Test: Osprey Talon 11

22. januar, 2024 (oppdatert 22. januar 2024)
Featured image for “Test: Osprey Talon 11”

Osprey Talon 11 står frem som en juvel blant jungelen av lette og praktisk tur- og løpesekker. Dette er sekken som leverer på det meste, og kan brukes til nesten alt.

Lette, raske og praktiske ryggsekker får vi aldri nok av. De skal romme mye, veie lite, sitte godt å være lette å justere. I tillegg skal de by på praktiske løsninger uten at det blir for mye dilldall og unødvendig vekt.

Den «ultimate» ryggsekken er vanskelig å lage, men Osprey har kanskje klart det.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Fakta:

 • Vekt: S/M: 590 gram – L/XL: 640 gram
 • Volum: S/M: 9 L – L/XL: 11 L
 • Mål (cm): S/M: 48H X 27W X 21D – X/L:52H X 27W X 21D
 • Pris: 1350 kr


Osprey Talon 11

Min første Osprey Talon 11 kjøpte jeg i 2010, og nå er jeg på min tredje. Sekkene har blitt brukt så godt som hver dag året rundt, for undertegnede er så norsk som man kan bli, og nordmenn er kjent for å gå med sekk. Den forrige sekken er fremdeles ikke utslitt, men blitt forflyttet til hytta der den oppfyller kravet som en god dagstursekk.

Osprey Talon 11 hører til Osprey Talon-familien som består av en 11L, 22L, 26, 33L, 36L, 44L og 50L. I tillegg finnes det noen Pro-utgaver (sterkere og lettere) i 20L og 30L. Hver modell kommer i to rygglengden; S/M og L/XL og flere farger. Rygglengden er avgjørende for hvilken du bør velge, og du kan benytte Osprey sin størrelsesguide for å finne riktig størrelse.

Osprey Talon 11

God å bære. Fungerer til alt.

Med så mange størrelser så finnes det en Talon til alle typer bruk – fra raske toppturer til lengre helgeturer. 11 literen er perfekt for korte dagsturer, løpeturer og sykkelturer der du har behov for å ta med litt ekstra, eller som «bysekk» og hverdagssekk. Du vil ikke få strammet den like godt som en dedikert løpesekk ala Osprey Duro 15 som er testet her, og egner seg derfor ikke som en ren løpesekk dersom du er på utkikk etter det. Osprey Talon 11 byr derimot på høyere bærekomfort, en mer avstivet og stabil sekk, samt mulighet til å bære tyngre last. I følge Osprey skal sekken tåle opptil 8 kg.

Sekken er laget av resirkulert nylon med høy tetthet og er impregnert med et stoff som er fri for skadelige kjemikalier. Til tross for at den ikke er fullstendig vanntett, så tåler den likevel litt nedbør før det trenger gjennom utsiden. Osprey tilbyr også egne regntrekk som passer til hver enkelt modell, men ethvert regntrekk i tilsvarende størrelse vil passe.

Noe av det som har gjort Talon-serien så populær er det gode og allsidige bæresystemet. Det pustende og kroppsnære AirScape-ryggpanelet gir god komfort og stabilitet, mens det fleksibelt BioStretch-hoftebelte og de polstrede skulderremmene sørger for gode justeringsmuligheter slik at sekken følger bevegelsene dine. Hoftebeltet er også utstyrt med to romslige glidelåslommer med god plass til en mobiltelefon eller lite kamera.

På venstre skulderstropp er det en liten elastisk lomme som passer til noen gels, samt stropper for å feste stavene på farten. Brystreimen kan enkelt justeres både opp og ned, og selve låsemekanismen inkluderer en liten fløyte som kan brukes ved nødstilfeller.


Liten sekk. Stor plass.

Hovedrommet er stort og lett tilgjengelig takket være en stor panelåpning med glidelås i begge ender og gir rikelig med plass til både mat og klær. Øverst på innsiden er et en liten glidelåslomme med en nøkkelholder, og helt på toppen (på utsiden) er det enda en romslig og praktisk glidelåslomme.

På hver side er det en stor sidelomme i ekspanderende materiale. Her får du god plass til en stor drikkeflaske, eller til å oppbevare en lue, et par hansker, en hodelykt, eller noe annet. Avhengig av hvor myk du er, kan du nå disse lommene med hånden.

Utsiden er «ren», men rommer likevel et feste for isøks, et feste for sykkelhjelm, feste for staver og kompresjonsstropper som kan brukes til å feste en jakke, etc.. For økt sikkerhet er det refleksdetaljer på baksiden og på bærestroppene. Osprey Talon 11 er også klargjort for drikkesystem der blæren oppbevares i en liten lomme på innsiden, mens slangen føres ut over skulderremmen hvor den festes.


All Mighty Guarantee og miljøansvar

Osprey prioriterer miljøbevissthet ved å fremme reparasjon over erstatning for å redusere avfall. Deres «All Mighty Guarantee» gir kostnadsfri reparasjon av skadede produkter, uavhengig av årsak. I tillegg tilbyr de «Renewed Program» for resirkulering av ureparerbare produkter og «Repair to Share»-programmet, som donerer reparerte produkter til ungdomsprogrammer og skoler. Disse initiativene støtter bærekraft og sosialt ansvar.


Alternativer

Er du på jakt etter en litt større dagstursekk anbefales det å se på Osprey Talon 22, eller Osprey Stratos 26. Et annet alternativ godt alternativ er Osprey Talon Pro 30 som er en sterkere og lettere utgave av Talon-serien. Og skal du dra på skikkelig kan du sjekke ut Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32.


Konklusjon


Osprey Talon 11
Osprey Talon 11

Product Name: Osprey Talon 11

Brand: Osprey

Offer price: 1350

Currency: NOK

Konklusjon

Osprey Talon 11 er enkelt og greit en uslåelig god allrounder. Den fungerer til alt fra å vandre gatelangs til å løpe lange turer i fjellet, eller traske toppturer eller skogsturer.

Osprey Talon har eksistert i en evighet, og har blitt en gjenganger i mange turboder. Sjelden får du så høy bærekomfort, god plassutnyttelse og mange festeløsninger i så liten, men stor sekk.

Hvis du ikke har prøvd en Osprey Talon 11 enda, så anbefales det å ta en tur i butikken å prøve.

Overall
95%
95%

Pros

 • Høy bærekomfort.
 • Kan justeres og tilpasses veldig godt.
 • Slitesterk.
 • Stabil selv med tung vekt.
 • Mange smarte festemuligheter.
 • Komfortabelt hoftebelte med store glidelåslommer.
 • All Mighty Guarantee med gratis reparasjoner.
 • Høyt fokus på bærekraft i produksjonen.

Cons

 • Ingen spesielle.


Del gjerne:

Featured image for “Test: Osprey Talon 11”

Test: Osprey Talon 11

Osprey Talon 11 står frem som en juvel blant jungelen av lette og praktisk tur- og løpesekker. Dette sekken leverer…
Featured image for “Test: Silva Free 1200 S”

Test: Silva Free 1200 S

Silva Free 1200 S imponerer med et innovativt design, smarte funksjoner, kraftig lys, god batteritid, og uendelige muligheter for å…
Featured image for “Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid”

Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid

Silva Trail Runner Free 2 er hodelykten for deg som ønsker en lett og kompakt hodelykt med kraftig lys uten…
Featured image for “Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro”

Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro

Salomon Sense Pro og Adv Skin lar deg ta med både drikke, næring, telefon, m.m. uten å begrense frihetsfølelsen som…
Featured image for “Test: Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32”

Test: Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32

Leter du etter en av de råeste, mest fullspekkede og kanskje mest justerbare og komfortable dagstursekkene på markedet? Hils på…
Featured image for “Test: Osprey Atmos AG LT 65”

Test: Osprey Atmos AG LT 65

Jakter du den «ultimate» lettvekts sekken for lange turer der komfort er like viktig som god plass? Osprey Atmos AG…
Featured image for “Test: Zeiss SFL 10×40”

Test: Zeiss SFL 10×40

Zeiss SFL 10×40 leverer topp kvalitet i en innpakning så liten og lett at det er vanskelig å tro. Ikke…
Featured image for “Test: Osprey Exos Pro 55”

Test: Osprey Exos Pro 55

Lett, solid og smart. Osprey Exos Pro 55 og Osprey Eja Pro 55 er for deg som jakter lettest mulig…
Featured image for “Test: Osprey Ultralight Stuff Pack”

Test: Osprey Ultralight Stuff Pack

Osprey Ultralight Stuff Pack er så liten, lett og praktisk, at det er en sekk du tar med deg overalt…
Featured image for “Test: Salomon Trailblazer 20 / Trailblazer 30”

Test: Salomon Trailblazer 20 / Trailblazer 30

Salomon Trailblazer 20 og Trailblazer 30 imponerer med god bærekomfort og smarte løsninger, og ikke minst lav vekt og pakkbarhet.…
Featured image for “Test: Osprey Farpoint 55”

Test: Osprey Farpoint 55

Osprey Farpoint 55 leverer en størrelse og et design som gir deg det beste fra to verdener, og som gjør…
Featured image for “Test: Julbo AEROSPACE og Julbo QUICKSHIFT REACTIV skibriller”

Test: Julbo AEROSPACE og Julbo QUICKSHIFT REACTIV skibriller

Julbo AEROSPACE REACTIV og Julbo QUICKSHIFT REACTIV er ikke goggles/skibriller kun for dagene i skibakken. Disse er like gode til…
Featured image for “Test: Blue Ice Chiru 32l”

Test: Blue Ice Chiru 32l

Blue Ice Chiru 32l stripper bort alt unødvendig og sørger for å være god på de områdene som kreves av…
Featured image for “Test: Blue Ice Firecrest 28l”

Test: Blue Ice Firecrest 28l

Lett, solid, komfortabel og bærekraftig. Blue Ice Firecrest 28l er er en god allround dagstursekk for aktivitet friluftsliv året rundt.…
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l”

Test: Blue Ice Yagi 35l

Hva blir resultatet når en gjeng klatrere, skikjørere og alpinister, går sammen om å lage de ultimate friluftsproduktene? Et av svarene…
Featured image for “Test: PowerVision S1”

Test: PowerVision S1

PowerVision S1 er ikke bare verdens minste 3-akset gimbal, men også en trådløs lader og en tripod, og kan tillegg…
Featured image for “Test: Julbo Ultimate REACTIV”

Test: Julbo Ultimate REACTIV

Mørkt eller lyst? – Du bestemmer. Julbo Ultimate REACTIV tilpasser seg lysforholdene automatisk slik at alt du trenger å tenke…
Featured image for “Test: Osprey Farpoint 40”

Test: Osprey Farpoint 40

Verdens beste reisesekk som kvalifiserer som håndbagasje? Hvis du ikke var glad i å reise lett fra før, så kan Osprey…