Test: Helly Hansen Urban Pro 3-in-1 Coat

26. november, 2023 (oppdatert 26. november 2023)

Featured image for “Test: Helly Hansen Urban Pro 3-in-1 Coat”

Helly Hansen Urban Pro 3-in-1 Coat gjør det enklere å gå en kjølig og regnfull høst og vinter i møte. Denne frakken er faktisk ganske genial.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Fakta

 • Yttermembran: Helly Tech® Protection
 • Isolasjon: PrimaLoft® Black Eco
 • Vekt: 1250 gram

Helly Hansen Urban Pro 3-in-1 Coat

Helt ærlig – det første jeg tenkte da jeg pakket ut Helly Hansen Urban Pro 3-in-1 Coat var – «Hva i heiteste er det de har sendt meg nå?». Men jeg må innrømme at det ikke var så dumt likevel.

For Helly Hansen Urban Pro 3-in-1 Coat er faktisk ganske behagelig. Det tradisjonsrike selskapet har enkelt og greit laget en robust og vanntett frakk med en avtagbar PrimaLoft-vest på innsiden. Selve frakken består av Helly Hansen sin egen vanntette og pustene Helly Tech Protection-membran, mens vesten består av PrimaLoft Black Eco. Det er verken den varmeste eller letteste PrimaLoft-kvaliteten på markedet, men det merkes ikke på et slikt tynt og lett plagg.

Vesten er festet til frakken ved hjelp av en langsgående glidelås på hver side, og kan enkelt taes av eller festes. Frakken i seg selv er såpass kraftig at den gir relativt god isolasjon, og kombinert med vesten kan det faktisk være ganske hustrig før du trenger noe mer under.

Passformen er romslig og kunne nok vært noe smalere, men her er mye smak og behag. På den positive siden er den plass nok til å kunne bruke frakken over en tykkere jakke. Ermene er lange slik de dekker godt over håndflaten, og lengden på frakken når godt ned over låret. På hver side er det en stor glidelåslomme, og ved å brette opp en liten kant like ved mansjettene, tryller du frem en refleks.

Helly Hansen Urban Pro 3-in-1 Coat har en romslig hette med justering i bak. Hetten er såpass stor at du får plass til en hjelm dersom du skulle være så urban at du druser av gårde med denne i skibakken…

Velger du å koble av vesten kan du bruke frakken alene – ypperlig når det høljer ned, men temperaturen er god. Du kan også bruke vesten alene. Denne har en helt normal og kroppsnær passform men en knappelomme på hver side.


Pris og tilgjengelighet

Prisen er kanskje det eneste «negative» med Helly Hansen Urban Pro 3-in-1 Coat, for den klokker inn på solide 4999 kr. Det er mye, men samtidig kjøper du en rusting som virkelig kan beskytte deg om vær og vind ikke spiller på lag. Yttermateriale er også behandlet med SVA – et ekstra slitesterkt og vannavstøtende middel – så det er lov å håpe at du kan ha den i mange år.

Helly Hansen Urban Pro 3-in-1 Coat er tilgjengelig i en lys farge (Terrazzo) med en lysegrønn vest, eller en svart farge med en lysgrå vest. Frakken er også tilgjengelig i en dame-modell, men da under navnet Helly Hansen Beloved 3-in-1 Raincoat.


Konklusjon


Helly Hansen Urban Pro 3-in-1 Coat fremstår som en skikkelig rustning i dårlig vær, samtidig som den avtakbare vesten er praktisk å bruke når det er litt småkaldt og du ikke har behov for den kraftige frakken. Prisen er høy, men du får en jakke/frakk som holder deg tørr og varm, og som er veldig enkel å bare «hive» på seg når du skal ut en rask tur i ruskevær. Og ikke minst vil nok det slitesterke materiale sørge for at du kan ha den i mange år.

Fordeler:

 • God beskyttelse mot vær og vind.
 • Helt vanntett.
 • Store sidelommer.
 • Refleks på ermene
 • Romslig og hjelmkompatibel hette.
 • 3-i-1 løsning fungerer godt.

Ulemper:

 • Savner refleks på baksiden og i front.
 • Noe vid kroppsform.
 • Høy pris.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Momentum Pants”
11. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Momentum Pants

Rab Momentum Pants er så komfortabel og allsidig at den sklir rett inn på liste over noen av de beste buksene jeg har testet. En ny turbukse favoritt.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)”
10. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)

Rab Xenair Alpine Light Jacket er så liten og lett, og likevel så varm og god, at den fortjener en plass på kroppen eller i sekken hver eneste tur året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer