Test: Salomon QST GORE-TEX Gloves

31. mars, 2023 (oppdatert 4. desember 2023)

Featured image for “Test: Salomon QST GORE-TEX Gloves”

Blant et hav av hansker som har gjennomgått mye og tøft bruk i ulike sammenhenger, så er Salomon QST GORE-TEX Gloves en av de beste modellene til nå.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Salomon QST GORE-TEX Gloves – varm, vanntett og slitesterk

Hansker er til for og brukes når det er kaldt – ikke nødvendigvis Sibir-kaldt, men så kaldt at du trenger å beskytte hendene mot seige kuldegrader. Det finnes mange vanntette og vindtette hansker, men langt i fra alle er spesielt varme.

Salomon QST GORE-TEX Gloves er noe så smart som GORE-TEX hansker (vanntett) med PrimaLoft isolasjon på innsiden. For å forsterke hansken er det brukt kevlar-forsterkninger på utsatte steder som de ytterste delene av hansken, mens geiteskinn i håndflaten og på fingrene både forsterker hansken og forbedrer grepet.

Alle som har brukt hansker til aktivt skigåing og toppturer vet hvor raskt håndtaket på skistaver, isøkser og skarpe skikanter sliter hull i hanskene, og vil definitivt sette pris på dette. Og hvis du er i tvil om det faktisk fungerer, skal du vite at kevlar er en type aramidfiber som er kjent for å være fem ganger sterkere enn stål ved samme vekt.

Salomon QST GORE-TEX Gloves benytter en GORE-TEX-membran som sørger for at hanskene er helt vanntette, og beskytter hendene mot snø, slaps og fuktighet samtidig som de tillater svette å slippe ut slik at hendene holder seg tørre og komfortable. På innsiden finner vi PrimaLoft-isolasjon som bidrar til at Salomon QST GORE-TEX Gloves kjennes myk og komfortabel, og gir god isolasjon mot kulde. I minus 10 grader blir det kaldt om du ikke er i høy aktivitet, men om du er i aktivitet og får opp pulsen, så holder hendene varmen selv godt ned på minussiden av termometeret.

Smarte detaljer

Salomon QST GORE-TEX Gloves har også en justerbar mansjett med borrelås for å sikre at de sitter godt rundt håndleddet og holder snø og kulde ute, mens ytterst på ringfingeren er det en liten refleks-«hempe» som gjør det lettere å ta hansken av. For å hindre hanskene i å fly av sted på toppen av et fjell mens du desperat forsøker å ta fellene av skia, er det er praktisk snor som lar deg feste hanskene rundt håndleddet.

Passform og tilgjengelighet

Salomon QST GORE-TEX Gloves er normale i størrelsen, og 4-veis stretchen gjør at de føles myke og komfortable til tross for at de er så godt forsterket. Det eneste du bør være klar over er at mansjettene er ganske lange, og kan i enkelte tilfeller komme litt i konflikt med jakkeermet.

Hanskene er tilgjengelig i unisex størrelser fra XS til XL.

Fakta

 • Vekt: 225 g / str. M
 • Isolasjonsmateriale: PrimaLoft
 • Yttermembran: GORE-TEX
 • Forsterkninger: Geiteskinn i håndflaten, Kevlar forsterkninger,
 • Best bruksområde: Skikjøring, allround, friluftsliv

Konklusjon


Salomon QST GORE-TEX Gloves
Salomon QST GORE-TEX Gloves

Product Name: Salomon QST GORE-TEX Gloves

Brand: Salomon

Offer price: 1300

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon QST GORE-TEX Gloves er kongen av vanntette- og varme hansker for allsidig bruk i vinterhalvåret. GORE-TEX membranen holder hendene tørre, mens PrimaLoft-isolasjonen holder hendende varme. I tillegg er de godt forsterket med kevlar- og geiteskinn som sørger for at Salomon QST GORE-TEX Gloves tåler juling av alt fra skistaver, skarpe skikanter, isøkser, m.m..

Om du leter etter et par enkle, men fremdeles vanntette og varme hansker, så trenger du ikke å lente lenger. Salomon QST GORE-TEX Gloves krysser av på alle punkter.

Overall
90%
90%

Pros

 • Helt vanntette.
 • Varme.
 • Rent og enkelt design.
 • Forsterkninger på utsatte steder og i håndflatene.
 • Snor for å feste hanskene rundt håndleddet.

Cons

 • Ingen spesielle, men merk at de lange mansjettene kan komme i konflikt med jakkeermet.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Momentum Pants”
11. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Momentum Pants

Rab Momentum Pants er så komfortabel og allsidig at den sklir rett inn på liste over noen av de beste buksene jeg har testet. En ny turbukse favoritt.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)”
10. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)

Rab Xenair Alpine Light Jacket er så liten og lett, og likevel så varm og god, at den fortjener en plass på kroppen eller i sekken hver eneste tur året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer