Test: Silva Orbit 25

18. mai, 2022 (oppdatert 19. november 2023)

Featured image for “Test: Silva Orbit 25”

Silva Orbit 25 lar deg frakte med deg det du trenger uten å måtte bekymre deg for regn og fukt på veien. Orbit 25 er helt vanntett, dundrende solid, og sørger samtidig for at du blir sett i mørke.


Fakta:

 • Vekt: 1000 gram
 • Volum: 25 liter
 • Materiale: 420 denier, ripstop, dobbeltbelagt, vanntett materiale

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Det er ingen vits i å gjøre det vanskeligere enn det er. Silva Orbit 25 er et typisk «rett frem produkt». Du får akkurat det du ser – en enkel sekk uten masse ekstra funksjoner og justeringsmuligheter, men med praktiske funksjoner som gjør at den innfrir de oppgavene den er laget for.

Allsidig bruksområde

Dette er nok ikke sekken du først og fremst velger for komfort på lange løpeturer til jobb, eller tunge dagsturer i fjellet. Til denne typen bruk er justeringsmulighetene for få, og hoftebeltet for spinkelt. Silva Orbit 25 er sekken du velger de dagene du trenger en vanntett sekk for pendling til jobb, butikken, trening, etc., eller når du skal på nærtur i marka, en fjelltur, kajakktur, eller et annet mikroeventyr.

Silva Orbit 25 passer også godt til studenter og skoleelever som trenger en sekk til å oppbevare bøker og en PC. Sekken er relativt sparsommelig utstyrt, men på innsiden er det et eget rom med plass til en 15″ bærbar PC, samt en vanntett lomme for oppbevaring av viktig utstyr. Orbit er også konstruert for å gi 360 graders beskyttelse for innholdet du bærer med deg.

Slitesterk og synlig

Utsiden av sekken er produsert i kraftig 420 denier ripstop dobbelbelagt vanntett materiale, og sekken tåler dermed bra med juling før du klarer å slite den ut. Silva har vært smarte å brukt reflekterende detaljer rundt omkring på sekken slik at den har 360 graders synlighet, og det er i tillegg et eget for lys helt nederst på sekken.

Av andre detaljer finner vi to festestropper – en på hver side – som kan brusks til å feste tilleggsutstyr som selges separat. Silva selger blant annet en ekstra «Pouch» (liten sekk) og en «Mesh» (netting) som kan festes på utsiden av sekken for å utvider fraktkapasiteten. Du trenger dog ikke å kjøpe disse for å få brukt festestroppene, og kan for eksempel bruke en tilfeldig stropp/taubit for å feste et underlag, eller noe annet.

Synes du 25 liter blir for stort? Silva Orbit finnes også i en 18 liters utgave, Silva Orbit 18L. Denne er litt mer snerten og veier 100 gram mindre. Og ønsker du noe annet en hvit farge, kan sekken kjøpes i svart i begges størrelsene.

Komfort og bruk

Silva Orbit 25 kommer med en godt polstret nettingrygg som kjennes myk og behagelig mot ryggen, samt gir god lufting. Skulderstroppene består av det samme myke materiale, og de hviler godt på skuldrene selv med tung last. Hoftebeltet og bryststroppen er dog veldig spinkle og består av kun enkle nylonreimer. Disse er til gjengjeld avtakbare slik at du kan fjerne de dersom du synes det er mer praktisk. På toppen av sekken er det et bærehåndtak som gjør sekken med praktisk anvendelig å bruke som en slags vanntett «bag».

Sekken lukkes ved å rulle sammen øvre del av sekken, og åpnes ikke overraskende nok ved å rulle ut toppen igjen. Hvis du lurer på om sekken faktisk er vanntett, så er svaret et rungende ja. Her trenger du virkelig ikke å bekymre deg for innholdet. Dersom du i tillegg bruker sekken i mørke, så kan du være sikker på at du er godt synlig så lenge du blir belyst bakfra.


Konklusjon


Silva Orbit 25
Silva Orbit 25

Product Name: Silva Orbit 25

Brand: Silva

Offer price: 1499

Currency: NOK

Konklusjon

Er du på utkikk etter en sekk som lar deg frakte med deg innholdet uten å måtte bekymre deg for kraftig regn og fukt? Silva Orbit 25 gjør jobben.

Sekken er ypperlig til sykkelpendling, kortere gåturer, som sekk til studenter og skoleelever, eller som en vanntett sekk/pakkpose til padlere, surfere, etc.. Dette er ikke en sekk for lange dagsturer med tung oppakning, men fungerer derimot ypperlig som en «allrounder» til det meste annet.

Overall
80%
80%

Pros

 • 100% vanntett.
 • Super robust materiale.
 • 360 graders synlighet/refleks.
 • Egen lomme til PC.
 • Vanntette oppbevaringslommer.
 • Praktisk bærehåndtak.

Cons

 • Spinkelt hoftebelte og bryststropp.
 • Ikke egnet til lange turer med tung oppakning.

Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
20. februar 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke”
5. februar 2024 | Guider & anbefalinger

Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke

Mer enn 100 modeller testet! Ny pulsklokke, men vet ikke hvilken du skal velge? Denne guiden og gigantiske testen kan forhåpentligvis gjøre valget lettere.
Les mer
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle”
24. juli 2023 | Guider & anbefalinger

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt du trenger å vite, samt gode kjøpsanbefalinger.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar”
9. juni 2023 | Garmin

Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7 Pro-serien tar Fenix-serien enda et steg videre med en ny LED-lykt og bedre pulssensor. «Pro»-utgaven er en minimal, men viktig oppdatering.
Les mer
Featured image for “Romaskin – Guide og anbefalinger”
23. november 2021 | Guider & anbefalinger

Romaskin – Guide og anbefalinger

Hvilken romaskin er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Denne guiden gir deg svar på alt du trenger å vite, samt gode kjøpsanbefalinger!
Les mer
Featured image for “Oura Ring – En guide til alt du må vite”
27. januar 2024 | Ukategorisert

Oura Ring – En guide til alt du må vite

Oura Ring er markedets eldste og mest populære smart ring. Denne guiden gir deg svar på alt du behøver å vite om Oura Ring, og om det er riktig produkt for deg.
Les mer
Featured image for “Garmin Forerunner 265 vs. Garmin Forerunner 965”
20. mars 2023 | Ukategorisert

Garmin Forerunner 265 vs. Garmin Forerunner 965

Garmin Forerunner 265 vs. Garmin Forerunner 965. Hvilken av Garmin sine nyeste Forerunner-modeller er best til deg? Her får du vite hva som er likt, og hva som skiller de.
Les mer
Featured image for “Test: Silva Orbit 25”
18. mai 2022 | Ukategorisert

Test: Silva Orbit 25

Silva Orbit 25 lar deg frakte med deg det du trenger uten å måtte bekymre deg for regn og fukt på veien. Orbit 25 er helt vanntett, dundrende solid, og sørger samtidig for at du blir sett i mørke.
Les mer
Featured image for “12 grunner til å velge COROS PACE 2”
14. mai 2022 | Ukategorisert

12 grunner til å velge COROS PACE 2

Ingen pulsklokke leverer mer for pengene enn COROS PACE 2. Her får du virkelig funksjon og kvalitet for hver eneste krone. Vi snakker kanskje markedets beste kjøp?
Les mer