Test: Skogstad Utvik Pile Fleece jakke

21. januar, 2024 (oppdatert 21. januar 2024)

Featured image for “Test: Skogstad Utvik Pile Fleece jakke”

Skogstad Utvik Pile Fleece jakke er varm, god og utrolig myk. I tillegg egner den seg like godt til tur som til hverdags.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Skogstad Utvik Pile Fleece jakke

Skogstad Utvik Pile Fleece jakke er ikke en tradisjonell fleece jakke, men en såkalt «pile fleece» som er kjent for sin mykhet og varme. Pile fleece er også kjent som teddy fleece og ble oppfunnet av Helly Hansen for over 60 år siden. Pile fleece er laget av resirkulert polyester og har en hårete og myk tekstur.

En annen fordel med pile fleece er at den er tilnærmet nuppefri. Jakken er utstyrt med to store håndlommer og en brystlomme – alle med glidelås.

Det er ingen hette på jakken, men en høy krage med myk beskyttelsesklaff. Jakken har en relativt løs passform, og ettersom det ikke er noen stramming i midjen, vil noe av varmen du opparbeider lekke ut ettersom den ikke sitter tett nok. Heldigvis er det elastiske mansjetter i håndleddene som bidrar til bedre passform.


Bruk og opplevelse

Skogstad Utvik Pile Fleece jakke er som nevnt svært myk, og materialet i seg selv er også varmende – ikke minst puster det bra. Ettersom det ikke er noen stramming i midjen er det viktig å finne riktig størrelse slik at ikke jakken blir for løs og det blir for mye luftsirkulasjon. For undertegnede var ikke selv den minste størrelsen (str. S) liten nok, så varmeeffekten blir ikke helt optimal.

Om Skogstad skulle endre noe på denne burde de inkludere strammesnor i midjen, og gjerne en hette.


Pris og tilgjengelighet

Skogstad Utvik Pile Fleece jakke er tilgjengelig i fargene Ensign Blue (blå) og Vintage Khaki (lys beige). Merk at dameutgaven går under navnet Skogstad Hjertås Pile fleece.

Jakken er normal i størrelsen og har en løs passform. Det anbefales å velge din vanlige størrelse, eller å gå ned en størrelse dersom du ønsker en mer kroppsnær passform. Undertegnede er 188 cm høy og 58 kg og bruker størrelse S, men kunne med fordel brukt størrelse XS dersom den fantes.

Veiledende utsalgspris på Skogstad Utvik Pile Fleece jakke er 999 kr.


Konklusjon


Skogstad Utvik Pile Fleece jakke

Skogstad Utvik Pile Fleece jakke gjør en helt grei jobb som et mellomlag, eller varmende ytterplagg. Stoffet er sjeldent mykt og behagelig, nupper ikke, og du får tre romslige lommer.

Dessverre mangler stramming i midjen, noe som er relativt viktig på en jakke med en så løs passform. Om du ikke bryr deg om dette, så er Skogstad Utvik Pile Fleece jakke i det minste en jakke som gjør akkurat det den skal.

Fordeler:

  • Mykt og behagelig stoff.
  • Varm!
  • Praktiske håndlommer og en brystlomme.
  • Puster godt.

Ulemper:

  • Mangler stramming i midjen.
  • Savner hette.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Momentum Pants”
11. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Momentum Pants

Rab Momentum Pants er så komfortabel og allsidig at den sklir rett inn på liste over noen av de beste buksene jeg har testet. En ny turbukse favoritt.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)”
10. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)

Rab Xenair Alpine Light Jacket er så liten og lett, og likevel så varm og god, at den fortjener en plass på kroppen eller i sekken hver eneste tur året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer