “Garmin forenkler tilgangen til beta programvare”

Garmin forenkler tilgangen til beta programvare

Garmin har nylig gjort endringer i måten brukere kan delta i det offentlige beta programmet for tilgang til tidlig programvare…
Featured image for “Håndleddsbasert løpsdynamikk klart for Garmin Forerunner 955!”

Håndleddsbasert løpsdynamikk klart for Garmin Forerunner 955!

Avansert løpsdynamikk og nytt mål på treningsbealsting er klart for Garmin Forerunner 955!…
Featured image for “15 grunner til å velge Garmin Fenix 7X”

15 grunner til å velge Garmin Fenix 7X

Trenger du noen argumenter for å overbevise deg selv om at Garmin Fenix 7X er et godt kjøp, eller må overbevise…
Featured image for “En vanlig dag på jobben for en produkttester – i følge ChatGPT”

En vanlig dag på jobben for en produkttester – i følge ChatGPT

Hva skjer når du spør selveste «Bing», eller AI-kongen ChatGPT, om å beskrive en vanlig dag på jobben for en…
Featured image for “Stor oppdatering gir avansert løpsdynamikk til Fenix 7 og Epix 2”

Stor oppdatering gir avansert løpsdynamikk til Fenix 7 og Epix 2

Garmin har lansert en ny betaoppdatering for Fenix 7-serien, Epix 2, Enduro 2, Quatix 7 og Marq 2-klokkene. Oppdateringen introduserer…
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch Ultimate”

Nyhet: Huawei Watch Ultimate

Huawei Watch Ultimate skal ta opp kampen med Apple Watch Ultra, Samsung Galaxy Watch5 Pro og andre robuste og smartklokker…
Featured image for “30 grunner til å velge Samsung Galaxy Watch5 Pro”

30 grunner til å velge Samsung Galaxy Watch5 Pro

På utkikk etter ny smartklokke og lurer på om Samsung sitt flaggskip er noe for deg? Her er 30 grunner…
Featured image for “Nyhet: Polar Pacer Pro er nå tilgjengelig i en ny farge”

Nyhet: Polar Pacer Pro er nå tilgjengelig i en ny farge

Polar har nylig lansert pulsklokken Polar Pacer Pro i den nye fargen Gold Dust. Nyheten kombinerer en stilig gyllen klokkeramme…
Featured image for “Garmin Forerunner 265 vs. Garmin Forerunner 255 Music”

Garmin Forerunner 265 vs. Garmin Forerunner 255 Music

Garmin Forerunner 265 følger opp den populære Garmin Forerunner 255 Music. Her får du vite hva som er likt, og…