10 grunner til å elske Garmin Enduro 2

22. november, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)

Featured image for “10 grunner til å elske Garmin Enduro 2”

Trodde du Garmin Enduro 2 bare var for folk som løper ultraløp hver eneste dag året rundt, eller reiser på ekstreme ekspedisjoner? Da tar du grundig feil. Dette er kanskje den råeste klokken Garmin har produsert noen gang – uansett om du løper ultraløp eller ikke.

Under får du 10 grunner til hvorfor Garmin Enduro 2 er den ene klokken jeg aldri klarer å ta av hånden, og hva som gjør den til den ultimate klokken til enhver anledning.


1. Ekstrem byggekvalitet

Enten du klatrer en 9-er rute på Trollveggen og stadig druser klokka inn i stein, eller driver risikosport som å rydde ut av oppvaskmaskin på kjøkkenet, så er Garmin Enduro 2 laget for å vare. Med en kropp i fiberforsterket polymer, og et bakdeksel og ramme i titanium, er dette noe av det mest solide du kan bære på armen. Glasset er belagt med saffirglass for økt ripebsekyttelse, og beskyttes i tillegg av den ekstra hevede bezelen (rammen rundt skjermen) på klokken.

Garmin Enduro 2 er vanntett ned til 100 meter og tåler bruk i ekstreme temperaturer.

2. Enda mer ekstrem batteritid

Det beste med Garmin Enduro 2 er den ekstreme batteritiden. Faktisk bør du vurdere og sette en sporingsbrikke på laderen, for det går raskt uker mellom hver gang du må lade. Med solcellepanel bygd inn i skjermen, klarer Enduro 2 å presse ut enda litt ekstra når det trengs som mest.

Garmin Enduro 2 kan by på opptil 34 dager i smartklokkemodus (46 dager med solcelle), 110 timer i GPS-modus (150 timer med solcelle), og opptil 68 timer i Alle satellittsystemer + multibånd (81 timer med solcelle). I batterisparemodus kan klokken holde det gående i vanvittige 111 dager (555 dager med solcelle)!

3. Den gigantiske skjermen

Den er stor, og den er digg. MIP-touchskjermen på 1.4″ er perfekt for eventyrere og alle som ønsker mest mulig data på en skjerm. Fargene er ikke så sterke som AMOLED-skjermen på EPIX 2, men den transflektive skjermen gjør den desto enklere å se i sterkt sollys. Ikke minst kommer størrelsen godt med når kartene taes i bruk. For datanerder kan hvert skjermbilde settes opp med hele 8 datafelter, og det er nesten ikke grenser for hva du ikke kan tilpasse.

4. LED-lykten

«Once you go LED, you won’t go back». LED-lykt kan høres ut som en tulleting fra en leke-klokke, men dette er et fantastisk verktøy som kan redde deg i mange situasjoner. Lyset har flere moduser som å blinke i takt med løpsfrekvensen, blinke i ulike intervaller og hastigheter, eller lyse rødt. LED-lykten i Garmin Fenix 7X Sapphire var imponerende god, og den nye lykten i Enduro 2 er dobbelt så god.

5. Hele verden på håndleddet

Jordkloden veier visstnok 5,970 · 1024 kilo. Garmin Enduro 2 veier ikke mer enn 70 gram, men likevel har du plass til hele verden. Klokken kommer forhåndsinstallert med detaljerte TopoActive kart for Europa (området du kjøpte klokken i), men du kan laste ned kart for hele verden gratis rett til klokken uten å gå omveien gjennom Garmin Express (programvaren for PC).

Var det noen som så frem til neste utenlandsferie?

6. Nyttige outdoor-funksjoner

Garmin Enduro 2 er den perfekte klokken for deg som elsker og ferdes utendørs, enten det er raskt eller sakte. Av nyttige funksjoner finner vi blant annet NextFork som viser distansen og navnet på ruten foran deg, ClimbPro som viser detaljert info om motbakker/nedoverbakker på en rute du følger, Rundt meg viser aktuelle interresepunkter i nærheten, Løyper med rundreise oppretter automatisk løyper basert på de mest brukte rutene i området du befinner deg, samt Lenger fremme som hele tiden viser de neste interessepunktene foran deg med navn og avstand.

I tillegg har klokken et 3-akset kompass, barometrisk høydemåler med stormvarsel, værmelding, termometer som fungerer både over og under vann, «Tilbake til start»-funksjon som enten lar deg velge korteste vei tilbake, eller nøyaktig samme vei som du kom, mulighet for å navigere til forhåndsbestemt koordinater, eller til et av de mange POIs som er lagret på klokka.

7. Personlig trener på hånden

Ikke nok med at du løper rundt med hele verden på håndleddet, så får du også en (ikke masende) personlig trener i klokken. Garmin Enduro 2. For utholdenhets-jegerne vil Garmin Coach serverer deg dynamiske treningsprogrammer som justeres seg i takt med hvordan formen din endrer seg, mens alle som liker styrketrening kan følge Treningsanimasjoner – video-veiledede treningsøkter utført av små animerte figurer.

I Garmin Connect appen finner du varierte treningsøkter som lastes ned på klokken som veileder deg gjennom økta. Kronen på verket er at Enduro 2 automatisk gjenkjenner og registrere ulike styrkeøvelser og repetisjoner.

8. Noe for alle

Enten du driver med ultraløping, padel, kajakk, yoga, styrketrening, langrenn, snowboard, golf, dans, sykling, svømming, windsurfing, klatring, HIIT, eller en annen aktivitet, så finnes det alltid en aktivitetsprofil for deg. Om du ikke finner favoritt aktiviteten din blant det gigantiske omfanget som allerede ligger på klokken, så kan du opprette den selv. Sett opp en aktivitetsprofil med ønskelige dataskjermer og datafelter (opptil 8 datafelter per dataskjerm), og velg hva som skal registreres.

På forhånd er hver aktivitetsprofil satt opp med de datafeltene som er mest relevant for den aktuelle aktiviteten, og enkelte profiler måler flere avanserte parametre som du ikke var klar over var mulig! Mer om dette kan du lese under Avanserte aktivitetsprofiler.

9. Akkurat passe smart

Garmin Enduro 2 er (heldigvis) først og fremst en pulsklokke, men er akkurat smart nok til å kunne fungerer godt som en smartklokke. Betal trådløst med Garmin Pay, lytt til musikk gjennom offline spillelister fra Spotify/Deezer, motta smartvarsler (mulighet til å svare med forhåndsskrevne meldinger dersom du har Android), last ned ulike widgeter/apper fra Garmin sin egen app-butikk Connect IQ Store, og tilpass klokken med en lekker urskive. Enduro 2 kommer også med forhåndsinstallerte apper som værmelding, kalender, soloppgang/solnedgang, temperatur, barometer, høydemåler, m.m..

10. Enkel i bruk

Kombinasjonen av en stor touchskjerm og fem knapper gjør Garmin Enduro 2 superenkel i bruk. Menyene er intuitivt oppbygd, og nesten samtlige innstillinger kan utføres enten rett på klokka, eller i Garmin Connect appen. Responsen fra touchskjermen er blant de beste i klassen, og det er null forsinkelse å spore. Om du ikke liker touchskjermen kan den deaktiveres under både trening og generelt bruk.


Konklusjon

Garmin Enduro 2
Garmin Enduro 2

Product Name: Garmin Enduro 2

Brand: Garmin

Offer price: 11849

Currency: NOK

Konklusjon

Med Garmin Enduro 2 tar Garmin absolutt alt de har og smeller det inn i et stor, men lett og relativt kompakt klokke. Skjermen er stor og lettlest, funksjonene er flere enn du noen gang vil få bruk for, og den ekstreme batteritiden gjør at du bør sette en sporingsbrikke på laderen for å vite hvor du har den.

Den nye SatIQ-funksjonen sørger for at klokken automatisk finner den beste GPS-innstillingen for å maksimere batteritiden uten at det går ut over posisjonsnøyaktigheten, og det meste fra GPS-målinger, til pulsmålinger og skrittelling, søvn, stress, etc., er imponerende nøyaktig. Garmin gjorde store fremskritt med introduksjonen av Fenix 7-serien tidligere i år, for så å lansere Forerunner 955 noen måneder senere. Med Garmin Enduro 2 tar de toppmodellen i Fenix 7-serien å gjør den enda litt bedre, og brukeropplevelsen og brukervennligheten perfeksjoneres.

Garmin Enduro 2 har likevel ett stort minus, og det er prisen. Det virker som at Garmin øker prisen for hver modell som lanseres, og med så få betydelige oppdateringer i hardwaren fra modell til modell, er det ingen grunn til at prisen skal krype oppover. Sitter du på en Fenix 7X i dag og føler deg snurt over at Garmin lanserer en enda bedre modell, så er det ingen grunn til å oppgrader. Er du derimot på jakt etter en ny alt-i-ett-klokke, så har Garmin Enduro 2 alt du kan drømme om.

Overall
94%
94%
 • Treningsfunksjoner - 95%
  95%
 • Batteritid - 100%
  100%
 • Programvare - 95%
  95%
 • Optisk pulsmåling - 90%
  90%
 • GNSS (nøyaktighet på sporing) - 95%
  95%
 • Verdi for pengene - 90%
  90%

Pros

 • Robust byggekvalitet.
 • Ekstrem batteritid.
 • Kraftig og god LED-lykt.
 • Støtte for streaming av musikk + intern lagring.
 • Trådløs betaling, god støtte for smartvarsler og tilpasning av urskive.
 • Perfeksjonert nøyaktig GPS-målinger.
 • Nøyaktig pulsmåling og aktivitetsmåling.
 • Integrert løpskraft og løpsdynamikk direkte i klokken.
 • Leveres med to reimer.
 • Et hav av treningsfunksjoner.
 • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse.
 • Svært gode kart gratis for hele verden.
 • Avansert navigering.
 • Åpen for en rekke tredjepartsapper.
 • Støtter både ANT+, Bluetooth og WiFi.
 • Enkel betjening (touch + knapper) og brukergrensesnitt.

Cons

 • For dyr.

Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
20. februar 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke”
5. februar 2024 | Guider & anbefalinger

Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke

Mer enn 100 modeller testet! Ny pulsklokke, men vet ikke hvilken du skal velge? Denne guiden og gigantiske testen kan forhåpentligvis gjøre valget lettere.
Les mer
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle”
24. juli 2023 | Guider & anbefalinger

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt du trenger å vite, samt gode kjøpsanbefalinger.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar”
9. juni 2023 | Garmin

Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7 Pro-serien tar Fenix-serien enda et steg videre med en ny LED-lykt og bedre pulssensor. «Pro»-utgaven er en minimal, men viktig oppdatering.
Les mer
Featured image for “Romaskin – Guide og anbefalinger”
23. november 2021 | Guider & anbefalinger

Romaskin – Guide og anbefalinger

Hvilken romaskin er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Denne guiden gir deg svar på alt du trenger å vite, samt gode kjøpsanbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5”
19. februar 2024 | Blogg

Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 byr på flere av selskapets mest populære funksjoner til en attraktiv pris. Her er 30 grunner til å velge Vivoactive 5 som din neste klokke.
Les mer
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Venu 3”
9. februar 2024 | Blogg

Derfor bør du velge Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 er en av markedets beste klokke for aktivitets- og helsesporing, og i tillegg byr den på en rekke treningsfunksjoner og smartklokkefunksjoner.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4”
5. februar 2024 | Blogg

Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4

Huawei Watch GT 4 Rainforest Green GMT er Huawei sin nyeste modell og viser at selskapet tar bærekraft og miljøbevissthet på alvor.
Les mer
Featured image for “HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet”
1. februar 2024 | Blogg

HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet

HOKA lanserer et nytt flaggskip i selskapets produktlinje; HOKA Cielo X1 – en løpesko designet for maksimal flyt, fart og komfort.
Les mer
Featured image for “Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn”
29. januar 2024 | Blogg

Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn

Studie viser hvordan HRV endrer seg med alder, kjønn og sykdom, og hva gjennomsnitlig HRV-verdi er for ulike kjønn og aldersgrupper.
Les mer
Featured image for “Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race”
26. januar 2024 | Blogg

Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race

Suunto har lansert de nye hodetelefonene Suunto Sonic og nye farger for multisportklokken Suunto Race. Her er det du må vite.
Les mer