EKG-måling er nå tilgjengelig på flere Garmin-klokker. Men kun i USA…

17. oktober, 2023 (oppdatert 17. oktober 2023)

Featured image for “EKG-måling er nå tilgjengelig på flere Garmin-klokker. Men kun i USA…”

Garmin har lansert EKG-appen til flere av selskapets mest populære modeller. Men foreløpig er det begrenset til klokker i USA.

Det begynner å nærme seg ett år siden Garmin fikk FDA-godkjent en EKG app for Garmin Venu 2 Plus (januar 2023), og selv om det var et klart tegn på veien videre for Garmin, så har det ikke skjedd noe videre – inntil nå.

Garmin har nå nemlig lansert EKG-appen for en rekke nye enheter hvorav samtlige benytter den nyeste ELEVATE 5 pulssensoren. Klokkene det gjelder er:

I tillegg fortsetter fjorårets Garmin Venu 2 Plus å tilby EKG-funksjonaliteten, til tross for at denne «bare» har ELEVATE 4 sensoren. Det som derimot skiller denne fra en rekke av dets søskenmodeller, er at Venu 2 Plus har en metallring rundt pulssensoren som ingen av de andre klokkene med denne sensoren har. Denne ringen er et av kravene som stilles til hardvaren for at EKG-funksjonen skal fungere. Et av de andre kravene er at bezelen (ringen rundt skjermen) er i metall.

Selv om vi i Europa fremdeles må smøre oss med tålmodighet, så har Garmin nå lansert en egen app som sammen med kompatible smartklokker er i stand til å utføre EKG-målinger for å se etter tegn på atrieflimmer (AFib). Gjennom EKG-appen kan en EKG utføres på 30-sekunder ved å holde to fingre på metallringen rundt skjermen, og resultatene kan leses av umiddelbart på klokken, eller senere i Garmin Connect appen.

Et viktig poeng oppi dette er at det er selve EKG-appen som er godkjent, og ikke enn spesifikk klokke. Dette betyr at så lenge klokken innfrir de kravene som EKG-appen krever for å fungere, så kan hvilken som helst klokke ta appen i bruk og dermed få den samme EKG-funksjonen. Appen vil se etter atrieflimmer når du utfører manuelle målinger, og kan ikke skanne kontinuerlig for uregelmessig hjerterytme (AFib) slik blant annet smartklokker bra Apple, Samsung, Fitbit og Google.

Ved hjelp av EKG-appen kan brukeren utføre en EKG-måling når som helst og hvor som helst, og eventuelt lage en rapport med resultatene som kan deles med legen senere.

EKG-målingen, men kun i USA

EKG-appen tar i bruk de nødvendige sensorene på klokken for å registrere de elektriske signalene som styrer hvordan hjertet slår. EKG-appen analyserer deretter målingene og ser etter tegn på AFib. I tillegg har brukeren mulighet til å synkronisere EKG-resultatene til Garmin Connect, og videre opprette en egen EKG-rapport som kan deles med en helsepersonell.

EKG-appen er foreløpig kun tilgjengelig i USA, og du skal slite bra mye for å forsøke og laste den ned til klokken uten å ta turen over dammen ettersom klokken blant annet bruker GPS-informasjon til å vite hvor du er. Dersom du formodning hiver deg på et fly til USA i desperat jakt på Eurobonus-poeng og oppdatert GPS-posisjon, så vil du kunne laste ned appen å ta den i bruk selv når du kommer hjem til Norge.

Garmin har heldigvis kunngjort at de jobber med å få godkjent EKG-appen i Europa, men denne prosessen er relativt omstendelig, så vi må nok smøre oss med noe tålmodighet. Heldigvis ser det ut til at prosessen er godt i gang ettersom de nå har fått fart på sakene over dammen.

Slik fungerer EKG-målingen

Merk som nevnt at EKG-appen er tilgjengelig på utvalgte modeller og krever at du har lastet ned og satt opp appen i USA.

For å bruke EKG-appen på en kompatibel Garmin-klokke må du først fullføre oppsettet i Garmin Connect-appen.

Sett opp EKG-appen

 1. Åpne Garmin Connect-appen på telefonen.
 2. Velg enhetsbildet øverst på skjermen.
  Merk: Hvis du har flere enheter koblet til Garmin Connect-appen, velger du •••-menyen, deretter Garmin-enheter, og deretter enheten din.
 3. Velg Ferdig oppsett > Sett opp EKG-appen.
 4. Følg instruksjonene på skjermen.
  Når oppsettet er fullført, kan du ta gjennomføre en EKG-måling ved hjelp av EKG-appen på klokken.

Utfør en EKG-måling på Garmin-klokken

Følg disse instruksjonene for å gjennomføre en EKG-måling på Garmin-klokken.

 1. Ha klokken like over håndleddsknoklene på håndleddet du valgte under oppsettet. Merk: Klokkens bør sitte tett, men komfortabel.
 2. Åpne EKG-appen på klokken og følg instruksjonene på skjermen.
 3. Sitt komfortabelt, hvil armen og håndleddet på et bord og hold deg rolig.
 4. Plasser tommelen og pekefingeren på metallringen rundt klokkeansiktet for å starte opptaket.
 5. Hold fingrene i ro å forbli rolig gjennom de 30 sekundene opptaket varer.
 6. Etter at opptaket er fullført, kan du se resultatet resultatet av EKG-målingen på klokken. Se nedenfor for mer informasjon om resultatene du kan se.

Vining av EKG-målingen i Garmin Connect appen

Hvis du valgte å laste opp helse- og treningsdataene dine under oppsettet, kan du se resultatet av EKG-målingene i Garmin Connect-appen på telefonen.

 1. Fra Garmin Connect-appen, velg ☰- eller •••-menyen.
 2. Velg Helse og Prestasjon (eller Helsestatistikk) > EKG.
 3. Velg EKG-opptaket for å se mer informasjon.

Del gjerne:

Featured image for “Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer”
17. mai 2024 | Blogg

Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer

Strava har lansert en rekke nye funksjoner som utvider og forbedrer den allerede populære plattformen, og i tillegg gjør den rimeligere for familier.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition”
16. mai 2024 | Blogg

COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition

COROS har lansert COROS PACE 3 Retro Edition – inspirert av 80-talls design, men fullpakket av nymotens teknologi.
Les mer
Featured image for “Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling”
15. mai 2024 | Blogg

Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling

Polar har lansert en «betalingsreim» (en silikonreim med innebygd NFC-teknologi) som gjør det mulig å betale med klokken- uansett om den er ny eller gammel.
Les mer
Featured image for “Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge”
14. mai 2024 | Blogg

Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge

Den populære og kjente smart ringen «Oura Ring» er nå tilgjengelig for salg i Norge. I første omgang er salget eksklusivt hos Elkjøp.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro”
8. mai 2024 | Blogg

Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro

Huawei utvider flaggskip-serien Watch 4 Pro med Watch 4 Pro Space Edition med nytt design og ny pulssensor, og tilbyr en ny farge av Watch GT 4 i Green Edition.
Les mer
Featured image for “Nyhet: COROS VERTIX 2S”
25. april 2024 | Blogg

Nyhet: COROS VERTIX 2S

COROS lanserer sitt nye flaggskip COROS VERTIX 2S i tre stilfulle farger, ny og mer nøyaktig GPS, og det som skal være markedets mest nøyaktige pulssensor.
Les mer
Featured image for “Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner”
23. april 2024 | Blogg

Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner

COROS fortsetter å gjøre klokkene smartere og mer konkurransedyktige. Denne oppdateringen gir en rekke nye treningsfunksjoner og forenkler aktivitetsskjermen.
Les mer
Featured image for “Visste du dette om Garmin?”
19. april 2024 | Blogg

Visste du dette om Garmin?

Garmin har stått for både innovasjon og revolusjon innen GPS-teknologi og treningselektronikk. Her er noen spennende fakta du sannsynligvis ikke var klar over!
Les mer
Featured image for “Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa”
17. april 2024 | Blogg

Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa

Garmin tilbyr detaljerte og flotte kart for en stort utvalg av klokker og bærbare enheter. Nå er endelig premium-kartene Outdoor Maps+ tilgjengelig i Europa.
Les mer
Featured image for “Nyhet: HOKA Skyward X”
17. april 2024 | Blogg

Nyhet: HOKA Skyward X

HOKA Skyward X er selskapets desidert mest dempede sko til nå, og overtar for den populære Bondi som den nye komfortkongen.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer