Test: Garmin HRM-Fit pulsmåler for kvinner

16. januar, 2024 (oppdatert 21. januar 2024)

Featured image for “Test: Garmin HRM-Fit pulsmåler for kvinner”

Garmin HRM-Fit er selskapets første pulsbelte designet for utelukkende for kvinner, og endelig ser det ut til å være et produkt som faktisk kan gjøre en forskjell for en stor gruppe brukere.

Det er vel vanskelig å kunne forvente noe mer funksjonalitet fra Garmin sine beste pulsbelter – de er nemlig allerede veldig gode – men heldigvis har noen smartinger funnet ut at kvinner fortjener et eget pulsbelte som er mer behagelig å bruke.

Undertegnede (som er mann), kom litt til kort denne gangen, men tilgangen til damer er heldigvis stor i lokalmiljøet, så testen har blitt utført av ei løpeglad dame med langt bedre forutsetninger for å teste pulsbeltet.

Garmin HRM-Fit pulsbelte for kvinner

Garmin HRM-Fit er laget utelukkende for kvinner og benytter et «påklikkbart» design som enkelt festes til sports-BHer med middels og mye støtte. Garmin anbefaler ikke å bruke sports-BH-er med ekstra lengde, eller sports-BH-er med glidelås foran eller lite støtte.

Selve beltet ser ut som et «halvt pulsbelte» som stopper like etter der sensorene sitter på innsiden. Isteden for en tradisjonell låsemekanisme, så er det to «klips» på fremsiden av beltet i hver sin ende, og en i midten der sender/mottaker sitter. For å feste pulsbelte til BH-en starter du med å åpne klipsen i front, fører BH-kanten inn i HRM-Fit, og fester lokket i lukket posisjon. Deretter gjentar du prosessen på sideklemmene.


Enkel tilkobling

HRM-Fit kan kobles til opptil tre BLE-enheter samtidig, og ubegrenset antall ANT-enheter. Du kan med andre ord bruke pulsbelte med nesten alle pulsklokker, Edge sykkelcomputere, kompatible treningsapparater, Tacx Training-appen og andre apper. Bruker du en Garmin-enhet vil sannsynligvis beltet koble seg til klokken automatisk. Om du bruker en annen enhet, legger du det enkelt til via tilkoblingen for nye sensorer. Garmin-brukere vil kunne se batteristatusen for sensoren i Garmin Connect appen dersom HRM-Fit kobles til appen og ikke bare klokka.

Pålitelige målinger og komfortabelt i bruk

Til tross for at de fleste pulsklokker nå måler puls via håndleddet, er det ikke til å komme bort ifra at et pulsbelte gir mer nøyaktige målinger. Garmin HRM-Fit skal være ekstra komfortabelt å ha på seg og gir mer presise målinger enn optisk pulsmåling. Det merket også testpersonen som til daglig bruker pulsklokka med pulsmåling på håndleddet.

Tilbakemeldingen på beltet var at det til stadighet ble glemt under treningen, og personen som testet det kunne ikke merke at det var der. Med andre ord Garmin HRM-Fit den jobben det skal gjøre. Det kommer heller ikke i konflikt med brystreimen dersom du bærer en sekk, og ettersom det ikke er noen stropp bak, så gnager det heller ikke unødvendig mot ryggen.

Optisk pulsmåling (forkortet OHR) er den målingen som skjer når pulsen måles uten bruk av et pulsbelte, men isteden benytter lys. De fleste forbinder dette utelukkende med pulsmåling på håndleddet, men det kan også skje andre steder. Garmin, Polar, Suunto, Fitbit, mfl. benytter seg av hver sine sensorer og teknologier og jobber stadig med å forbedre disse. Til og med smartklokkeprodusenter som Apple, Samsung, Huawei, Amazfit, mfl., har sett verdien av å inkludere en optisk pulssensor i klokkene sine og jobber med å utvikle egne sensorer som skal konkurrere med de store produsentene som har rettet seg mot trening.

I tillegg til å måle puls registrerer HRM-Fit avansert løpsdynamikk som vertikal bevegelse, tid med bakkekontakt, steglengde, vertikal forholdstall, løpsfrekvens, m.m. for å hjelpe deg med å forbedre formen din (krever en kompatibel Garmin-enhet).


Registrerer aktivitet når du ikke bærer klokken

Garmin HRM-Fit støtter også Physio TrueUp som gjør det mulig å bruke pulsbeltet uavhengig av en pulsklokke. Når du bruker pulsbelte separat, vil det lagre info som skritt, kalorier, intensitetsminutter og puls. I det du kobler beltet til en kompatibel Garmin-enhet, eller Garmin Connect på mobilen, vil informasjonen overføres til samtlige enheter som umiddelbart oppdateres. Ved hjelp av innebygde sensorer vil HRM-Fit kunne måler tempo og distanse under treningsøkter på tredemølle eller innendørsbane der GPS ikke er i bruk.

Ønsker du å bruke pulsbeltet uten en klokke, så støtter HRM-Fit lagring og videresending av puls. Lagring av puls gjør det mulig å benytte Garmin HRM-Fit uavhengig av en pulsklokke, som for eksempel under svømming eller en idrett der det ikke er tillatt å bruke klokke (må starte og stoppe aktiviteten på en kompatibel Garmin-klokke). De fleste nyere Garmin-klokker er i stand til å måle puls under vann ved hjelp av den innebygde pulssensoren, men dette er svært utsatt for feilmålinger, og det anbefales å bruke en ekstern pulssensor til dette.

Til slutt har selve batteriluken fått et nytt og smart design der du enkelt vipper opp fronten sender/mottaker, og skrur opp batteriluken og får tilgang til batteriet.


Garmin har satt prisen til hele 1939 kr, noe som er skrekkelig høyt for et enkelt pulsbelte. Da Garmin lanserte HRM-Pro Plus var prisen omtrent den samme, men så sank den raskt med rundt 500 kr i løpet av noen måneder. Forhåpentligvis skjer det samme med HRM-Fit, for ingen pulsbelter alene er verdt denne prisen.



Fakta

  • Batteritid: Opptil 12 måneder (1 times bruk hver dag)
  • Tilkobling: BLE; 3 enheter. ANT; ubegrenset
  • Rekkevidde: 3 meter
  • Vanntetthet: 3 ATM
  • Vekt: 53 gram
  • Pris: 1939,-


Konklusjon



Garmin HRM-Fit
Garmin HRM-Fit

Product Name: Garmin HRM-Fit

Brand: Garmin

Offer price: 1939

Currency: NOK

Konklusjon

Garmin har gjort et smart valg ved å lage et produkt som fokuserer utelukkende på kvinner, og ved å prioritere et så viktig område. Garmin HRM-Fit gjør akkurat den jobben det er satt til å gjøre, og den gjør det med god presisjon og enkelhet.

Designet er gjennomtenkt og velprøvd, og gjør pulsbeltet enkelt å håndtere. Garmin HRM-Fit er også avansert nok til å kunne registrere både trening og aktivitet i situasjoner der du ikke værer klokken på deg og likevel behøver å registrere data.

Alt i alt er Garmin HRM-Fit er vellykket produkt, og det eneste som er litt på bærtur er den alt for høye prisen. Hvis Garmin er fornuftige og senker denne med 500 kr, så er Garmin HRM-Fit en god anbefaling. Produktet er i hvert fall godt – uansett pris.

Overall
90%
90%

Pros

  • Smart og gjennomtenkt design.
  • Svært enkelt i bruk.
  • Lang batteritid.
  • Stabile og gode pulsmålinger.
  • Registrerer avansert løpsdynamikk.
  • Registrerer og lagrer aktivitetsdata når du ikke bærer klokken.
  • Vanntett.

Cons

  • Alt for høy pris.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Garmin Forerunner 165 Music”
20. februar 2024 | Garmin

Test: Garmin Forerunner 165 Music

Garmin sin rimeligste løpeklokke i Forerunner-serien har vokst til å bli en fullverdig pulsklokke. Dette er klokken for deg som vil ha god valuta for pengene.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Lily 2”
31. januar 2024 | Garmin

Test: Garmin Lily 2

Garmin har lansert oppfølgeren til den moteriktige klokken Garmin Lily. Garmin Lily 2 er designet for kvinner og kombinerer stilsikkerhet og funksjonalitet.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin HRM-Fit pulsmåler for kvinner”
16. januar 2024 | Garmin

Test: Garmin HRM-Fit pulsmåler for kvinner

Garmin HRM-Fit er selskapets første pulsbelte designet for kvinner og kan være et produkt som vil gjøre en forskjell for en stor gruppe brukere.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Descent Mk3i”
16. januar 2024 | Garmin

Test: Garmin Descent Mk3i

Garmin Descent Mk3i gjør dykkingen både mer spennende og tryggere, og byr på enda flere muligheter over vann. Descent Mk3i er en dykkercomputer på steroider.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Quatix 7 Pro”
3. januar 2024 | Garmin

Test: Garmin Quatix 7 Pro

Garmin Quatix 7 Pro gjør livet på sjøen både tryggere, enklere og morsommere. Garmin sin nyeste multisportklokke for marint bruk er enhver båtførers bestevenn.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Vivoactive 5”
18. oktober 2023 | Garmin

Test: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere pris.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”
8. september 2023 | Garmin

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening og hverdag.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”
8. september 2023 | Garmin

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening og hverdag.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar”
9. juni 2023 | Garmin

Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7 Pro-serien tar Fenix-serien enda et steg videre med en ny LED-lykt og bedre pulssensor. «Pro»-utgaven er en minimal, men viktig oppdatering.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire”
7. juni 2023 | Garmin

Test: Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire

Hva skjer når du tar de beste egenskapene fra tre av selskapets beste klokker, og kombinerer de i en? Svaret er Garmin Epix Pro Sapphire. Her får du alt.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Instinct 2X Solar”
12. april 2023 | Garmin

Test: Garmin Instinct 2X Solar

Med Garmin Instinct 2X Solar har Instinct-serien blitt voksen. Dette er klokken for deg som ønsker en Fenix, men ikke vil bruke mer enn halvparten av pengene.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 965”
12. april 2023 | Garmin

Test: Garmin Forerunner 965

Den er stor og råsterk, men likevel tynn og lett – Garmin Forerunner 965 er alt en bunnsolid multisportklokke skal være, og enda litt mer.
Les mer