Nye funksjoner og ny titanium-modell av Polar Ignite 3

14. juni, 2023 (oppdatert 15. juni 2023)
Featured image for “Nye funksjoner og ny titanium-modell av Polar Ignite 3”

Polar har lansert en ny titanium utgave av fitnessklokken Polar Ignite 3, samt flere spennende funksjoner til den allerede eksisterende Polar Ignite 3.

Det er ikke snakk om en helt ny og oppgradert modell med nye funksjoner, men en mer eksklusiv og robust modell som tar i bruk titanium i bezelen (ringen rundt skjermen). Nye Polar Ignite 3 Titanium er foreløpig tilgjengelig i fargene Svart silikon og Sun-Kissed Bronze lær, der førstnevnte benytter en standard silikonreim, mens sistnevnte kommer med en reim i lær.

Prisene er som følger:

 • Polar Ignite 3: 3299,-
 • Polar Ignite 3 Titanium, Svart silikon: 3899,-
 • Polar Ignite 3, Sun-Kissed Bronze lær: 4299,-

Samtidig med lanseringen av Polar Ignite 3 Titanium slipper de en spennende oppdateringen til Polar Ignite 3 (firmware 2.0.14) som gjør det mulig å måle hudtemperatur om natten, en ny funksjon for Arbeids- og hvileveiledning under trening, samt mulighet til å se «Boost fra søvn» direkte på klokken (tidligere kun tilgjengelig i Polar Flow appen.

Oppdateringen er tilgjengelig for nedlasting via FlowSync på datamaskinen, eller via Polar Flow-appen på appen på mobil.

For deg som ikke kjenner Polar Ignite-serien og Ignite 3, så er dette først og fremst «aktivitets-/ trenings-/ smartklokke» mer enn rendyrket treningsklokke. Til tross for at den har de fleste funksjoner som skal til for å logge all trening, er den rettet mot brukere som ønsker seg en enkel, elegant, men likevel velfungerende klokke til bruk i hverdagen. Den slanke formen og lave vekten (kun 35 gram) gjør den perfekt for å bære døgnet rundt.

Polar Ignite 3 – Kort oppsummert

Polar Ignite 3 er en enkel og smart aktivitets-/pulsklokke med en lekker AMOLED-skjerm, et pent design, lav vekt og høy bærekomfort. Ignite retter seg mot «trening og velvære«, og inkluderer de viktigste treningsfunksjonene fra selskapets toppmodeller.

Polar Ignite 3 men prioriterer å fokusere på byr på enkel betjening takket være en stor og god touchskjerm + en knapp, raske og oversiktlige menyer, og en god og forståelig app. Batteritiden er på solide 5 dager i smartklokkemodus, og inntil 30 timer i treningsmodus.

Polar Ignite 3

Klokken måler distanse og høyde med god presisjon, og Polar Precision Prime pulssensoren er blant de beste på markedet. Med over 150 ulike sportsprofiler å velge mellom, finner du garantert en aktivitet som passer deg, og skjermen med datafelter kan enkelt tilpasses i Polar Flow appen. Med FitSpark vil klokken hver morgen gi deg daglige tilpassede treningsøkter (3-5 veiledede økter) basert på dagsform og treningstilstand.

Polar Ignite 3 er ikke supersmart, men støtter smartvarsler, lar deg styre musikken rett på fra klokken, viser værmeldingen, og lar deg velge mellom noen ulike urskiver.

Polar gjør mye riktig med sin Polar Ignite 3, og ikke minst til en konkurransedyktig pris. Dette er en pulsklokke som ikke ser ut som en treningsklokke, og like gjerne kan brukes til en slottsmiddag!

Viktigste funksjoner:

Fordeler:

 • Elegant design + skjerm. Slank og lett.
 • Enkel i bruk.
 • Omfattende aktivitets- og søvnanalyse.
 • FitSpark gir daglig tilpassede treningsøkter basert på treningstilstand og dagsform.

Ulemper:

 • Ingen mulighet for streaming av musikk.
 • Ingen betaling.
 • Ingen «tilbake til start» eller «Virtuell Partner».

Polar Ignite 3 TitaniumDette er nytt for Polar Ignite 3

Nattlig hudtemperaturmåling

Nattlig hudtemperaturmåling sporer automatisk hudtemperaturen din mens du sover. Klokken sammenligner deretter resultatet med gjennomsnittet ditt de siste 28 dagene og viser variasjonen i forhold til dette.

Å følge med på variasjonene i hudtemperaturen din kan hjelpe deg med å oppdage endringer i kroppens tilstand, og kan være spesielt nyttig for kvinner som ønsker å få en bedre forståelse for menstruasjonssyklusen.

Flere og flere pulsklokker og smartklokker har de siste årene fått hudtemperatursensor, blant annet Fitbit, Samsung, Apple, Whoop, med flere.

Arbeids- og hvileveiledning basert på pulsen din

Arbeids- og hvileveiledningen analyserer pulsen din under arbeids- og hvileperioden av en treningsøkt for å gi deg personlig veiledning om det optimale tidspunktet for å starte arbeidsperioden igjen. Klokken oppdager automatisk den høyeste pulsen din i løpet av en serie og overvåker også pulsen din under hvile, og deretter forteller den deg når du er nok restituert til å starte neste serie.

Økt fra søvnmåling

Det er nå mulig å se Boost fra søvn direkte på klokken. Grafen viser hvordan nylig søvn forventes å påvirke deg gjennom dagen. Jo lysere fargen og høyere stolpen er, desto høyere er økningen. Boost-scoren summerer dagens prognose til ett tall mellom 0 og 10 slik at det blir enkelt å sammenligne mellom ulike dager.

Polar Ignite 3

For mer informasjon om ulike funksjoner på Polar sine mange aktivitets- og pulsklokker anbefales det å sjekke ut denne artikkelen: Polar – Guide og forklaring til ulike funksjoner og verktøy


Polar Ignite 3
Polar Ignite 3

Product Name: Polar Ignite 3

Brand: Polar

Offer price: 3299

Currency: NOK

Konklusjon

Polar Ignite 3 er sannsynligvis en av de lekreste pulsklokkene på markedet, og både byggekvalitet og skjerm er av høy kvalitet. Med AMOLED-skjerm, kraftigere prosessor, Multibånd-GNSS og nye funksjoner som stemmeveiledning og SleepWise, har Polar Ignite 3 potensiale til å bli en populær og god klokke for alle som ønsker en fin aktivitets- og treningsklokke.

Ved lansering var det en rekke småfeil til stede som gikk utover hverdagsbruken av klokken, men disse er nå heldigvis rettet opp i. Totalopplevelsen er god, og den flotte og responsive skjermen hever brukeropplevelsen.

Polar har tradisjonelt priset produktene sine konkurransedyktig, men bommer litt med 3.generasjon Ignite. I denne prisklassen finnes det mange alternativer som vil gi deg mye mer for pengene. Eier du en Polar Ignite 2 i dag og liker Polar sitt grensesnitt, så er Ignite 3 en fin oppdatering, selv om du kan få enda flere funksjoner om du i stedet velger Polar Pacer/Polar Pacer Pro som begge faktisk er rimeligere. Om du ikke har noen spesiell klokke-preferanser, så bør du derimot også vurdere alternativene fra Garmin og Huawei.

Overall
75%
75%

Pros

 • Svært pent design og skjerm.
 • Rask respons fra skjermen. God brukeropplevelse. (Oppdatert 25.12.22).
 • Tynn og lav vekt.
 • Lett å se tall/skrift.
 • Mulighet til å tilpasse widgets.
 • FitSpark med daglige treningsforslag.
 • Omfattende aktivitets- og søvnsporing.
 • 150+ aktivitetsprofiler.
 • Smartvarsler + musikkontroller.
 • Training Load Pro hjelper til å trene riktig.
 • God pulssensor.
 • God GPS (oppdatert).
 • Kraftig prosessor og mye minne sørger for en fremtidsrettet klokke.

Cons

 • Ingen automatisk gjenkjenning av trening.
 • Begrensede smartklokkefunksjoner.
 • Kort batteritid.
 • Bare en knapp er for lite.


Del gjerne:

Featured image for “Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering”

Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering

Sliter du med at klokken ikke registrer pulsen via den innebygde pulssensoren på grunn av tatoveringer? Dette enkle trikset kan…
Featured image for “Nyhet: Garmin Vivoactive 5”

Nyhet: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery er en funksjon som holder oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på…
Featured image for “Garmin Connect i ny drakt”

Garmin Connect i ny drakt

Garmin Connect har nylig rullet ut en oppdatering som gir brukerne muligheten til å velge mellom tre forskjellige moduser: Lys,…
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch GT 4”

Nyhet: Huawei Watch GT 4

Huawei har lansert sin nyeste smartklokke, Huawei Watch GT 4, med oppgradert helse- og treningssporing, forbedret GPS, og nye helsefunksjoner.…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch

Lyst til å få mer ut av smartklokkene din? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom…
Featured image for “Nyhet: Garmin Venu 3”

Nyhet: Garmin Venu 3

Garmin har igjen oppdatert sin populære smartklokke-modell. Garmin Venu 3 bringer med seg en ny pulssensor, søvn coach, tilgang til…
Featured image for “Nyhet: COROS PACE 3”

Nyhet: COROS PACE 3

COROS har lansert oppfølgeren til den svært populære budsjettmodellen PACE 2. Og nye COROS PACE 3 minner om alt annet…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!”

Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!

COROS har lansert en stor programvareoppdatering som blant annet gir tilgang til sving-for-sving veiledning, tilpassbare urskiver og mye mer!…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition”

Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition

COROS har lansert en «limited edition» av deres toppmodell COROS APEX 2 Pro. Her er det du må vite om…
Featured image for “20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch”

20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch

Pulsklokke eller smartklokke? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom du liker å bruke klokken til…
Featured image for “Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!”

Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!

Garmin har lansert en funksjon for sikkerhetskopi og gjenoppretting slik at du kan bytte mellom ulike klokker uten å måtte…
Featured image for “Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta”

Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta

Garmin har lansert en ny og stor betaprogramvare for Garmin Forerunner 965 og Garmin Forerunner 265. Her er det du…
Featured image for “Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!”

Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!

COROS lanserer sin første eksterne pulssensor – COROS Heart Rate Monitor. Denne gir deg maksimal bevegelsesfrihet og økt presisjon. Her…
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic”

Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic

Samsung har lansert årets modeller av sin trofaste smartklokke; Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic. Her…
Featured image for “Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme”

Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme

Samsung har begynt å rulle ut en ny funksjon for Samsung Galaxy Watch som tillater deteksjon av uregelmessig hjerterytme.…
Featured image for “30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar”

30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar er utvilsomt en av de beste pulsklokkene på markedet. Her er 30 gode grunner…