Test: JBL Reflect Flow Pro

23. november, 2021 (oppdatert 23. mai 2023)
Featured image for “Test: JBL Reflect Flow Pro”

Enda større, enda lengre batteritid, og enda bedre lyd. Og enda et par ørepropper fra JBL. Heldigvis leverer JBL Reflect Flow Pro mer enn godt nok til å forsvare et kjøp.

JBL pumper ut nye trådløse ørepropper raskere enn Øystein Sunde spiller gitar, og av og til kan man lure på hva de tenker med alle de hyppige lanseringene. Heldigvis, når det kommer til JBL Reflect Flow Pro har de gjort så mye riktig at de stort sett fortjener ros.

JBL Reflect Flow rakk å bli blant de mest populære trådløse øreproppene blant treningsentusiaster, mens oppfølgeren JBL Reflect Mini NC tok både lydkvalitet, støydemping, batteritid og vanntetthet et par steg videre. JBL Reflect Flow Pro befinner seg øverst på pallen, og «Pro» betegnelsen er beskrivende for hva disse øreproppene er i stand til.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.
JBL Reflect Flow Pro
trådløse ørepropper test

Product Name: JBL Reflect Flow Pro

Brand: JBL

Offer price: 1800

Currency: NOK

Konklusjon

JBL har etterhvert fått kontroll på mer enn bare lydkvalitet og passform, og imponerer med et sett trådløse ørepropper som gjør det godt på stort sett alle områder. De gode justeringsmulighetene gjør at de vil passe mange brukere, og både lydkvalitet, batteritid, vanntetting og betjening er på topp. Ladeetuiet er i største laget, og det mangler hurtiglading slik som mange av konkurrentene tilbyr, men her er det likevel så mange timer med lytting til rådighet at det skal mye til for å gå tom.

Med en veil. pris på 1800kr leverer JBL Reflect Flow Pro en imponerende totalpakke, og kan absolutt anbefales.

Overall
87%
87%
 • Passform - 90%
  90%
 • Lydkvalitet - 90%
  90%
 • Støydemping - 80%
  80%
 • Samtalekvalitet - 80%
  80%
 • Batteritid - 90%
  90%
 • Verdi for pengene - 90%
  90%

Pros

 • Sikker passform. Gode justeringsmuligheter.
 • Lang batteritid. Trådløs lading.
 • Helt vanntette. IP68-sertifisert.
 • Relativt god støydemping.
 • Meget god lydkvalitet. Justerbar equalizer.

Cons

 • Stort ladeetui. Litt store propper.
 • Mangler støtte for Multipoint.
 • Kan bli sliten i ørene over tid.

JBL Reflect Flow Pro – Design og batteritid

Selve øreproppene har blitt marginalt større enn Reflect Mini NC med en vekt på 7,2 gram per propp, mot 6,6 gram tidligere. Utseendemessig er de tilnærmet like, men JBL Reflect Flow Pro har et synlig «hull» for mikrofonene på øvre og ytre kant. Reflect Flow Pro kommer med silikonpropper i tre størrelser, samt JBL sine POWERFINS i fire ulike størrelser/former. POWERFINS er små vinger som fester seg i ørekanalen og sikrer optimal passform under høy aktivitet og bråe bevegelser. Alle disse kan brukes i kombinasjon med hverandre, og øreproppene vil antageligvis kunne passe mange ulike ører. Utsiden prydes av en JBL logo i reflekterende materiale, og proppene er helt vanntett og støvtett takket være IP68-sertifiseringen. Du bør ikke ta de må på dykketur i Stillehavet, men du kan fint vaske/skylle de under rennende vann.

JBL Reflect Flow Pro er tilgjengelig i fargene svart, hvit, blå og rosa.

Batteritiden er imponerende og ligger på rundt 10 timer uten ANC aktivert, og opptil 8 timer med ANC aktivert. Ladeetuiet gir ca. 20 timer ekstra batteritid slik at du totalt har 30 timer til rådighet. Batteritiden er god, men med tanke på det over gjennomsnitt store etuiet på 61,5 gram, kunne det med fordel vært lengre. Her har konkurrenter som Jabra, Jaybird og Huawei alle mindre og mer lettere ladeetui, uten at det går på bekostning av batteritiden. Etuiet er også så stort at du helst unngår å putte det i lommen underveis på tur. Ladingen foregår via USB-C eller trådløst via Qi-standarden.

Betjening og innstillinger

Betjeningen skjer via touch på utsiden av proppene og fungerer stort sett bra. Motstanden er akkurat nok til at du ikke kommer borti knappene dersom du skal rette litt på passformen, og heller ikke ikke så hard at du presser proppene inn i øregangen. I appen kan du tilpasse funksjonen til hver av proppene, og en ekstra bonus er at du kan bruke hver av proppene separat. Den eneste utfordringen er å få plassert proppene sikkert i ørekanalen uten at du kommer borti knappene og starter/stopper musikken, eller endrer mellom ANC av/på.

Tilkoblingen skjer raskt og uproblematisk uavhengig om du bruker Android, Windows eller iOS/Mac. Bluetooth 5.0 sikrer god stabilitet og rekkevidde, men JBL Reflect Flow Pro mangler dessverre støtte for Multipoint (mulighet til å være tilkoblet to ulike enheter samtidig). Derimot vil funksjonen SoundSmart gi deg mulighet til å optimalisere Bluetooth-signalene til ulike situasjoner. Her kan du velge mellom innstillingene «Normal», «Audio Mode» og Video Mode». Førstnevnte sikrer best mulig stabilitet for tilkoblingen mellom øreproppene og avspillingsenheten, «Audio Mode» legger til rette for best mulig lydkvalitet, mens «Video Mode» skal gi minst mulig forsinkelse av lyden under videoavspilling. Hvis du hater forsinkelser mellom bilde og lyd, altså at leppene til personen i videoen beveger seg, men lyden er forsinket til deg slik at leppebevegelsen og talen oppleves usynkronisert, så klarer faktisk «Video Mode» å eliminere dette problemet. Du kan med andre ord fint bruke JBL Reflect Flow Pro til å se video.

JBL Reflect Flow Pro støtter også taleassistentene Google Assistant og Alexa, eller den innebygde taleassistenten på telefonen. Dette bestemmes i JBL Headphones appen, og aktiveres enkelt ved å trykke/holde inne venstre ørepropp til taleassistenten aktiveres. Tjenesten fungerer supert.

En annen nyttig funksjon er «automatisk pause/start» i det du tar øreproppene ut og inn av øret. Dersom du har mistet en, eller begge proppene, kan du via appen få de til å spille av en høy og intens lyd slik at de blir lettere å finne.

Støydemping og Ambient Sound Control

JBL Reflect Flow Pro er først og fremst ørepropper beregnet til trening, og JBL har flere alternativer som har større fokus på støydemping enn disse proppene. Likevel klarer JBL Reflect Flow Pro å gjøre en god jobb med å holde den verste bakgrunnsstøyen ute. Dette skjer ved en kombinasjon av passiv støydemping (den tette forseglingen mellom ørepropper og ørekanalen), samt aktiv støydemping (ANC). Å aktivere støydempingen går heller ikke merkbart ut over lydkvaliteten, så du har ingenting å tape på å skru på dette.

I tillegg gir Ambient Sound Control deg to svært nyttige funksjoner; Ambient Aware slipper inn lyd fra omgivelsene samtidig som du lytter til musikk, mens TalkThru demper musikken til et minimum slik at du kan føre en samtale med noen andre uten å ta proppene ut av øret. Dersom du har aktivert valgt Ambient Sound Control som en av funksjonene for kontroll av øreproppene, vil du enkelt kunne bytte mellom støydemping og enten Ambient Aware, eller TalkThru ved å trykke på venstre ørepropp.

En utfordring med Ambient Aware er at det ofte kan oppstå mye dusin gi proppene når dette er aktivert, men det er nesten ikke til stede med JBL Reflect Flow Pro.

Lydkvalitet

Lyden er et område JBL bestandig har vært gode på, og JBL Reflect Flow Pro skuffer ikke. De 6.8 mm store driverne leverer lyd av høy kvalitet, mens den innebygde equalizeren gjør det mulig å tilpasse lydbildet etter egne preferanser. Med den forhåndskonfigurerte JBL Signature Sound er det duket for mange timer med god lydkvalitet uten at du trenger å endre noe som helst. Ønsker du å opprette en lyd lydmodus gjøres dette på 1-2-3 i JBL Headphones appen.

Bruker du stort sett øreproppene til trening vil du nok sette pris på den tunge og fyldige bassen, og både mellomtoner og lysere toner kommer godt til sin rett dersom du ønsker det.

Konkurrenter

De åpenbare konkurrentene i sjangeren «ørepropper til trening» er Jabra Elite Active 75t, Jabra Elite 7 Active og Jaybird Vista 2. Passform er vanskelig å diskutere ettersom dette er svært individuelt, men generelt kan det nok sies at Jabra øreproppene er mer komfortable i ørene ved bruk over lengre tid, mens både JBL og Jaybird sine ørepropper sitter bedre takket være de ekstra vingene. Betjeningen er enkel på alle modellene.

Når det gjelder lydkvalitet så står ikke JBL Reflect Flow Pro tilbake for noe, og det samme gjelder Ambient Aware og TalkThru. Jabra har generelt brukt å være gode på dette området, men de nyeste Jabra Elite 7 Active er ikke like gode på dette som Jabra Elite Active 75t. Jaybird Vista 2 tilbyr også en form for Ambient Aware, men det resulterer i mye susing og ubehag. Her er JBL bedre.

Batteritiden er omtrent de samme på alle modellene, men på papiret trekker JBL Reflect Flow Pro det lengste strået. De har dessverre ikke hurtiglading slik de to andre modellene har.

Prismessig er JBL Reflect Flow Pro de rimeligste med sine veiledende 1800kr, mens Jaybird Vista og Jabra Elite 7 Active begge ligger på 2000kr. Jabra Elite Active 75t har falt i pris siden lanseringen sommeren 2020, og fra og å ha kostet 2400kr, koster de nå 1499kr.

Konklusjon

JBL Reflect Flow Pro
trådløse ørepropper test

Product Name: JBL Reflect Flow Pro

Brand: JBL

Offer price: 1800

Currency: NOK

Konklusjon

JBL har etterhvert fått kontroll på mer enn bare lydkvalitet og passform, og imponerer med et sett trådløse ørepropper som gjør det godt på stort sett alle områder. De gode justeringsmulighetene gjør at de vil passe mange brukere, og både lydkvalitet, batteritid, vanntetting og betjening er på topp. Ladeetuiet er i største laget, og det mangler hurtiglading slik som mange av konkurrentene tilbyr, men her er det likevel så mange timer med lytting til rådighet at det skal mye til for å gå tom.

Med en veil. pris på 1800kr leverer JBL Reflect Flow Pro en imponerende totalpakke, og kan absolutt anbefales.

Overall
87%
87%
 • Passform - 90%
  90%
 • Lydkvalitet - 90%
  90%
 • Støydemping - 80%
  80%
 • Samtalekvalitet - 80%
  80%
 • Batteritid - 90%
  90%
 • Verdi for pengene - 90%
  90%

Pros

 • Sikker passform. Gode justeringsmuligheter.
 • Lang batteritid. Trådløs lading.
 • Helt vanntette. IP68-sertifisert.
 • Relativt god støydemping.
 • Meget god lydkvalitet. Justerbar equalizer.

Cons

 • Stort ladeetui. Litt store propper.
 • Mangler støtte for Multipoint.
 • Kan bli sliten i ørene over tid.

Kjøp JBL Reflect Flow Pro

Del gjerne:

Featured image for “Test: Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire”

Test: Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire

Hva skjer når du tar de beste egenskapene fra tre av selskapets beste klokker, og kombinerer de i en? Svaret…
Featured image for “Test: Rab Cinder sykkelbekledning”

Test: Rab Cinder sykkelbekledning

Veletablerte Rab har kastet seg over en nytt segment og lansert en egen kolleksjon for sykkelbekledning. Og ikke overraskende har…
Featured image for “Test: Quad Lock – Smarte mobilfester til enhver anledning!”

Test: Quad Lock – Smarte mobilfester til enhver anledning!

Leter du etter tilbehør som kan forvandle mobilen din til alt fra en sykkelcomputer, GPS til et semi-actionkamera? Da bør…
Featured image for “Test: HOKA Speedgoat 5 GTX”

Test: HOKA Speedgoat 5 GTX

HOKA sin bestselgende terrengsko ikler seg GORE-TEX membran og appellerer til tur- og løpeglade som ønsker en vanntett og trygg…
Featured image for “Test: OnePlus Nord Buds 2”

Test: OnePlus Nord Buds 2

OnePlus Nord Buds 2 overrasker stort med god lyd, imponerende støydemping, grei batteritid og en sjokkerende lav pris. Her får…
Featured image for “Test: Helly Hansen Traverse Boot HT”

Test: Helly Hansen Traverse Boot HT

Med Helly Hansen Traverse Boot HT viser det norske selskapet at de kan mye mer enn å «bare» produsere klær.…
Featured image for “Test: Hoka Tecton X 2”

Test: Hoka Tecton X 2

HOKA Tecton X 2 er en lekker oppdatering av en allerede svært god terrengsko. Med denne kan du sette nye…
Featured image for “Test: Icebug Aura RB9X”

Test: Icebug Aura RB9X

Icebug Aura RB9X er langt i fra raskest, men den er utrolig komfortabel, myk og allsidig, og ikke minst produsert…
Featured image for “Nyhet: Suunto Vertical”

Nyhet: Suunto Vertical

Suunto har lansert Suunto Vertical – selskapets første dedikerte pulsklokke med innebygde kart og solcellelading. Og enorm batteritid.…
Featured image for “Test: Apple AirPods Pro 2 (2.gen)”

Test: Apple AirPods Pro 2 (2.gen)

Apple AirPods Pro 2 tar støydempingen til et nytt nivå, forbedrer lydkvaliteten og øker batteritiden.…
Featured image for “Test: Salomon X Ultra 4 Gore-Tex”

Test: Salomon X Ultra 4 Gore-Tex

Salomon X Ultra 4 Gore-Tex er for deg som ønsker en stødig og solid tursko til bruk året rundt. Dette…
Featured image for “Test: HOKA Speedgoat 5”

Test: HOKA Speedgoat 5

HOKA sin bestselgende terrengsko beviser hvorfor den er elsket og lovprist blant løpere på alle nivåer. Dette er et råskinn…
Featured image for “Test: Salomon Sense Ride 5”

Test: Salomon Sense Ride 5

Salomon Sense Ride 4 var en av Salomon sine største suksesser, og nå er oppfølgeren klar for å utforske alle verdens…
Featured image for “Test: Booster E massasjepistol”

Test: Booster E massasjepistol

Booster E er en enkel, men kraftig og god massasjepistol med flott design, topp funksjonalitet og høy brukervennlighet.…
Featured image for “Test: Garmin Instinct 2X Solar”

Test: Garmin Instinct 2X Solar

Med Garmin Instinct 2X Solar har Instinct-serien blitt voksen. Dette er klokken for deg som ønsker en Fenix, men ikke…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 965”

Test: Garmin Forerunner 965

Den er stor og råsterk, men likevel tynn og lett – Garmin Forerunner 965 er alt en bunnsolid multisportklokke skal…
Featured image for “Test: JBL Live Flex”

Test: JBL Live Flex

JBL Live Flex leverer selskapets største lyddrivere og beste støydemping, men passformen har alt å si for om disse blir…
Featured image for “Test: Jabra Elite 4”

Test: Jabra Elite 4

Jabra Elite 4 er selskapets innstegsmodell fullpakket med funksjoner for en aktiv hverdag. Her er får du virkelig valuta for…