Nyhet: Huawei FreeClip

27. mars, 2024 (oppdatert 2. april 2024)

Featured image for “Nyhet: Huawei FreeClip”

Huawei lanserer et helt nytt og unikt produkt som skal revolusjonere open-ear trådløse ørepropper. Her er Huawei FreeClip.

Trådløse ørepropper finnes det nok av, men Huawei har funnet ut at de ønsker å skille seg ut fra massemarkedet. Huawei FreeClip er ulikt alt annet du har sett, og skal i følge det kinesiske selskapet revolusjonere måten du lytter til musikk på.

Om det fungerer? Det gjenstår å se, men Huawei bruker i det minste store ord. Noe de for øvrig er veldig gode på.


Egenskaper

  • Type: Open-ear, true wireless
  • Støyreduksjon: Ingen
  • Batteritid: 8 timer. Totalt 34 timer med ladeetui. 10 min hurtiglading gir 3 time lytting.
  • Tilkoblinger: USB-C, Bluetooth 5.3. Qi-lading.
  • Lydkodek: SBC, AAC, L2HC
  • Vekt: 5,6 g per ørepropp. 45,5 gram ladeetui.
  • Værtetting: Øreproppene er IP54-sertifisert, ladeetuiet har ingen IP-sertifisering.
  • Kompabilitet: Android, iOS

Unikt C-bridge design

Huawei FreeClip har en sfaerisk design som skiller seg ut fra tradisjonelle ørepropper. Designet er valgt for å gjøre øreproppene både estetisk tiltalende og funksjonell. Med en vekt på kun 5,6 gram skal FreeClip være ekstra lette og behagelige å ha på seg, og det spesielle C-brige designet skal sikre en trygg og behagelig passform, samt økt holdbarhet. Med FreeClip trenger du heller ikke å tenke på om d bruker høyre eller venstre ørepropp ettersom begge proppene kan brukes på begge sider

C-bridge-designet bringer sørger også for å koble sammen øreproppenes akustikk, batteri- og kontrollsystem, med nikkel-titanium formminnelegering som inneholder ni kjernetråder og en minneståltråd til tross for at den har omkretsen til en ledning.

C-Bridge-designet er laget med industriens mest avanserte teknikker, som krevde 3 år for Huawei-ingeniører å mestre. Øreproppene kan formes individuelt, og har blitt testet gjennom mer enn 25 000 pålitelighetstester.


Open-ear lytteopplevelse

En av de unike egenskapene til Huawei FreeClip er den nytenkende open-ear lytteopplevelsen. Open-ear design betyr at øreproppene ikke blokkerer øregangen, slik at du kan lytte til musikk samtidig som du er oppmerksom på samtaler og omgivelsene rundt deg. Dette er spesielt nyttig når du trener utendørs eller er på farten.

Med en 10,8 mm dobbeltmagnetdriver skal FreeClip produsere klare vokaler og fyldig lyd til enhver tid, og takket være to store lysteknologier; Dual Magnetic Circuit Moving Coil Unit og Reversert Lydbølge-systemet – skal øreproppene produsere minimalt med lydlekkasje, samt forbedre lydklarheten. Ettersom det er snakk om open-ear ørepropper så er det heller ingen støydemping.

Utsiden av Huawei FreeClip består av berøringsfølsommme kontroller slik at proppene enkelt kan kontrolles for musikkavspilling, volumjustering og besvarelse av samtaler. FreeClip støtter også bruk av stemmeassisten for å kontrollere øreproppene.


Krystallklare samtaler med AI

Huawei FreeClip er utstyrt med avansert AI-teknologi for krystallklare samtaler. Den innebygde AI-teknologien filtrerer ut bakgrunnsstøy og forbedrer stemmekvaliteten, slik at du samtalene skal bli tydelige selv i støyende omgivelser.


Tilkobling og kompabilitet

FreeClip støtter Bluetooth 5.3 med SBC/AAC-kodek og multipoint for bruk med to enheter samtidig. Brukere med en Huawei-telefon/nettbrett som kjører EMUI 13.0 eller nyere kan dra nytte av det høyoppløselige lydformatet L2HC, samt lyddeling.

Dersom du eier flere Huawei-enheter så vil øreproppene automatisk veksle sømløst mellom disse.


Batterilevetid

FreeClip gir opptil 8 timers musikkavspilling etter en full lading, og 36 timer når den brukes med ladeetuiet. Øreproppene kan lades på omtrent 40 minutter i ladeetuiet, mens ladeetuiet selv tar omtrent 60 minutter å lade med kabel og omtrent 150 minutter trådløst.

Øreproppene kan også brukes hver for seg slik mens den andre oppbevares i ladeetuiet. På denne måten kan du utvide batteritiden ytterligere.


Støv- og vannresistens

Huawei FreeClip er IP54-støv- og vannresistente, noe som betyr at de er sprut-, støv- og vannbestandige i normale forhold. De er med andre ord ikke fullstendig vanntette.


Tilgjengelighet og pris

Huawei FreeClip er tilgjengelig i to farger: sort og lilla. FreeClip kan kjøpes allerede nå, og har en veiledende pris på 2190 kr.

Om du ønsker et mer tradisjonelt sett trådløse ørepropper fra Huawei, så kan absolutt jeg anbefale Huawei FreeBuds Pro 3 som kombinerer god lyd og støydemping med en komfortabel passform og et allsidig bruksområde. Huawei FreeBuds Pro 3 er testet her.

Se også oversikten over alle testede ørepropper på Pulssonen.no.
Kort oppsummer er Huawei FreeClip et unikt produkt som kombinerer innovativt design, komfort og avansert teknologi. Med sitt sfaeriske design, C-bridge Design og open-ear lytteopplevelse skal de sikre en mer behagelig og trygg lytteopplevelse, samt skille seg ut med et flott design. Sammen med AI-algortimer for kystallklare samtale og støv- og vannresistens, sikter Huawei FreeClip seg inn på å være et godt valg for de som ønsker en førsteklasses lydopplevelse.

Om det blir test? Muligens i løpet av våren, men det er foreløpig ikke på papiret.


Del gjerne:

Featured image for “Visste du dette om Garmin?”
19. april 2024 | Blogg

Visste du dette om Garmin?

Garmin har stått for både innovasjon og revolusjon innen GPS-teknologi og treningselektronikk. Her er noen spennende fakta du sannsynligvis ikke var klar over!
Les mer
Featured image for “Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa”
17. april 2024 | Blogg

Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa

Garmin tilbyr detaljerte og flotte kart for en stort utvalg av klokker og bærbare enheter. Nå er endelig premium-kartene Outdoor Maps+ tilgjengelig i Europa.
Les mer
Featured image for “Nyhet: HOKA Skyward X”
17. april 2024 | Blogg

Nyhet: HOKA Skyward X

HOKA Skyward X er selskapets desidert mest dempede sko til nå, og overtar for den populære Bondi som den nye komfortkongen.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer
Featured image for “Nyhet: Huawei FreeClip”
27. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Huawei FreeClip

Huawei lanserer et helt nytt og unikt produkt som skal revolusjonere open-ear trådløse ørepropper. Her er Huawei FreeClip.
Les mer
Featured image for “Oppdatering: Jabra Elite 10 og Elite 8 Active har blitt enda bedre!”
27. mars 2024 | Blogg

Oppdatering: Jabra Elite 10 og Elite 8 Active har blitt enda bedre!

To av selskapets beste trådløse ørepropper, Jabra Elite 10 og Jabra Elite 8 Active, har nå fått enda bedre støydemping, HearThrough og samtalekvalitet.
Les mer
Featured image for “COROS inngår samarbeid med Jakob Ingebrigtsen”
20. mars 2024 | Blogg

COROS inngår samarbeid med Jakob Ingebrigtsen

COROS Wearables har kunngjort et nytt samarbeid med olympisk mester Jakob Ingebrigtsen. Ingebrigtsen er nå en av mange verdenskjente atleter i COROS-familien.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Polar Grit X2 Pro”
20. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Polar Grit X2 Pro

Polar har lansert en ny flaggskipmodell – Polar Grit X2 Pro – deres desidert tøffeste pulsklokke gjennom selskapets 45 år lange historie.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Fit 3”
18. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Samsung Galaxy Fit 3

Samsung har annonsert sin nyeste og rimelige aktivitetsmåler – Samsung Galaxy Fit 3. Dette er en solid oppgradering fra forrige generasjon og et viktig produkt for selskapet.
Les mer
Featured image for “Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls”
11. mars 2024 | Blogg

Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls

Garmin har i det stille oppdatert flere av sine klokker med automatisk registrering av nedtrappingspuls for enklere bruk, og bedre synlighet.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!”
2. mars 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!

Smartringer har i løpet av få år blitt svært populære produkter, og endelig har Samsung avslørt deres første smartring – Samsung Galaxy Ring.
Les mer