Test: Icebug Aura RB9X

18. mai, 2023 (oppdatert 7. november 2023)

Featured image for “Test: Icebug Aura RB9X”

Icebug Aura RB9X er langt i fra raskest, men den er utrolig komfortabel, myk og allsidig, og ikke minst produsert med bærekraft i fokus. 

Svenske Icebug har blitt godt kjent for de mange og gode piggskoene i produktlinjen (testet her), og har ikke minst et stort utvalgt terrengløpesko som i lenge har vært populær blant orienteringsløpere og de «heldige» som har oppdaget hva Icebug faktisk har å by på.

Nå satser de offensivt med en helt ny mengdetreningssko for asfalt – Icebug Aura RB9X. Og de lager dem på naturens premisser.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Icebug Aura RB9X – Bærekraft og komfort

Icebug Aura RB9X er først og fremst designet for komfort og bærekraft. I fremstillingen av Icebug Aura RB9X er det benyttet 27 % gjenvunnet og 11 % biobasert materiale, og hvert skopar har et lavt karbonavtrykk på kun 9 kg CO2.

Aura er ikke selskapets første asfaltsko, men det er den første skoen til å benytte en mellomsåle med nitrogenforsterket SuperC Foam – et materiale som skal gi god demping og høy komfort, og er lettere og mykere enn tradisjonelt EVA skum. SuperC Foam skal også ha lengre levetid før den mister spensten sammenlignet med tradisjonelle EVA-såler. Når det er sagt er det ikke mange løpesko i dag som benytter kun EVA i mellomsålen, og de fleste produsenter benytter materialer i mellomsåle som i stor grad kombinerer demping og energiretur på en god måte.

Icebug har utvilsomt fokusert på «komfort» når de designet Aura RB9X. Skoen er bred og fleksibel, har god plass til tærne i front, og en myk og behagelig hælkappe som reduserer stress og belastning på akillessenen. Skoen er også ekstra dempet under hælen, men er generelt veldig myk over hele sålen.

Overdelen er laget i 100% resirkulert polyester mesh, og er både luftig og gir godt hold på foten. Kombinert med en relativt lav vekt på 250g/210g (herre/dame) bidrar dette til følelsen av en raskere sko enn den kanskje er.

Innsiden av skoen er myk og behagelig og består blant annet av en uttakbar OrthoLite såle med resirkulert fôr på innsiden. Icebug Aura RB9X er sko du glir rett inn i uten behov for å måtte løpe/gå den inn. Dette er en sko du sannsynligvis kan løpe milevis i selv første gang du tar den på.


En såle som «fungerer overalt»

RB9X-gummiblandingen er Icebug sin egen patent og har i en rekke situasjoner vist seg å levere strålende grep på både vått og tørt underlag, og alt fra asfalt til grus og stier. Sålen er relativt flat uten store fleksgroper som kan fylles med stein og gjørme, og er forsterket under sliteområder som hæl og forfot.

Skoen har også et relativt lavt dropp på 6 mm, og sammen med en myk fleks bidrar dette til god stabilitet og følelse av kontakt med underlaget.

Kort oppsummert er dette en sko du kan stole på, og som gjør at du kan føle deg trygg selv på underlag som vanligvis kunne vært sleipe og vanskelige å fote seg på – som berg, fjell og glatt brostein.


Bruk og opplevelse

Icebug Aura RB9X byr virkelig på komfort – på godt og vondt. Skoen er utvilsomt myk og behagelig, og en sko det frister å ta på seg og å løpe/gå langt i – men den er ikke så responsiv som mange andre løpesko i samme klasse.

Sett opp mot ASICS Novablast 3, Mizuno Wave Rider 25, etc., er Icebug Aura RB9X minst like komfortabel, men mangler noe av den «ekstreme» livligheten som er gjenkjennelig for disse skoene. Den umiddelbare tanken etter er par turer i Icebug Aura RB9X var: «Dette er den ultimate gå-skoen», men skoen opplevdes bedre til løping etter flere turer – selv responsen virket å våkne til livet etter noen mil.

Fra å være en sko som ved første øyeblikk virket litt kjedelig, har Icebug Aura RB9X forvandlet førsteinntrykket til å bli en merkelig form for kjærlighet. Når denne skoen en gang blir utslitt, kommer jeg garantert til å kjøpe et nytt. Komforten og allsidigheten er et trumfkort.


Passform og tilgjengelighet

Icebug Aura RB9X er som nevnt relativt bred over hele lesten og i front. Skoene er normale i størrelsen, og det anbefales å velge størrelsen du bruker til vanlig. Komforten er som nevnt fantastisk.

Icebug Aura RB9X er tilgjengelig i både herre- og damemodell i et stort utvalg størrelser i fargene Lightgrey/Lime og DeepBlue/Copper.


Beste bruksområde

Asfalt, grus, fine stier.


Fakta:
Hæl/forfot (herre/dame):
Dropp (herre/dame): 6 mm / 6 mm
Vekt (herre/dame): 250 g / 210 g


Konklusjon


Icebug Aura RB9X

Product Name: Icebug Aura RB9X

Brand: Icebug

Offer price: 1799

Currency: NOK

Konklusjon

Icebug Aura RB9X er ingen farts-vinner, men den vinner på både komfort og allsidighet. Icebug fokuserer i stor grad på bærekraft, og skal ha skryt for å ha brukt såpass store mengder resirkulert materiale i Aura RB9X, og samtidig bevart så gode egenskaper.

Den allsidige passformen og bruksområde gjør at den vil passe en rekke brukere, og den gode slitestyrken gjør at dette er en sko du sannsynligvis kan ha lenge.

Du setter ikke nye Strava rekorder på hastighet, men kanskje er de så komfortable at du setter nye rekorder for antall kilometer løpt i løpet av en måned. Og har du først prøvd Icebug Aura RB9X, risikerer du at du blir en trofast Icebug-bruker.

Overall
85%
85%

Pros

  • Myk og komfortabel.
  • Bred og allsidig passform.
  • Godt grep på de fleste underlag.
  • Lett og luftig.
  • Stort fokus på bærekraftig produksjon og materialer.

Cons

  • Savner mer respons.

Del gjerne:

Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 31”
21. juni 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 31

ASICS GEL-Kayano 31 viderefører den gode dempingen og trygge plattformen fra Kayano 30 og oppgraderes med en ny og bedre overdel og enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Phantasm 2”
15. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Phantasm 2

Salomon Phantasm 2 henter inspirasjon fra superskoen i S/Lab-serien og leverer en rask og velbalansert løpesko til trening og konkurranse.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide 2”
12. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide 2

Salomon Aero Glide 2 viderefører den gode allrounderskoen fra første generasjon, og gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”
5. februar 2024 | Løpesko

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”
12. januar 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable løpeskoen med enda bedre grep.
Les mer