10 grunner til å elske Garmin Enduro 2

22. november, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)
Featured image for “10 grunner til å elske Garmin Enduro 2”

Trodde du Garmin Enduro 2 bare var for folk som løper ultraløp hver eneste dag året rundt, eller reiser på ekstreme ekspedisjoner? Da tar du grundig feil. Dette er kanskje den råeste klokken Garmin har produsert noen gang – uansett om du løper ultraløp eller ikke.

Under får du 10 grunner til hvorfor Garmin Enduro 2 er den ene klokken jeg aldri klarer å ta av hånden, og hva som gjør den til den ultimate klokken til enhver anledning.


1. Ekstrem byggekvalitet

Enten du klatrer en 9-er rute på Trollveggen og stadig druser klokka inn i stein, eller driver risikosport som å rydde ut av oppvaskmaskin på kjøkkenet, så er Garmin Enduro 2 laget for å vare. Med en kropp i fiberforsterket polymer, og et bakdeksel og ramme i titanium, er dette noe av det mest solide du kan bære på armen. Glasset er belagt med saffirglass for økt ripebsekyttelse, og beskyttes i tillegg av den ekstra hevede bezelen (rammen rundt skjermen) på klokken.

Garmin Enduro 2 er vanntett ned til 100 meter og tåler bruk i ekstreme temperaturer.

2. Enda mer ekstrem batteritid

Det beste med Garmin Enduro 2 er den ekstreme batteritiden. Faktisk bør du vurdere og sette en sporingsbrikke på laderen, for det går raskt uker mellom hver gang du må lade. Med solcellepanel bygd inn i skjermen, klarer Enduro 2 å presse ut enda litt ekstra når det trengs som mest.

Garmin Enduro 2 kan by på opptil 34 dager i smartklokkemodus (46 dager med solcelle), 110 timer i GPS-modus (150 timer med solcelle), og opptil 68 timer i Alle satellittsystemer + multibånd (81 timer med solcelle). I batterisparemodus kan klokken holde det gående i vanvittige 111 dager (555 dager med solcelle)!

3. Den gigantiske skjermen

Den er stor, og den er digg. MIP-touchskjermen på 1.4″ er perfekt for eventyrere og alle som ønsker mest mulig data på en skjerm. Fargene er ikke så sterke som AMOLED-skjermen på EPIX 2, men den transflektive skjermen gjør den desto enklere å se i sterkt sollys. Ikke minst kommer størrelsen godt med når kartene taes i bruk. For datanerder kan hvert skjermbilde settes opp med hele 8 datafelter, og det er nesten ikke grenser for hva du ikke kan tilpasse.

4. LED-lykten

«Once you go LED, you won’t go back». LED-lykt kan høres ut som en tulleting fra en leke-klokke, men dette er et fantastisk verktøy som kan redde deg i mange situasjoner. Lyset har flere moduser som å blinke i takt med løpsfrekvensen, blinke i ulike intervaller og hastigheter, eller lyse rødt. LED-lykten i Garmin Fenix 7X Sapphire var imponerende god, og den nye lykten i Enduro 2 er dobbelt så god.

5. Hele verden på håndleddet

Jordkloden veier visstnok 5,970 · 1024 kilo. Garmin Enduro 2 veier ikke mer enn 70 gram, men likevel har du plass til hele verden. Klokken kommer forhåndsinstallert med detaljerte TopoActive kart for Europa (området du kjøpte klokken i), men du kan laste ned kart for hele verden gratis rett til klokken uten å gå omveien gjennom Garmin Express (programvaren for PC).

Var det noen som så frem til neste utenlandsferie?

6. Nyttige outdoor-funksjoner

Garmin Enduro 2 er den perfekte klokken for deg som elsker og ferdes utendørs, enten det er raskt eller sakte. Av nyttige funksjoner finner vi blant annet NextFork som viser distansen og navnet på ruten foran deg, ClimbPro som viser detaljert info om motbakker/nedoverbakker på en rute du følger, Rundt meg viser aktuelle interresepunkter i nærheten, Løyper med rundreise oppretter automatisk løyper basert på de mest brukte rutene i området du befinner deg, samt Lenger fremme som hele tiden viser de neste interessepunktene foran deg med navn og avstand.

I tillegg har klokken et 3-akset kompass, barometrisk høydemåler med stormvarsel, værmelding, termometer som fungerer både over og under vann, «Tilbake til start»-funksjon som enten lar deg velge korteste vei tilbake, eller nøyaktig samme vei som du kom, mulighet for å navigere til forhåndsbestemt koordinater, eller til et av de mange POIs som er lagret på klokka.

7. Personlig trener på hånden

Ikke nok med at du løper rundt med hele verden på håndleddet, så får du også en (ikke masende) personlig trener i klokken. Garmin Enduro 2. For utholdenhets-jegerne vil Garmin Coach serverer deg dynamiske treningsprogrammer som justeres seg i takt med hvordan formen din endrer seg, mens alle som liker styrketrening kan følge Treningsanimasjoner – video-veiledede treningsøkter utført av små animerte figurer.

I Garmin Connect appen finner du varierte treningsøkter som lastes ned på klokken som veileder deg gjennom økta. Kronen på verket er at Enduro 2 automatisk gjenkjenner og registrere ulike styrkeøvelser og repetisjoner.

8. Noe for alle

Enten du driver med ultraløping, padel, kajakk, yoga, styrketrening, langrenn, snowboard, golf, dans, sykling, svømming, windsurfing, klatring, HIIT, eller en annen aktivitet, så finnes det alltid en aktivitetsprofil for deg. Om du ikke finner favoritt aktiviteten din blant det gigantiske omfanget som allerede ligger på klokken, så kan du opprette den selv. Sett opp en aktivitetsprofil med ønskelige dataskjermer og datafelter (opptil 8 datafelter per dataskjerm), og velg hva som skal registreres.

På forhånd er hver aktivitetsprofil satt opp med de datafeltene som er mest relevant for den aktuelle aktiviteten, og enkelte profiler måler flere avanserte parametre som du ikke var klar over var mulig! Mer om dette kan du lese under Avanserte aktivitetsprofiler.

9. Akkurat passe smart

Garmin Enduro 2 er (heldigvis) først og fremst en pulsklokke, men er akkurat smart nok til å kunne fungerer godt som en smartklokke. Betal trådløst med Garmin Pay, lytt til musikk gjennom offline spillelister fra Spotify/Deezer, motta smartvarsler (mulighet til å svare med forhåndsskrevne meldinger dersom du har Android), last ned ulike widgeter/apper fra Garmin sin egen app-butikk Connect IQ Store, og tilpass klokken med en lekker urskive. Enduro 2 kommer også med forhåndsinstallerte apper som værmelding, kalender, soloppgang/solnedgang, temperatur, barometer, høydemåler, m.m..

10. Enkel i bruk

Kombinasjonen av en stor touchskjerm og fem knapper gjør Garmin Enduro 2 superenkel i bruk. Menyene er intuitivt oppbygd, og nesten samtlige innstillinger kan utføres enten rett på klokka, eller i Garmin Connect appen. Responsen fra touchskjermen er blant de beste i klassen, og det er null forsinkelse å spore. Om du ikke liker touchskjermen kan den deaktiveres under både trening og generelt bruk.


Konklusjon

Garmin Enduro 2
Garmin Enduro 2

Product Name: Garmin Enduro 2

Brand: Garmin

Offer price: 11849

Currency: NOK

Konklusjon

Med Garmin Enduro 2 tar Garmin absolutt alt de har og smeller det inn i et stor, men lett og relativt kompakt klokke. Skjermen er stor og lettlest, funksjonene er flere enn du noen gang vil få bruk for, og den ekstreme batteritiden gjør at du bør sette en sporingsbrikke på laderen for å vite hvor du har den.

Den nye SatIQ-funksjonen sørger for at klokken automatisk finner den beste GPS-innstillingen for å maksimere batteritiden uten at det går ut over posisjonsnøyaktigheten, og det meste fra GPS-målinger, til pulsmålinger og skrittelling, søvn, stress, etc., er imponerende nøyaktig.

Garmin gjorde store fremskritt med introduksjonen av Fenix 7-serien tidligere i år, for så å lansere Forerunner 955 noen måneder senere. Med Garmin Enduro 2 tar de toppmodellen i Fenix 7-serien å gjør den enda litt bedre, og brukeropplevelsen og brukervennligheten perfeksjoneres.

Garmin Enduro 2 har likevel ett stort minus, og det er prisen. Det virker som at Garmin øker prisen for hver modell som lanseres, og med så få betydelige oppdateringer i hardwaren fra modell til modell, er det ingen grunn til at prisen skal krype oppover.

Sitter du på en Fenix 7X i dag og føler deg snurt over at Garmin lanserer en enda bedre modell, så er det ingen grunn til å oppgrader. Er du derimot på jakt etter en ny alt-i-ett-klokke, så har Garmin Enduro 2 alt du kan drømme om.

Overall
94%
94%
 • Treningsfunksjoner - 95%
  95%
 • Batteritid - 100%
  100%
 • Programvare - 95%
  95%
 • Optisk pulsmåling - 90%
  90%
 • GNSS (nøyaktighet på sporing) - 95%
  95%
 • Verdi for pengene - 90%
  90%

Pros

 • Robust byggekvalitet.
 • Ekstrem batteritid.
 • Kraftig og god LED-lykt.
 • Støtte for streaming av musikk + intern lagring.
 • Trådløs betaling, god støtte for smartvarsler og tilpasning av urskive.
 • Perfeksjonert nøyaktig GPS-målinger.
 • Nøyaktig pulsmåling og aktivitetsmåling.
 • Integrert løpskraft og løpsdynamikk direkte i klokken.
 • Leveres med to reimer.
 • Et hav av treningsfunksjoner.
 • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse.
 • Svært gode kart gratis for hele verden.
 • Avansert navigering.
 • Åpen for en rekke tredjepartsapper.
 • Støtter både ANT+, Bluetooth og WiFi.
 • Enkel betjening (touch + knapper) og brukergrensesnitt.

Cons

 • For dyr.

Del gjerne:

Featured image for “Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering”

Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering

Sliter du med at klokken ikke registrer pulsen via den innebygde pulssensoren på grunn av tatoveringer? Dette enkle trikset kan…
Featured image for “Nyhet: Garmin Vivoactive 5”

Nyhet: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery er en funksjon som holder oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på…
Featured image for “Garmin Connect i ny drakt”

Garmin Connect i ny drakt

Garmin Connect har nylig rullet ut en oppdatering som gir brukerne muligheten til å velge mellom tre forskjellige moduser: Lys,…
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch GT 4”

Nyhet: Huawei Watch GT 4

Huawei har lansert sin nyeste smartklokke, Huawei Watch GT 4, med oppgradert helse- og treningssporing, forbedret GPS, og nye helsefunksjoner.…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch

Lyst til å få mer ut av smartklokkene din? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom…
Featured image for “Nyhet: Garmin Venu 3”

Nyhet: Garmin Venu 3

Garmin har igjen oppdatert sin populære smartklokke-modell. Garmin Venu 3 bringer med seg en ny pulssensor, søvn coach, tilgang til…
Featured image for “Nyhet: COROS PACE 3”

Nyhet: COROS PACE 3

COROS har lansert oppfølgeren til den svært populære budsjettmodellen PACE 2. Og nye COROS PACE 3 minner om alt annet…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!”

Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!

COROS har lansert en stor programvareoppdatering som blant annet gir tilgang til sving-for-sving veiledning, tilpassbare urskiver og mye mer!…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition”

Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition

COROS har lansert en «limited edition» av deres toppmodell COROS APEX 2 Pro. Her er det du må vite om…
Featured image for “20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch”

20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch

Pulsklokke eller smartklokke? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom du liker å bruke klokken til…
Featured image for “Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!”

Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!

Garmin har lansert en funksjon for sikkerhetskopi og gjenoppretting slik at du kan bytte mellom ulike klokker uten å måtte…
Featured image for “Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta”

Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta

Garmin har lansert en ny og stor betaprogramvare for Garmin Forerunner 965 og Garmin Forerunner 265. Her er det du…
Featured image for “Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!”

Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!

COROS lanserer sin første eksterne pulssensor – COROS Heart Rate Monitor. Denne gir deg maksimal bevegelsesfrihet og økt presisjon. Her…
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic”

Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic

Samsung har lansert årets modeller av sin trofaste smartklokke; Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic. Her…
Featured image for “Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme”

Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme

Samsung har begynt å rulle ut en ny funksjon for Samsung Galaxy Watch som tillater deteksjon av uregelmessig hjerterytme.…
Featured image for “30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar”

30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar er utvilsomt en av de beste pulsklokkene på markedet. Her er 30 gode grunner…