Test: Dynafit Free Alpha Direct Jacket

16. januar, 2023 (oppdatert 22. januar 2024)

Featured image for “Test: Dynafit Free Alpha Direct Jacket”

Dynafit Free Alpha Direct Jacket er en allsidig og god isolasjonsjakke du kan bruke til alt, året rundt, uansett hva du driver med.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Dynafit Free Alpha Direct Jacket

Det er begrenset hvor mye du kan skrive om en enkel mellomlagsjakke, men sannsynligheten er større for at du kjøper samme jakke i en ekstra farge, enn at du ikke blir fornøyd.

Den veier ikke mer enn 310 gram, men likevel klarer den å være varm, vindtett, vannavstøtende og (veldig) pustende. En DWR-behandlet yttermembran på kropp og ermer sørger for å holde deg tørr når det er lett nedbør i luften, mens strategisk plasserte stretchpaneler under ermene og rundt midjen hjelper til å slippe ut overskuddsvarme samtidig som det ivaretar bevegeligheten.

Dynafit har åpenbart ønsket å lage et lettvektsprodukt, men har likevel fått plass til tre lommer; en glidelåslomme på hver side, og en stor brystlomme. Det eneste savnet er som på så mange andre Dynafit-produkter – fraværet av strammesnor i midjen og halsen. Midjen er elastisk og legger seg inntil kroppen, men er du like slank som undertegnede vil du kunne oppleve at kald luft siver inn mellom kropp og plagg. En enkel strammesnor hadde løst problemet. Det er heller ingen stramming rundt hetten/halsen, men denne er såpass elastisk at den legger seg fint rundt hodet.

Derimot klarer Dynafit Free Alpha Direct Jacket å regulere varmen på en god måte. Innsiden i lettvekts Polartech Alpha Direct er sydd direkte fast i yttermembranen og minimerer bruken av unødvendig materialer og vekt. Det myke materialet bidrar samtidig til høy komfort, og jakken kan fint brukes rett over en t-skjorte på varme dager, eller superundertøyet på vinterdager. Jakken fungerer både som mellomlag og ytterplagg, og det er her den viser frem sin allsidighet. Du glemmer rett og slett at du bærer den på, og det er det beste tegnet på at noe fungerer bra.

Dynafit Free Alpha Direct Jacket er en jakke du gleder deg til å ta i bruk, enten du er høyt til fjells, på en kafé i byen, eller hjemme i stua med høye strømpriser og lav innetemperatur.

Ønsker du et varmere alternativ kan du sjekke testen av Dynafit Radical Down Hood Jacket.


Tilgjengelighet og passform

Dynafit Free Alpha Direct Jacket tilgjengelig i herre- og damemodell i tre ulike farger hver. Passformen er kroppsnær og relativt lang.

Fakta:

 • Vekt: 310g / str. M
 • Isolasjon: Polartec Alpha Direct 90 gram (resirkulert)
 • Yttermembran: Superlight Air PFC Free DWR 50
 • Best bruksområde: Alle slags aktiviteter + hverdags

Konklusjon


Dynafit Free Alpha Direct Jacket
Dynafit Free Alpha Direct Jacket

Product Name: Dynafit Free Alpha Direct Jacket

Brand: Dynafit

Offer price: 2499

Currency: NOK

Konklusjon

Uansett hva du driver med av aktiviteter, om det er randone, langrenn, sykkel, løping, fjellturer, shopping på Hennes & Mauritz, eller bollespising på den lokale kafeen, så fungerer Dynafit Free Alpha Direct Jacket. Den isolerer og beskytter, og klarer kunsten å regulere temperaturen på glimrende vis. Her har Dynafit truffet blink.

Overall
87%
87%

Pros

 • Lett og komprimerbar.
 • Utrolig mykt og behagelig materiale.
 • Romslige sidelommer + brystlomme.
 • Vindtett og vannavstøtende.
 • Svært pustende.
 • Meget god bevegelighet.
 • Bærekraftige materialer og produksjon.

Cons

 • Savner kraftigere stramming i midjen.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic G Jacket”
29. februar 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic G Jacket

Rab Mythic G Jacket er ekstremt lett og kompakt, overraskende varm og beskyttende, myk og komfortabel, og leverer kanskje markedets råeste lettvekts dunjakke.
Les mer
Featured image for “Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant”
23. februar 2024 | Bekledning

Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er den perfekte isolasjonsbuksen for deg som trenger litt ekstra varme i den kaldeste delen av året.
Les mer