Test: Mizuno Wave Skyrise 3

11. mars, 2022 (oppdatert 29. april 2024)

Featured image for “Test: Mizuno Wave Skyrise 3”

Mizuno Wave Skyrise 3 balanserer demping og respons på en måte som får løping til å virke lettere enn det egentlig er. 3.generasjon Skyrise er noe helt eget, og er skoene for deg som søker en godt dempet løpesko med det lille ekstra.

Jeg har testet mange ulike typer sko, både fra Mizuno og andre merker, men Mizuno Wave Skyrise 3 byr på noe helt eget. Sjelden har jeg prøvd en så godt dempet sko som likevel kan by på en respons som gjerne bare oppleves på langt lettere og minimalistiske sko. Her er det rom for å løpe langt og lenge, og likevel komme i mål med bein som er i stand til å sprette opp trappene i jakten på sjokomelk etter endt tur.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Kjøp hos Unisportstore.no


Kjøp hos Mizuno.no

Mizuno Wave Skyrise 3 – Mye demping, mye respons

Mizuno har gjort mye riktig de siste par årene, og introduksjonen av ENERZY-materialet i fjor sommer nærmest revolusjonerte Mizuno-skoene. ENERZY er selskapets egenutviklede mellomsålemateriale og sørger for å gi skoen demping og respons. Sammenlignet med tidligere materialer, er ENERZY Core 293% mykere og skal gi 56% bedre respons, mens ENERZY FOAM fungerer som et mer «slitesterkt fyllmateriale» som bidrar i den ytre delen av sålen der slitasjen er størst.

I hjertet av skoen sitter den karakteristiske Mizuno Wave platen som har ikonisk for selskapet i så mange år. Wave platen er ikke overraskende formet som en bølge, og sørger for å dempe slagene som oppstår under landing, samtidig som den bidrar til en ekstra snert i frasparket.

Totalopplevelsen er en sko som gir meget god demping, men uten at du føler du synker langt ned i skoen. Isteden tar skoen unna slaget fra landingen, og gir umiddelbart en følelse av snert tilbake.

Komfortabel og «snill»

Kombinert med den Mizuno DynamotionFit og AIRmesh er Mizuno Wave Skyrise 3 en sko som ikke bare er godt dempet, men i tillegg både luftig og myk på foten. En «PremiumInsock» med uttakbar innersålen sørger for at foten sitter trygt i skoen, samtidig som at forfoten har godt med plass å bevege seg på. Hælkappen er myk og avrundet slik at den ikke skal irritere mot såre akillessener, men er på samme tid stiv nok til å gi god støtte. Tungen er godt nok polstret og lang nok til å dekke hele vristen.

Mizuno har generelt brukt å levere sko med god holdbarhet og lang levetid, og X10-karbongummien bidrar til både økt slitestyrke og friksjon på de områdene i yttersålen som er mest utsatt. I utgangspunktet kunne gummien vært brukt over hele sålen, men det ville ført til økt vekt og redusert fleks. Under mellomfoten og i en forlengelse bakover mot midt under hælen er det derfor spart på gummi, og en flex-grop som hjelper til med en lettere og mer naturlig stegavvikling, strekker seg hele veien bak til hælen.

Mizuno Wave Skyrise 3
Sålen er forsterket med karbongummi på de mest utsatte områdene. Flex-gropen forenkler stegavviklingen.

Bruk og følelse

Med sine 295 gram er Mizuno Wave Skyrise 3 absolutt ikke lettest i klassen, men det forsøker den heller ikke å være. Ønsker du en lettere og mer allsidig sko skal du heller rette øynene mot Mizuno Wave Rider-modellene, enten Wave Rider 25 eller Rider Neo 2. Mizuno Wave Skyrise 3 føles uansett ikke tung, og følelsen av en sko er viktigere enn hvordan den ser ut på papiret.

Som nevnt er det sjelden jeg har kjent en bedre kombinasjon av god demping og en såpass livlig sko. Kanskje skyldes noe av lekenheten det relativt beskjedne droppet på 8 mm som hjelper til å få en bedre følelse med underlaget. Begge de nevnte Wave Rider-modellene har et 12 mm dropp, og gir med en gang en annen løpsfølelse.

Sammenlignet med Asics GEL-Nimbus 24 er Skyrise 3 en mye mer fast og kontakt sko. Nimbus 24 er myk og gir en helt annet demping, og du synker lettere ned i skoen og mister noe av trykket. Mizuno Wave Skyrise 3 er derimot mye fastere, og du kjenner at dempingen er der for å ta unna kun de hardeste slagene, før Wave-platen i kombinasjon med ENERZY Core materialet nærmest «kaster» deg tilbake.

Du setter nok ikke ny PR på 5 km med Mizuno Wave Skyrise 3, men du kan likevel fint bruke skoen til kortere turer dersom behovet er der. Der Mizuno Wave Skyrise 3 virkelig skinner, er på de lengre turene, gjerne maraton, halvmaraton, eller en 10 km i litt raskt tempo. Her vil føttene dine takke deg for den høye komforten.

Mizuno Wave Skyrise 3 er først og fremst en sko for deg med et nøytralt løpesteg, og det er ikke spesielt mye støtte. Likevel føles den stabil og trygg å løpe i, og vil nok passe mange ulike brukere. Skoen trives best på asfalt, men kan også brukes på fine grusveier. Sålen blir noe eksponert dersom du tar den ut på grovere grusveier, så styr helst unna denne typen underlag.

Tilgjengelighet

Mizuno Wave Skyrise 3 er tilgjengelig i herre- og damemodell i et bredt spekter av størrelser. Fargene er sort/sølv og blå/lime til herre, og hvit/hvit og sort/bronse til dame.

Fakta:
Hæl/forfot: 30 mm/ 22mm
Dropp: 8 mm
Vekt: 295 gram

Konklusjon

Mizuno Wave Skyrise 3
Mizuno Wave Skyrise 3

Product Name: Mizuno Wave Skyrise 3

Brand: Mizuno

Offer price: 1800

Currency: NOK

Konklusjon

Mizuno Wave Skyrise 3 sikter seg inn på deg som ønsker en godt dempet mengdetreningssko som også kan by på livlighet og moro.

Den er ikke like rask som allrounderen Mizuno Wave Rider, men den tar enda bedre vare på beina dine. Her får du maks komfort, og sannsynligvis klarer du å holde høy smilepuls gjennom hele økta.

Overall
88%
88%

Pros

  • Komfortabel og sikker passform.
  • Meget god demping.
  • Overraskende mye respons.
  • God lufting.

Cons


Del gjerne:

Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 31”
21. juni 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 31

ASICS GEL-Kayano 31 viderefører den gode dempingen og trygge plattformen fra Kayano 30 og oppgraderes med en ny og bedre overdel og enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Phantasm 2”
15. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Phantasm 2

Salomon Phantasm 2 henter inspirasjon fra superskoen i S/Lab-serien og leverer en rask og velbalansert løpesko til trening og konkurranse.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide 2”
12. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide 2

Salomon Aero Glide 2 viderefører den gode allrounderskoen fra første generasjon, og gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”
5. februar 2024 | Løpesko

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”
12. januar 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable løpeskoen med enda bedre grep.
Les mer